Ne, nego o njemu. Mi ne znamo želi li on sačuvati podatke i igrice. Nije li to logično?
Svaka čast! Očito čovjek želi izgubiti sve podatke pa mu treba savjet i uputa kako da to što detaljnije uradi.
Ne, nego o njemu. Mi ne znamo želi li on sačuvati podatke i igrice. Nije li to logično?
Svaka čast! Očito čovjek želi izgubiti sve podatke pa mu treba savjet i uputa kako da to što detaljnije uradi.
Pozdrav,
Nisam u toku s novostima o Windowsima 10 pa me zanima da li se našlo naćina da se zaustavi komunikacija Winsowsa s Microsoftom?
Znam da je isašlo dosta uputa i aplikacija koje stopiraju neke od komunikacija, ali ne i sve. Da li se to riješilo?
A iz kog glupog razloga bi to blokirao/zaustavljao?
Iz razloga što se ne slažem s njihovim EULA, a mislim da bi proizvod mogao bit dobar.
Ne slažeš se sa EULAom, ne instaliraš OS.
BTW, čuo sam da ako omotaš komp u alu foliju da blokira konekcije sasvim dobro.
Ne slažeš se sa EULAom, ne instaliraš OS.
BTW, čuo sam da ako omotaš komp u alu foliju da blokira konekcije sasvim dobro.
Ne slažeš se ni s hrvatskim prometnim znakovima a opet kupiš auto koje ide preko 130.
Mislim da je sasvim ok i izvaditi wifi karticu ali mislim da to nije bila poanta mog posta.
Malo ti ne štima analogija. Da se ne slažem sa prometnim znakovima, vozio bi preko ograničenja (a ne vozim).
Blokiranjem komunikacije, disableanjem updateova i ko zna čime sve ne dovodiš u pitanje stabilnost OSa i onda će biti plakanja za mjesec dana "meni ne radi kako treba". Pusti to na miru ili se drži XPa ili čega već.
BTW, kršenje EULAe == nelicencirano korištenje == nema rasprave o tome na forumu.
Malo ti ne štima analogija. Da se ne slažem sa prometnim znakovima, vozio bi preko ograničenja (a ne vozim).
Blokiranjem komunikacije, disableanjem updateova i ko zna čime sve ne dovodiš u pitanje stabilnost OSa i onda će biti plakanja za mjesec dana "meni ne radi kako treba". Pusti to na miru ili se drži XPa ili čega već.
BTW, kršenje EULAe == nelicencirano korištenje == nema rasprave o tome na forumu.
Štima jer ja ne kršim EULA odnosno ne vozim prebrzo. Samo pitam da li je moguće kupiti auto koji ide preko 130 odnosno blokirati komunikaciju mog računala i Microsofta u potpunosti?
Kršiš EULAu jer ometaš ili gasiš funkcije OSa koje nisu predviđene da ih korisnik samostalno gasi.
BTW, kod instalacije treba malo proučiti one kvačice i ugasi se 90% te komunikacije koja vam toliko smeta.
Kršiš EULAu jer ometaš ili gasiš funkcije OSa koje nisu predviđene da ih korisnik samostalno gasi.
BTW, kod instalacije treba malo proučiti one kvačice i ugasi se 90% te komunikacije koja vam toliko smeta.
To je kršenje ukoliko to učinim, ali dobro je znat da postoji ili ne postoji ta opcija.
Pošto po postovima vidim da je to nepoželjno a možda i nemoguće ostajem na windows 7 dok se ne pojavi kakva dx12 only igra koju bi poželio zaigrati ili prestane podrška sw/hw za windows7.
Hvala na odgovorima.
Pozdrav,
Nisam u toku s novostima o Windowsima 10 pa me zanima da li se našlo naćina da se zaustavi komunikacija Winsowsa s Microsoftom?
Znam da je isašlo dosta uputa i aplikacija koje stopiraju neke od komunikacija, ali ne i sve. Da li se to riješilo?
Cisto da odgovorim na tvoje pitanje (bez napada i osuda).
Pogledaj malo ovaj post:
- prije upgradea app napravi provjeru, javi koje app nisu supportane (ili driver-HW).
- svaki upgrade i sl. je potencijalni rizik, podatke je moguće izgubiti i 'iz čistog mira'.. pa do tog da sama promjena w7 na w10 nije nužna ili neka posebna prednost za prosječnog usera. Ako je yogurtast izvor, tad su problemi vrlo mogući.. očekivan bsod. Ako tome dodamo/oduzmemo i mogućnost da su igre origigi... tko zna, možda bi radilo, možda ne. NEkima radi (bar par dana), možda će im raditi i sutra ili će killswitch odraditi svoj job.
Iz razloga što se ne slažem s njihovim EULA, a mislim da bi proizvod mogao bit dobar.
- MS štiti svoj interes, vlasništvo, licence.. i ukoliko petljaš oko zaštitnih (kontrolnih) mehanizama, možeš očekivati problem, jer MS zna kako se zaštititi (kad-ako želi). Prognoza problemi će se pojaviti između 10-30 dana...
- neslaganje s eulicom je OK, možeš tražit i povrat novca.. (ali naše sudstvo ... sretno). Blokirati možeš, ali očekuj neobjašnjive probleme kao nestanak winloadera
Ovo sam naso u %appdata% jel smije to obrisati neznam ni kaj je to?
Klikni na tab "Details" pa okaci sliku...najvjerojatnije se moze obrisat ali je bolje prvo to potvrdit sa sto vecom sigurnoscu.
Samo onda instaliraj Build 10586.17 (ne prelaziti na .29) jer tamo je mislim Digibao primjetio da sve što vrijedi vrijedi od (C) 2016, pa do kraja ove godine (a imaš još nešto malo više od pola mjeseca - radi sinko što ti volja.
Inače ako se ne slažeš sa EULA-om ne klikće se na I Agree tj potpisuješ Microsoftu da se slažeš sa njihovim uvjetima a babi i nama Bugovcima šapćeš "natjerali su me, natjerali su me da kliknem" Kralj si definitivno!
Nista pametnog ne pise, probaj uploudat tu datoteku na VirusTotal i neka skenira.
Ako je cisto brisi ako nije stavi sliku.
Hvala svima na komentarima. Možda je jedna od opcija i koristiti odvojeni HDD/SSD s windowsima 10, a bez pristupa internetu.
Hvala svima na komentarima. Možda je jedna od opcija i koristiti odvojeni HDD/SSD s windowsima 10, a bez pristupa internetu.
.. ček, ček.. ti želiš dx12, gaming .. i ideš na linux?
+ kao što je jedan od preduvijeta upgradea i uključen update+pristup internetu (pa poveži zašto to MS postavlja kao uvijet).
ako zbog gaminga (i pratećeg HWa misliš 'prebjeći' na linux..) pa radije se pomiri s uvijetima ili napravi neki svoj OS (oboje je lakše).
.. ček, ček.. ti želiš dx12, gaming .. i ideš na linux?
+ kao što je jedan od preduvijeta upgradea i uključen update+pristup internetu (pa poveži zašto to MS postavlja kao uvijet).
ako zbog gaminga (i pratećeg HWa misliš 'prebjeći' na linux..) pa radije se pomiri s uvijetima ili napravi neki svoj OS (oboje je lakše).
Pa dx12 na offline windowsima 10, a za ostalo linux.
Btw prvi tvoj post koji nisam morao pročitat 10x da bi shvatio sve kako treba. Popravljaš se (ili ja).
@ axox,
-znaš li onako cca koliko dana će windoze biti sretne bez spoja na MS-server (internet)?... ovisno o licenci, max 180 dana. Za sve ostalo moraš ubiti-zavarati neke servise (koji izlaze iz okvira forumskih pravila). MS svaki dan, svakim updateom smisli neki novi način kako to provjeriti.. i zna za želje korisnika koji bi željeli đabe OS. Pa da teoretski predpostavimo da je kupljena licenca, smao ne želiš update.. MS to tebi kao pojedincu ne dozvoljava, radije ostane bez tebe kao kupca (ali si i dalje vjerojatni korisnik). (ovo je povratak na stari stil, nerazumljivih pisama...)
.. slično kao što malware uvijek nađe novi način, jednako radi i MS, a internet i update su postali neizbježni. Time i provjera by MS. Kao da imaš neregistriran auto, beskoristan je ako stoji u dvorištu-parkiran..
-još jedna kvaka-22, gaming je danas online...
@ axox,
-znaš li onako cca koliko dana će windoze biti sretne bez spoja na MS-server (internet)?... ovisno o licenci, max 180 dana. Za sve ostalo moraš ubiti-zavarati neke servise (koji izlaze iz okvira forumskih pravila). MS svaki dan, svakim updateom smisli neki novi način kako to provjeriti.. i zna za želje korisnika koji bi željeli đabe OS. Pa da teoretski predpostavimo da je kupljena licenca, smao ne želiš update.. MS to tebi kao pojedincu ne dozvoljava, radije ostane bez tebe kao kupca (ali si i dalje vjerojatni korisnik). (ovo je povratak na stari stil, nerazumljivih pisama...)
.. slično kao što malware uvijek nađe novi način, jednako radi i MS, a internet i update su postali neizbježni. Time i provjera by MS. Kao da imaš neregistriran auto, beskoristan je ako stoji u dvorištu-parkiran..
-još jedna kvaka-22, gaming je danas online...
Nisam siguran ali mislim da sam krivo shvaćen. Nije problem u blokiranju w10 zbog provjere originalne licence, nego same spoznaje da nešto što posjedujem komunicira na način na koji to ne želim. Zašto max 180 dana (btw nemam w10 ni original, ni neoriginal pa nisam upoznat) što ako kupac stvarno nema internet? Jednom u godinu mi nebi bio problem napraviti reinstall windowsa od nule, pa update, pa uninstall drivera za wifi ali 180 dana je puno muke.
Ovo zadnje je sigurno kvaka 22 jer iako ne preferiram online gaming znam zaigrat tu i tamo ako se ekipa skupi pa kupimo nešto na steamu. Ali valjda bi radilo i na linuxu.
-krenimo od kraja.. ako nema internet?
ako nemaš internet vjerojatno nemaš ni stuju-vodu-hranu.. :) internet je danas praktički requirements za sve. Imaš internet, jer da ga stvarno nemaš, nebi mogao ni na linux itd. Dakle postavljaš nemoguću hipotezu kao opravdanje razloga.. beskorisno.
(+ postaje osnovno ljudsko pravo..)
-win ima ispod haube killswitch, ako sve onemogućiš, opet imaš problem, tj možda ga riješiš pravim crackom-fixom-patchem.. (kako znati da je sve 100% i da ti neki yogurt ne uvalja svoj malware?, Pirati nisu dobroćudni stričeki, vidi npr Ransomware..). + svaki update koji dozvoliš pod win, može provjeriti npr cheksum nekog sys filea i zaključiti dal je modificiran, tad očekuj problem. Bez updatea, nemaš ništa, nemaš flash-java, driver, igru.. antivirus itd.
Moguće, pogotovo za servere i sl, ali tad bi zapravo linux bio idealan (ne client OS), u nekom zatvorenom sistemu (npr aerodrom-banka..) pa i tamo mora postojati 'običan' internet.. i neki spoj jer njihovi klijenti rezerviraju, plaćaju itd. preko interneta. Internet je tu.
linux, steam, gaming.. sve se svede na LOL. (ima, 'ali') + imaš i SteamOS (derivat ubuntua).. pa fijasko.
-OS je nevažan. Internet je obavezan, aplikacije koristiš.
Nisam mislo na sebe, nego hipotetski osobu u zabiti koja nema/ne zeli imat internet. Kupi usb s windowsima 10, instalira i što sad?
Antivirus i najvnoviji sigurnosni updatei nisu toliki problem pošto i onako nema interneta.
Pa koliko je igara izašlo u zadnje vrijeme da su neigrive bez patcha.
Svima je internet i opravdanje i sredstvo. Izbace nedovršenu igru, nema veze patchat ćemo imaju svi internet. Sad se i MS ukrcao u taj vlak. Svi imaju internet ajmo ih pratit. Zato jer možemo.
Ugl pošli smo malo u offtopic mojom krivicom. Hvala svima na savijetima.
Nisam mislo na sebe, nego hipotetski osobu u zabiti koja nema/ne zeli imat internet. ..
- većina SWa danas ima navedeno u requirementsima, ... pogodi što?, da, internet konekciju.
Adobe klik..
Sve igre.. (pogotovo Steam, jer je online servis)
Win, ovisno o devicesu (npr dimenziji ekrana u inčima, povezano s for Bing-cijena) ili min.800x600 rezolucija VGA-HW (min dx90c), + internet. (kao Adobe, aktivacija). Dakle nalazi se u requirementsu. Može i bez tog, KMS.. ali to nije licenca/verzija koju možeš kupiti.. nije za juzera.
provjeri...
tad ako si kupac koji nije pročitao req. 'tko ti kriv', možeš kupit igru za pleyku (koju nemaš) i gurat u PC (BR-DVD-CD) pa i ubaciti u autoradioCD.. i čuditi se, kao i neka nova igra koja traži dx11+HW (tko je tad 'kriv'?). Ali bigbiz neće zbog jednog takvog kupca promijeniti svoj cilj.
To je kršenje ukoliko to učinim, ali dobro je znat da postoji ili ne postoji ta opcija.
O svemu se ovdje i širom interneta pisalo tisućama puta i vječno se pojavljuju ista pitanja. Kako kraj tolikih izvora tj. interneta i dalje pitate jedne te iste stvari:
- mogu li napraviti clean install ili moram prvo napraviti upgrade?
- mogu li odmah koristiti key od win 7 ili win 8 za aktivaciju win 10?
- mogu li isključiti komunikaciju windowsa s micorosftom?
Stalno jedno te isto. Ovdje tjednima nisam pročitao ništa novoga.
-krenimo od kraja.. ako nema internet?
ako nemaš internet vjerojatno nemaš ni stuju-vodu-hranu.. :) internet je danas praktički requirements za sve.
Kako da ne. Pogotovo u Hrvatskoj gdje se gotovo svo poslovanje i dalje odvija papirnato: napiši dopis, urudžbiraj ga, donesi papirnatu potvrdu, odluku, rješenje...
smije li se nakon nadogradnje obrisati windows bt mapa?
nije da mi fali prostora,ali ako ne treba...
smije li se nakon nadogradnje obrisati windows bt mapa?
nije da mi fali prostora,ali ako ne treba...
-smije, tad gubiš rollback, obrisat će se ... btw koristi predviđene alate kao diskcleanup (to mu je namjena, tad ti je i jasnije što čistiš-brišeš).
Ahhh, vratih se ja na 7-micu, milina jedna, nema problema, nema iznenađenja, nema nebuloza...
Pozz svima, over and out.