Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.907.384
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
kizo2703 kaže...

Uz malo čačkanja, Cortana jeste dostupna svugdje u svijetu:

How to Enable Cortana Anywhere in the World on Windows 10

Sve što treba je promjeniti regiju, najbolje u United States.

Ne radi od kako je dosao Anniversary update. Prije apdejta je radila ako se promijeni regija.

16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Ne radi od kako je dosao Anniversary update. Prije apdejta je radila ako se promijeni regija.

Nešto se syebalo (ili si to bio ti ).

Meni je sve ostalo isto:

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
kizo2703 kaže...
Almin94 kaže...

Nešto se syebalo (ili si to bio ti ).

Meni je sve ostalo isto: 

ista stvar i kod mene, a kolega kizo2703 je kolko se sječam isto u insideru i sve mu radi, čini mi se da je on konstantno u fast ringu znači stalno je radio upgrade, dok moja instalacija ima 10tak upgrejda i sve radi kak treba...hmmm da nije ms-ov neki uvrnuti plan što više ljudi navuč u insider program, jer je baš uvrnuto ljudi koji su regularno upgrjdali w10 problemi, a insideri ko zna koji upgrejd i sve radi....fakat čudno

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
16 godina
neaktivan
mrakky kaže...

ista stvar i kod mene, a kolega kizo2703 je kolko se sječam isto u insideru i sve mu radi, čini mi se da je on konstantno u fast ringu znači stalno je radio upgrade, dok moja instalacija ima 10tak upgrejda i sve radi kak treba...hmmm da nije ms-ov neki uvrnuti plan što više ljudi navuč u insider program, jer je baš uvrnuto ljudi koji su regularno upgrjdali w10 problemi, a insideri ko zna koji upgrejd i sve radi....fakat čudno

Slika u prošlom postu nije sa Insider, nego redovnog builda. Ali, i na Insideru je sve u redu i sve radi.

Insider Insider
Jedini problem koji ja imam nakon upgradea je nemogućnost promjene slike na lock screenu. Ustvari, bilo koju da stavim, imam samo crni ekran, sa satom i kalendarom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 22:45 (kizo2703).
16 godina
Mirko935 kaže...
ihush kaže...

.. katastrofa koliko juzera..

-podesite format datuma (long), dddd, d.mmmm.yyyy. .. ili kako već želite. ..

Sorry, ali nikad nisam bio u Insideru... Šta fali tome da si podesim prikaz, uključujući i prikaz sata ili dana kako želim?

I meni nije nimalo praktičan "normalan" ..

- osjetio si se prozvanim? ne, upravo suprotno, podesi OS-DE kako ti odgovara..

- ono što je katastrofalno je da hrpe juzera isčekuju novi build, bore se s regional-detum prikazom.. i to na forumu u temi koja je ipak razlličita od coolinarke..

- argumenti koje navodiš (više appsa u taskbaru..) ima li ikoji post prije (a ponavlja se isto u dvadesetak postova prije mog komentara-odgovora) nešto takvog navedeno? Ne, samo žele prikaz dana, nitko ne navodi nikakvu upotrebu/razlog kao ti..

- polovica tih postova je u fastringu, insider itd.. tako da opet ne trebaš se osjećati prozvanim (osim ako se nekako sam prepoznaš..) :))

- ili, npr pohvala, jer si očigledno znaš podesiti prema svojim potrebama (željama). A što ja kažem?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
underdog kaže...

Pozdrav!

Imam anniversary build i zanima me koje postavke moram promijeniti da bi mi sve aplikacije bile na engleskom. Ovako imam neke na engleskom a neke na hrvatskom pa me to malo bode u oči. Tipkovnicu imam namještenu na hrvatski jezik, a jezik OS-a je engleski.

Screenshot starta u prilogu

To se i meni desilo. Uglavnom sam to riješio tako da sam otiša u settings / time and language / Region and language. Zatim pod Languages obriši hrvatski, i ostavi engleski. Zatim kada klikneš na engleski pokaže ti se izbornik "Options" i pod keyboard dodaj "Standard" ako već nije tu, a ostale keyboard-e izbriši.

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ntoskrnl.exe

BSod nakon csgo gamea.Pomoc?

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Uz prethodno navedeno obavezno treba podesiti i pod regionalnim postavkama metričke jedinice i ostale sitnice (ja npr volim imati zarez za odvajanje decimala a točku za odvajanje tisuća zatim volim imati točku zarez kao list separator).
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
drakula789 kaže...

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ntoskrnl.exe

BSod nakon csgo gamea.Pomoc?

vjerojatno si i sam ovo našo.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff560129(v=vs.85).aspx

nakraju piše:

Before upgrading to a new version of Windows, remove all third-party device drivers and system services, and disable any virus scanners. Contact the software manufacturers to obtain updates of these third-party tools

makar se ni ja toga ne pridržavam, al na dosta sajtova spominju antivirus kao moguči uzročnik, tak da ko zna možda imaš baš takvu konfu koja tak reagira, kaj imaš od anti virusa?

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- osjetio si se prozvanim? ne, upravo suprotno, podesi OS-DE kako ti odgovara..

- ono što je katastrofalno je da hrpe juzera isčekuju novi build, bore se s regional-detum prikazom.. i to na forumu u temi koja je ipak razlličita od coolinarke..

- argumenti koje navodiš (više appsa u taskbaru..) ima li ikoji post prije (a ponavlja se isto u dvadesetak postova prije mog komentara-odgovora) nešto takvog navedeno? Ne, samo žele prikaz dana, nitko ne navodi nikakvu upotrebu/razlog kao ti..

- polovica tih postova je u fastringu, insider itd.. tako da opet ne trebaš se osjećati prozvanim (osim ako se nekako sam prepoznaš..) :))

- ili, npr pohvala, jer si očigledno znaš podesiti prema svojim potrebama (željama). A što ja kažem?

Stvar je u tome što si nazvao dodatni red razbacivanjem prostora, a s obzirom na to da sam ja jedini tu koji je pisao da mi treba dodatni red, ispalo je kao da se odnosi na mene. Također, ja sam pokrenuo priču o danu u tjednu prije par stranica kad sam napisao da mi je drago da su ga napokon vratili pa je i prema tome ispalo kao da se "trkeljanja", kako si ih nazvao, odnose na mene. :D

A ovo da hrpe ljudi iščekuju novi build, a muče ih banalne stvari... Slažem se s tobom, to je valjda neka potreba da ljudi imaju kao latest and greatest, a ne shvaćaju smisao alpha, beta buildova. Ljudi valjda imaju viška vremena pa nek' se igraju. Ne znam koja je korist njima od toga njima ili developerima, ali tko sam ja da sudim. :D I developeri su za to krivi jer se zadnjih godina sve više bete reklamiraju kao nešto korisno i supercool.

Jedino što stvarno ne razumijem je kad su i zašto ljudi postali tako lijeni malo sami proguglati problem koji ih muči nego se svaka sitnica ispituje na forumu. Ne mislim nikoga vrijeđati, ali stvarno se 99% problema i rješenja da naći u par minuta na internetu.

Što se tiče coolinarike... :D Odavno je ovaj forum po nekim stvarima postao coolinarika, čudi me da to tek sad primjećuješ ;)

13 godina
neaktivan
mrakky kaže...

Mbayte i win defender.Da nije mozda od windows activatora?

Nasao mi je jucer 6 threatova mbayts,win defender nista.

Btw 15xx build.

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Da li vam radi Malwarebytes Anti-Exploit nakon clean instalacije Windows 10 plus Anniversary update? Primjecujem proces u pozadini, ali ne primjecujem vise ikonicu u system tray.

Evo ga, tu je i porukica koje se pojavila nekih 10 minuta kasnije nakon instalacije i restarta. Vjerovatno neke nekompatibilnosti sa zadnjom verzijom Windowsa. Bas me interesuje da li sve bilo ok sa aplikacijom da sam napravio samo upgrade Annyversaria, vjerujem da bi. :)

Yup, kao sto sam i mislio. Medjutim rijesili su to koristenjem counter-signed digital certificates from Microsoft. 

Imate download na link-u.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 13:41 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Windows 10 - općenito

U zadnje vrijeme me non stop traži dopuštenje za firewall, svaki put kad upalim PC sve redom moram stisnut allow, steam, spotify, skype itd.

Jučer igram Squad i usred igre mi dođe ta poruka za steam, pošto nisam dovoljno brzo reagiro odmah me diskonektalo sa servera.

Danas sam popi*dio više sa time i isključio firewall, sad me pak maltretira poruka da mi je firewall isključen.

Dal je netko imao sličan problem?

ne koristim nikakve antiviruse.. ovo počelo zahebavat samo od sebe, vjerovatno nakon nekog od windows updatea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito
Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina

Nisam nikad koristija taj program,dali je stvarno koristan?

16 godina
Windows 10 - općenito
gledo sam neki dan da poslije updatea na anniversary update windows mi je napravil novu particiju na c disku uz nju imam i system reserved particiju dal je to normalno il moram ovu recovery particiju brisat?
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nista ne brisi.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Win 10 Home 

OS Build 14393.10

Radi odlično :)

1 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...

Uz malo čačkanja, Cortana jeste dostupna svugdje u svijetu:

How to Enable Cortana Anywhere in the World on Windows 10

Sve što treba je promjeniti regiju, najbolje u United States.

Ništa od toga ako su windowsi na hrvatskom...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
14 godina
odjavljen

E to je problem. Zašto jednostavno ne bi mogao Windows biti na hrvatskom, a Cortana na engleskom, odnosno odabranom jeziku?

14 godina
Možda zato što je jezik Windowsa jezik Cortane a ista još ne komunicira na hrvatskom.😎
Stručnjak za odmaganje...
10 godina

Jesi li/jel koristio/koristis taj Windows 10 Privacy Protector? Jel valja sta?

16 godina
Croshadow1234 kaže...

- privatnost? a što s googleom, fb, raznim serivsima koji traže podatke i korisnikom? Što s npr mobitelom i androidom?

- može i alu folija.

- soft radi, no dali radi dobro, dali će biti posljedica za OS, ... pa do pitanja, kako znamo da taj soft ne radi istu stvar? Vjerovati nemom nepoznatom na netu?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Croshadow1234 kaže...

Pokrenuo sam ga jednom (više niti ne treba), napravio točku vračanja sustava (za svaki slučaj), odabrao "Recomended" i uradio je točno ono što je i trabao (koliko sam uspio provjeriti).

Maknuo sam također i neke "Metro aplikacije" koje mi nisu bile potrebne

Uglavnom je uradio ono za šta je namijenjen i za sada ne vidim nikakve probleme!

Some people are so poor... all they have is money!
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Ništa od toga ako su windowsi na hrvatskom...

Well, to se podrazumijeva.

16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Možete li mi preporučiti wireless usb (može i pcie) adapter koji radi dobro na win 10 64-bit? Imam stari "airlive 1600 usb" koji mi se svako malo odspoji sa mreže.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

WN-722N radi odličko kod mene.

16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

WN-722N radi odličko kod mene.

Da li ti je anniversary update ili stariji? kod 1511 verzije mi je sve super radilo, ali kod anniversary update-a mi svako malo izbacuje. Clean install je napravljen.

EDIT: Nisam se sitio isljučiti u power managmentu "allow computer to turn off this device to save power". Vidit ćemo kako će se sad ponašat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 15:01 (TiMi79).
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

staje ovo ??? niko ne prica o novim features sve bugovi i kritike meni je ovaj update bas cool instalireanje trajalo oko 40 min a skidanje 4h zbog neta .Jeli itko primjetio windows ink workspace meni je bas onako zanimljiv . ajmo sad pozitivni dojmovi

:D

Nemam pojma...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Da li vam se desava refresh taskbara i ikonica? Uvijek mi se desavalo na windows 10, te nastavlja i sada od kako je dosao Anniversary update. Ne znam kako da to opisem, efekat n ikonicama izgleda kao onaj kada refreshamo destkop, desi se kao neki blink ikonica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 15:15 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice