Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.889.429
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
8 godina
Re: Windows 10 - općenito
Dex.pwn kaže...

Nakon zadnjeg ažuriranja instaliranog jučer, doživljavam da Windows sam izbaci WiFi antenu. Antena radi(blinka zeleno), no imam crveni križić kod WiFi ikonice.

Pa jesi odradio one standardne win radnje predviđene za takve slučajeve ?

Probaš prvo da li običan restart riješi problem, zatim vidi kaj veli device manager

da se nije drajver zmrdal, pa zatim imaš one alate u upravljačkoj ploči za otklanjanje

mrežnih problema , pa onda imaš i sfc /scannow , pa onda napredne opcije oporavka......

.

14 godina
odjavljen
bunker kaže...
Dex.pwn kaže...

Nakon zadnjeg ažuriranja instaliranog jučer, doživljavam da Windows sam izbaci WiFi antenu. Antena radi(blinka zeleno), no imam crveni križić kod WiFi ikonice.

Pa jesi odradio one standardne win radnje predviđene za takve slučajeve ?

Probaš prvo da li običan restart riješi problem, zatim vidi kaj veli device manager

da se nije drajver zmrdal, pa zatim imaš one alate u upravljačkoj ploči za otklanjanje

mrežnih problema , pa onda imaš i sfc /scannow , pa onda napredne opcije oporavka......

.

Nisam ga resetirao zvog tog problema, no i nakon ponovnog paljenja(gasim komp preko noći), problem je ostao.

U Device Manageru sam ugasio sve mrežne adaptere osim od WN722N, za sada nemam nikakvih problema.

13 godina
Windows 10 - općenito

Malo blesavo pitanje,jel to samo kod mene ili?

OtvorimFile explorer i tamo desnim klikom na My computer napravim prečac na desktopu od My computera(naravno).

-Kliknem na desktopu prečac My computer/opcija properties dobijem sliku 1.

-U exploreru desni klik na my computer/opcija properties daje sliku 2 

Rekao sam da je glupavo,ali zasto je to tako?

1 1
2 2
Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

I meni je tako...

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Milka30 kaže...

OtvorimFile explorer i tamo desnim klikom na My computer napravim prečac na desktopu od My computera(naravno).

Pa prvo ti je link tj shortcut na drugo. Ovo drugo ne može biti shortcut na samog sebe. To bi bilo blesavo....

13 godina
Torent kaže...

Pa prvo ti je link tj shortcut na drugo. Ovo drugo ne može biti shortcut na samog sebe. To bi bilo blesavo....

Pa blesavo je,to sam i naveo,ali evo kolega gore isti slucaj ima.

Izgleda da smo jedini na svijetu otkrili bug na Win 10 

9 godina
odjavljen

Mozda zato sto nije bug ;) Nije ti to palo na pamet?

Ni za jedan folder ti ne daje isti propertis kada ides na shortcut i na sam folder....

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 22:57 (Torent).
16 godina
Milka30 kaže...
Torent kaže...

Pa blesavo je,to sam i naveo,ali evo kolega gore isti slucaj ima.

Izgleda da smo jedini na svijetu otkrili bug na Win 10 

Umjesto sto si slao shortcut na desktop, u pretragu ukucaj "desktop icon settings", te otvori Theme and related settings. U gornjem desnom uglu ima "Desktop icon settings" gdje ukljucujes na desktopu stvari poput Computer, Recycle bin, User files itd.

Tek tada imas na desktopu "pravi" My computer, kao nekad na win7 iz kojeg desnim klikom pristupas svemu na sta si navikao, poput device managera i sl.

Shortcut na Computer koji si ti napravio je jednak bilo kojem shortcutu, te njegov properties sadrzi svari koje se odnose na shortcut. Dakle, jedini bug ovdje je www.bug.hr

;)

morrisoN
13 godina
Torent kaže...

Mozda zato sto nije bug ;) Nije ti to palo na pamet?

Ni za jedan folder ti ne daje isti propertis kada ides na shortcut i na sam folder....

Uffff sto cinizam doslovno pršti iz tvoga posta,ne uzimaj to ka srcu.

U pravu si,sada sam provjerio tvoju tvrdnju.

Malo mi je glupo to,ali ok!

9 godina
odjavljen
Znaci ciničan sam a u pravu...Amazing..... Srećom ti sve znaš...Mogu ti biti prijatelj? ....
11 godina
Milka30 kaže...

Otkad znam za sebe i windowse oduvijek je tako. Kolege su sve objasnile.

Pomalo, šegavo i vajka!
13 godina
Torent kaže...
Znaci ciničan sam a u pravu...Amazing..... Srećom ti sve znaš...Mogu ti biti prijatelj? ....

Ja mislim da bi ti pod hitno trebao nesta "prcnuti",jer toliko ti negativnih misli se mota po glavi da je nevjerovatno.

U narodu se to kaze:  Fali ti pi.ke!

Ako ti ja toliko smetam,sto me ne blokiras ili stisnes TD?

Vidis da nisam jednini koji to nije znao i zar ti nije mutavo da jedna te ista stavka mjenja opcije postavki,promjenom samoga puta?

16 godina
Milka30 kaže...

..

Milka30 kaže...
..

U pravu si,sada sam provjerio tvoju tvrdnju.

Malo mi je glupo to,ali ok!

- da, ''oduvijek'' je tako (od kad postoji desni klik-properties/kontekstualni meni pod win). Upravo zato jer je to jedno od najlogičnijih načina korištenja 'prostora' (menija, opcija..) i dolaženja do cilja, dok se kao i u svemu ostalom do cilja često može doći raznim putevima. (i tome se ne treba čuditi..).

i razlika je upravo logična, shortcut i-ili konkretan objekt, kao da klikneš ja desktop, taskbar.. bilo što, njegov properties (svojstva/osobine i opcije za podešavanja).

-zašto tipkam? .. jer je 'čarobni' desni klik nešto što svaki juzer mora koristiti, pomaže, eliminira nepotrebno lutanje (pitanja.. kako nešto napraviti) bilo to npr u win-OSu ili text u wordu, bilo kojem dijelu, objektu.. uvijek je desni klik kontekstualan (pjesme se mogu playati, slike printati itd.. obrnuto nema nekog smisla, zar ne..) :)

- tak ta juzer upravo ovako logično treba razmišljati, koristiti OS, obrnuto od čuditi se..

-btw, preporuka za naprednije juzere umjesto shortcuta imati stvarni objekt (opcije show icons..), uz uobičajenu 'computer' i 'recbin' .. mreža, CP.. dok se npr iz systraya može ukloniti dodatni aplet za VGA jer je nepotrebno trošejne ograničenog space-mjesta za sys ikone a dostupan je na desni klik desktopa. .. itd itd. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Nadogradio sam s Windows 7 na Windows 10 i zanima me, je li moguće napraviti da mi se poslije boota automatski pojavi polje za pisanje lozinke?

Ovako svaki puta moram stisnut neku tipku ili potegnuti s mišem prema gore. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 21:06 (Marko :D).

0 0 hvala 0
8 godina

@marko

Pa poklikaj da je boot automatski pa nebus ni vidio taj ekran ...
14 godina
neaktivan

A gdje to točno? Novi sam na Windows 10 pa se ne snalazim baš. 

9 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

A gdje to točno? Novi sam na Windows 10 pa se ne snalazim baš. 

To što ti on priča jeste da se komp automatski uloguje bez  pitanja za pass ;) A to nije ono što si pitao....

14 godina
neaktivan

Aha. Ja bih htio da mi automatski pojavi polje za pisanje lozinke bez da ja moram onaj lockscreen maknuti. 

15 godina

Aha. Ja bih htio da mi automatski pojavi polje za pisanje lozinke bez da ja moram onaj lockscreen maknuti. 

Ajme problematike...

8 godina

@marko

Netplwiz pokreni i pročačkaj da li ti koja od opcija odgovara. Ja disejblam u potpunosti login ekran i boot je automatski u odabrani account.
9 godina
odjavljen

Ali covjek nece to....

13 godina
protjeran

Nadogradio sam s Windows 7 na Windows 10 i zanima me, je li moguće napraviti da mi se poslije boota automatski pojavi polje za pisanje lozinke?

Ovako svaki puta moram stisnut neku tipku ili potegnuti s mišem prema gore. 

Mislim da nativna mogućnost ne postoji. 

8 godina

@torent

Pa jasno je meni kaj on tocno zeli, no kako nema toga kaj on zeli, a kaze da nepozna win10, onda mu nudim alternativu kojom će jednostavno preskočiti taj korak ...

...pak si nick dodatno ukrasio zutim kockicama.... 😊
.
15 godina
Windows 10 - općenito

Ako imaš jedan acc. kaj ne pokaže odmah kučicu za pass ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne, pojavi se sat i datum i onda ja moram potegnuti mišem prema gore ili stisnuti neku tipku. Tek onda mi se pojavi polje za upis lozinke.

12 godina
odjavljen

Ne, pojavi se sat i datum i onda ja moram potegnuti mišem prema gore ili stisnuti neku tipku. Tek onda mi se pojavi polje za upis lozinke.

To je i mene malo smetalo na poč, ali sam se naučio dodati space na prvo mjesto lozinke i onda samo tipkam. :) 

SkorvY
12 godina
Windows 10 - općenito

Jel ima gdje tocan datum kad je izasao gamemode (ne insider) ?

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Izasao je sa Creators apdejtom.

16 godina
hahhaajaads kaže...

Kod mene se instaliralo 19.4.2017. pod skupnim nazivom: Ažuriranje značajki za Windows 10, verzija 1703. Povijest ažuriranja u podrubrici Ostala ažuriranja. O ažuriranju na Microsoft stranici.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
Windows 10 - općenito

zna li tko zašto ne mogu kad otvorim mapu -Prikaz-

dobiti drugi prikaz osim detalji 

sve sam pokušao no uvijek su dealji,pa moram stalno ručno mijenjati prikaz 

prikaz-detalji prikaz-detalji
opet detalji opet detalji
ovako bi trebalo,no nakon klka na mapu vrati se na detalje ovako bi trebalo,no nakon klka na mapu vrati se na detalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice