Znam da ce neki programi s proslog acc biti vidljivi i u ovom.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.888.185
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-da.. ali, kad god postoji neki problem, ne možeš biti siguran dok ne probaš-napraviš.
kreirati usera i koristiti, provjeriti stanje.. pa i obrisati ga je lako, nema bitnih posljedica po ostatak sysa.
Ako bi napravio novi Adim acc a ovaj obrisao, da li bi Win bio puno blizi/bolji stock verziji ili ne bih dobio neku znacajniju promjenu?
Napomene je da je sadasnje stanje funkcionalno i nema nikakvih errora, bsod ili nesto slicno.
Uvijek možeš napraviti (i poslije obrisati) još jednog usera sa admin ovlastima i vidjeti dali je problem samo u (starom) user profilu.
Bitno da stari profil ne obrišeš prije utvrđivanja problema.
A dobro je probati uključiti i pravog Administratora i vidjeti ima li i on iste probleme.
Ali naravno, pravi Administrator ne radi sa Store aplikacijama.
Da, ali neki programi bi mogli biti i "nevidljivi", ovisno o licenci.
da naravno,teško je sve odjednom stavit u jedan uptdate i nakom mjeces dana ga pustit,koliko se da primjetit nisu nikakve kardinalne greške da ih se treba podhitno riješavat
Ako si u Insider programu, čemu se čudiš? On i služi tome.
nemam pojma za insider,ni što je to,ali...
nakon one velike nadogradnje (kao da je instalacija) mi je izbrisao jedan program,na notification centru javio,ne znam zašto
druga stvar,nebi meni smetalo da se on "potiho" nadogradi,javi da je nadograđen i sve 5
nego mi smeta,što moraš restart,pa čekat koju minutu idt itd...ok je,ali svako par dana već ide na živce...inače zadovoljan sam desetkom,lijepo izgleda,ne pravi probleme...samo ću ovih dana po novi HW
tako da je pitanje sljedeće,kako će ploča,procesor,diskovi sve bit novo,gdje mogu pronać product key od ovih trenutnih? da ga mogu upisat kad napravim clean install na drugom hardveru
Imam jedno hipotetsko pitanje.
Recimo ja sam jedini korisnik na pc-u kao admin.
Win se malo cudno ponasa i ima neke postavke/stavke izmjenjene.
Ako bi napravio novi Adim acc a ovaj obrisao, da li bi Win bio puno blizi/bolji stock verziji ili ne bih dobio neku znacajniju promjenu?
Napomene je da je sadasnje stanje funkcionalno i nema nikakvih errora, bsod ili nesto slicno.
Hvala
Mislim da ne, pošto bi ostalo sve od prošlog korisnika.
Pokušaj napraviti onaj refresh u postavkama.
KeyFinder instaliraj pa si zapisi prije nadogradnje
nemam pojma za insider,ni što je to,ali...
nakon one velike nadogradnje (kao da je instalacija) mi je izbrisao jedan program,na notification centru javio,ne znam zašto
druga stvar,nebi meni smetalo da se on "potiho" nadogradi,javi da je nadograđen i sve 5
nego mi smeta,što moraš restart,pa čekat koju minutu idt itd...ok je,ali svako par dana već ide na živce...inače zadovoljan sam desetkom,lijepo izgleda,ne pravi probleme...samo ću ovih dana po novi HW
tako da je pitanje sljedeće,kako će ploča,procesor,diskovi sve bit novo,gdje mogu pronać product key od ovih trenutnih? da ga mogu upisat kad napravim clean install na drugom hardveru
Dobro, onda nije ni bitno ...
U zadnjih par tjedana "sjeo" je jedan veliki upgrade (i da, to je bila "skoro" nova instalacija) te nekoliko manjih nadogradnji na "redovni" Windows 10.
I sve to je bilo najavljeno, samo toga nije bilo na Bugu.
Takva stvar se ne može "potiho" nadograditi ni na jednom OS-u, pa čak ni na Appleovom OS X-u, koji je, neki kažu, savršenstvo.
Smeta i mene puno toga.
Probaj neki key finder. Ali, ako je u pitanju OEM ključ, taj neće raditi na drugom hw-u.
u pitanju je onaj sa Win7 pa nadogradnja na 10ku,kasnije clean install ali je bio aktiviran
ako nemože pitiho onda jebiga...trpit ću,nemam drugi izbor
u pitanju je onaj sa Win7 pa nadogradnja na 10ku,kasnije clean install ali je bio aktiviran
ako nemože pitiho onda jebiga...trpit ću,nemam drugi izbor
Koji ili kakav to "onaj"? Ako je to yogurt sa TPB-a sa aktivacijom na divlje, čemu čuđenje?
Znao si i sam na čemu si prije upgradea na Desetku.
zbog vlastite gluposti i neznanja i žurbe sam prvo pregazio legalis sedmicu s desetkom,kad sam vidio da traži key,tek onda sam došo pitat ovdje...
e sad kako nisam imao key od sedmice,opet sam skidao sedmicu i na crno je aktivirao i nadogradio na 10...
jebiga...
zbog vlastite gluposti i neznanja i žurbe sam prvo pregazio legalis sedmicu s desetkom,kad sam vidio da traži key,tek onda sam došo pitat ovdje...
e sad kako nisam imao key od sedmice,opet sam skidao sedmicu i na crno je aktivirao i nadogradio na 10...
Znači, imaš legalnu Sedmicu, a ne znaš ključ?
Pa ako si ju samostalno kupil, imaš valjda negdje kutiju na kojoj bi trebao biti ključ?
nisam kupio zasebno win7 nego je došao instaliran s komplet konfiguracijom,davnih dana a ja te papire negdje izgubio,znači ako je original trebao bi pisati key na papirima negdje
ali znam da je sedmica bila uračunata u cijenu,sad jesam li ispao jelen pa mi naplatio piratsku,nemrem bit siguran dok ne nađem papire i key na njima
Nisam siguran al mislim da kad sam kupio laptop sa instaliranim windowsima da sam negdje na njemu imao naljepnicu s keyem.
ja sam za svoj dobio naljepnicu u manualsima,ne nalijepljenu,win 8.1 ali na PC-u na kućištu nikad nije bilo nikakve naljepnice,osim one na poklopcu "ne otvarati" zog garancije
kako ono kažeš... jelen?
npr ta naljepnica (ne otvarati..) je .. ništa, samo naljepnica, možeš preko nje nakeljiti nogometaše.. zapravo svađat se s trgovcem, što ti je unakazio računalo (jer smao proizvođač ima to pravo, dok ovi to rade da kod njih moraš doći npr po RAM-HDD... i prašinu..). Proizvođač zna što je dozvoljeno, ako pak napraviš fizičko oštećenje to se vidi.
win ako je kupljen, imaš key-naljepnicu, imaš medij ili je OEM predinstaliran na HDDu.. (skrivena particija + alat za izradu recovery medija itd.).
dakle, netko te zavaljao..
od 11tog mj. ne mora se više upgrade, ali nemaš key. (mada si ga recimo imao.. ali tko zna, moguć yogurt).
ako je jednom key-ID aktiviran u MSovoj bazi, nemaš problema.. napraviš novi-clean i aktivirat će se.. ali čini mi se da nije taj dio obavljen. (prvi upgrade..? kad je nešto krenulo krivo, nejasno, ali ako je registriran, upravo taj ID će ti dozvoliti aktivaciju..).
to govno od naljepnice " ne otvarati" nisam doživljavao dva posto,nije to ni bitno,kažem da je samo ta naljepnica bila na kućištu
ja možda imam KEY možda ne,kad sam kupovao taj PC nisam imao pojma o računalima,rekao složite mi sve da ja kad ga donesem doma da je plug&play,sad eto znam nešto,sastavit ga sam,instalirat windows,koristit se s njim,...
zato pitam,formatirao sam taj win koji su oni instalirali da bih ubacio win10
skuzio da sam pojeo govno jer bio neaktiviran,ja nemam key
skinuo piratsku sedmicu s TPB i aktivatorom i aktivacija je prošla,tek onda sam upgrade na 10,bio je aktiviran normalno
napravio clean install s sadrzajem koji je downloadan sa službene MS stranice,i nemam nikakvih problema,radi odlično,koliko može sa prastarim hardverom
e sad je glavno pitanje,kroz par dana kupujem novi HW,te mi treba key od ove instalacije kako bi mogao upisati isti na novu konfiguraciju,te kako ga izvući što su mi već rekli par postova iznad
sad jel ima razlike između piratske aktivacije i legalne u pogledu korištenja neznam,ali sam siguran da MS zna da je ovaj piratiziran
na laptopu mi je sve legalno,došao s win8.1 i key-em u manualu,ali kad bi upisao taj key uprskao bi laptop,valjda
..
e sad je glavno pitanje,kroz par dana kupujem novi HW,te mi treba key od ove instalacije kako bi mogao upisati isti na novu konfiguraciju,te kako ga izvući što su mi već rekli par postova iznad
sad jel ima razlike između piratske aktivacije i legalne u pogledu korištenja neznam,ali sam siguran da MS zna da je ovaj piratiziran
..
- ovisi o licenci koja je bila .. OEM-Retail, Retail dozvoljava promjenu HWa time i IDa.. ali tebi je sad taj ID potreban, kvaka22.. jer nemaš pravi key. Pa ponoviš proceduru (w7-w10) i nadaš se happyendu.
- MS je ponekad benigno dobrćudan.. pa onda izađe neki KBxxx koji to uprska, u pravilu ne žele pomagati piraticama, ali nije im primarno borba protiv bitna stavka.. (stvar sreće i trenutne MSove politike).
- s pravim keyom se ne igraj, jer je taj OEMovski.. i jednom ako ode, gotovo.. ali, ima i druga mogućnost.. ako negdje imaš key npr naljepnicu.. usporedi s keyom u win (potraži alate za prikaz keya). Postoji šansa da je OEMov-VKL-MAK.. drugačiji od onog na naljepnici (tad imaš dva), + trebao bi imati recovery particiju..
Te stvari nisu iste ovisno o generaciji win.. mijenjalo se, pa noviji imaju key u UEFI-BIOSu.. provjeri, ali radije ga ne diraj, imaš onu metodu kao sigurniju..
na laptopu mi je sve legalno,došao s win8.1 i key-em u manualu,ali kad bi upisao taj key uprskao bi laptop,valjda
Pošto je PC kupljen sa predistaliranim Windowsima, oni su sigurno OEM, a OEM licencu NE MOŽEŠ prenjeti na drugi PC.
Da se prvo malo vratimo: "zbog vlastite gluposti i neznanja i žurbe sam prvo pregazio legalis sedmicu s desetkom,kad sam vidio da traži key,tek onda sam došo pitat ovdje..."
- znači, imao si legalnu Sedmicu i usprkos tome što smo XY puta ovdje na forumu napisali da se inicijalni upgrade sa 7/8.1 vrši tako da se preskače upisivanje ključa bilo gdje, ti si se vratio na Sedmicu, crackirao ju i onda opet išao raditi drugi upgrade sa te crackirane Sedmice?
MS sigurno zna jeli Windows pirat ili ne, ali je sad druga priča što MS to tolerira - ali je pitanje dokad.
Na laptopu sigurno nećeš imati nikakvih problema, samo, za svaki slučaj, ZAPIŠI KLJUČ!
Pošto je PC kupljen sa predistaliranim Windowsima, oni su sigurno OEM, a OEM licencu NE MOŽEŠ prenjeti na drugi PC.
Da se prvo malo vratimo: "zbog vlastite gluposti i neznanja i žurbe sam prvo pregazio legalis sedmicu s desetkom,kad sam vidio da traži key,tek onda sam došo pitat ovdje..."
- znači, imao si legalnu Sedmicu i usprkos tome što smo XY puta ovdje na forumu napisalida se inicijalni upgrade sa 7/8.1 vrši tako da se preskače upisivanje ključa bilo gdje, ti si se vratio na Sedmicu, crackirao ju i onda opet išao raditi drugi upgrade sa te crackirane Sedmice?
MS sigurno zna jeli Windows pirat ili ne, ali je sad druga priča što MS to tolerira - ali je pitanje dokad.
Na laptopu sigurno nećeš imati nikakvih problema, samo, za svaki slučaj, ZAPIŠI KLJUČ!
u tom i jest problem,ja nisam došao čitat prije nego što sam kreno petljat...a vidim cijenu od 2000 kuna za x64 pro...
U 19.27 započeo "skidanje" novog builda 11082.Instalacija završena 20.00.
Win+R stisnš pa napišeš fino winver pa kažeš fino koji je Build.
Dakle, džaba me obradova, Build je isti: 1511 (Build iz Novembra 2015-te) a to što ti se skinulo je manje više 'obični' update.
da naravno,teško je sve odjednom stavit u jedan uptdate i nakom mjeces dana ga pustit,koliko se da primjetit nisu nikakve kardinalne greške da ih se treba podhitno riješavat
MS nije firma od tri programera. Oni imaju "problemčić" što nerijetko nečiji patch skrši nečiji tuđi i tako u krug (i to ne namjerno, čisto iz razloga ogromne količine koda, vjerojatno preko 15 milijuna linija)... Kad bi ih puštali po grupama, vidjeli bi update jednom u pola godine. A i pitanje jel bi onda sve radilo jer se windowsi vrte na x raznih kombinacija hardvera i nitko ne može to testirati, hoće li neki određeni driver + patch + driver + driver + određene aplikacije raditi kako treba. Jednostavno nemoguće.
Da si ikad napisao išta više od hello worlda ili da radiš sa 5+ programera koji nisu na istoj lokaciji, sve bi ti bilo jasno.
Mogu mislit koliko traje "Get latest version" kod njih na TFSu
-nalaziš se u pogrešnoj temi.. preview-vs-RTM.
nakon update-a
Kumulativno ažuriranje za Windows 10 verziju 1511 (KB3124200)
nemam više mogućnosti izbora da li želim automatsko ažuriranje ili ne
u postavka gpedit.msc nemam te mogućnosti,nudi samo automatsko ažuriranje i instalaciju
forsaju update, na najjače,kaj je meni skroz ok, al znam da ima usera koji nežele to i shvačam da neko želi imat full kontrolu nad svojim pc-om, to su ipak trebali ostavit ljudima koji su kupili windows 10 da onemoguče update, a nama koji smo insideri da nemamo tu opciju i nama forsat update to bi mi bilo logičnije, daš pare za os i onda ti uvaljuju update i kad neželiš.
a za insiderere nema da se može isključit jer si insider i isprobavaš njihov os i svaki update prije nego kaj ga puste van ostalim krisnicima.
nakon update-a
u postavka gpedit.msc nemam te mogućnosti,nudi samo automatsko ažuriranje i instalaciju
Kakvi su to uopće Windowsi?!
Te postavke su pod Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update.
Jednostavno mi zvuči nevjerojatno da bi update "maknuo" postavke u GPO-u.
nakon update-a
Mislim da gledas na krivom mjestu GP
nakon update-a
Mislim da gledas na krivom mjestu GP
da u pravu si ,gledao sam pod User,administrative templates...
sorry
Točno, on je gledao pod User Configuration umjesto Computer.