Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.406
|
čitano: 4.367.318
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
7 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

I naravno da mi je  nešto. Battlenet aplikacija svakih cca 20ak minuta se disconnecta.

Šta li je sada izveo da mi je samo znati.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Preko Update assistenta to jako sporo ide. nemam živaca čekati par sati pa opet dobiti bsod

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - općenito

Zar van ne nudi update preko win update?

16 godina
Windows 10 - općenito

Ne

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Preko Update assistenta to jako sporo ide. nemam živaca čekati par sati pa opet dobiti bsod

Onda ti samo preostaje nadogradnja montiranjem ISO datoteke.

galinjo24 kaže...

Zar van ne nudi update preko win update?

Ne nudi se svima; neki nadogradnju dobiju par tjedana nakon izlaska. Onaj kome se ne pojavljuje, a ne želi čekati može nadograditi preko Update Assistanta, Media Creation Toola ili jednostavno montiranjem svježeg ISO-a.

16 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam preko win.update dobio normalno ali instalacija nije uspjela...idem sada odvrtiti troubleshoter pa probat ponovno, ako ne prođe, MediaCreationTool1809 je spreman na Desktopu pa ću vidjet...

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Imam folder koji se zove ESD i u njemu su instalacijski fajlovi za nadogradnju. Samo pokrenem setup.exe

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Ja sam preko win.update dobio normalno ali instalacija nije uspjela...idem sada odvrtiti troubleshoter pa probat ponovno, ako ne prođe, MediaCreationTool1809 je spreman na Desktopu pa ću vidjet...

Sumnjam da će ti troubleshooter nešto pretjerano pomoći. Također možeš probati ištekati sve USB uređaje, pa onda probati nadograditi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:04 (Marko :D).
18 godina
BlackMoon kaže...

Imam folder koji se zove ESD i u njemu su instalacijski fajlovi za nadogradnju. Samo pokrenem setup.exe

Pitanje je da li su svi potrebni fajlovi skinuti i valjani u tom folderu.

Najsigurnije je skinuti sa MCT ISO, mount-at ga i pokrenut Setup.exe

Evo par slika:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Windows 10 - općenito

Ok, troubleshoter je nekaj pronašao i fixao...

Isključio sam bluetooth za sluške, bluetooth dongle za gamepad, vanjski disk, uninstalirao BitDefender free i Voodooshield... ajmo probat ponovo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:33 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...
BlackMoon kaže...

Pitanje je da li su svi potrebni fajlovi skinuti i valjani u tom folderu.

Najsigurnije je skinuti sa MCT ISO, mount-at ga i pokrenut Setup.exe

Evo par slika:

To sve dobijem...treći pokušaj neuspješan, isključena kompletna periferija osim miša i tipkovnice, sekundarni display. Instalacija smrzne na 42%. Ne znam više šta napraviti. Je li nužno nadograditi drivere za grafiku i zvuk?

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:38 (BlackMoon).
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Meni je instalacija prošla normalno preko updatea.Za sada,koliko vidim,rasi sve ok.

0 0 hvala 0
18 godina
BlackMoon kaže...

To sve dobijem...treći pokušaj neuspješan, isključena kompletna periferija osim miša i tipkovnice, sekundarni display. Instalacija smrzne na 42%. Ne znam više šta napraviti. Je li nužno nadograditi drivere za grafiku i zvuk?

Imaš dovoljno free mjesta na disku?

================================================

Instalacija zapocela u 22:35 i u 22:55 je sve gotovo 

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:57 (djigibao).
16 godina
Windows 10 - općenito

Svi koji imaju problema s upgradeom, neka mi se jave. Rado ću pomoći budući da sam se specijalizirao za takve probleme (Windows Update).

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

I kod mene je bilo nekih problema na 42%. Vidio sam da je prebacio na 51% i vratio nazad na 42%, ali je nastavio dalje.

Nego baš gledam. 33 gige je viška?!?!?!?! Ali ovo sa BN mi još uvijek nije jasno što se događa.

18 godina
Seronja nezauzet kaže...

I naravno da mi je  nešto. Battlenet aplikacija svakih cca 20ak minuta se disconnecta.

Šta li je sada izveo da mi je samo znati.

I kod mene je sve proslo glatko i bez problema. Update trajao mozda 30-40 min mozda. Kako kazu decki u nekim postovima i meni se cini kao da je sve nekako lagano fluidnije i brze. I Battlenet radi bez problema. Igrao Diablo u nekoliko navrata od jutros.

7 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Ne znam. Vidjeti ću sutra još da nije možda do samog ISP-a. Sada mi je kasno da se bavim ovime.

Ništa ne javlja grešku. Vidim da uredno ide promet bez grešaka između routera i računala.

Zapravo, čim sam ugasio WinMTR opet je zakucao vezu. Ne znam dal' da se smijem ili plačem. Veselo sigurno nije.

Samo znam da je sinoć sve radilo bez problema.

0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

Isključio sam bluetooth za sluške, bluetooth dongle za gamepad, vanjski disk, uninstalirao BitDefender free i Voodooshield... ajmo probat ponovo...

Niš od tog...opet isto 

Sad idem preko "Windows 10 Update Asistant" pa javim...

16 godina

To možeš ostaviti preko noći i vidjeti rezultate ujutro. Brzo je kao raketa... Btw, ni ja nisam uspio. Nadogradio sam neke drivere, uklonio iz računala staru TV karticu, napravio DISM restorehealth i idem još jednom probati. Ako ne uspije, predajem se! Ja ću preko .iso fajla...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 0:28 (BlackMoon).
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Nije. Ja gotovo nikad ne ažuriram drivere, samo kad imam neki problem s istima i nadogradnja svaki puta prođe bez problema. Drivere od grafičke ćeš ionako najvjerovatnije morati ponovno instalirati po završetku nadogradnje.

andi.cro kaže...
andi.cro kaže...

Niš od tog...opet isto 

Sad idem preko "Windows 10 Update Asistant" pa javim...

Moram te upozoriti; Update Assistant je jako spor. Samo preuzimanje je brzo (ukoliko imaš brzu internetsku vezu), no sama instalacija je jako spora. Bit će još sporije ako ćeš za to vrijeme koristiti računalo.

Ja sam pokrenuo nadogradnju preko Update Assistenta oko 10:35 i završila je oko 16:45, dakle nekih 6 sati je trajala nadogradnja.

16 godina
Windows 10 - općenito

Uspio. Problem je najvjerojatnije bio u staroj TV kartici, koju sam bio lijen izvaditi iz računala, a disejblirani driver se nekako opet bio aktivirao i radio glupost. Ali nadogradnja mi je promijenila toliko postavki, da sam dobra dva-tri sata morao preslagivati windowse. Evo kad idem u krevet. Mučio se s običnom nadogradnjom od šest popodne. I ako je od windowsa, previše je...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 5:46 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Sam si napisao da je problem u staroj Tv kartici, zašto spominjes Windows kao krivac?
16 godina
Windows 10 - općenito

Opet niš 

Ma kolko muke oko ove nadogradnje pa to je strašno!!!

Da bar znam u cemu je problem.

Mislim da mi je lakše reinstalirat winse (sve novo) nego se ovak patit.

Jel ima vec novi .iso da ga bubnem na USB i sve pregazim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Windows 10 - općenito

Jel moguće vratit windows 10 na 1803 s 1809?
Obriso sam prošli windows jer mi je zauzimao 40 gigabajta, mislio sam da mi je sve u redu s novim windowsom, no, međutim, nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Windows 10 - općenito

Tri (+insider, znači 4) nadogradnje prošle releativno brzo i uredno. Sve preko update-a.

Svakako ne pokrećite ako imate manje od 30 GB praznog na sistemskom, makar mi se i to čini premalo... Nemam niti na jednom kompu takav slučaj pa ne znam točno.

Lagani način da dobijete prostora na disku (osim disk clean-up, CCleaner) je da isključite hibernaciju i izbrišete hiberfil.sys (trebao bi sam nestati).
pokrenete CMD (kao admin) i nakucate:

powercfg.exe /hibernate off

To može biti i desetak GB prostora više na systemskom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Ako si obrisao windows.old mapu onda ti jedino preostaje reinstalirat winse sa starog .iso-a ( ne znam jel možda imaš backup cijelog sistema pa i tako možeš )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xcat kaže...

Tri (+insider, znači 4) nadogradnje prošle releativno brzo i uredno. Sve preko update-a.

Svakako ne pokrećite ako imate manje od 30 GB praznog na sistemskom, makar mi se i to čini premalo... Nemam niti na jednom kompu takav slučaj pa ne znam točno.

Lagani način da dobijete prostora na disku (osim disk clean-up, CCleaner) je da isključite hibernaciju i izbrišete hiberfil.sys (trebao bi sam nestati).
pokrenete CMD (kao admin) i nakucate:

powercfg.exe /hibernate off

To može biti i desetak GB prostora više na systemskom.

Ufff...ja imam samo 21GB na C disku ali update assistant nije upozorio na manjak prostora ( sve kvačice su bile zelene ) tak da je to baš čudno!

11 godina
Obriso sam cijeli windows iz pohrane u postavkama...
15 godina
neaktivan

Onda jedino što ti preostaje je čista instalacija stare verzije.

11 godina
Pa to sam i mislio da, jel mi mozete pomoc kako da napravim to? Link neki da mi date ili tako nešto?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice