Ne može. Svjećice nemaju dovoljnu temperaturu da upale naftu nit ima dovoljno kompresije pri ubrizgavanju goriva za zapaljenje mješavine zrak - gorivo
Onda je valjda obratno. Znam da je moguća jedna od tih dviju kombinacija.
A jesi zaje...
Ah, znam, ali ne smijete biti osjetljivi.
Odnekud moram početi, neka to bude replay na ovu poruku (a moglo je i na bilo koju drugu.
Dakle, stvarno cijenim osvježenje koje se dogodilo na forumu odkako nije monospolni, par "uljeza" (ovo shjvatite baš ovako, s navodnicima, nikako doslovno ili negativno) razbijaju monotoniju, što duhovitošću, što stručnim savjetima i učestvovanjem u raspravama. Jako mi je drago zbog toga.
Ono što mi smeta je što neki doživljavaju forum kao chat sobu, što forum definitivno nije. Za takve stvari su nekad služili usenet, irc serveri/klijenti, danas FB, google+, twitter i sl.
Forum treba ostati forum. Usko specijaliziran sa postovima usko vezanim za naslov.
-Neko će podijeliti iskustvo koje smatra korisnim članovima foruma koji prate temu.
-Neko će postaviti pitanje da bi potražio rješenje problema.
-Neko će pomoći, odgovorom na pitanje, konkretnim uputama ili linkanjem na vanjski izvor
U svakom od ovih slučajeva rasprava oko jednog pitanja bi trebala biti vezana sa tim pitanjem/temom slijedećih par postova, a nikako postati grupni chat.
Također mi smeta ako se neko javi na ama baš svakom pitanju/konstataciji, makar nemao konstruktivan post, nego onako - da bude "svakom loncu poklopac"
Znam da će neki u ovom mom post mene upravo tako okaraktisati, kao poklopac svakom loncu, ali s tim sam unaprijed računao. Također je i ovaj post offtopic, ali idem i stim rizikom, uz jedno sry forumašima. Valjda ću biti razumljen.
P.S. Ovaj post sam mogao napisati bez da bude replay/citat, ali pišem ovako. Nadam se da neće biti shvaćen isključivo lično.