Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.907.998
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Re: Windows 10 - općenito

Ja to nikad nisam ni instalira tako da s tim blokerima niti nemam problema i mogu reć da reklame rade bez ikakvih problema

17 godina
Dex.pwn kaže...

Da, totalno mi ne radi AdBlock Plus. Ne prikazuje broj reklama koje je blokirao, ne blokira reklame... Napravio po ne znam koji put reinstall.

Build je 14393.51

Ne kužim koji mu je vrag?

Imam Windows Pro, x64, hrvatska inačica.

meni isto nekaj počel kenjtat taj adblocker plus da kakti imam previše dodataka, pa sam jednosavno prešo na adbloker bez plus i podesio ga ovak (slike) sveradi u najboljem redu

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
16 godina
neaktivan
Sve te edge ekstenzije su još u razvojnoj fazi tako da očekujte bugove. To vam i piše na njihovim stranicama

1 0 hvala 1
13 godina
Windows 10 - općenito

Uzeo sam novi laptop bez Windowsa i vidio sam da od prije neki tjedan desetka vise nije free. Probao sam svejedno i skinuo onaj tool i sve bez problema skinuo ISO od desetke te ga flashao na stick za instalaciju. Je li moguce da ce me pitat za neki key ili je stvarno jos free, kao sto je kolega spomenuo na prethodnoj stranici?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bullyq14 kaže...

Uzeo sam novi laptop bez Windowsa i vidio sam da od prije neki tjedan desetka vise nije free. Probao sam svejedno i skinuo onaj tool i sve bez problema skinuo ISO od desetke te ga flashao na stick za instalaciju. Je li moguce da ce me pitat za neki key ili je stvarno jos free, kao sto je kolega spomenuo na prethodnoj stranici?

Pročitaj si ovo: http://www.bug.hr/vijesti/windowsi-10-dalje-besplatni-ne-svima/154833.aspx

edit: A kud niste updateali prije, ako se smije pitati? :D Mogli ste napraviti update da se registrira, vratiti stare windowse opcijom u control panelu i prebaciti se na Windows 10 onda kad god hoćete.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 11:53 (Mirko935).
12 godina
bullyq14 kaže...

Windows 10 je bio besplatan za nadogradnju što znači da moraš imat key od sedmice ili osmice da bi ga s njim aktivirao ili pročitaj moju poruku na prethodnoj stranici i napravi onako.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?page=302&jumpto=5123724&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 12:05 (nicky.sl).
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Windows 10 je bio besplatan za nadogradnju što znači da moraš imat key od sedmice ili osmice da bi ga s njim aktivirao ili pročitaj moju poruku na prethodnoj stranici i napravi onako.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?page=302&jumpto=5123724&sort=asc&view=flat

Promakla mi ta tvoja poruka, inače bih i nju linkao. Isprike!

16 godina
bullyq14 kaže...

.. Je li moguce da ce me pitat za neki key ili je stvarno jos free, kao sto je kolega spomenuo na prethodnoj stranici?

- nikad nije bio.. (staro-za-novo je zamijena, određena verzija/licenca ako zadovoljava sve uvijete).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Windows 10 - općenito

Nisam mogao raditi nadogradnju jer nisam imao, tj. još uvijek nemam laptop. Da onda krenem sa instalacijom sedmice pa pokušam nadograditi na 10 ili da probam odmah čisti install 10-ke?
EDIT: promakao mi je dio poruke korisnika nicky.sl, odnosno način na koji je aktivirao sedmicu, hvala 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 13:44 (bullyq14).

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi imam pitanje dali su svi dobili W10 anniversary update?

Ja još ništa, imam orginal w10 home ali koristim spybot anti-beacon pa mislim da nije zbog njega, ali opet do sad su svi updejtovi dolazili normalno

SIVE LUBANJE SILOM
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 16:24 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hrvoje.RH kaže...

https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
neaktivan
Hrvoje.RH kaže...

Ja još ništa, imam orginal w10 home ali koristim spybot anti-beacon pa mislim da nije zbog njega, ali opet do sad su svi updejtovi dolazili normalno

Pa pokreni ga ručno. http://www.bug.hr/vijesti/kako-do-windows-10-anniversary-updatea-preko-reda/154853.aspx

EDIT: Ups, nisam skužio da sam otvorio tab prije pola sata, ne ide mi danas

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 16:53 (Mirko935).
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ma malo mi je čudno da im tolko treba da ga puste kroz običan update

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hrvoje.RH kaže...

Ma malo mi je čudno da im tolko treba da ga puste kroz običan update

A valjda imaju neke razloge... Možda da si ne preopterete servere ako svima odmah pošalju i slično... Pusti njihove brige :) Pokreneš ga ručno i miran si. :)

17 godina
odjavljen
Hrvoje.RH kaže...

nisam ni ja dobio...čekam da mi dođe kao običan update ako uopće dođe...možda će bit individualni,neželim da mi dođu opet neke gluposti koje sam obrisao ili pogasio kao šta su one igre,trgovine,vijesti i neznam šta više....

12 godina
M4X kaže...
Hrvoje.RH kaže...

nisam ni ja dobio...čekam da mi dođe kao običan update ako uopće dođe...možda će bit individualni,neželim da mi dođu opet neke gluposti koje sam obrisao ili pogasio kao šta su one igre,trgovine,vijesti i neznam šta više....

Loša vijest za tebe je da će ti te izbrisane aplikacije doć nazad u svakom slučaju.

Svejedno ti je čekao ti nadogradnju kroz update ili ju forsirao te app se vračaju na tvoj komp.

17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
M4X kaže...
Hrvoje.RH kaže...

Loša vijest za tebe je da će ti te izbrisane aplikacije doć nazad u svakom slučaju.

Svejedno ti je čekao ti nadogradnju kroz update ili ju forsirao te app se vračaju na tvoj komp.

stvarno? neka se gone...izgubio sam sate i sate dok sam to sve pobrisao i uklonio i sad će opet doć nazad

14 godina
neaktivan
M4X kaže...
nicky.sl kaže...
M4X kaže...
Hrvoje.RH kaže...

stvarno? neka se gone...izgubio sam sate i sate dok sam to sve pobrisao i uklonio i sad će opet doć nazad

Izbrisane aplikacije će ti se vratiti svaki puta kada instaliraš neki veći update. 

17 godina
odjavljen
Marko :D kaže...
M4X kaže...
nicky.sl kaže...
M4X kaže...
Hrvoje.RH kaže...

Izbrisane aplikacije će ti se vratiti svaki puta kada instaliraš neki veći update. 

ali koliko tu ima onih news gluposti itd.,bezveznih programa...znači opet brisanja,sve ono šta valjda imaju mobiteli oni su prebacili na pc,to je još počelo sa osmicom...

14 godina
neaktivan

Na Windows 10 ne odlučuješ ti što će biti i kako namješteno već Microsoft to radi umjesto tebe. Oni tebe znaju bolje nego ti sam sebe. 

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Šta je ovo, ljudi moji? Na ovom forumu bi svi samo nešto brisali.

Ne otvaraš aplikacije koje ti ne trebaju, koristiš one koje ti trebaju i gotovo. Pojma nemam šta sve ima od predinstaliranih aplikacija niti me briga, pa nije da imam 10 GB disk k'o prije 15-20 godina. Gdje nađete vremena za sve te operacije brisanja?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 20:43 (Mirko935).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve te aplikacije su mi beskorisne, ne koristim ih, a bez veze mi zauzimaju mjesto u Startu. Najgore su mi one igre što ih Microsoft gura u Windowse poput Candy Crush Sage. 

15 godina
neaktivan

Sve te aplikacije su mi beskorisne, ne koristim ih, a bez veze mi zauzimaju mjesto u Startu. Najgore su mi one igre što ih Microsoft gura u Windowse poput Candy Crush Sage. 

A imaš rezoluciju 640x480 pa nemaš prostora? Evo, sad kad si rekao ja prvi put vidio dolje Microsoft Solitaire Collection, Money, Xbox i neki Groove Music. Da si me prije 10 min pitao postoji li to, rekao bih da ne. Vidi, ima i Edge u Startu! Cool.

Ovaj Groove Music neki pametan, prvi put ga pokrenuo i sam je našao folder E:\MUSIC gdje mi je glazba. Cool, možda i valja čemu. Vidim da može i nešto syncati s mobitelima i štaveć. Thanks, otkrio si mi nešto novo hahahaha

14 godina
neaktivan

Nisam rekao da nemam prostora. Rekao sam da mi bez veze zauzimaju mjesto, pa kada hoću doći do neke mape ili programa moram scrollati i scrollati do toga. Nema na čemu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 21:02 (Marko :D).
15 godina
neaktivan

Nisam rekao da nemam prostora. Rekao sam da mi bez veze zauzimaju mjesto, pa kada hoću doći do neke mape ili programa moram scrollati i scrollati do toga. Nema na čemu. 

Pa imaš search, ja jednom u mjesec dana skrolam do programa ako se baš ne sjećam imena. Windows key na tipkovnici, kreneš pisati ime programa ili mape i stisneš enter, tko još skrola po startu? Pa nije ovo Win98 ;)

Vidim da i Phone Companion sad radi s mobitelima koji nisu Windows Phone. Ovaj Microsoft se stvarno počeo truditi. I onda vi pljujete po njima. cccc...

14 godina
neaktivan

Često tražim u tražilici, ali nekada mi ona ne pronađe nešto iz starta, pa tad moram scrollat. 

11 godina
protjeran
Višak vremena čuda čini...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Često tražim u tražilici, ali nekada mi ona ne pronađe nešto iz starta, pa tad moram scrollat. 

Gle, stvarno! Kad scrollaš i potrudiš se uočiti ih, primijeti se nekoliko predinstaliranih aplikacija. Zanimljivo... Pojma nisam imao, ja sam mislio da su sve one u nekom folderu. Ima Alarms, Camera, Contact Support, Feedback Hub... Groove Music si mi malo prije otkrio, baš je dobar simple player...

Mora da ima još dobrih aplikacija od Microsofta... Mape ima... I to HERE... Excellent. Ne moram na Google Maps svako malo. Šta li je Sway? Izgleda super... hahaha Calendar se synca sa Google kalendarom... Ovo je predobro.

Jbt, ovaj Windows 10 stvarno ima super appova i appića. Imam šta istraživati sad pola dana hahaha A ja budala zaostala to koristim k'o da je 1999... Koji ste vi likovi s tim žaljenjem i brisanjem, pa ove aplikacijice su stvarno odlične...

11 godina
protjeran
Imas u storeu box, dropbox, hash, i mnogo drugih korisnih aolikacija...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Imas u storeu box, dropbox, hash, i mnogo drugih korisnih aolikacija...

Ma nisam totalni debil hahaha, imam već par tih appova, shazam recimo i slične gluposti, ali nikad nisam to preozbiljno shvaćao, pogotovo ne ove koje dolaze s OS-om. No ove današnje stvarno nisu nimalo loše.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice