Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.901.011
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Dex.pwn kaže...

Skinio sam po uputama onaj program da ažuriram Windows na najnoviju nadogradnju(tu što je bila u Studenom) i on ponovno instalirao Windows, pogledam koja je verzija, kaže 10240(Run -> winver)

Evo ti link za MediaCreationTool koji skida verziju 1511/10586 što možeš provjeriti kad stisneš "desni klik->properties/svojstva->details/detalji".

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Hvala ljudi, pričekat ću da dobijem preko WUa(ako sam vas dobro shvatio, povučeni su s tog programa).. Ako ne onda ću preko tog programa.

0 0 hvala 0
12 godina
mrakky kaže...
nicky.sl kaže...

Nemože on syebat key stoga samo naprid kako si reka i preskaći unos ključa

daj mi reci još nekaj, ovaj win kaj sad je na hr, a ja imam usb botabilni sa eng verzijom, to nebi trebalo radit problema? (da nije neka spika da je ključ povezan sam sa hr verzijom)

hvala!!!

Isti je key za bilo koju jezičnu inačicu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
odjavljen
windir_zg kaže...
Dex.pwn kaže...

Skinio sam po uputama onaj program da ažuriram Windows na najnoviju nadogradnju(tu što je bila u Studenom) i on ponovno instalirao Windows, pogledam koja je verzija, kaže 10240(Run -> winver)

Evo ti link za MediaCreationTool koji skida verziju 1511/10586 što možeš provjeriti kad stisneš "desni klik->properties/svojstva->details/detalji".

Dal on skida i hr_HR verziju Wina? Baš Hrvatsku, ne onu englesku pa da kasnije moram skinit HR_hr jezički paket?

Pokrenio sam skidanje pa sad šta bude bude

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 20:25 (Dex.pwn).
14 godina
odjavljen
mrakky kaže...

pošto sam isider pa ne pratim te šeme sa ključevima, molio bi da mi neko odgovori, znam da se na 10240 nije trebalo upisivat pri clean instalu, a na novom buildu se može ili mora, dakle....

ovak imam jedno čudno pitanje, za koje mi se čini da je odgovor pozitivan,

imam na servisu od frenda lap neki hp 470 g2, win 8.1 org je bio gore, napravio prvo upgrade na rtm 10240 i nakon toga upgrade na ovaj zadnji build i nakon toga mu počele igre štucat i on odlučio vratit na win 8.1 al nije imal recoveri usb i ujebo stvar sad neče botat opče nikak, kaj mislite ak ja sad napravim clean install win 10 i logiram se sa istim mailom kojim je kreiram acc u 8.1 (o gmailu je riječ) dal bude on iz stora povukel aktivacijski ključ (buni me ova mogučnost upisivanja i dal se to da skipat) a sad da idem sebi instalirat 8.1 u vm i radit recovery usb mi se neda da bi izvadio key, probao botat linux, nehebe ni 5 posto, hp probook i7 amd r5 255 470 g2 jel ima sa ofišalsajta za skinut recovery iso za 8.1 ja radim od 10, al čist sumnjam

Mene isto zanima to s ključevima. Znači imam Windows 10 Pro x64(uhvatio sam tu licensu što je MS dao kad je WX izašo). Sad me zanima šta će biti s tim ključem kad ja recimo budem jednog dana mijenjao CPU i MBO? Naravno, budem rušio Win i opet budem stavio WX i budem prijavljen na svoj račun. Dali onda gubim pravo na taj ključ ili ?

16 godina
Windows 10 - općenito

Mala informacija vezana za Update 1511. Ako vam se trenutno jos ne pokazuje preko Windows Updejta, to je zato što je MS detektirao da vam je Win 10 instalacija vjerovatno Os-a mlađa od 31 dana, koliko je zakonski rok u koje Microsoft daje mogućnost vraćanja na staru verziju Windowsa ako je instalirana Desetka preko Upgrade metode a ne čiste instalacije.

Nakon što istekne tih mjesec dana, kako sad stvari stoje, tek onda mu se pojavljuje 1511 update te korisnik gubi mogućnost vraćanja OSa na prijašnju verziju Winsa.

Znači ako je instalacija na računalu mlađa od mjesec dana, update se dobiva tek poslje isteka 31 dana, te se tada se instalira 1511 update i nema više mogućnosti rollback-a.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

ima logike

14 godina
odjavljen
Colossus7 kaže...

Mala informacija vezana za Update 1511. Ako vam se trenutno jos ne pokazuje preko Windows Updejta, to je zato što je MS detektirao da vam je Win 10 instalacija vjerovatno Os-a mlađa od 31 dana, koliko je zakonski rok u koje Microsoft daje mogućnost vraćanja na staru verziju Windowsa ako je instalirana Desetka preko Upgrade metode a ne čiste instalacije.

Nakon što istekne tih mjesec dana, kako sad stvari stoje, tek onda mu se pojavljuje 1511 update te korisnik gubi mogućnost vraćanja OSa na prijašnju verziju Winsa.

Znači ako je instalacija na računalu mlađa od mjesec dana, update se dobiva tek poslje isteka 31 dana, te se tada se instalira 1511 update i nema više mogućnosti rollback-a.

Ja sam Windows instalirao prije 2 mjeseca ako ne i više, ako se dobro sječam 

16 godina
Windows 10 - općenito

A računaj na bugove-probleme sa infrastrukturom koje sigurno peglaju i tko zna koje jos kriterije koje MS uzima u obzir dok sistem odlučuje koji OS moze skinuti novi build odmah a kojima će se pojaviti tek kasnije.

Da je neki game-changer nije tako da se mozete slobodno strpit dok vam se ne pojavi, ako prodje cca mjesec dana a niste jos dobili mogućnost skidanja updejta tek onda krenuti u neki troubleshooting.

Naprimjer, imam nekoliko virtualnih mašina koje vrte Desetku, imao sam sačuvane snapshote ( sa i bez instaliranih Win apps) prije nego sto sam išao raditi update.

Prvi put je našao update odmah, i instalirao bez problema (pro verzija) drugi dan sam vratio stari snapshot i išao check updates, nije našao ništa, tj javlja sistem is up to date. Ista mašina isto sve. Znači pravila nema, vjerovatno MS ima neke kriterije po kojima dijeli bandwith prema svojim update serverima, a i svi zivi pokušavaju vidim što prije instalirat novi build, zašto pa eto zato, skidaj gaće Bobo, odma sada odma.

Strpljen spašen.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Instalirao update preko tog programa, sve radi i šljaka kako treba. Jedino mi ide na živce što ne mogu koristiti Egde jer nema mogućnost za instalaciju plugina(AdBlock, Battlelog...)

@ Jel ima ikakve mogućnosti da i Hrvatska dobije inačinu "Vijesti" aplikacije, tj. da imamo vijesti s naših portala?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 22:51 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Imam win7 i želim ostati na njemu. Kako se riješiti win 10 updejta i Windows BT foldrea na C: particiji?

0 0 hvala 0
15 godina
tintin kaže...

Imam win7 i želim ostati na njemu. Kako se riješiti win 10 updejta i Windows BT foldrea na C: particiji?

Preko disc cleanup-a...

16 godina
Windows 10 - općenito

Treba deinstalirati neke nadogradnje i/ili ih blokirati?

0 0 hvala 0
12 godina
tintin kaže...

Na ovom linku imaš sve objašnjeno http://www.ghacks.net/2015/06/01/how-to-block-the-windows-10-update-notification-in-earlier-versions-of-windows/

9 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Instalirao update preko tog programa, sve radi i šljaka kako treba. Jedino mi ide na živce što ne mogu koristiti Egde jer nema mogućnost za instalaciju plugina(AdBlock, Battlelog...)

@ Jel ima ikakve mogućnosti da i Hrvatska dobije inačinu "Vijesti" aplikacije, tj. da imamo vijesti s naših portala?

AdFender jedini i to uspješno blokira sve reklame u Edge. Skinuti, instalirati (ostaviti na besplatnoj varijanti), ažurirati filtere i surfati bez reklama. Ujedno netrebate ni blokere oglasa u drugim preglednicima jer radi i na Operi i na Firefoxu i na Crome-u. Prezadovoljan. 

17 godina

Po difoltu kod instalacije ne mozes iskljuciti PRO verziju koja se nakon 7 dana pretvara u Free verziju.

Takodjer mijenja postavke LAN konekcije.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
odjavljen
gubetz kaže...
Dex.pwn kaže...

AdFender jedini i to uspješno blokira sve reklame u Edge. Skinuti, instalirati (ostaviti na besplatnoj varijanti), ažurirati filtere i surfati bez reklama. Ujedno netrebate ni blokere oglasa u drugim preglednicima jer radi i na Operi i na Firefoxu i na Crome-u. Prezadovoljan. 

Hvala :) Kad će ti plugini uopće i doći(opcija za dodavanje)? Trebami Battlelog plugin za Edge a toga nema

15 godina
Windows 10 - općenito

A kaj se bas moras koristiti Edgeom?

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ja planiram koristiti Edge kada se omoguće proširenja i dodatno poboljša sinhronizacija favorita, lozinki i sl, treba tu još dosta rada da bi dostigao konkurenciju a to sigurno neće uskoro.

Trebali su oni što prije to sredit jer nije to uredu kad ti izgubi prvi dojam.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

A zašto bi koristio Chrome? Ionako sam WP korisnik...

@ Jel se ikako mogu dokumenti s Worda, Exela i PPa automatski Syncati na OneDrive(kao što radi OneNote)? Imam Office 2016. legalan.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Uzmi firefox

Ja ne koristim edge jel su mu fontovi u banani,sve je nekak podemljano razmazano i bez antialiasinga(bar kod mene)

uopće se nemogu naviknut na njega.a i nema side bar kaj  big no no

SIVE LUBANJE SILOM
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 22:21 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Može li tko provjeriti jel mu score u Valley Benchmarku isti nego prije updatea ? Meni je dosta niži

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav, u ovom zadnjem buildu posta ne radi, znaci upisem mail adresu ali on uopce ne sikronizira i da pokaze mailove. Koje mail klijente vi koristite na WIN10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Outlook 2016, radi uredno na Win10 s više mail accounta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 10:09 (ONeill).

1 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Sutra mi stize nova maticna, novi procesor i novi rami.. hocu li imati kakvih problema sa aktivacijom windowsa 10 ?.. Jer cu ponovo dici windowse,  a znam da se Windowsi vezu sa komponente na racunalu gdje si ih prvi put inst.

SSD/HDD i sve ostale stvari ostaju iste.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 11:20 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Koliko znam hoces, previse toga mijenjas, Veze se ID posebno za maticnu tako da... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Jer cu ponovo dici windowse,  a znam da se Windowsi vezu sa komponente na racunalu gdje si ih prvi put inst.

Morat ćeš ponovno aktivirati Windowse, definitivno.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Jer cu ponovo dici windowse,  a znam da se Windowsi vezu sa komponente na racunalu gdje si ih prvi put inst.

Sa starim ključem ili novim?

15 godina
Dex.pwn kaže...
kizo2703 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Ovisi jel ti key oem ili retail...

14 godina
odjavljen
galinjo24 kaže...
Dex.pwn kaže...
kizo2703 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Ovisi jel ti key oem ili retail...

U mome slučaju ključ bi bio ovaj koji sam dobio od MSa kad sam instalirao Windows 10

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice