Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.914.647
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - općenito

Evo i ja imam problem ( prvi put kaj se tiće updatea ) 

Negdje čuku vremena se downloadao i instalirao i bio je 100% te tražio restart, nakon što sam kliknuo "restart", nekoliko puta se sam restartao i onda porukica "rolling back changes" ili neš tako.

Savjeti???

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
Crni ekran, opet na 42% i ovo
Sinoć sam lega jutros...
15 godina
Windows 10 - općenito

I tebi je kod greške xxxx101 samo ja nisam dobio BSOD.

EDIT: sad mi je palo na pamet...jel moguće da je 20-tak GB na C: premalo???

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 21:50 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Negdje čuku vremena se downloadao i instalirao i bio je 100% te tražio restart, nakon što sam kliknuo "restart", nekoliko puta se sam restartao i onda porukica "rolling back changes" ili neš tako.

Savjeti???

Upiši u Start winver i vidi koju verziju imaš instaliranu. Znalo se događati kako piše da instalacija nije uspijela, ali da je ažuriranje odnosno, nadogradnja uspješno instalirana.

BlackMoon kaže...

Imaš li još Kaspersky kao antivirus? Ako da, probaj ga u potpunosti ugasiti, pa probaj ponovno. Čitam po internetu; neki su problem riješili s Update Assistantom, neki s isključivanjem Wi-Fija, a neki s isključivanjem antivirusnog programa i USB periferije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 21:51 (Marko :D).
15 godina
Windows 10 - općenito

Pa rekoh da je zrolal promjene nazad...

Evo winver...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...
andi.cro kaže...

Savjeti???

Upiši u Start winver i vidi koju verziju imaš instaliranu. Znalo se događati kako piše da instalacija nije uspijela, ali da je ažuriranje uspješno instalirano.

BlackMoon kaže...

Imaš li još Kaspersky kao antivirus? Ako da, probaj ga u potpunosti ugasiti, pa probaj ponovno. Čitam po internetu; neki su problem riješili s Update Assistantom, neki s isključivanjem Wi-Fija, neki s isključivanjem antivirusnog programa i USB periferije.

Ne, nemam ga odavno. I nije se instaliralo jer je blokiralo na 42% i dobio sam ovaj put crni ekran. Šta sada? Nisam davno nadogradio drivere za zvuk i grafiku, ne znam da li to ima veze. Idem probati isključiti TV i pokušati još jednom, ako ne porđe, odustajem. Serem se na njih i windowse...

Sinoć sam lega jutros...
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Pa rekoh da je zrolal promjene nazad...

Evo winver...

BlackMoon kaže...

Ne, nemam ga odavno. I nije se instaliralo jer je blokiralo na 42% i dobio sam ovaj put crni ekran. Šta sada? Nisam davno nadogradio drivere za zvuk i grafiku, ne znam da li to ima veze. Idem probati isključiti TV i pokušati još jednom, ako ne porđe, odustajem. Serem se na njih i windowse...

Nadogradite preko Update Assistanta ili kao što je djigi rekao. Ako ni tada ne uspije, resetirajte Windowse i nadogradite onda - tada bi stvarno trebalo raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 21:54 (Marko :D).
7 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

I naravno da mi je  nešto. Battlenet aplikacija svakih cca 20ak minuta se disconnecta.

Šta li je sada izveo da mi je samo znati.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Preko Update assistenta to jako sporo ide. nemam živaca čekati par sati pa opet dobiti bsod

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zar van ne nudi update preko win update?

16 godina
Windows 10 - općenito

Ne

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Preko Update assistenta to jako sporo ide. nemam živaca čekati par sati pa opet dobiti bsod

Onda ti samo preostaje nadogradnja montiranjem ISO datoteke.

galinjo24 kaže...

Zar van ne nudi update preko win update?

Ne nudi se svima; neki nadogradnju dobiju par tjedana nakon izlaska. Onaj kome se ne pojavljuje, a ne želi čekati može nadograditi preko Update Assistanta, Media Creation Toola ili jednostavno montiranjem svježeg ISO-a.

15 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam preko win.update dobio normalno ali instalacija nije uspjela...idem sada odvrtiti troubleshoter pa probat ponovno, ako ne prođe, MediaCreationTool1809 je spreman na Desktopu pa ću vidjet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Imam folder koji se zove ESD i u njemu su instalacijski fajlovi za nadogradnju. Samo pokrenem setup.exe

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Ja sam preko win.update dobio normalno ali instalacija nije uspjela...idem sada odvrtiti troubleshoter pa probat ponovno, ako ne prođe, MediaCreationTool1809 je spreman na Desktopu pa ću vidjet...

Sumnjam da će ti troubleshooter nešto pretjerano pomoći. Također možeš probati ištekati sve USB uređaje, pa onda probati nadograditi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:04 (Marko :D).
17 godina
BlackMoon kaže...

Imam folder koji se zove ESD i u njemu su instalacijski fajlovi za nadogradnju. Samo pokrenem setup.exe

Pitanje je da li su svi potrebni fajlovi skinuti i valjani u tom folderu.

Najsigurnije je skinuti sa MCT ISO, mount-at ga i pokrenut Setup.exe

Evo par slika:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Windows 10 - općenito

Ok, troubleshoter je nekaj pronašao i fixao...

Isključio sam bluetooth za sluške, bluetooth dongle za gamepad, vanjski disk, uninstalirao BitDefender free i Voodooshield... ajmo probat ponovo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:33 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...
BlackMoon kaže...

Pitanje je da li su svi potrebni fajlovi skinuti i valjani u tom folderu.

Najsigurnije je skinuti sa MCT ISO, mount-at ga i pokrenut Setup.exe

Evo par slika:

To sve dobijem...treći pokušaj neuspješan, isključena kompletna periferija osim miša i tipkovnice, sekundarni display. Instalacija smrzne na 42%. Ne znam više šta napraviti. Je li nužno nadograditi drivere za grafiku i zvuk?

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:38 (BlackMoon).
10 godina
Windows 10 - općenito

Meni je instalacija prošla normalno preko updatea.Za sada,koliko vidim,rasi sve ok.

0 0 hvala 0
17 godina
BlackMoon kaže...

To sve dobijem...treći pokušaj neuspješan, isključena kompletna periferija osim miša i tipkovnice, sekundarni display. Instalacija smrzne na 42%. Ne znam više šta napraviti. Je li nužno nadograditi drivere za grafiku i zvuk?

Imaš dovoljno free mjesta na disku?

================================================

Instalacija zapocela u 22:35 i u 22:55 je sve gotovo 

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 22:57 (djigibao).
15 godina
Windows 10 - općenito

Svi koji imaju problema s upgradeom, neka mi se jave. Rado ću pomoći budući da sam se specijalizirao za takve probleme (Windows Update).

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

I kod mene je bilo nekih problema na 42%. Vidio sam da je prebacio na 51% i vratio nazad na 42%, ali je nastavio dalje.

Nego baš gledam. 33 gige je viška?!?!?!?! Ali ovo sa BN mi još uvijek nije jasno što se događa.

17 godina
Seronja nezauzet kaže...

I naravno da mi je  nešto. Battlenet aplikacija svakih cca 20ak minuta se disconnecta.

Šta li je sada izveo da mi je samo znati.

I kod mene je sve proslo glatko i bez problema. Update trajao mozda 30-40 min mozda. Kako kazu decki u nekim postovima i meni se cini kao da je sve nekako lagano fluidnije i brze. I Battlenet radi bez problema. Igrao Diablo u nekoliko navrata od jutros.

7 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Ne znam. Vidjeti ću sutra još da nije možda do samog ISP-a. Sada mi je kasno da se bavim ovime.

Ništa ne javlja grešku. Vidim da uredno ide promet bez grešaka između routera i računala.

Zapravo, čim sam ugasio WinMTR opet je zakucao vezu. Ne znam dal' da se smijem ili plačem. Veselo sigurno nije.

Samo znam da je sinoć sve radilo bez problema.

0 0 hvala 0
15 godina
andi.cro kaže...

Isključio sam bluetooth za sluške, bluetooth dongle za gamepad, vanjski disk, uninstalirao BitDefender free i Voodooshield... ajmo probat ponovo...

Niš od tog...opet isto 

Sad idem preko "Windows 10 Update Asistant" pa javim...

16 godina

To možeš ostaviti preko noći i vidjeti rezultate ujutro. Brzo je kao raketa... Btw, ni ja nisam uspio. Nadogradio sam neke drivere, uklonio iz računala staru TV karticu, napravio DISM restorehealth i idem još jednom probati. Ako ne uspije, predajem se! Ja ću preko .iso fajla...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 0:28 (BlackMoon).
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Nije. Ja gotovo nikad ne ažuriram drivere, samo kad imam neki problem s istima i nadogradnja svaki puta prođe bez problema. Drivere od grafičke ćeš ionako najvjerovatnije morati ponovno instalirati po završetku nadogradnje.

andi.cro kaže...
andi.cro kaže...

Niš od tog...opet isto 

Sad idem preko "Windows 10 Update Asistant" pa javim...

Moram te upozoriti; Update Assistant je jako spor. Samo preuzimanje je brzo (ukoliko imaš brzu internetsku vezu), no sama instalacija je jako spora. Bit će još sporije ako ćeš za to vrijeme koristiti računalo.

Ja sam pokrenuo nadogradnju preko Update Assistenta oko 10:35 i završila je oko 16:45, dakle nekih 6 sati je trajala nadogradnja.

16 godina
Windows 10 - općenito

Uspio. Problem je najvjerojatnije bio u staroj TV kartici, koju sam bio lijen izvaditi iz računala, a disejblirani driver se nekako opet bio aktivirao i radio glupost. Ali nadogradnja mi je promijenila toliko postavki, da sam dobra dva-tri sata morao preslagivati windowse. Evo kad idem u krevet. Mučio se s običnom nadogradnjom od šest popodne. I ako je od windowsa, previše je...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 5:46 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sam si napisao da je problem u staroj Tv kartici, zašto spominjes Windows kao krivac?
15 godina
Windows 10 - općenito

Opet niš 

Ma kolko muke oko ove nadogradnje pa to je strašno!!!

Da bar znam u cemu je problem.

Mislim da mi je lakše reinstalirat winse (sve novo) nego se ovak patit.

Jel ima vec novi .iso da ga bubnem na USB i sve pregazim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice