Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.876.707
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
djigibao kaže...

Interesira me da li ima neki program ili neki tweak s kojim se moze povecati preview prozorcic otvorenog programa koji se nalazi u taskbaru (vidi sliku)?

http://bit.ly/1PHKPEV

17 godina
ihush kaže...
djigibao kaže...

Interesira me da li ima neki program ili neki tweak s kojim se moze povecati preview prozorcic otvorenog programa koji se nalazi u taskbaru (vidi sliku)?

-smisao? Ako zadržiš miša koju sekundu..?

Najcesca stvar je da mi je virtualka upaljena pa se nesto instalira/updejta pa dok cekam da to zavrsi gledam video na Youtube na "pravom" PC-u i usput gledam taj prozorcic da vidim kako ide postupak i ako je zavrsio.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...

Ja za to koristim Ultimate Windows Tweaker 4. Ima u njemu i drugih korisnih stvari za podešavanje Win 10.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
Windows 10 - općenito

Već sam se javio sa ovim problemom u temi windows10 problemi, al mi nitko nije odgovorio, pa ću pokušat ovdje jer je aktivnija tema.

Bio sam na prvom w10 koji je izašao, 10240 čini mi se i napravio sam update na 10586 i od onda imam problema sa start menuom tj. cijelom trakom. Nakon šta upalim komp nije moguće na ništa klikniti na traci, jednostavno ne reagira. Nakon šta stisnem windows tipku na tipkovnici deskop se zacrni i opet pojavi i onda radi sve normalno, ali evo sad sve u traci reagira osim action centra, njega ne mogu otvorit. Također kad mi se dogodi to sa startom ne radi mi aplikacija  Filmovi i TV tj. ne otvara videa, stalno stoje one točkice na sredini i ne želi učitat, a preko vlca sve normalno otvara. Savjet?

0 0 hvala 0
17 godina
Da probas s sfc /scannow ako ne pomogne Clean install.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
Windows 10 - općenito

edit
napravio novi acc, stavljao tablet mode, pa vracao, upisivao komande u powershell i cmd prompt što sam našao na netu, izgleda da radi sad, valjda će tako i ostat...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 14:20 (Zhnu).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Nažalost nisam uspio pročitati dvjesto i nešto stranica prije i vidjeti da li za moje pitanje postoji odgovor pa bih bio zahvalan ako neko na brzinu može odgovoriti.

Posjedujem u istom kućanstvu i stolno računalo i laptop, ukoliko kupim Windows 10 original da li ću ga moći koristiti i na stolnom i na laptopu ili ne? 

I još jedno pitanje, da li je ovdje dozvoljeno razgovarati o piratskim verzijama Windowsa?

Zahvaljujem

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne i ne.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
pegisixteen kaže...

Nažalost nisam uspio pročitati dvjesto i nešto stranica prije i vidjeti da li za moje pitanje postoji odgovor pa bih bio zahvalan ako neko na brzinu može odgovoriti.

Posjedujem u istom kućanstvu i stolno računalo i laptop, ukoliko kupim Windows 10 original da li ću ga moći koristiti i na stolnom i na laptopu ili ne? 

I još jedno pitanje, da li je ovdje dozvoljeno razgovarati o piratskim verzijama Windowsa?

Zahvaljujem

Pitanja u vezi Windowsa 10 postavljaju se u temi Windows 10 FAQ.

Ne, na forumu se ne smije raspravljati o piratskim Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 20:53 (Marko :D).
16 godina
odjavljen

U FAQu ne idu pitanja, FAQ je samo popis najčešćih. Pitao je na pravom mjestu samo što pita gluposti (koje su napisane x puta u 3-4 teme, samo je gospodinu teško tražiti).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

U FAQu ne idu pitanja, FAQ je samo popis najčešćih. Pitao je na pravom mjestu samo što pita gluposti (koje su napisane x puta u 3-4 teme, samo je gospodinu teško tražiti).

Ne idu pitanja, ali u temi je dosta ljudi pisalo vlastita pitanja na koja su forumaši odgovarali. 

14 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

P.S. Frend je jednom išao kuckati kod od bona od 50 kn, fulao jedan broj i dobio 200 kn na račun...

Znači, i taj primjer pokazuje da je sve moguće   

Ako ti u 2016 god možeš instalirati win 98 , kome još treba dodatnih dokaza da je putovanje kroz vrijeme moguće ...

nicky.sl kaže...

i obavezno javi jel prošlo pribacivanje keya na drugi komp i da li je sedmica aktivirana svojim ključem.

Dakako da znam da ovo nije tema o uspješnosti ili neuspješnosti aktivacije mojih windowsa ali kad sam već upitan evo da odgovorim. Da nije bunkermax spomenuo onaj proizvoljni mizerni postotak čudnih događanja tko zna bi li se i upuštao u neke kombinacije, premda vidjeh da je moj oem odjednom nekako-nešto postao retail verzija. I ne samo da je sedmica aktivirana s ključem s poleđine laptopa glatko (i to ona čista skinuta sa linkova na ovom forumu), nego onaj spomenuti recovery disk 32-bitnih winsašto ga dobih sa laptopom, ima neočekivano sasvim drukčiji key (koji je build in pa ga ne treba ukucavat zasebno). Kako sam imao prastari hddrecovery backup sačuvan na D particiji diska koji datira još od 2010 god. (reinstalirali su se os-evi s vremena na vrijeme radi čišćenja i brisali poveći backup-i ali ovog prvog šta ga sustav napravi automatikom, sačuvao sam nekako prebacujući ga) napravih od njega iso i poslije bootabilni usb sa 64-bitnom inačicom istog key-a koji nema veze s onim na poleđini laptopa. Koje niti ne treba zasebno ukucavat jer su winsi aktivirani po završetku instalacije skupa s svim potrebitim driverima, koja se ne odvija da tako kažem, na klasičan način, nego se preko cmd-a loadaju fileovi. A prebacivanje keya i instaliranje  10-tke na drugi komp još nisam imao vremena napravit, naposlijetku retail je ne vidim zašto ne bi prošla. Odo ja po još koju desetku do srpnja, danas je stvarno sve moguće. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 7:01 (caramba).
16 godina

normalna stvar za win7, key s naljepnice je pojedinačni, dok proizvođač instalira svoj vlk key.. dva različita.

to se s w8-10 mijenja, nema keya, tj imaš u biosu jedan...

ostalo MSovo bauljanje oko licenci... oem-retail... previše su izmjena-izmjene, možda propust, njima realno nevažno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Windows 10 - općenito

Toliko ih nije briga to oko licenci da aktiviraju sve i svašta, evo ja sam jučer iša probat instalirat desetku i aktivirat ju oem ključem s naljepnice na sasvim drugom laptopu (njemu nema pomoći) i prihvatili su aktivaciju. Teška siva zona s tim aktivacijama.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

oprostite na , odnosno djelomično se vezuje uz Windows 10.

Zanima me koji Download manager koristite na vašim računalima?

Nešto slično kao jDownloader, da nije kompliciran a da je odličan...

hvala

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Erm... Nijedan. Zašto bi to koristio?

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Erm... Nijedan. Zašto bi to koristio?

'Cause you wanna party like its 1999

16 godina
odjavljen
AFARON kaže...

'Cause you wanna party like its 1999

Za to imam virtualku sa Win98SE

16 godina
Windows 10 - općenito

koji je ovo qrac, " Sustav i komprimirana memorija"? Igram bf4 te vidim framedrop (nešto je opteretilo procesor), kad ono taj vrag vuče 500mb rama i oko 10% procesora -.-

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 12:30 (bik).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pogledaj propeties... To je Windows kernel, glavom i bradom. Pusti ga na miru, vjerojatno radi nešto pametno....

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Upravo instalirao desetku na 8 godina star laptop. Radi kao švicarski sat. 

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Tsar kaže...

Upravo instalirao desetku na 8 godina star laptop. Radi kao švicarski sat. 

I told ya! Mogao si to uraditi i sa Windowsom 8 ili 8.1 (koji su malkice u resursima nezahtjevniji) ali kakvi.. ljudima nije bilo problem skrolati programe po All Progams 100 godina a problem je je bio stisnuti Win tipku palcem dok ti je još lijeva ruka na tastaturi i kliknuti na kocku veličine osmine ekrana.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imam pitanjce jedno. Moj username na Windowsu je silvi a treba biti Silvio pa me zanima kako da promijenim to a bez da se Windows zabuga kao i programi.

Riječ je u folderu korisnika u Korisnici folderu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Imam pitanjce jedno. Moj username na Windowsu je silvi a treba biti Silvio pa me zanima kako da promijenim to a bez da se Windows zabuga kao i programi.

Riječ je u folderu korisnika u Korisnici folderu.

http://bit.ly/1O9oakj

16 godina

stvarno ime kojim je kreiran user, koristi se za njegov folder (i sve povezano), zato ga se ne renejma.. ali

npr ako je dovoljno, idi u usere, upiši pod full name (bilo što), to će biti vidljivo..

ili kreiraš novog (ispravno natipkano), odlogiraš se s postojećeg (uobičajeno tad koristiš admin ili treći..), copy user1->user2.. i to je to. (inače i migrationtools može istu stvar, ovo je brže)

edit: btw, metoda nema veze s winver..

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 23:08 (ihush).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Od danas ujutro me win 10 počeo tražiti password pri paljenju,makar je password on wake up isključen.Kako da to popravim?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 12:59 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Za pocetak procitaj pravopis i podsjeti se na upotrebu tocke i zareza.
Black Mist (520) || Dark Mist (925) || Midnight Mist (735)
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Ekipa moze pomoc kaj god napravim trazi me windows password kako da ga se rijesim i taj problem se danas pojavio tek ne kuzim kako?

Ajd pročitaj šta si napisao. Ovo ni nakon 5 čitanja ne kužim šta je pjesnik htio reći napisanim tekstom, nit glave nit repa u toj tvojoj konstrukciji.

12 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Ekipa moze pomoc kaj god napravim trazi me windows password kako da ga se rijesim i taj problem se danas pojavio tek ne kuzim kako?

Ajd pročitaj šta si napisao. Ovo ni nakon 5 čitanja ne kužim šta je pjesnik htio reći napisanim tekstom, nit glave nit repa u toj tvojoj konstrukciji.

sad bolje lol

16 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Od danas ujutro me win 10 počeo tražiti password pri paljenju,makar je password on wake up isključen.Kako da to popravim?

- to je OK. (razmisli)... nema veze jedna opcija s drugom..

CMD: control userpasswords2 (ENTER), ukloniš kvačicu.

edit: gornja metoda je win neovisna (xp-7-10), slično kao linuxove terminalske.. (nepotrebno kompliciranje umjesto tipkanja-klikanja), ali, nemaju sve win.ver CP-applet USER, npr Home. Inače prečica desni klik na Computer/manage.. i klikanjem napravite isto. Ili kroz CP/settings..

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 13:26 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice