Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.876.703
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Windows 10 - općenito

Meni nije problem priznati da sam pogriješio ili da nešto ne radi. Ali ovo sam isprobao na dva računala za sada i uredno radi.

Terija je lijepa stvar, ali praksa često zna biti malo drugačija.

3 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
nicky.sl kaže...
Syke kaže...

Da, to sam opet radio upgrade na čisti Win 7 SP1 bez updatea i pristupa internetu... neki će opet tvrditi da to ne radi.

Pazi šta pričaš mene su ismijali kad sam to tvrdio. Šta ćeš ima dosta teoretičara koji se prave pametni.

Dobar je Zoran nema govora ili a.k.a Kizo, ali isto se svima nama događa. Kada sam ja govorio da sam SSD sa Enterprise (konfiguracija CPU AMD, GPU ATI, CHIPSET AMD, prebacio samo iskopčao i ubacio u totalno suprotnu konfiguraciju unutar Laptopa, OS se digao pokupio drivere i radio kako treba).. Čudom čudili smo se i Zoran i iHush i Digibao i svi da bi kasnije mene ismijali kao to je normalno jer imam Ent verziju. E pa nije.. imao sam orginalnu verziju 10240 i nije htjelo ali Insider verzija radi. 

Dakle poanta, čudimo se svi šta bi moglo, spominjali smo licence.. kasnije mene smiju za licence (ne licence tipa Windows lincence nego za svki čipić i svega ostalog što se dalo patentirat i što moraš da platiš) i sl.

Ono što ne znam.. šutim, a prije no što pitam uključim proces google.exe pa tek onda ovdje.

Ali definitivno ima ih ovdje koji su naučili instalirati Windowse tek zog ovog foruma i onda su postali pravi stručnjaci, e taki idu na nerve.. laganini.

12 godina
Windows 10 - općenito

Envy slažem se s tobom i sam sam rekao što mislim o Kizi (na prošloj stranici) i znam da je doktor za winse i dosta više o njima zna od mene (ja sam klasični harveraš) ali u nekim slučajevima se istrčao i činio me ludim za neke stvari koje sam radio i dobro znam o čemu ptičam. Takve stvari me ljute od svih koji idu tvtdit nešto u što nisu sigurni.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Windows 10 - općenito

dal se netko dešava da mu se windows 10 dok recimo normalno rade (radi neka aplikacija, recimo photoshop) da se računalo bez ikakvog razloga resetira?
Odnosno piše da je došlo do greške te da je potreban restart (te idu postotci do restarta),,,

to sam jučer počeo primjećivati kod korištenja photoshopa, do jučer je svebilo ok, a svakodnevno isti program koristim i nije bilo problema

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

dal se netko dešava da mu se windows 10 dok recimo normalno rade (radi neka aplikacija, recimo photoshop) da se računalo bez ikakvog razloga resetira?
Odnosno piše da je došlo do greške te da je potreban restart (te idu postotci do restarta),,,

to sam jučer počeo primjećivati kod korištenja photoshopa, do jučer je svebilo ok, a svakodnevno isti program koristim i nije bilo problema

Provjeri temperature.

16 godina
Syke kaže...

nicky.sl kaže...

Envy kaže...

Dečki, ja ne tvrdim da sam nepogrešiv i da moja mora biti zadnja. Jednostavno, samo sam rekao da meni reaktivacija nije proradila.

Zašto? Nemam blage veze. Probal sam drugu opciju, sve je proradilo i kraj priče.

A pošto pričamo o pirateriji, ovaj forum nije mjesto za to i sada stajem. Isto preporučam i vama.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 21:33 (kizo2703).
12 godina
kizo2703 kaže...
Syke kaže...

nicky.sl kaže...

Envy kaže...

Dečki, ja ne tvrdim da sam nepogrešiv i da moja mora biti zadnja. Jednostavno, samo sam rekao da meni reaktivacija nije proradila.

Zašto? Nemam blage veze. Probal sam drugu opciju, sve je proradilo i kraj priče.

A pošto pričamo o pirateriji, ovaj forum nije mjesto za to i sada stajem. Isto preporučam i vama.

Ako Microsoft prihvaća "sumnjive aktivacije" i uredno aktivira Windows 10 nadograđen na takve Winse onda to i nije piraterija (barem ne još dok odluče tome stati na kraj)

Ja izuzetno cijenim tvoju stručnost i imam gomilu tvojih poruka u arhivi i nemoj mislit da te napadam il nešto slično, ovo je forum i samo još jedna diskusija u kojoj nam se razilaze mišljenja i iskustva.

Ne želim da se nađeš uvrijeđen i ne želim da među nama bude zle krvi.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kad se već govori o aktivaciji windowsa na ovoj temi, ima nešto što me kopka duže vrijeme pa me zanima jel ima još netko kojemu je ključ od win 10-tke totalno drukčiji od ključa 7-ice.  WSH mi izbaci totalno drukčiji ključ (tj. ovdje vidljivih 5 znakova) i uz to reče da je ovo retail windows a 7-icu sam dobio predinstaliranu, dakle vezanu uz laptop sa svim onim toshibinim zvizdarijama za koje mi je trebalo neko vrijeme da očistim. Dakle valjda bi trebalo tu stajati oem verzija a ne retail.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa OEM ostaje nakon upgradea. Ako si imao OEM win7, imat ćeš i OEM Win10. Isto vrijedi za Retail. Jedino što se mijenja je ono Home/Pro ali sve ti to piše u FAQ....

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
nicky.sl kaže...
* * *

Ako Microsoft prihvaća "sumnjive aktivacije" i uredno aktivira Windows 10 nadograđen na takve Winse onda to i nije piraterija (barem ne još dok odluče tome stati na kraj)

* * *

Prije svega ja nisam pirat što se tiče SW dijela, platio doduše nisam niti jednu app (dobro jesam neke neke) ali dobio sam ih more, što od firme što DreamSpark što MSDNA pretplate, te ne samo Microsoftove proizvode nego i Adobeoce, Corelove, Autodeskove... pakete koje samo Elektroprivrede razvijaju (tipa HEP, u Hrvatskoj i HEP nema svoj paket) da se vidi koja država od koje "krade struju". Itd... toliko o tome..  dakle moj post je išao kao pohvala za Kizu i to je sve.. ali da griješimo svi griješimo.

Ali što se tiče da Microsoft prihvata "sumnjive aktivacije" - def. ne prihvata. Windows prihvati sumnjivu aktivaciju (zapravo njemu sasvim egalnu) dok se za to brine čitav jedan server koji glumi Microsoft i da je to ovaj i ne zna (ovaj bi bio Windows) a zove se.. znate već kako se zove... tri velika slova... ali pošto smo već rekli da nećemo o tome, i ja se slažem.. nego evo malo da se vratimo samim Windowsima ili kako radi šta unutra..

Eh sada problem: ..zadnja dva dana mi Chrome nije baš zdrav. Ne mogu da Selektujem dio teksta, moram da selektujem i dok držim stisnuti kartice CTRL+B ili CTRL+I a to mi se dešava dok mij e CPU 100% opterećen... Od ne znam kada Power options mi ne radi kako treba, konstantno je zakucan na max. frekfenciji CPU-a. nikako da kada ništa ne radim da mi se spusti kao prije na 1,2 GHz ili 0.9 GHz.. 

Eh da desilo se to kada mi se napojna nakon 8 godina (i silovanje iste ubacivanje Noctue ventlatora, sa smanjenom vrtnjom radi buke) doslovce zapalila.. CMOS se resetovao, BIOS isto tako, havarija totalna.. sa 400W, našao sam neku od 310W i gura dobro za sada.. osim male buke kada radim normalne stvari.. kada igram Ori and the BLind Forest uključi se se Tubina i počinje buka da ne mogu da uživam u jednom od najboljih zvukova i glazbe u igri.. Vaše mišljenje!

Zaboravih reći, priključio sam 4 SATA i 2 PATA uređaja + 1 PATA samo na MOLEX (samo na struju) jer nije bilo utora htio da provjerim da li mi taj snimač radi. Evo i drobine koga zanima:

11 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Pa OEM ostaje nakon upgradea. Ako si imao OEM win7, imat ćeš i OEM Win10. Isto vrijedi za Retail. Jedino što se mijenja je ono Home/Pro ali sve ti to piše u FAQ....

Da, tako kažu sva pravila i logika , i tako i je u 99 % slučajeva.

No bilo je iznimaka ( osobno znam za dvije unutar kruga mojih suradnika-kolega ) koji su imali sreće

jer im je tom automatskom aktivacijom prilikom nadogradnje dodijeljen "jači" ključ nego kaj su izvorno imali.

Najvjerojatnije greškica na aktivacijskim serverima usljed gužve ili čega već, no eto, i to se desi ...

A sad dokad bu im tako, nisam vidovit ...

16 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Da, tako kažu sva pravila i logika , i tako i je u 99 % slučajeva.

No bilo je iznimaka ( osobno znam za dvije unutar kruga mojih suradnika-kolega ) koji su imali sreće

jer im je tom automatskom aktivacijom prilikom nadogradnje dodijeljen "jači" ključ nego kaj su izvorno imali.

Najvjerojatnije greškica na aktivacijskim serverima usljed gužve ili čega već, no eto, i to se desi ...

A sad dokad bu im tako, nisam vidovit ...

To je već u domeni nadnaravnog i nećemo dirati u to jer je istom logikom moguće da se zbog greške u aktivaciji nekom provuče i key od Win98 a o toj mogućnosti ne želimo razmišljati...

Ili ukucaš key od Win7 Home a on kaže "Welcome to Windows Server 2016"...

P.S. Frend je jednom išao kuckati kod od bona od 50 kn, fulao jedan broj i dobio 200 kn na račun...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 12:41 (Sum_of_all_fears).
11 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

P.S. Frend je jednom išao kuckati kod od bona od 50 kn, fulao jedan broj i dobio 200 kn na račun...

Znači, i taj primjer pokazuje da je sve moguće   

Ako ti u 2016 god možeš instalirati win 98 , kome još treba dodatnih dokaza da je putovanje kroz vrijeme moguće ...

12 godina
Gale92 kaže...

Meni je bacio BSOD baš na Photoshopu nakon instalacije zadnjih nvidia drivera. Nakon vraćanja na predhodnu verziju nemam nikakvih problema.

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kako ovo maknuti? Nema ga ni pod devices, a niti u postavkama...

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Za početak, ugasi Tablet mod.

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ugašen je ali ponovo mi je kao upaljen bluetooth.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni je isto, pa se ne sekiram previše... Možda bi se moglo tvikanjem registrya ali čemu?

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Meni je isto, pa se ne sekiram previše... Možda bi se moglo tvikanjem registrya ali čemu?

Ma nema veze, nego ono, slučajno odem na proširi i vidim kao da je upaljen a nigdje ga nema, nema smisla ali oke.

14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

U FAQ-u piše to što si ti i rekao i što bi i ja pomislio nekom logikom kao što navode na njihovim stranicama. Ali i ovo šta bunkermax kaže mi je prva novost o tome da se dešavalo isto nekom, tražio sam neku minimalnu potvrdu da li netko zna za ikakav sličan slučaj, ha teško očekivat da će ms takav poklon dati još uz free upgrade ali čudilo me ono retail, ako je bilo grešaka onda vjerovatno mogu vjerovat,  te bi ga mogao "skinuti" sa laptopa pa uptrijebit na drugom pc-u a ovdje vratiti win 7 kad već imam dva različita ključa. A tu je i recovery disk 32-bitni win 7 što je išao uz laptop, zasebno. Trebalo bi i njega na desetku. Čeka me kalvarija prebacivanja datoteka i backup-iranje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 21:06 (caramba).
12 godina

i obavezno javi jel prošlo pribacivanje keya na drugi komp i da li je sedmica aktivirana svojim ključem.

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi,kako bu windows 10 delalo na mojoj konfiguraciji?

Naravno govorim o x86,jel bi radila bolje nego sedmica(iako mi je sedmica sasvim zadovoljavajuća,dapače odlična)

Imao sam i osmicu,dugo sam ju koristio,no kako sam imao problema sa VC++ 2008(2008 sa SP1 je radio),te nemogućnosti igranja nekih igara zbog toga,instalirao sam sedmicu. 

Molim odgovor.

Unaprijed hvala!

tomo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gettogangster kaže...

Ljudi,kako bu windows 10 delalo na mojoj konfiguraciji?

Naravno govorim o x86,jel bi radila bolje nego sedmica(iako mi je sedmica sasvim zadovoljavajuća,dapače odlična)

Imao sam i osmicu,dugo sam ju koristio,no kako sam imao problema sa VC++ 2008(2008 sa SP1 je radio),te nemogućnosti igranja nekih igara zbog toga,instalirao sam sedmicu. 

Molim odgovor.

Unaprijed hvala!

Raditi će ti isto kao i Windows 7/8/8.1. Windows 10 ima iste sistemske zahtjeve kao i već navedeni Windowsi.

16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Možda će zvučati kao šala ali zašto mi se računalo upali iz Sleep-a kad god netko upali svjetlo u hodniku?
Windows 10, clean install, nisam ništa podešavao u Power Options. Isti problem sam imao i na Windowsu 7 a na Linuxu ne. Počelo mi je pomalo ići na živce.

Drugi problem koji imam na Windowsu 10 je sat, pomakne se za jedan unazad.
Pokušao sam ga namjestiti u Biosu ali Windows ga opet poremeti. U Windowsu je namješteno automatsko vrijeme i pravilna vremenska zona (GMT+01:00).
Kada isključim i opet upalim automatsko vrijeme onda ga dobro sinkronizira putem interneta ali kasnije se opet poremeti točno za jedan sat unazad.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Prijatelju hvala ti,isprobat ću ga u dual boot pa javim dojmove,unaprijed hvala.

tomo
9 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Možda će zvučati kao šala ali zašto mi se računalo upali iz Sleep-a kad god netko upali svjetlo u hodniku?
Windows 10, clean install, nisam ništa podešavao u Power Options. Isti problem sam imao i na Windowsu 7 a na Linuxu ne. Počelo mi je pomalo ići na živce.

Drugi problem koji imam na Windowsu 10 je sat, pomakne se za jedan unazad.
Pokušao sam ga namjestiti u Biosu ali Windows ga opet poremeti. U Windowsu je namješteno automatsko vrijeme i pravilna vremenska zona (GMT+01:00).
Kada isključim i opet upalim automatsko vrijeme onda ga dobro sinkronizira putem interneta ali kasnije se opet poremeti točno za jedan sat unazad.

Možda imaš nekog skrivenog duha u kući koji želi da se vratiš na win 7/8/8.1 XD

Šalu na stranu,ne znam soluciju za taj problem za sleep,možda je nešto do struje...

A za ovo za sat moguće da nisi postavio dobar timezone(mora biti bratislava,warshav,zagreb),a možda je neki problem sa CMOS baterijicom

tomo
15 godina
Windows 10 - općenito

Kome jos nije sjeo zadnji update? ovo samo ide na gore. sad vise ne mogu u start menu desnim klikom direktno na "properties" nego moram DRZATI mis na "more" i tek onda na "properties". cemu to? zasto? zasto properties nije mogao ostati gdje je i bio? zasto mi airplane mode nonstop stoji upaljen? zasto mi se namece tablet mode?

windows 10 me vise ogranicava nego sto bi mi trebao pomoci u nekim radnjama, od inzistiranja na touch settings-u pa nadalje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Eh! Sjetih se prve godine fax-a, tranzijentnih tj. prijelaznih pojava unutar napojne mreže i tako to. Dakle, kolega, događa Vam se to da Vam je napajanje unutar računala relativno loše izvedbe, ili bar njegov "filterski" dio te se zbog toga uslijed strujno-naponskog impulsa i svega onoga što je uzrokovano kao posljedicom dotičnoga računalo budi iz sleepa. Sada, da je to bađ zdravo za računalo tj. njegove komponente, i nije. Dakle, ako ništa, za prvu ruku, promijeniti utičnicu s koje se računalo napaja (ne utičnicu kao takovu već doslovno priključno mjesto tj. premjesititi se na drugu fazu, kako bi to narod rekao, ako je moguće). Najbolje bi naravno bilo kupiti kvalitetnije napajanje i nekakav UPS koji bi "izfiltirirao" sve te mrežne smetnje, no, otom potom tj. neznam fin. situaciju pa eto...

Što se tiče vremena na računalu, BIOS-a, Windowsa, Linuxa, dakle stvar je ovakova. Ako imate dual boot, ili čak ako samo jednom napavite boot live distribucije sa USB-a, dogoditi će Vam se ovaj "problem" o kojemu pričate. Tehnički gledano, to nije problem i nije ništa pogrešno. Dakle, događa Vam se ovo zbog toga što vam je na gotovo svim linux distribucijama vrijeme BIOS-a nazivno podešeno na UTC vrijeme, dakle naše lokalno vrijeme -01:00 sat u našem slučaju, a potom se na nivou OS-a dodaje ili oduzima lokalno vrijeme, u ovisnosti gdje se nalazite (+01:00 sat u našem slučaju)!

Eto, nadam se da sam pomogao. Ergo, sve najbolje svima u novoj i ugodan Vam dan bio!

17 godina
Windows 10 - općenito

Interesira me da li ima neki program ili neki tweak s kojim se moze povecati preview prozorcic otvorenog programa koji se nalazi u taskbaru (vidi sliku)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...

Interesira me da li ima neki program ili neki tweak s kojim se moze povecati preview prozorcic otvorenog programa koji se nalazi u taskbaru (vidi sliku)?

-smisao? Ako zadržiš miša koju sekundu..?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice