Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.883.980
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Windows 10 - općenito

Kod mene je to ažuriranje ptošlo bez problema na tri kompa a na onom "ispod televizije" je prošlo al iz treceg pokušaja.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
ERROR1911 kaže...

Dali se je kome ovo desilo? 

vrinho kaže...

Isto i kod mene

Arendelle kaže...

To su ta slavna ažuriranja na djelu. :D

Na prethodnoj stranici sam napisao rješenje za to.

Link (cmd se treba otvoriti kao administrator inače nemaš ovlasti za izvršiti naredbe koje su navedene)

Btw, zar ljudi nikad ne čitaju makar 2-3 zadnje stranice?

morrisoN
9 godina
odjavljen
morrisoN kaže...

Link (cmd se treba otvoriti kao administrator inače nemaš ovlasti za izvršiti naredbe koje su navedene)

Ovo se odnosi na XP i Server 2003 verzije sustava Windows. Zar ljudi nikad ne čitaju naslove članaka koje MS piše?

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
Arendelle kaže...
morrisoN kaže...

Ovo se odnosi na XP i Server 2003 verzije sustava Windows. Zar ljudi nikad ne čitaju naslove članaka koje MS piše?

Ovu proceduru sam upotrijebio da riješim problem sa zadnjim update-om na win 10 na laptopu, dok mi je na pc-u update prošao bez problema.

PROVJERENO RADI!

morrisoN
16 godina
morrisoN kaže...
..

PROVJERENO RADI!

onak na ćoravo (kugla mi na slobodnom vikendu), zapravo, ono što ti je pomoglo je brisanje (renejmanje) softdist foldera.. ostalo nema veze s novim OSom. (npr regsrv kontrola)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
morrisoN kaže...
..

PROVJERENO RADI!

onak na ćoravo (kugla mi na slobodnom vikendu), zapravo, ono što ti je pomoglo je brisanje (renejmanje) softdist foldera.. ostalo nema veze s novim OSom. (npr regsrv kontrola)

U civilizovanom svijetu se kaže hvala, ali kod nas se... ma - da se ne nerviram.

Tu proceduru sam progooglao kad sam naišao na problem i riješio sam problem.

morrisoN
17 godina
neaktivan
morrisoN kaže...

Ovu proceduru sam upotrijebio da riješim problem sa zadnjim update-om na win 10 na laptopu, dok mi je na pc-u update prošao bez problema.

PROVJERENO RADI!

Potvrđujem. Samo je kod mene bilo obratno. Na laptopu je sve prošlo OK, a na desktopu po ovom.

PS Nemoj se sekirati zbog jadnika koji na svakom postu moraju pokazati svoju mizeriju od života i karaktera.

Zora puca, biće dana ...
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Stavio sam neki dan novi win 10 ORGINAL ima ko koje tips koji su MUST DO na win 10? za sad sam samo iskljucio defragmentaciju jel imam na ssdu win

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Maknut foldere da This PC liči na nešto

12 godina
Windows 10 - općenito

Kakva je sada situacija kod clean installa Windows10,dali prihvaca serial key od sedmice ili i dalje moras radit upgrade? Zadnji put kad sam bio u ovoj temi je receno da ce se moci i sa clean installom od pocetak studenoga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Da li postoji opcija da Win 10 zapamti poziciju jbnog prozora na jbnom desktopu kao što je to radio svaki Win u prošlosti?

Ovo me stvarno nervira jer svaki put kad otvorim isti prozor on se random spawna.

Zahvaljujem

3 0 hvala 0
17 godina
Kod mene to radi najnormalinije.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
DrNasty kaže...

Da li postoji opcija da Win 10 zapamti poziciju jbnog prozora na jbnom desktopu kao što je to radio svaki Win u prošlosti?

Ovo me stvarno nervira jer svaki put kad otvorim isti prozor on se random spawna.

Zahvaljujem

koliko često čistiš sys... ili koristiš li CC?

aplikacija se treba brinuti o poziciji i dimenziji forme, brine se i OS.. ako je to nestalo, tad vjerojatno nešto čisti podatke...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

koliko često čistiš sys... ili koristiš li CC?

aplikacija se treba brinuti o poziciji i dimenziji forme, brine se i OS.. ako je to nestalo, tad vjerojatno nešto čisti podatke...

Nije mi to radilo nikako, otkad sam digao win10.

Nemam CC (možda imam al nisam ga koristio), koristim 360 TS i njegov clean.

(Možda je ''Špico'' kriv? :))

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 14:55 (DrNasty).
16 godina
Arendelle kaže...

Tek sam sad pogledala u "Moj PC" rubriku na njezinu profilu... Ako su podaci točni, ne čudim se previše što sve to radi traljavo.

Koliko si ti uopće složila konfiguracija sa WIndows 10-tkom pije 10240 i poslije 10240? Ja sam jedno 50-tak prije i 50-tak poslije? I na starom računaru bi joj OS radio bez problema, da ne kažem traljavo (uslovn naravno da ne otvara 30-tak tabova kao ja na Chromeu i Edgeu) a sa ovom novom koju je navela OS ima da ide po loju.

Ja koristim često Enterprise verziju 10-tke pa volim gurnuti ovako SSD u laptope koji nemaju čak ni NX bit ili ti No-eXecute funkciju unutar CPU-a, i iščupam pola gige RAM-a (tako da OS ostane na 512 MB, (dakle ispod granice za koju piše minimum zahtjeva) i računar radi... tako da...

vrinho kaže...

* * *

A ti curice, ima li kakva svrha tebe ovdje osim da samo sereš?

... niti meni nije jasno koja ti je svrha i gdje si bila prvih 100 stranica ovog podforuma kada ga je gospodin Zoran otvorio i rafalom sasuo po svima koji su koristili Silverlight.

A da nastavimo sa Windowsom 10 općenito. Zadnji pod-build .17 i dalje nosi oznaku verzije 1511 a ne 1512 (tako da još jedna pogreška da je zadnji broj mjesc ili nije?!) jer je zadnji update neki dan stigao, tako da nema više nanovog instaliranja Windowsa nego pod verzije builda.

Ovo meni definitivno ne može izaći na dobro jer sledeće što očekujem poslije primjerice 1601.27a pa onda 1601.27b verzija OS-a, tako da u tekućoj verziji još uvije nije riješen čuveni problem:

Device bla_bla_bla requires further installation. Pogođene su mrežne, zvučne kartice, štampači i mnogo toga.

17 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Imam Win 10 koji je upgrade od 8.1.
Sad cu staviti novi ssd i ram te reinstalirati windowse 10,
dali ce mi Windowsi nakon clean installa biti aktivirani,
pošto nemam kluc jer je upgrade i zato jer mjenjam komponente(ram i ssd) ?

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Biti će aktivirani samo ako mijenjaš desnu pločicu RAM-a. 😁
Šalu na stranu ne bi trebalo biti problema.
Stručnjak za odmaganje...
9 godina
odjavljen
Envy kaže...

Koliko si ti uopće složila konfiguracija sa WIndows 10-tkom pije 10240 i poslije 10240?

Jednu.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
Arendelle kaže...
Envy kaže...

Koliko si ti uopće složila konfiguracija sa Windows 10-tkom pije 10240 i poslije 10240?

Jednu.

Vidi se.

12 godina
Envy kaže...
Arendelle kaže...
Envy kaže...

Koliko si ti uopće složila konfiguracija sa Windows 10-tkom pije 10240 i poslije 10240?

Jednu.

Vidi se.

E vala se ne vidi jer da je instalirala i tu jednu znala bi neke stvari

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel netko od vas ima problem s mišem? Meni kad želim selektirati neki dio teksta, ja ga selektiram, pustim lijevi klik i selekcija nestane. To mi se prije nije događalo a nakon zadnjeg updatea(neki kulmunativni update za onu veliku nagoradnju) mi se događa. Ili tipa radim u AutoCADu 2015, prebacujem crtež na sredinu(označim, držim lijevi klik i vučem) i on upo pomicanja "prepozna" da sam ja pusti klik a nisam.. Isti problem je i sa Illustratorom. Kao da me trola Windows. Miš je inaće CM Octane, nov, nema ni po godine. Miš u normalnom korištenju ne preskaće i precizan je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:27 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Kumulativno ažuriranje za Windows 10 Version 1511 64-bitne sustave (KB3116900).

stiglo malo prije

Moj PC  
5 0 hvala 4
9 godina
odjavljen
Envy kaže...

Vidi se.

Vidi se da ne umiješ čitati s razumijevanjem. Ako sam pregruba, najblaže što mogu reći jest da ne razumiješ opreku između pojma raditi i sintagme raditi traljavo/loše. I moj benzinac neko vrijeme može raditi na dizelsko gorivo, toliko o tome kako je isključivi uvjet da nešto radi.

16 godina
odjavljen
Arendelle kaže...

Vidi se da ne umiješ čitati s razumijevanjem. Ako sam pregruba, najblaže što mogu reći jest da ne razumiješ opreku između pojma raditi i sintagme raditi traljavo/loše. I moj benzinac neko vrijeme može raditi na dizelsko gorivo, toliko o tome kako je isključivi uvjet da nešto radi.

Ne može. Svjećice nemaju dovoljnu temperaturu da upale naftu nit ima dovoljno kompresije pri ubrizgavanju goriva za zapaljenje mješavine zrak - gorivo

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
Arendelle kaže...

Ako sam pregruba, najblaže što mogu reći jest da ne razumiješ opreku između pojma raditi i sintagme raditi traljavo/loše.

A jesi zaje...

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
4mal kaže...

Kumulativno ažuriranje za Windows 10 Version 1511 64-bitne sustave (KB3116900).

stiglo malo prije

Evo i meni se upravco skida i uz njega hrpa drugih ažuriranja - svi office programi, skype, onedrive, silverslight, flash player za ie, .... ima toga dugačak popis.

p.s. navodno Build 10586.29

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:41 (morrisoN).
9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ne može. Svjećice nemaju dovoljnu temperaturu da upale naftu nit ima dovoljno kompresije pri ubrizgavanju goriva za zapaljenje mješavine zrak - gorivo

Onda je valjda obratno. Znam da je moguća jedna od tih dviju kombinacija.

Valentin17 kaže...

A jesi zaje...

Ah, znam, ali ne smijete biti osjetljivi.

16 godina
odjavljen
Arendelle kaže...

Onda je valjda obratno. Znam da je moguća jedna od tih dviju kombinacija.

Ne baš. Naime, zbog velike kompresije i visokih temperatura, male količine benzina koje bi završile u komori bi samo isparile, bez neke veće sile za pokretanje klipova i auto bi "zakašljao" i ugasio se, kao da je ostao bez nafte (što i je slučaj). Posljedice benzina u dizelašu su daleko blaže od nafte u benzicu jer bi ti netko ebo majku i lijepo naplatio čišćenje silne nafte koja bi zaneredila sve od filtera nadalje. Opravak tog incidenta bi te došao poprilično. Don't try it at home. Frendica je to jednom izvela. 200 kn šlepa + 150kn izvlačenje sadržaja rezervara + 900 kn čišćenje i odmašćivanje motora. Ulje se u strogo kontroliranim količinama dovodi u motor, na svakom autu ima naljepnica da je previše ulja problem (iz više razloga) a puno nafte u cijelom motoru je loša ideja. Srećom pa je pumpa goriva nekako preživjela, jer da nije, to bi bila koja stotka više (neka Škoda ugl) jer pumpa goriva od benzinca tjera daleko rjeđu tekućinu pa kad joj uvališ gusti dizel, nije baš happy.

Inače, kako vama radi taj Windows 10 nakon mjesec-dva intenzivnog maltretiranja updateima i time? Jel se usporio?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:55 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Jel se usporio?

Kao i prvoga dana.

Radi ko grom.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:53 (Valentin17).
17 godina

tocno novi je build

radi sve brze i responzivnije iz builda u build

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:54 (4mal).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice