Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.221
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
ihush kaže...
Envy kaže...
.. 

- al ga spamate.. (pa moram i ja, još jedna runda)

i reda radi, (a i kartona), spomenimo i windows 10 u porukama.. npr koji im je trenutni copyright datum, 2015ta? i još putna..  i

O zadnjim Windowsima osim onoga gore što sam već rekao produžen je datum isticanja. Sada je 16.07.2016, zaboravio sam to napomenuti.

(c) Su popravili... auuuu nisu.... bila je 2016, pa 2015 i sada ponovo (c) 2016-ta  [Version 1511 (OS Build 11082.1000),..

... pa eto tame gospodo tko se brine za EULA-u, večeras i još dva dana ako je na navedenom OS-u može da radi što ga srce želi... a to što nema zelene trake kada se kopira nešo od par GB to je manji problem u Redmondu 

9 godina
odjavljen
Envy kaže...

Ma slažem se u svemu, ali nisam tražio da objsaniš kemijanje Windowsa pogotovo sleepstreminga, nego da taj pojam sam 'kemijanja' nekako (C) iHush, meni iskreno drag. 

Slipstream. Morfemska nam analiza nedvosmisleno govori da riječ sleepstream nema baš nekog smisla, pogotovo ne u ovom kontekstu.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
Arendelle kaže...
Envy kaže...

Ma slažem se u svemu, ali nisam tražio da objsaniš kemijanje Windowsa pogotovo sleepstreminga, nego da taj pojam sam 'kemijanja' nekako (C) iHush, meni iskreno drag. 

Slipstream. Morfemska nam analiza nedvosmisleno govori da riječ sleepstream nema baš nekog smisla, pogotovo ne u ovom kontekstu.

A šta nam sintaksa govori? 

16 godina

ali fonetski našem uhu zvuči jednako... pa prolazi, sliping, neprimijetno.

btw, inače divna osoba.. al opasna na jeziku/jezično i svi oblici/pridjevi (i posljedice) koji se iz tog mogu izvuči. Ne dirajte mi krugove-kockice-jezik.. čak postoji prijedlog uvođenja novog termina, kao Kvisling, Arendelle-/izam/ing.. no nitko se ne usudi otvoriti temu-anketu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 20:35 (ihush).
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ima li nekog nacina da odjavim svoj Microsoft racun sa Mail aplikacije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Znaci znam da je off ali i znam da će mi netko prije odg. :/

Imam slušalice na usb, i zvučnike (isto na usb) da li postoji programčić koji jednim klikom prebacuje sa zvučnika na slušalice zvuk i obrnuto?

Da ne moram svaki put ići pod postavke zvuka pa stavljati "Set Default" itd.

Hvala unaprijed ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nema potrebe stalno mijenjati.. svaka app može imati definirano (naravno, app koja to predviđa, slično kao print i ostale funkcije)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
zviznemte kaže...

Znaci znam da je off ali i znam da će mi netko prije odg. :/

Imam slušalice na usb, i zvučnike (isto na usb) da li postoji programčić koji jednim klikom prebacuje sa zvučnika na slušalice zvuk i obrnuto?

Da ne moram svaki put ići pod postavke zvuka pa stavljati "Set Default" itd.

Hvala unaprijed ;)

Probaj s AudioSwitch

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Windows 10 - općenito

Danas sam malo tražio na netu jel ima nekako da se promjeni ona blješteća bijela pozadina file explorera... pa i nisam baš našao bez da se stavi neki drugi program koji zamjenjuje file explorer. Neke teme mijenjaju boje koječega ali baš te velike bijele pozadine file explorera ne.

Naravno ona ugrađena kontrastna boja ne dolazi u obzir.....Kažu da je microsoftu u planu redizajn file explorera početkom 2016-e, pa će staviti dark teme i vjerovatno tabove. Ali tko će to čekati....

Je li našao tko već sada neko riješenje za tu presvijetlu pozadinsku boju ?

Što se tiče slipstreama onaj winreducer program je dugo u beti iako ga stalno nadograđuju, vjerovatno ne rade sve komponente, kao što i kaže autor na download stranici, ali poslužiti će.

Poslužiti će i programi za uklanjanje spyware-a iz Windowsa 10, i zaštitu privatnosti, povećanje brzine operativnog sustava ide automatski u kompletu sa time:

LINK    Meni se čine najbolja dva portabilna:  Destroy Windows 10 Spying i W10Privacy.

Skupilo se i na youtube dosta tema o privatnosti W10, oa ovom videu pokazuje neke od tih navedenih programa: 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 12:37 (ALVIN).

0 6 hvala 0
16 godina
odjavljen
ALVIN kaže...
Poslužiti će i programi za uklanjanje spyware-a iz Windowsa 10, i zaštitu privatnosti, povećanje brzine operativnog sustava ide automatski u kompletu sa time:

LINK    Meni se čine najbolja dva portabilna:  Destroy Windows 10 Spying i W10Privacy.

Glavno da ste ti i on dovoljno pametni i iskusni da možete odrediti hoće li neki dio OSa utjecati na performanse te je li nešto spyware ili nužna komponenta OSa. Samo čekaj da ti nešto od aplikacija rikne pa će biti "pa kako, na ikspeu je radilo, ovaj vidovs deset je smeče".

I zaštita privatnosti - još jedan

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
Treba znati. Meni sigurno nece faliti neka aplikacija koja je nativno u W10 jer mi od njih stotinjak trebaju samo dvije. Da, naravno da ce se na koncu postici ubrzanje, kao sto mi je bilo i nakon podesavanja XP-a i W7.

Privatnost, to ti je prevedena ona rijec privacy. Jedna od na planeti najvecih i najpoznatijih zamjerki W10.
16 godina
odjavljen
ALVIN kaže...
Treba znati. Meni sigurno nece faliti neka aplikacija koja je nativno u W10 jer mi od njih stotinjak trebaju samo dvije. Da, naravno da ce se na koncu postici ubrzanje, kao sto mi je bilo i nakon podesavanja XP-a i W7.

Privatnost, to ti je prevedena ona rijec privacy. Jedna od na planeti najvecih i najpoznatijih zamjerki W10.

Pa zašto koristiš Windows 10 ako ti ne odgovaraju radi "privatnosti"? Koristi nešto drugo. BSD, naprimjer.

Ja nikad, ali nikad nisam morao "štelati" niti XP, niti Vistu, ni Windows 7, niti Win8 a bome sad ni 10 da bi radilo brže. Misliš da će ti uklanjanje aplikacija koje se ionako ne startaju pomoći?

Ne razumijem vas tweakere...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

Po mojim testovima nakon uklanjanja svih Win 10 metro apps RAM usage se oslobodi za oko 200MB ako je to nekome vazno.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 18:02 (djigibao).
16 godina
odjavljen

Izgubiš čist ok prognozu u start meniju, mail aplikaciju sa notifikacijama, kalendar... Stvarno se isplati zbog 200 MB RAMa, pogotovo na mašinama sa 8GB+

RAM se ne troši, RAM se koristi.

Osim ako niste kakav gejmerčić, onda samo naprijed. Plejstejšn nema Metro, btw. Koja je pak to ušteda RAMa!?

16 godina
Windows 10 - općenito

nikakva. blops3 i dalje umire na plejki kao i na xbo

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 18:21 (Bass).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Lemilicu u ruke i tvikati to. Neće tamo neki sony određivati što će PS vrtiti pri startupu a što neće.

Ima tu "stručnjaka" po forumu koji od oka, po ikonici procijene koliko RAMa troši aplikacija i je li uopće potrebna za OS. Ja sam isto primjetio tamo neki winload.exe, stoji bezveze, nikad se ne pokreće, treba to maknuti.

11 godina
protjeran
Pa da.... I "explorer.exe" isto guši pc i najbolje ga je trajno onemogućiti u task manageru ili ccleaneru. 😃

5 0 hvala 0
15 godina
Tko kaze sta ja koristim i sta cu koristiti, ja testiram ili cu testirati, i ako mi prodje testove pozitivno, a vjerovatno hoce, onda super. Ubijanjem nepotrebnih alata i servisa se dobiva: sprijecava RAM pumpanje, zatim prostor operativne particije, smanjuje cpu opterecenje, smanjuje stalno zapisivanje po disku.....svatko za sebe zna koje su mu app potrebne.
Meni moze pc biti upaljen (ponekad i jest) mjesec dana, bez znakova usporavanja. Usporiti mi se mogu broseri kad se nakon par dana napumpaju tabovima punih skripti i interaktivnim sadrzajem, ali OS ne.

Btw. Tu se neko divio novom updateu, kao ispod 30 sekundi restart, meni xp i sedmica jos prije x godina imali toliki restart, na prosjecnim ili ispodprosjecnim masinama.

Btw 2. envy je spomenuo instaliranje programa ili addona za skidanje youtube videa. Nije potrebno, ima online x servisa za to, samo guglaj "youtube to mp4 online" ili za muziku "youtube to mp3 online", isto vazi i za masu konvertera formata i sl, puno je toga online, i to sve radi bez instalirane jave na racunalu.
15 godina
Na microsoftu je da ponude sto vise toga, da se ljudi i djeca dive, a na budalama je da kazu: "sve nam to treba" ! Grabi sve sto je djaba !
16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Nepotrebno - kako kome. MSovi alati za razvoj ne vole razne "ubrzane" i "optimizirane" Windowse.

Ko što rekoh, gejmerčići, samo naprijed iako bi vam bilo bolje da si kupite plejstejšn.

P.S. Ipak vi znate bolje nego stotine MSovih inžinjera...

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
ALVIN kaže...

ALVIN-e usr'o si i šefa i policijsku stanicu, sa tom svojom aluminijskom kapicom.

Ok da krenem redom, instaliram taj kao najbolji te traži novu verziju, zapne.. na verziji 99999, krenem ponovo prihvatim novu verziju krene da deblokira telemtetriju i tako jedno 1h čekam, čekam.. pogledam u settingsu kad ono auuuu... Remove, Mail, Poštu, Video, Fotografije, Glazbu... jaooo kao da to ja ne znam srediti.. i tako CPU zakuca na 100%, bog-te-pitao šta sam morao da ugasim od procesa od Console Windows Hosta pa i sam ne znam... da netko je postavio pitanje koliko ovi programi uopšđte prave koristi nego štete.

Hoćeš sada moju potpunu iskrenost:

Koristim Insider Enterprise Evaluation, ne mogu je aktivirati, KMS-ujem je, ali imam Orginalnu Win 10 Pro neotpakovanu (valjda mi to umiruje savjest) verziju te pretplatu na Office 365, te Microsoftovu (a i po mnogima igru godine ne samo za XONE) igru Ori and Blind Forest i toliko od toga da je Win 10 'policijski' službenik za piratizirane igre. (kupit ću igru ali u kutiji, neću ovo remek djelo da u dugitalnom obliku kupujem). Dakle sve im je na 'izvol'te' i plus sam aktivan u svim activity budalaštinama, na svako pitanje im dajem ocjenu i odgovaram šta bi moglo bolje biti.

Zato tko god ima neku Third Party rješenje za dublje čaprkanje po ovom OS-u nek razguli sa ovog foruma ili otvori neki drugi, eto mu i naslova.

15 godina
Windows 10 - općenito

Nitko ne misli da je W10 policijski službenik za piratizirane igre, to si valjda zaključio po sebi. Govori se o tome da se ubrza operativni sustav u svrhu bilo čega, od igle do lokomotive. Jer brže je ujedno i bolje ako se pritom ne naruši stabilnost, a da bi se provjerila stabilnost treba testirati.

Svi žele imati brži operativni sustav, ali ne znaju kako to postići. Savjetujem guglanje, i kopanje youtube videa sa postavkama....a pritom se ujedno mogu istovremeno na ovoj temi praviti da im je bitan svaki app u W10, i da ništa neće gasiti i removati, jer to krši sve moguće zakone te zaslužuju robiju na golom otoku.... te tako ubiju dvije muhe jednim udarcem, i svi sretni  :D  

Sretna nova godina uz W10  (cilj u 1016-oj je restart za 20 sekundi (naravno bez ssd-a), stabilnost sustava bar kao XP i 7, i pitom miran W10 jednako kao XP i 7)

2 2 hvala 0
16 godina
ALVIN kaže...

Drago dijete Alvine, daj drugi put piši Djeda Mrazu da ti donese neki laptop [koji nije 10 godina star kao tvoj!] pa onda dođi nas seljake učiti kako se radi na Windowsima!

Dotada, zayebi trollanje!

I sretna ti Nova godina, puno sreće i pameti! Eto.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 12:32 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

BTW, ova d*kanja po OSu su kršenje EULAe, dakle nelegalno korištenje i samim time zabranjeno na forumu. To bi trebalo sankcionisati

Usput, sretna vam Nova i kao što kizo kaže, malo više pameti u ovoj godini

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
ALVIN kaže...

Nitko ne misli da je W10 policijski službenik za piratizirane igre, to si valjda zaključio po sebi. Govori se o tome da se ubrza operativni sustav u svrhu bilo čega, od igle do lokomotive. Jer brže je ujedno i bolje ako se pritom ne naruši stabilnost, a da bi se provjerila stabilnost treba testirati.

Svi žele imati brži operativni sustav, ali ne znaju kako to postići. Savjetujem guglanje, i kopanje youtube videa sa postavkama....a pritom se ujedno mogu istovremeno na ovoj temi praviti da im je bitan svaki app u W10, i da ništa neće gasiti i removati, jer to krši sve moguće zakone te zaslužuju robiju na golom otoku.... te tako ubiju dvije muhe jednim udarcem, i svi sretni  :D  

Sretna nova godina uz W10  (cilj u 1016-oj je restart za 20 sekundi (naravno bez ssd-a), stabilnost sustava bar kao XP i 7, i pitom miran W10 jednako kao XP i 7)

ja fakat nekužim to čeprkanje po servisima gašenja itd, evo jedino sam ugasio printer spooler, jer nemam printer, čeprkanje po servisa je imalo smisla po xp i visti koju je koristio, al nakon toga neželim nikaj čeprkat, meni su servisi svi po defoltu, osim ovog za printer, u trayu mi rade 9 programa u pozadini i upaljeno mi na kompu 4-5 programa koji se ne dižu sa windowsima i nikakvih prblema, sa brzinom ili stabilnošču, kad idem igrat svi tiprogrami rade u pozadini i isto tak sve radi jednako brzo i kad ih pogasim, nikak utjecaj fpsnema, moj pc za današnje pojmove je več stara kanta, i sam da nadodam, na nijednom os nikad nisam imaomanje greški u event viewer-u sad pri paljenju samo Dhcp-Client, Error 1002 dok a prijašnjim je bilo toga malo more, a alergičan sam na te erore, ovaj je do provajderra i rutera, ja mislim, ak neko zna kak riješit i taj nek javi.

Na mojoj konfi windows 10 zasad najbolji windows dosad, poslje njega 7, pa 8.1, čak bi i 7 i 8.1 stavil u isti rang, er 8.1 je skroz ok vrativši start i da se daju neke stvari isključit recimo ono kad miš pomakneš u desni ili lijevi kut  pa se pojavi ono nekaj, nesječam se više.

a kaj se tiče privatnosti to i kad isključite, garant postoji neki način zamaskiran kojim ms prikuplja podatke, ja samim sve dozvolil, elsam insider, i nek uzimaju statistike rada mog pc-, to sam može pomoč u pisanju sljedečiš windowsa, a ne odmoč.

lega ALVIN pišeš bedastoče, onak iskreno (bez uvrede), ak smatraš da si pametniji od ovih u ms inžinjera, pošalji im mail i reci da imaš savršenu taktiku i plan za ubrzanje windowsa i da ako se posluže tom metodom dobit izrazito brz i stabilan os, baš me interesira kaj bi ti dgovorili kad bi im napisal kaj si tu sve nadrobil. šteta kaj više neremš u insider program pa da im moš pisat feedback, pretpostavljamda bitvoj acc stavili na ignore :D

shvati vrijeme xp i gašenja kakti nepotrebnih sistema je prošlo, w10 je tolko evoluirao, da zna sam bolje iskoristit resurse i dat privilegiju određenom programu, nego kaj je to xp, moj savjet ti je pređeš na gentoo linux ili arch linux pa si od početka gradi os prema potrebama tvog hw.

jer po tvojim pisanjima tebi nebi trebo bit problem podič ni tak nekj kolko se smatraš stručnim u području pc-a.

sretna Vam Nova Godina :)

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 15:15 (mrakky).
16 godina
mrakky kaže...
* * *

* * * moj pc za današnje pojmove je več stara kanta * * *

* * *

Mudo labudovo stara kanta. Šta ho'š, skok u budućnost, Intel Cannonlake, sa Union Bay platiformom i 10nm litografijom sa 3D XPoint 'diskom

17 godina
Envy kaže...
mrakky kaže...
* * *

* * * moj pc za današnje pojmove je več stara kanta * * *

* * *

Mudo labudovo stara kanta. Šta ho'š, skok u budućnost, Intel Cannonlake, sa Union Bay platiformom i 10nm litografijom sa 3D XPoint 'diskom

eee to to mi treba, šalim se, nijeni star ni najnoviji krik tehnolgije, mene služi savršeno, vjerojatno bum još 2-3 godine na njemu, ko zna kaj se izdešva, jedino kaj me "muči" je grafa msi twin frozer, prestali se ventovi vrtit, tek posle 88% počnu, a ljen sam za raskopavanje i dodavanje ulja, al i kad igram temp ne prelazi prek max 80, kaj je prihvatljivo, ne ruši se sve stabilno i to je tak več ohoho, da je trebalo nekaj na grafi krepat več bi odavno krepalo, nije loš taj twin frozer cooler, sam su ventovi sfušani, imam prozračno kučište tak da je hladna taman, al jedan dan si bum uzel i to sredil, u svaki vent kapljicu dve finog ulja i budu radili.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
16 godina
Windows 10 - općenito

Kako da riješim problem s black screenom u windowsima.

to mi se događa od prvog dana instalacije win 1o .

windowsi su legalni nadogranja sa win7 pro.

Dakle kod paljenja kompa imam taj black screen i moram napravit restart,ponekad i više restarta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Promatrač kaže...

Kako da riješim problem s black screenom u windowsima.

to mi se događa od prvog dana instalacije win 1o .

windowsi su legalni nadogranja sa win7 pro.

Dakle kod paljenja kompa imam taj black screen i moram napravit restart,ponekad i više restarta.

Posli nadogradnje zna bit čudnih bugova koje u većini slučajeva rješava čista instalacija pa nebi bilo loše da ju napraviš.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Poz svima, nisam citao sve postove oko windows 10, ali me zanima da li bi recimo moj racunar radio brze  u igricama sa windows 10, mada i ovako nemam problema ali interesujeme zbog directx 12, sad koristim windows 7 ultimate 64 bit aktiviran, da li mozem samo nadogradit na windows 10 ili bi mi bolje recimo bilo da skinem full instalaciju i instaliram normalno, posto sma gledao na youtube razne video snimke pa ne znam da li se isplati prelaziti na windows 10, citam da i neke igrice nece raditi na w7 jer ne podrzava directx 12 kao sto su recimo tomb raider nobi sto treba izaci, konfiguracija mi je sledeca

procesor fx 8350 8x4.0 OC trenutno na 4.5

ram ddr 3 8gb predator 1866

hdd  ssd 120 gb + 1tb

graficka gtx 980ti amp extreme edition 

trenutno windows 7 ultimate 64 bit 

igrice novije mi rade super kao sto je recimo gta 5 u 1080p ultra msa reflection 8x advanced option On Vsynic On 60 fps konstantno, zanima me recimo da li se isplati preci na windows 10 zbog directx 12 ili ce mozda napraviti neki update na windows 7 za directx 12 ako uopste imaju u planu, zanima me vase misljenje da li je dobro i ako jeste zasto je dobro i ako nije opet zbog cega nije dobro :D

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice