Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.907.986
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Mirko935 kaže...
Marko :D kaže...

Često tražim u tražilici, ali nekada mi ona ne pronađe nešto iz starta, pa tad moram scrollat. 

Gle, stvarno! Kad scrollaš i potrudiš se uočiti ih, primijeti se nekoliko predinstaliranih aplikacija. Zanimljivo... Pojma nisam imao, ja sam mislio da su sve one u nekom folderu. Ima Alarms, Camera, Contact Support, Feedback Hub... Groove Music si mi malo prije otkrio, baš je dobar simple player...

Mora da ima još dobrih aplikacija od Microsofta... Mape ima... I to HERE... Excellent. Ne moram na Google Maps svako malo. Šta li je Sway? Izgleda super... hahaha Calendar se synca sa Google kalendarom... Ovo je predobro.

Jbt, ovaj Windows 10 stvarno ima super appova i appića. Imam šta istraživati sad pola dana hahaha A ja budala zaostala to koristim k'o da je 1999... Koji ste vi likovi s tim žaljenjem i brisanjem, pa ove aplikacijice su stvarno odlične...

Nekome su te aplikacije možda korisne, meni ne. 

3D Builder - ne koristim to

Alarm - ne treba mi, imam na mobitelu

Camera - nemam web kameru, meni beskorisno

Candy Crush Saga - smeće, mrzim tu igru

Movies & TV - koristim IMDb

Get Office - imam Office 2007 i taj mi je odličan

Get Skype - ne koristim Skype

Get started - nikad ušao u tu aplikaciju, ali znam za što služi

Mail and Calendar - koristim webmail, kalendar imam na mobitelu

Maps - Google Maps

Money - ne koristim, ali ako hoću vidjet financije odem na Yahoo! 

Music - YouTube, Deezer, MTV...

News - Opera News

OneNote - ne koristim, nikad ušao u tu aplikaciju

People - što god da to je, nikad koristio niti ušao

Phone - nemam WP, meni beskorisno

Phone Companion - ne koristim to

Photos - ne koristim to

Solitare - koji je sada s reklamama, ne hvala

Sports - Opera News

Store - ne koristim

Weather - koristim, ali mogu i bez nje (Google: "Vrijeme")

Xbox - nemam Xbox, ne namjeravam ga kupiti niti igrati

Nadam se da sam ih sve pokrio... 

14 godina

Nekome su te aplikacije možda korisne, meni ne. 

3D Builder - ne koristim to

Alarm - ne treba mi, imam na mobitelu

Camera - nemam web kameru, meni beskorisno

Candy Crush Saga - smeće, mrzim tu igru

Movies & TV - koristim IMDb

Get Office - imam Office 2007 i taj mi je odličan

Get Skype - ne koristim Skype

Get started - nikad ušao u tu aplikaciju, ali znam za što služi

Mail and Calendar - koristim webmail, kalendar imam na mobitelu

Maps - Google Maps

Money - ne koristim, ali ako hoću vidjet financije odem na Yahoo! 

Music - YouTube, Deezer, MTV...

News - Opera News

OneNote - ne koristim, nikad ušao u tu aplikaciju

People - što god da to je, nikad koristio niti ušao

Phone - nemam WP, meni beskorisno

Phone Companion - ne koristim to

Photos - ne koristim to

Solitare - koji je sada s reklamama, ne hvala

Sports - Opera News

Store - ne koristim

Weather - koristim, ali mogu i bez nje (Google: "Vrijeme")

Xbox - nemam Xbox, ne namjeravam ga kupiti niti igrati

Nadam se da sam ih sve pokrio... 

Pa što će ti onda Windowsi? Za tebe je Linux najbolji izbor. 

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

Naviknuo sam se na Windowse, većinom koristim 3rd party aplikacije kao zamijenu za Microsoftove. 

15 godina
neaktivan

Ok... Koristim i ja za sve druge aplikacije. Uglavnom iste koje koristim već 15-ak godina. Ali neke od ovih su sasvim dostojna iako u pravilu puno jednostavnija zamjena i možda ih čak i nastavim koristiti nakon što ih isprobam. Bile korisne ili ne, ne vidim problem u tome što postoje. Pa nije valjda da nemaš pametnijeg posla od skrolanja po startu hahaha ;)

Nijedna od tih aplikacija nigdje ne iskače, ne tjera te nikako da je koristiš, ali ti omogućuje da imaš potpuno funkcionalan kompjuter čim instaliraš OS. Stvarno ne razumijem zašto bi to kome smetalo. Dapače, svaka čast Microsoftu, svaka aplikacija koju sam do sad isprobao je dobra.

EDIT: Vidi, vidi, sa Connect aplikacijom mogu castati screen sa mobitela na PC. Još jedna stvar za koju mi ne treba third party solution nego radi out-of-the-box. Prije par tjedana sam danima tražio takvu aplikaciju. Samo malo šteka, ali to je vjerojatno do wifi adaptera u PC-u, čak i piše u appu "This device might have problems displaying your content because its hardware wasn't specifically designed for wireless projection." Kako god, vrlo pohvalno da ima i ta opcija. Iako je to vama samo još jedan app za brisanje :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 23:51 (Mirko935).
11 godina
protjeran

@marko

Mladi buntovnik bez razloga.. ☺

2 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Kad netko već kupi winse onda bi trebao imati zadnju riječ o tome što će koristiti a šta neće i mogučnost trajnog uklanjanja neželjenih aplikacija, bar ja tak mislim.

Na Androidu imamo isti problem, kupiš mob. sa hrpetinom predinstaliranih aplikacija koje ne možeš maknuti osim ak ideš rootat al tada ode i garancija...smradovi su to sve do jednoga!!!

I šta da sad čovjek radi? Šuti i trpi ak se želiš koristiti OS-om a ak te to previše smeta uvijek postoji opcija olovke,bilježnice,pošte,papirnate mape i kompasa,doslovni odlazak kod prijatelja da se podružite, haklanje nogača iza zgrade sa ekipom umjesto CoD-a ispred ekrana.....

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
andi.cro kaže...

Kad netko već kupi winse onda bi trebao imati zadnju riječ o tome što će koristiti a šta neće i mogučnost trajnog uklanjanja neželjenih aplikacija, bar ja tak mislim.

Na Androidu imamo isti problem, kupiš mob. sa hrpetinom predinstaliranih aplikacija koje ne možeš maknuti osim ak ideš rootat al tada ode i garancija...smradovi su to sve do jednoga!!!

I šta da sad čovjek radi? Šuti i trpi ak se želiš koristiti OS-om a ak te to previše smeta uvijek postoji opcija olovke,bilježnice,pošte,papirnate mape i kompasa,doslovni odlazak kod prijatelja da se podružite, haklanje nogača iza zgrade sa ekipom umjesto CoD-a ispred ekrana.....

E vidiš baza (fora) je u tome što ti nisi kupio Windowse 10 nego si samo kupio pravo na korištenje a oni su i dalje Microsoftovi i stoga s njima i od njih mogu radit šta hoće.

Prihvatili smo njihove uvjete i to je stoga tako jer da nismo nebi ih mogli niti instalirat.

15 godina
Windows 10 - općenito

A da... šta možeš, kao što rekoh "šuti i trpi"!

Smradovi to znaju i trade šta hoće!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ajmo hladno i trezveno razmisliti da li su predinstalirane aplikacije dobra ili losa stvar. Nemojte biti oholi i sebicni i gledati sve iz vase perspektive. Stavite se u kozu win developera i sagledajte iz njegove perspektive.

A kako win developer vidi situaciju ? Prvo valja reci da se windowsima nastoji zadovoljiti oko milijarda i pol home desktop korisnika. E sad, pa valjda vam je jasno da se najveci dio njih pogubi ako mu maknes neku ikonu njegovog omiljenog programa. I ta ogromna vecina niti zna niti zeli ista uciti. Zele da devices sve dela umjesto njih, od nadogradnje, prek multimedije,do surfanja i mailanja... I sa tog kuta gledista win developera, kaj nije najmudrije pokusati windowse uciniti cim automatiziranijima, od instalacije do nadogradnje i popravka, i natrpati ih setom aplikacija , drzeci se pritom neke statistike o tome koje su aplikacije najtrazenije tj koje se funkcionalnosti najvise koriste. I jos se fino te apk auto nadogradjuju kao i sami os.

Cesto zaboravite da ste vi ovdje clanovi it foruma, pa onda valjda nesto i znate pa vam neke stvari smetaju i mislite da vi to mozete bolje od ms. No vi niste ciljana klijentela, vec su to oni ihushevi pereki i stefice koji zele da im pc bude ko mob: otpakiraj, upali i odma sve dela.

I ni apk ne sudite po tome da li vi koristite tu apk. Pa valjda ms ima dosta para da statisticki prikupi podatke na osnovu kojih odlucuju kaj bu predinstalirali. I siguran sam da ta ogromna vecina tih stefeka je zadovoljna ponudenim aplikacijama za vrijeme, postu, vijesti, fitnes... I da vidis kako moja kcer u 3d builderu dela futuristicke 3d prezentacije igracaka.... Poanta, neko je mislio i na djecu prilikom odabira aplikacija, plus kaj je u storeu fina kolekcija igri, od legića preko utrka do pucacina...

😊

4 0 hvala 1
15 godina
Windows 10 - općenito

Nemam ja tolko protiv toga da su svakakve aplikacije došle sa OS-om nego imam protiv toga da ih nemreš maknuti, tj.možeš ali za kratko jer se ubrzo vrate!

Pa kaj me forsaju i siluju na korištenje nečega što NE TREBAM/NE ŽELIM KORISTITI , to me ljuti!!!

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Pa kompa, opet ti velim, tebi to nepase, ali ogromnoj vecini od onih milijardu i pol to pase. A vracanje nakon deinstala je mozda bug koji bu ispravljen.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Nemam ja tolko protiv toga da su svakakve aplikacije došle sa OS-om nego imam protiv toga da ih nemreš maknuti, tj.možeš ali za kratko jer se ubrzo vrate!

Pa kaj me forsaju i siluju na korištenje nečega što NE TREBAM/NE ŽELIM KORISTITI , to me ljuti!!!

Pa tko vas tjera? Pokreću li se možda same? Jedino OneDrive se sam pokreće. A on je koristan ako ga želiš koristiti. Ako nećeš, disableaš da se pokreće na start-upu. Za ostale makneš shortcute i ni ne vidiš da postoje. Šta uopće vi radite u tom start meniju da toliko primjećujete te aplikacije? Stvarno ne razumijem.

Meni je fascinantno da se toliko ekipe žali za aplikacije koje 95 % ljudi može iskoristiti na Windowsima i Androidu, koje se daju maknuti; a nitko se ne žali kad Apple na iPhoneu stavi npr. Watch aplikaciju koju 95 % ljudi neće koristiti, služi samo tome da te potakne da kupiš njihov sat, u glavnom je meniju uređaja koji svako malo vidiš i ne da se nikako maknuti ni nakratko ni nadugo.

Dapače, kod iPhonea se smatra strašno pozitivnim kako super radi out-of-the-box. A kad Windows super radi out-of-the-box i ima skoro sve što ti može zatrebati i to u vrlo solidnim aplikacijama, onda je to sranje, nametanje, silovanje i šta već drugo pišete. Ljudi su strašno čudna vrsta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 1:16 (Mirko935).
16 godina
Mirko935 kaže...
... Ljudi su strašno čudna vrsta.

- sposobni za velika djela... i davež :)

a tek juzer s viškom vremena... (štetočina na kvadrat).

btw, appsi se ne vraćaju sami... install-reinstall-upgrade nisu update. Nema potrebe za njurganjem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Često tražim u tražilici, ali nekada mi ona ne pronađe nešto iz starta, pa tad moram scrollat. 

Gle, stvarno! Kad scrollaš i potrudiš se uočiti ih, primijeti se nekoliko predinstaliranih aplikacija. Zanimljivo... Pojma nisam imao, ja sam mislio da su sve one u nekom folderu. Ima Alarms, Camera, Contact Support, Feedback Hub... Groove Music si mi malo prije otkrio, baš je dobar simple player...

Mora da ima još dobrih aplikacija od Microsofta... Mape ima... I to HERE... Excellent. Ne moram na Google Maps svako malo. Šta li je Sway? Izgleda super... hahaha Calendar se synca sa Google kalendarom... Ovo je predobro.

Jbt, ovaj Windows 10 stvarno ima super appova i appića. Imam šta istraživati sad pola dana hahaha A ja budala zaostala to koristim k'o da je 1999... Koji ste vi likovi s tim žaljenjem i brisanjem, pa ove aplikacijice su stvarno odlične...

Prije nekoliko dana sam otovrio temu za win 10 apps-e pa bi mogli tamo staviti koje upotrebljavate i koje preporučate. Evo ja npr upotrebljavam Focus 10, Flipboard, TuneIn radio (predinstalirano), TeamViewer, Sticky Notes (predinstalirano), Weather (predinstalirano), 7 minute workout (sexy glas australke me tjera na vježbanje ), Maps (predinstalirano). To je to za sada. Ima čak i moj omiljeni audioplayer foobar ali mu fali nekoliko mogučnosti kao desktop verziji pa ga ne upotrebljavam. Inače se ti apps-i automatski pokreču u nekoj vrsti sandboxa.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/windows-10-pc-store-apps/241977.aspx

15 godina
neaktivan

Ajde, vi, brisači, napravit ćemo natjecanje. S obzirom na to da su vama Microsoftove aplikacije teško smeće, uzmite jednu, proučite je i Visual Studio ili nešto u ruke i napišite bolju. Pa ćemo je mi ocijeniti. Možete svi zajedno ili svatko svoju, budemo dogovorili pravila.

Naravno, isto kako vi ocjenjujete; ako će faliti samo jedan feature koji je potreban nekome automatski aplikacija dobiva ocjenu "sranje".

Jel' može?

Znate, deca, treba malo i stvarati nešto, a ne samo pljuvati i brisati.

15 godina
Mirko935 kaže...

Ajde, vi, brisači, napravit ćemo natjecanje. S obzirom na to da su vama Microsoftove aplikacije teško smeće, uzmite jednu, proučite je i Visual Studio ili nešto u ruke i napišite bolju. Pa ćemo je mi ocijeniti. Možete svi zajedno ili svatko svoju, budemo dogovorili pravila.

Naravno, isto kako vi ocjenjujete; ako će faliti samo jedan feature koji je potreban nekome automatski aplikacija dobiva ocjenu "sranje".

Jel' može?

Znate, deca, treba malo i stvarati nešto, a ne samo pljuvati i brisati.

A ko je to reko da su "teško smeće"???

Nemoj sad tu napuhivati nepostojeće balone!

Ako mi je neka druga aplikacija bolja i više mi paše nego neka predinstalirana, to ne znači da je ta predinstalirana kak to samo ti veliš "teško smeće"!

Zašto da imam na PC-u nešto sa čime se ne koristim? Deinstalirao sam sve šta mi ne odgovara ili je meni osobno višak i sad ću vidjeti da li će i kada će mi to MS bez pitanja uvaliti nazad.

16 godina
andi.cro kaže...
.. i sad ću vidjeti da li će i kada će mi to MS bez pitanja uvaliti nazad.

-kod instalacije OSa se to ne može tumačiti kao uvaliti nazad.. upgrade/reinstall nisu update. Kod redovnih updateova MS ne uvaljuje ništa (za sad).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran

Ja uvjek nakon ciste instalacije isto maknem meni nepotrebne apk ( vijesti i sl ) i to najobicnijim desnim klikom pa deinstal, i jos nisam dozivio da se neka nakon toga sama ponovno instalira. Naravno, ulogiran sam u ms acount i sva sync je ukljucena ( one drive, store, edge, skype, kontakti, mail, navigacija koja synca rute sa lumijom... )

I nikad nikakvih težih problema, a sve scanovi ne prijavljuju nikakve greške...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 15:02 (bunkermax).

4 1 hvala 0
11 godina

Sve to u zagradama nisam na mojem PC sa win10 nikada startao kao ni sync   ...i nemam tu namjeru.

11 godina
protjeran
Pa ok, ne koristis te aplikacije i naravno da ih neces niti instalirati i syncati. Jest da su osnovne, bazicne, bez pregrst funkcija, no delaju stabilno i vrse ono cemu su namijenjene...
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

A ko je to reko da su "teško smeće"???

Nemoj sad tu napuhivati nepostojeće balone!

Ako mi je neka druga aplikacija bolja i više mi paše nego neka predinstalirana, to ne znači da je ta predinstalirana kak to samo ti veliš "teško smeće"!

Zašto da imam na PC-u nešto sa čime se ne koristim? Deinstalirao sam sve šta mi ne odgovara ili je meni osobno višak i sad ću vidjeti da li će i kada će mi to MS bez pitanja uvaliti nazad.

Možda nisi ti rekao, ali netko je rekao da su smeće. Nije bitno je li teško ili nije, ffs. Samo kažem, ako netko od vas zna napisati bolju, samo dajte. Sigurno ima ekipe tu na forumu koja bi rado kupila aplikaciju koju netko ovdje napravi. A ne samo pljuvati po svemu, a pola ljudi ovdje nije u životu napisalo 4 linije koda.

Ja još uvijek ne mogu shvatiti vaše probleme. Ja zaista do jučer kad sam ciljano išao tražiti appove nisam ni primijetio da ih ima. Primijetio sam Photos aplikaciju kad sam prvi put otvorio neku sliku, instalirao sam si IrfanView, nikad poslije je nisam vidio; isto tako za video player, stavio K-Lite i MPC. Mail me pitao s čim želim slati, rekao sam mu Thunderbird i gotovo. Groove Music nikad nisam vidio, kao ni sve ostalo što sam ranije rekao. Nitko me ništa ne maltretira, nitko me ništa nigdje ne forsa i ne siluje na korištenje nečega, kao što ti ranije kažeš.

Meni je drago da mogu instalirati Windows i da ne moram tražiti i instaliravati softvere ako na brzinu moram pogledati neku sliku ili si želim pustiti muziku dok zapravo instaliravam softvere i plejer koje ću dalje koristiti. Ili ako neka aplikacija koju inače koristim iz nekog razloga ode k vragu, imam backup za "hitne slučajeve". Pazi problema, jednom tjedno u start meniju prođem pored neke predinstalirane aplikacije. Znači, strašno!

14 godina
odjavljen

Mail i kalendar koristim - zašto ne? Zašto bi kao budala provjeravao mailove na webu, kad mi može obavijest doći.

Maps - rijetko, ali tu je da posluži.

Groove(Music) - zašto ne, kad je već tu?

OneNote - što da ne? dobar je. Bolje je Worda u nekim situacijama

People - imenik, spojene su društvene mreže na jedno mjesto

Photos - tko ima WXM ovo je najkorisnije, uslikaš fotku, ona se uploada na OD, i kasnije ju vidiš i na kompu.

Store - mislim da je glupo govoriti o ovome

Weather - zašto ne? za moju lokaciju je poprilično precizno.

Mislim da bi trebako koristiti Linux, ili DOS u najgorem slučaju.

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Mail i kalendar koristim - zašto ne? Zašto bi kao budala provjeravao mailove na webu, kad mi može obavijest doći.

Maps - rijetko, ali tu je da posluži.

Groove(Music) - zašto ne, kad je već tu?

OneNote - što da ne? dobar je. Bolje je Worda u nekim situacijama

People - imenik, spojene su društvene mreže na jedno mjesto

Photos - tko ima WXM ovo je najkorisnije, uslikaš fotku, ona se uploada na OD, i kasnije ju vidiš i na kompu.

Store - mislim da je glupo govoriti o ovome

Weather - zašto ne? za moju lokaciju je poprilično precizno.

Mislim da bi trebako koristiti Linux, ili DOS u najgorem slučaju.

OneNote se može i syncati s mobitelom? Ne? To bi mi super došlo. Jedno vrijeme sam ga koristio prije skoro 10 godina, ali nikako da ga upalim malo i vidim šta sve nudi danas.

Sad vidim, People se automatski synca s gmailom ako staviš account kroz Calendar aplikaciju. Super. Stoput pričam s nekim na mobitel za kompom i traži me nečiji broj. Ovako ne moram na mobitelu trkeljati i paliti speakerphone nego na kompu pogledam u dvije sekunde :)

edit: bunkermax, kako ti se to synca rute s Lumiom? Znaš li možda može li se syncati ovaj Maps u Windowsu sa HERE Mapsom na Androidu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 16:39 (Mirko935).
14 godina
odjavljen

Da, synca se s OneDriveom zapravo.

People, kalendar isto tako. Sve ti se spremi na OneDrive.

11 godina
protjeran

@mirko

Onenote je odlicna kao bazicni brzi podsjetnik i uredno se synca na svim uredajima na kojima si prijavljen istim ms racunom.

Mapa ili navigacija podrzava stvaranje i memoriranje rute i kad ju npr na laptopu kreiram isto se pojavi na lumiji. Plus kaj uvjek vidim di su mi djeca ( dodani djecji racuni na laptoop ) plus kaj njima mogu na pc nekaj izrutirati i oznaciti bitne punktove i oni to onda vide na svojim lumijama.

I valjda znas da je office365 free svim ucenicima i studentima pa im onda mogu i njihove dokumente doraditi i popraviti prije nego ih online predaju profesoru...

I tak, ims tu tisuce korisnih detalja no da bi ih skuzio valja koristiti te aplikacije....

2 0 hvala 1
11 godina
protjeran
A kalendar je isto odlicna apk. Kak je obitelj brojna i brdo je obveza, sve ih unosim u kalendar i kako se svuda synca onda i djeca vide i dobe notifikacije na svojim lumijama.

( nemrem urediti gornji post kad na mobile verziji to ne nudi )

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi, kako ne kužite? Neke aplikacije poput Candy Crush su sponzorirane tj. Microsoft dobiva pare od Kinga da aplikacija dolazi instalirana s Windows 10. Upravo zato se aplikacija iznova pojavljuje prilikom updatea i teško ju je ukloniti.

Kao što sam već rekao, ne odlučujete vi što će i kako biti na Windows 10, Microsoft je taj koji odlučuje. Ako Microsoft kaže da će Candy Crush i ostale aplikacije biti instalirane, onda to mora biti tako. Ako Microsoft kaže da koristite Edge, morate ga koristiti (svakim većim updateom se vraća zadani preglednik na Edge i kada se uđe u npr. Chrome iskače 'alert' da je Edge bolji i da njega koristite).

Što se žalite? Windows 10 ste dobili besplatno (nadogradnjom ili unosom ključa od 7/8.1). Ako vam se to ne sviđa kao npr. meni, instalirate Windows 7/8.1 i opet ste vi vlasnik svog računala. 

0 1 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

osim ako nemate ccleander (znam, flak stize) ali kad s njim nesto maknem (tipa candy crush), toga vise nema bez obziran na update ili nesto trece.

Xiaomi Redmi 3 (Global Dev ROM 6.7.29)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Stvar je u tome što su na Windowsima 8 malo zaje*ali s tim "appovima". Nikad ih tamo nisam otvarao jer su bili fullscreen pa mi nikako nisu bili praktični za korištenje na desktopu. A kad sam stavio Win 10 samo sam nastavio dalje isto koristiti sve i ignorirati Microsoftove appove. 

Bit će da im ipak treba dati šansu :)

Ok, sponzorirane su. So what? Dolaze s OS-om. So what? Nekima super dođe Candy Crush za prikratiti vrijeme, netko ne igra, makne ili je ignorira. Big deal. Prosječnoj osobi koja koristi kompjuter dobro dođe softver koji dolazi s Windowsima. Prosječnoj zaposlenoj osobi koja ne koristi te aplikacije jer ima bolju zamjenu je svejedno jer nema vremena gledati u start meni.

Ostane nekolicina pojedinaca kojima je dosadno u životu pa im sve smeta. Kad ima softvera je tragedija što glupi Microsoft stavlja hrpu softvera koji se mora deinstalirati, da nema nečeg bilo bi da je glupi Windows neupotrebljiv jer za sve moraš instalirati aplikaciju. Neki nisu nikad zadovoljni i imaju hrpu viška vremena pa će uvijek naći nešto što će im smetati.

Najjači ste s tim forama "vlasnik svog računala", "privatnost buhu zli Microsoft sve prati u Windowsima 10 i šalje sponzorima koji bilježe koliko puta ste masturbirali" itd.

16 godina
odjavljen
Ako Microsoft kaže da koristite Edge, morate ga koristiti (svakim većim updateom se vraća zadani preglednik na Edge i kada se uđe u npr. Chrome iskače 'alert' da je Edge bolji i da njega koristite).

Kako te natjera, Bill ti prisloni pištolj na čelo? Ne možeš pokrenuti drugi browser? Onemogućuje skidanje drugih browsera? Ne lupetaj molim te.

A chrome (tj. google) kao ne napiše gore u kutu desno da skineš Chrome jer je bolji...

Vas isto svašta sekira u životu... Ili vam je ekstremno dosadno...

BTW, nitko se nije žalio na Minesweeper u Win95 nit je itko ikad išta rekao za Pinball u Milenniumu i XPu. Free igra sa OSom, ako smeta, makneš, ako ti je dobra, igraš. Jel ti tako i Notepad smeta?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 18:27 (Sum_of_all_fears).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice