Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.906.801
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Ovako, napravio sam free upgrade s windows 8.1 (32 bit) na windows 10 (32 bit),

sad me zanima dal bi mi windowsi bili aktivirani kad bi napravio clean install windowsa 10 (64 bit-a).

Molim odgovor,thanks.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito

Mislim da ne. Nisam siguran.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 20:30 (Marko :D).
15 godina
neaktivan
Uran 11 kaže...

sad me zanima dal bi mi windowsi bili aktivirani kad bi napravio clean install windowsa 10 (64 bit-a).

Molim odgovor,thanks.

Interneti kažu da da, licenca ti vrijedi i za 32 i 64 bit. Trebali bi se automatski aktivirati nakon instalacije.

15 godina
neaktivan
Uran 11 kaže...

Molim odgovor,thanks.

99% da ce ostati aktiviran i nakon clean instalacije.

16 godina
Uran 11 kaže...

Molim odgovor,thanks.

-ako je aktiviran, da. (može promjena bilo koje 32-64/jezik..) samo ne na drugu licencu/višu kao home-na-pro..

-prije sačuvati licencu (ghaterosstate.exe), za svaki slučaj..

Marko :D kaže...

Mislim da ne. Nisam siguran.

-? ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen

Stoji mi preuzimanje na 0% već duže vrijeme. Net mi je 50/10, zato me brine.

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pomoc? haha

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Kako da izbrišem Windows.old mapu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Pokreni Disk Cleanup kao administrator i počisti s njim. (%windir%\system32\cleanmgr.exe)

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

http://www.cnet.com/how-to/how-to-delete-the-windows-old-folder-from-windows-10/

EDIT: Preduhitrilo me

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 15:33 (Mirko935).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

opet problemčić... hoću instalirati nove nvidia drivere. obrišem stare drivere i kad mi ponudi restart, napravim ga. komp fino boota, skinem nove drivere i dok skida nove drivere, on opet instalira stare drivere... uglavnom, nikako ne mogu instalirati nove drivere prije nego win10 sam instalira stare...

mkay?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Valjda mi neće cookies obrisati iz Edge-a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

uglavnom, nikako ne mogu instalirati nove drivere prije nego win10 sam instalira stare...

A da PRVO skineš nove drivere, pa tek onda počistiš stare?

I ako ne želiš automatsku instalaciju drivera, možeš ju isključiti pod System Properties - Hardware - Device Instalation Settings

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
Hornet_93 kaže...

opet problemčić...

Ti kad skineš instaliraj svoje i to je to.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A da PRVO skineš nove drivere, pa tek onda počistiš stare?

I ako ne želiš automatsku instalaciju drivera, možeš ju isključiti pod System Properties - Hardware - Device Instalation Settings 

pa skinuo sam nove drivere, obrisao stare, napravio restart. idem instalirat nove drivere i tokom instalacije novih dođe notifikacija da su driveri updateani. naravno win je sam stavio stare. o tome pričam.

btw, pod device instalation setting već je označeno no (your device might not work as expected).

mkay?
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Brisanje windows.old foldera? Nema to veze s Edgeom. Iskreno, ne kužim zašto ga brišeš, pa šta ti nije bolje ostaviti to za slučaj da nešto pođe po zlu pa se jednostavno vratiš na stare Windowse? Vi biste stalno nešto brisali. :D Šta nemate pametnijeg posla? ;)

Btw, taj folder se ionako sam briše nakon 30 dana.

14 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Dex.pwn kaže...

Brisanje windows.old foldera? Nema to veze s Edgeom. Iskreno, ne kužim zašto ga brišeš, pa šta ti nije bolje ostaviti to za slučaj da nešto pođe po zlu pa se jednostavno vratiš na stare Windowse? Vi biste stalno nešto brisali. :D Šta nemate pametnijeg posla? ;)

Btw, taj folder se ionako sam briše nakon 30 dana.

Ma čistim još ostale stvari osim tog Windows.old.

Iako imam dovoljno prostora, želim se stisnuti s memorijom.

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Samo ti daj ako te veseli. :D Pazi samo da ne bi za dva dana bilo "Joj, zašto sam obrisao windows.old..." :D

15 godina
Mirko935 kaže...
Dex.pwn kaže...

Samo ti daj ako te veseli. :D Pazi samo da ne bi za dva dana bilo "Joj, zašto sam obrisao windows.old..." :D

Baš ti taj win.old i ne treba.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
9 godina
Prošao update na dva Toshibina laptopa sa i3 procesorom. Jedna 32 bit i druga 64bit verzija i sve radi fenomenalno. Nikakav clean install u mom slučaju nije potreban. Radi još i brže nego prije, s tim da je ova x64 verzija na Tecri bila upgrade sa Win 7 Pro, a ova druga nije. Svi programi, driveri itd rade odlično.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Ne treba ti nikakav backup u 99% slučajeva. Ali onaj 1% je zajeban. Meni se zasrala instalacija Windowsa 10 prvi put kad sam napravio upgrade sa 8.1 i bio bih neizmjerno sretan da sam mogao iskoristiti tu opciju da se vratim na 8.1 pa napravim opet upgrade. Ne sjećam se više ni zašto je nije bilo... Ovako sam na kraju napravio čistu instalaciju, a nema mi gore muke u životu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 16:57 (Mirko935).
15 godina
Mirko935 kaže...
x18x05x kaže...

Ne treba ti nikakav backup u 99% slučajeva. Ali onaj 1% je zajeban. Meni se zasrala instalacija Windowsa 10 prvi put kad sam napravio upgrade sa 8.1 i bio bih neizmjerno sretan da sam mogao iskoristiti tu opciju da se vratim na 8.1 pa napravim opet upgrade. Ne sjećam se više ni zašto je nije bilo... Ovako sam na kraju napravio čistu instalaciju, a nema mi gore muke u životu.

Zato se naprave dvije particije ako imaš jedan disk, jedna za OS, druga za sve ostalo. Padne sustav imaš sve na drugoj particiji.

15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
Mirko935 kaže...

Zato se naprave dvije particije ako imaš jedan disk, jedna za OS, druga za sve ostalo. Padne sustav imaš sve na drugoj particiji.

Hahaha, hvala na savjetu ;)

Ne brini, imao sam ja i backup sistemske particije i odvojeni backup većine programskih fajlova od aplikacija itd. Ali kad je već sve otišlo k vragu i kad sam izgubio dva dana na gluposti zbog AMD-ovih i Microsoftovih bugova, nije mi se dalo više se zaje*avati sa vraćanjem na stari OS, ovo mi je bilo brže.

Što misliš pod "imaš sve"? Lako za podatke i podačiće, ali nemaš postavke OS-a, instalirane programe, postavke programa, a na to ode par dana samo tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 17:39 (Mirko935).
14 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Dex.pwn kaže...

Očisti 13 GB smeća, što baš i nije malo, jelda?

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Ovisi o tome koliko imaš prostora i imaš li neku puno pametniju namjenu za tih 13 GB. :)

14 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Dex.pwn kaže...

Ovisi o tome koliko imaš prostora i imaš li neku puno pametniju namjenu za tih 13 GB. :)

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Znači, imaš 80 GB slobodnog prostora? Šta će ti onda još tih 13?

15 godina
Mirko935 kaže...
x18x05x kaže...
Mirko935 kaže...

Hahaha, hvala na savjetu ;)

Ne brini, imao sam ja i backup sistemske particije i odvojeni backup većine programskih fajlova od aplikacija itd. Ali kad je već sve otišlo k vragu i kad sam izgubio dva dana na gluposti zbog AMD-ovih i Microsoftovih bugova, nije mi se dalo više se zaje*avati sa vraćanjem na stari OS, ovo mi je bilo brže.

Što misliš pod "imaš sve"? Lako za podatke i podačiće, ali nemaš postavke OS-a, instalirane programe, postavke programa, a na to ode par dana samo tako.

Postavke OS-a se same vrate ako koristiš Microsoft acc za login, ne sve al se vrati. Sve programe i postavke se naprave za 1h nekad i manje.

14 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Dex.pwn kaže...

Znači, imaš 80 GB slobodnog prostora? Šta će ti onda još tih 13?

Nek se nađe, jer nekad znam snimati duge videe.

15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Postavke OS-a se same vrate ako koristiš Microsoft acc za login, ne sve al se vrati. Sve programe i postavke se naprave za 1h nekad i manje.

Ako ti tako kažeš... Ti si neki brzi ako za manje od sat vremena instaliraš i složiš sve.

Dex.pwn kaže...

Nek se nađe, jer nekad znam snimati duge videe.

Neka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 19:52 (Mirko935).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice