Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.888.848
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
Arendelle kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ne može. Svjećice nemaju dovoljnu temperaturu da upale naftu nit ima dovoljno kompresije pri ubrizgavanju goriva za zapaljenje mješavine zrak - gorivo

Onda je valjda obratno. Znam da je moguća jedna od tih dviju kombinacija.

Valentin17 kaže...

A jesi zaje...

Ah, znam, ali ne smijete biti osjetljivi.

Odnekud moram početi, neka to bude replay na ovu poruku (a moglo je i na bilo koju drugu.

Dakle, stvarno cijenim osvježenje koje se dogodilo na forumu odkako nije monospolni, par "uljeza" (ovo shjvatite baš ovako, s navodnicima, nikako doslovno ili negativno) razbijaju monotoniju, što duhovitošću, što stručnim savjetima i učestvovanjem u raspravama. Jako mi je drago zbog toga.

Ono što mi smeta je što neki doživljavaju forum kao chat sobu, što forum definitivno nije. Za takve stvari su nekad služili usenet, irc serveri/klijenti, danas FB, google+, twitter i sl.

Forum treba ostati forum. Usko specijaliziran sa postovima usko vezanim za naslov.

-Neko će podijeliti iskustvo koje smatra korisnim članovima foruma koji prate temu.

-Neko će postaviti pitanje da bi potražio rješenje problema.

-Neko će pomoći, odgovorom na pitanje, konkretnim uputama ili linkanjem na vanjski izvor

U svakom od ovih slučajeva rasprava oko jednog pitanja bi trebala biti vezana sa tim pitanjem/temom slijedećih par postova, a nikako postati grupni chat.

Također mi smeta ako se neko javi na ama baš svakom pitanju/konstataciji, makar nemao konstruktivan post, nego onako - da bude "svakom loncu poklopac"

Znam da će neki u ovom mom post mene upravo tako okaraktisati, kao poklopac svakom loncu, ali s tim sam unaprijed računao. Također je i ovaj post offtopic, ali idem i stim rizikom, uz jedno sry forumašima. Valjda ću biti razumljen.

P.S. Ovaj post sam mogao napisati bez da bude replay/citat, ali pišem ovako. Nadam se da neće biti shvaćen isključivo lično.

morrisoN
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Inače, kako vama radi taj Windows 10 nakon mjesec-dva intenzivnog maltretiranja updateima i time? Jel se usporio?

Radi kao sedmica na koju je izvršen upgrade, što bi reklo minimalno prtljanje s windowsima i mirni rad sa softverom koji koristim. Ja bi rekao sasvim solidno.

17 godina
Windows 10 - općenito

Prva instalacija lijevo (verzija Win 10586.0, ©2016?), nakon toga slijedi update (Win verzija 10586.29, ©2015?) - desno

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 22:05 (djigibao).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
djigibao kaže...

Prva instalacija lijevo (verzija Win 10586.0, ©2016?), nakon toga slijedi update (Win verzija 10586.29, ©2015?) - desno

sitili su se da je još 2015. godina

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
Windows 10 - općenito

Sta bi se mogo napravit update sa 10240 verzije na 10586 da se .iso slika ucita u Windows ili je bolje napraviti bootabilni USB?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bolje USB napravi.

16 godina
morrisoN kaže...
* * * Nadam se da neće biti shvaćen isključivo lično.

Ma lično je kao što vidiš tko ti je dao TD tj, kao što kolega forumašvrinho sa ludom maskom postavio pitanje "što ova curica radi ovdje osim samo što sere". I ja sam se veselio raznopolnosti i nekakvoj razbijanju monotonije (što se dalo i osjetiti) ali sada ona tatu uči kako se djeca prave, ili mi se čini da mi još uijek nismo dobro naučili pričati hrvatski.

@Arendelle: Hint: Smiri malo strasti i stani na loptu, jer kako vidiš po TD-ovima lagano ideš većini ovdje na nerve.Dakle ako sam te ja čime uvrijedio evo ja ti se javno izvinjavam, ail kao što rekoh smiri malo strasti, jer mnogi imaju kratak fitilj kao kolega vrinhoa i nama je više preko glave sa ovim insiderskim Windowsom ili točnije iHush to stručno nazva kemijanje po verzijama, i dosta je što smo svi odreda fulali o Consumer, Preview verzijama i sve što smo prognozirali. 

U petak idem za Mostar na neku MS konferenciju, pričat će neki čuveni MS Evangelizator ili Evanđelist (ili kako se već piše) nisam ni znao da ima to zanimanje u MS-u, pa da vidimo kakav je kada mu ja spucam par pitanja, prenijet ću ovdje sve utiske.

djigibao kaže...

Da, o ovome sam govorio kada smo EULA-u spominjali i kada je netko mogao pitati kako se mogu ogriješiti o zakone u 2015-toj godinu kada isti stoje za 2016-tu. Dobro je da si primjetio meni se tek skida KB3116900, ali da sam otišao gledati The Man In The High Castle vjerojatno ujutro ne bih ni primjetio.

Inače i dalje je ISTI BUILD. 10586 a razlog zašto dodaju pod verziju .0 .17 sada .29 očigledno stoji iz načina instaliranja zakrpi (ili Builda). Sjetite se da se svakim novim Buildom išao install kao nanovo instalirani Windowsi, sada mi ovo djeluje kao sitni restart. Dakle Build je i dalje isti 11 za novembar (za Arendellu studeni) a 15 za 2015-tu godinu.

djigibao kaže...

Sta bi se mogo napravit update sa 10240 verzije na 10586 da se .iso slika ucita u Windows ili je bolje napraviti bootabilni USB?

Bootabilni USB kolega ti je dobro rekao. Ali moja iskustva sa 10-tak raznih USB-ova i 100-tine instaliranih konfiguracija mi govore da je DVD medij de facto još uvijek standard i kao što rekoh po mojim iskustvima najbolje prolaze.
Ukoliko možeš sporije zapržiti kvalitetan DVD, to neka ti bude #1 izbor u Boot meniju. Idem da reinstalriam ovaj pod build pa da javim utiske.

Uređivano: Iskustva iz Build 1511.29

- nikada brži restart nije bio (doslovce manje od 30 sekundi)

- moj čuveni problem nije riješenDevice LPTENUM\Hewlett-PackardHP_LaserJet_2100_Series\5&21169c26&0&LPT1.4 requires further installation. I ovaj ču problem posebno opisati, ovo je nešto dobro sfušereno ili spetljano unutar drivera. Moguće da jedan od Print queues mi pravi problem.

- ne vidim nikakvu razliku u odnosu na .17

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 0:38 (Envy).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pitanje imam gtx 680 i pocelo mi se dešavati od kad sam stavio win 10 da se graficka sama underclocka kako je to moguce? danas tipa u LFD2 takt padne na 502mhz umjesto 1006 kolko treba biti ili jucer u BF4 padne sa 1006 na 750mhz o cem se radi jel zna neko mozda? temerature su normalne ne over heata se,i probo sam obrisati drivere mjenjati izmedu predzadnjih i zadnjih i nema pomoci jos sam iso u safe mode i maknuo sve sa driver unistalerom onim. znaci na 8.1 win nisam imo takvih problema sa gpu-u (ps) posto sam ovo pitanje i u 9xx seriju za nvidia graficke ako neko tu mozda zna posto se radi o win 10 kad su se pojavili problemi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Pitanje imam gtx 680 i pocelo mi se dešavati od kad sam stavio win 10 da se graficka sama underclocka kako je to moguce? danas tipa u LFD2 takt padne na 502mhz umjesto 1006 kolko treba biti ili jucer u BF4 padne sa 1006 na 750mhz o cem se radi jel zna neko mozda? temerature su normalne ne over heata se,i probo sam obrisati drivere mjenjati izmedu predzadnjih i zadnjih i nema pomoci jos sam iso u safe mode i maknuo sve sa driver unistalerom onim. znaci na 8.1 win nisam imo takvih problema sa gpu-u (ps) posto sam ovo pitanje i u 9xx seriju za nvidia graficke ako neko tu mozda zna posto se radi o win 10 kad su se pojavili problemi

koji je proizviđač gtx680 )msi gigabyte ili nekotreči) kod nvidie ti je spika da kad se zagrije do određene granice da se sama uderclocka, al opet u tolkim postocima mi  je čidno, zato me baš zanima čiji je proizvođać?

edit:

da ti odma napišem ja imam msi gtx 660 kojoj sam vadio mast sa modanim biosom i svašta nešto, sad je stock bios, msi ima ili su to ispravili problem kad su velike temperature, jednostavno se uljhe zapeče, moji se opče ne vrte al imam dobro prozračeno kučište pa me ne jebe, trebal bi sam kapljicu finog ulja kapnutr, al mi se neda, n+ljen sam, tak da znam kad igram ikda temp ode blizu 80 stupnjeva, ona umjesti na 1150 počne radit na 1137mhz, al ove su tvoje velike oscilacije, provjeri fanove prvo

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 7:46 (mrakky).
16 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Desni klik u donjem lijevom uglu pa na Power Options i provjeri je li Balanced, Power saver, High Performance ili nešto treće. Malo se zadubi kako je plan sređen kako u Power Optionsu tako i u upravljačkim programima same grafičke.

Inače i treba da se downclocka kada ne radi ništa, to se meni dešava u jednoj sekundi i na CPU i GPU (a imam 100 godina star CPU i GPU) ali da se downclocka u igri.. hmm jako čudno.

Ja lično bi deinstalirao te drivere i pustio samo one WDDM pa onda gledao kako se ponaša GPU kroz GPU-Z programčić.

PS: I nikada ne bih kupovao te grafičke koje su turbo, OC, ili kako se već nazivaju koji ti siluju karticu za 50 MHz više i sl. Ili kupi (lupam) GTX 970 i downclockuj ga u postavkama ako treba nego negu OC verziju GTX 960-tke. Zapitaj se zašto serveri rade tako dobro rade kako rade, čak i grafičke radne stanice sa progi GPU rješenjima. Eto neki mali Hint da se ljudi u buduće ne zalijeću za par kuna više radi par fps-ova više na uštrub radnog vijeka grafičke. l.p.

16 godina
odjavljen

Idemo u offtopic, ali "turbo" i "OC" varijante uglavnom imaju bolje hlađenje i bolje riješena napajanja (kvalitetnije VRMove i sl.) tako da ti to ne stoji.

O pouzdanosti "profi" grafičkih naradije ne bi nakon divnih iskustava sa Quadro karticama....

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Windows 10 - općenito

Dobro nećemo u OffTopic ja sam samo ponudio rješenje da stavi WDDM drivere i ništa više.

Cijenim tvoje mišljnje iskreno, meni su malo drugačija iskustva, a i mišljenja sam da to napucanje ide na uštrub radnog vijeka.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Može li netko pomoći,jučer sam instalirao Windows 10,sad ne mogu da nađem onu funkciju kod mapa "Odaberi sve"

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Magični Ctrl + A

A i gumb je tu, kako ga nema?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 18:34 (Sum_of_all_fears).
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Magični Ctrl + A

A i gumb je tu, kako ga nema?

ili

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
15 godina
Windows 10 - općenito

Dali zna tko šta bi to moglo biti? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uninstallaj Icaros, tako barem google kaže..

15 godina
Windows 10 - općenito

Imam problem s sljedećim update-om: Windows Malicious Software Removal Tool for Windows 8, 8.1, 10 and Windows Server 2012, 2012 R2 x64 Edition - December 2015 (KB890830) - Error 0x8007045b

Dali imate koju ideju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 22:45 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
16 godina
ERROR1911 kaže...

* * * Error 0x8007045b

Dali imate koju ideju?

Error iz doba XP-a

Evo ti link pa vidi šta možeš sa strane sa ovim alatom od Microsofta.

15 godina
Envy kaže...
ERROR1911 kaže...

* * * Error 0x8007045b

Dali imate koju ideju?

Error iz doba XP-a

Hvala na pomoći, programčić je riješio problem, sad mene interesira kako je došla to toga problema?

11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

ERROR (c) by Microsoft Corp. Tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 23:55 (dai53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dai53nja kaže...

Meni na mojem kompu nikad, reko da nije kolega nešto zeznuo 

I s kojim programčičom sigurno počistiti C particiju, registry, i sve ostalo šta nije potrebno, sa disk cleanup sam prošao ali nije baš puno on skinuo. 

11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

CCleaner definitivno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ERROR1911 kaže...
Envy kaže...
ERROR1911 kaže...

* * * Error 0x8007045b

Dali imate koju ideju?

Error iz doba XP-a

Hvala na pomoći, programčić je riješio problem, sad mene interesira kako je došla to toga problema?

Do problema je došlo kada je oštećen ili nije dobro zapisan jedan od sistemskih fajlova. Tu jasno stoji: There can be many situations that will cause file errors. An incomplete installation, a partial file erasure, incorrect erasure of software or components. It could also be triggered when a pc is contaminated with a computer virus or adware/spyware invasion or through a poor shutdown of the pc. 

Možda si ga samo loše ugasio ali ipak provjeri  zdravlje HDD, Hard Disk Sentinelo. Ja sam neki dan slučajno instalirao da provjerim zašto Windows 10 neće a jedan laptop (a instalirao ih na 100 računara) i ugodno se izenadim da mi je zdravlje diska 9% a performance 100%. 250 GB mog života još od osnovne i 386 mašine.

16 godina
Envy kaže...

...250 GB mog života još od osnovne i 386 mašine.

Ja sam na 386 imao 40 MB i 80 MB hdd-ove, taman za Win 3.1. Još uvijek imam na tavanu taj stroj kao i green monitor 12". Ne želim ga baciti radi sentimentalne vrijednosti (a i miševima dobro dođe kao kućica)  :)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina
dai53nja kaže...

Nije Microsoft kriv kada akutor glave na HDD-u napravi havariju ili krajni korisnik iskopča iz utičnice računar ili hard-soft ugasi računar.

dai53nja kaže...

CCleaner definitivno.

Ne bi se složio sa ovim definitivno ali mogu reču kako to kod mene fonkcioniše:

- Insaliraš Clean Windows i ne mijenjaj antivirus (dovoljan je Defender) + uključiti brain.exe process. Neka ti taj proces radi i kada je računar ugašen.

- Instaliraš MS Office (ako nemaš licencu uključi se u Insider program Office), i ostale megalomanske pakete Adobe, Autodesk ili šta već imaš za potrebu.

- Instaliraš potrebne programe (prekoruka: za muziku: Winamp - classic skin, filmovi: MPC-HC x64, screenshot: SnagIt, (sitni jutiliti ne bi trebali biti problem, niti veći od par 100 KB, recimo neki za provjeru HASH, ili MD5 funkcija, neki za konvertovanje iz Nerovog .nrg u .iso format, (ako ste kao ja promjenili 10 pržilica i svaku sliku zapisali u .nrg), uTorrent za skidanje torenata. možda neki specifični paket kao Cisco Packet Tracer ako ste mrežni inžinjer, Freemake Video Downloader za skidanje video (čitaj: Youtube i sl.) sadržaja (radi bolje od bilo kojeg addonsa i na Chromeu i na Firefoxu, Hard Disk Sentinel za nadzor HDD-ova, odnedavno i SSD-ova)

- Svih 5 (ili manje ako imate potrebu) browsera ažurirati na zadnje verzije (IE, Edge, Firefox, Chrome i Operu), obavezno u Chromeu dodati uBlock Origin + možda još pokoji Addblocker (moja preporuka: surfati Chromom a Edgetu se diviti brzinom i renderiranjem stranica, i moliti se da što prije Cromium addonsi budu dostupni za Edge.

- Kupiti banisheed, najbolju strategiju svih vremena i preživjeti 500 godina (kome pođe za rukom poklanjam Windows 10 Pro Retail Licencu).

- Prilikom instaliranje piratskih igara pročitati dobro .nfo i readme.txt datoteku da znate da li je određeni Crack zaisa virus ili samo Crack (progooglati ako treba), jer ga treba odvojiti iz karantene i ako vam se sviđa igra - kupite ju, jer tako ste pročitali na stranici odakle ste skinuli

Hint: prilikom svakog instaliranja programa (pogotvo ovih sitnih paziti svaki korak, jer oni se upravo finansiraju da vam uvale CCleaner, DriverDetective, raznorazne PC i Internet Boostere, to će vam narpaviti veću havariju nego većina virusa).

Šta mi nude novi Windowsi a da to iskoristim bez trećerazrednih programa:

Ukratko mnogo toga, dosta toga i raniji su nudili i stariji Windowsi.

- Pošta, dovoljna je kao klijent da i Googlov i Microsoftov mail ubacite u isto sučelje.

- Kalendar, sasvim pristojan,

- TuneIn Radio, odlična radio postaja da slušate što vam srce poželi, (moja lična preporuka, ne dolazi uz Windowse skinete ga zasebno sa storea, otkit ćete muziku za koju ste ili zaboravili ili niste ni znali da postoji ili da je to trenutni hit u svijetu)

- Windows Defender (sasvim solidan i dovoljan Antivirus, Antispyware te Firewall (mislim da je Kizo objasnio napredne postavke ako se ne varam),

- ISO Mounter (dakle ne treba vam Acohol 120%, nego se potrudite naći jutiliti kao ja od 10KB koji će mi .nrg DVD slike prebaciti u .iso format, instaliranje upravo ovakvih stvari zapravo čprkate po korjenu sistema)

- Pržilica postoji već u Windowsu... 

- lista je poduga ali ak tko šta ima za dodati neka slobodno javi.

Pouka o pravnom lijeku:

- muzika je besplatna, ali koncert za datog umjetnika nije (u većini slučajeva).

- filmovi nisu besplatni, niti ulaznica za kino, niti serije (osim nekih dokumntarnih), kada ste ih odgledali morate ih i kupiti.

- igre su neke besplatne (Half-Life novi prepakirani, nedavni RPG od Origina ali ako ste brzi pa uhvaite nešto od tih besplatnih poklona).

- Google i Facebook tvrde da su besplatni, stoga ne pitajte se onda kako na vama zarađuju 1 mlrd USD kvartalno, nego spriječite sve raklme gornjim uBlockom Originom pa nećete vidjeti nikada više onu žutu trakicu na početku Video Clipa, (Eeeii, od kada je Youtube počeo da ubacuje reklame prije nego počne Video Clip, neki dan sam bio zaprepašten kad sam kod druga vidio.. eii ide reklama za paste za zube i onda pjesma, wtf?) nego čete se samo nasmijati kada na FB-u ili Youtube vidite ovako nešto:

l.p. svima

17 godina
Edge Browser Extensions Website???

Kao slucajno se pojavila stranica s Edge ekstensijama...vjerojatno ce brzo doci i to...

============================================================

http://news.softpedia.com/news/microsoft-accidentally-launches-edge-browser-extensions-website-497405.shtml#sgal_0

Microsoft has recently published online what seems to be the central hub for extensions that can run on Edge, the new Windows 10 browser which replaces Internet Explorer as the default option in the new OS.

We’ve known for a while that Microsoft is working on extensions and the company itself confirmed this project, but according to people close to the matter, the official launch has been delayed because work isn’t advancing at the pace that the company aimed for in the first place.

But according to this new “accidental” website unveiling, the debut of Microsoft Edge browser extensions is very close and the Redmond-based software giant could now be giving the final touches to a first version allowing us to try them out.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

E, to će biti nice.

Developer tools su odlični.

BTW, pusti naslov poruke na miru

17 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav ekipa,

Zna li netko zašto računalo pronalazim na login screenu ako ga ostavim preko noći da skida/seeda neki torrent? Dakle u settingsima je namješteno da ne odlazi u sleep mode uopće. Također, nije bilo nikakvih nestanaka struje/pregrijavanja ili išta slično.

Gore navedeni problem pojavljuje se otkako je skinut update za Win 10 (trenutna verzija je 1511 a OS build 10586.29). Očito propuštam negdje neku "kvačicu" ali ne pronalazim gdje? :)

Drugi problem... Settings app se freeza ako kliknem primjerice na "Apps & Features" ili na "Storage" (to je također od updatea, ranije se to nije događalo)

Hvala unaprijed :)

Steam: tanelorn666, PSN: tane666, XBLA: tanelornius, Origin: tanelorn666
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 10:52 (Tanelorn).

0 0 hvala 0
17 godina
Tanelorn kaže...

Pozdrav ekipa,

Zna li netko zašto računalo pronalazim na login screenu ako ga ostavim preko noći da skida/seeda neki torrent? Dakle u settingsima je namješteno da ne odlazi u sleep mode uopće. Također, nije bilo nikakvih nestanaka struje/pregrijavanja ili išta slično.

Gore navedeni problem pojavljuje se otkako je skinut update za Win 10 (trenutna verzija je 1511 a OS build 10586.29). Očito propuštam negdje neku "kvačicu" ali ne pronalazim gdje? :)

Drugi problem... Settings app se freeza ako kliknem primjerice na "Apps & Features" ili na "Storage" (to je također od updatea, ranije se to nije događalo)

Hvala unaprijed :)

Mozda ti se gasi monitor?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice