Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.902.308
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito

I kod mene je stigao

Cumulative Update for Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems (KB3118754)

Sa njim je sada verzija 1511 os bulid 10586.11

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 8:38 (dowydyenya).
12 godina
dowydyenya kaže...

I kod mene je stigao

Cumulative Update for Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems (KB3118754)

Sa njim je sada verzija 1511 os bulid 10586.11

Ma nu baze (vidi fore) isti build ka na mobitelu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
Windows 10 - općenito

Od ove "Jesenske" nadogradnje počeo sam primjećivati ikonicu "lokacije" kako se povremenu uključuje te isključuje.

Zanima me kako se ista može deaktivirati....

0 0 hvala 0
15 godina
Gale92 kaže...

Od ove "Jesenske" nadogradnje počeo sam primjećivati ikonicu "lokacije" kako se povremenu uključuje te isključuje.

Ista stvar i mene interesira, na računalu nisam primjetio, ali na prijenosniku svako malo ju uočim. 

16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

ERROR1911 kaže...

Ista stvar i mene interesira, na računalu nisam primjetio, ali na prijenosniku svako malo ju uočim. 

Ako ste u Settingsima isključili obadva ''gumbića", nema brige da će vas Big brother locirati i identificirati.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Možda je netko već spomenuo, što se tiče Windows 10 privatnosti, imate ove aplikacije koje će to riješiti u nekoliko klikova.

Ručno podešavanje postavki privatnosti unutar Windowsa 10 će vam samo dati lažan osjećaj sigurnosti.

Ove aplikacije će to napraviti kako spada i blokirati nepoželjne domene.

https://github.com/10se1ucgo/DisableWinTracking

http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-4-windows-10

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, sve je to lijepo i krasno - šta će mene Windowsi špijunirat?!

Ali je to sasvim OK kad se radi o Androidu ili iPhoneu. Oni mogu radit šta hoće. LOL

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da, sve je to lijepo i krasno - šta će mene Windowsi špijunirat?!

Ali je to sasvim OK kad se radi o Androidu ili iPhoneu. Oni mogu radit šta hoće. LOL

Nije li to već odavno objašnjeno? Nema potrebe da se vrtimo u krug. Tebi možda ne smeta ali ima i onih kojima smeta, neki ljudi se osjećaju sigurnije ako zaključaju vrata svoje kuće.

Pročitaj Windows 10 EULA, puno je rigoroznija nego bilo što do sada.

Što se tiče privatnosti, Google i Apple su male bebe prema Microsoftu. Windows ima ugrađen backdoor i dao si im dozvolu pristupa putem interneta SVIM tvojim privatnim podacima i svim DATOTEKAMA i pravo da te osobne podatke čuvaju i objave ili prodaju kome god žele.

Situacija je toliko ozbiljna da su neki privatni torrent trackeri čak blokirali Windows 10.

Još nikome nije došao račun od ZAMPa na kućnu adresu ali ne radi se o tome nego je stvar principa. Edward Snowden je barem malo podigao svjesnost o tome.

Ukucaj u Google "Why privacy matters even if you have nothing to hide", ima zanimljivih tekstova i predavanja na tu temu ali mislim da tebe to ni najmanje ne zanima.

17 godina
Windows 10 - općenito
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Nije li to već odavno objašnjeno?

Što se tiče privatnosti, Google i Apple su male bebe prema Microsoftu. Windows ima ugrađen backdoor i dao si im dozvolu pristupa putem interneta SVIM tvojim privatnim podacima i svim DATOTEKAMA i pravo da te osobne podatke čuvaju i objave ili prodaju kome god žele.

Situacija je toliko ozbiljna da su neki privatni torrent trackeri čak blokirali Windows 10.

Daj pročitaj onda EULA-u na koju se pozivaš!

Kakav pristup podacima?! LOL

Uostalom, svatko tko ne želi biti praćen, neće ni pomisliti uopće koristiti bilo koje Windowse, pošto svi imaju ugrađen backdoor, još tamo od 3.1 verzije.

Samo za informaciju, tebi i svima koji imaju Insider verziju: na njoj se telemetrija NE MOŽE ISKLJUČITI, nikako. Bye.

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Daj pročitaj onda EULA-u na koju se pozivaš!

Kakav pristup podacima?! LOL

"We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services"

kizo2703 kaže...

Samo za informaciju, tebi i svima koji imaju Insider verziju: na njoj se telemetrija NE MOŽE ISKLJUČITI, nikako. Bye.

Ne znam zašto se telemetrija ne bi mogla isključiti posebnim alatima ako se putem hosta blokiraju sve tracking domene s kojima Windows komunicira i ako se jedinstveni identitet korisnika promijeni u nule. To da se unutar samih Windowsa ne može isključiti me ni najmanje ne čudi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 0:16 (DragonShit).
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

"We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services"

I opet: EULA

Microsoft Privacy Statement

Dakle, "We will access, disclose and preserve personal data ..." se odnosi na podatke u OneDriveu i ostalim online uslugama i servisima!

A to smo rekli i prije godinu dana, i od onda se apsolutno ništa nije promjenilo.

Pa, ko voli ,nek izvoli.

DragonShit kaže...

Ne znam zašto se telemetrija ne bi mogla isključiti posebnim alatima ako se putem hosta blokiraju sve tracking domene s kojima Windows komunicira i ako se jedinstveni identitet korisnika promijeni u nule. To da se unutar samih Windowsa ne može isključiti me ni najmanje ne čudi.

Zato jer servis radi i dalje, i na Insideru i dalje šalje podatke. Yebiga braco, vjeroval ti ili ne.

E sad, šalju li podatke MS-u ili autorima vaših "čarobnih" alata, to je već druga priča.

Rađe instaliraj Arch i pusti nas telce da nas MS i dalje špija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 1:20 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...

Rađe instaliraj Arch i pusti nas telce da nas MS i dalje špija.

Ispravak netočnog navoda: Gentoo

14 godina
DragonShit kaže...

Možda je netko već spomenuo, što se tiče Windows 10 privatnosti, imate ove aplikacije koje će to riješiti u nekoliko klikova.

Ručno podešavanje postavki privatnosti unutar Windowsa 10 će vam samo dati lažan osjećaj sigurnosti.

Ove aplikacije će to napraviti kako spada i blokirati nepoželjne domene.

https://github.com/10se1ucgo/DisableWinTracking

http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-4-windows-10

Ne znam da li je zbog novog builda ali ova Tweaker sjebe Windows ako se isključi telemetrija. Nestao mi zvuk i na net se nisam mogao uključiti i nikakav repair nije pomogao. Osim System Restore-a, srećom pa sam ga napravio prije izmjena. Zato oprezno s takvim alatima!

14 godina
Windows 10 - općenito

Da vas prekinem u raspravi..

Je li preporučivo skidati ovaj novi build i raditi clean install ili?
Jer je kod bratića na njegovoj 10-ki (aktiviranoj) skinulo 10586, a meni i dalje stoji 10240 i WU ne nudi ništa.

A ručno skidati update od 3.5 GB neću.

Da nadodam, kod bratića (nemam pojma što je klikao i kako je updateao) je na C particiji stvorena nova mapa Windows.old što mi govori da to nije samo takav update, nego nešto sasvim drugo.
Sorry što upadam ovako, i vjerojatno ste već dosta rasprave poveli oko toga, ali me zanima.

Ako je preporučivo, skinut ću cijeli .iso od 3.5 GB i ponovno instalirti fresh Windowse 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Ako je preporučivo, skinut ću cijeli .iso od 3.5 GB i ponovno instalirti fresh Windowse 

Ne znam zbog čega nebi bilo preporučljivo? Ako ti je dosad sve radilo, radit će i dalje.

I sad se barem aktivacija radi "po starom", znači sa važećim ključem Windowsa 7 ili 8.1.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 20:55 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

Ne znam zbog čega nebi bilo preporučljivo? Ako ti je dosad sve radilo, radit će i dalje.

I sad se barem aktivacija radi "po starom", znači sa važećim ključem Windowsa 7 ili 8.1.

Ma ne mislim to, nego ako je neki major update i ako će mi sam skidati 3.5+ GB i instalirat, radije ću onda to sam odraditi kako spada.
A malo sam se i zaželio instalacije Windowsa i novog setupa 

Evo vidim da mi s Dreamsparka skida verziju 1511, različitu od one koju sam ljetos skinuo kad je Win10 izašao.

Znači li to da je 1511 nova verzija?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Znači li to da je 1511 nova verzija?

Da, 1511 je TH2 upgrade, i da, to jeste nova verzija.

16 godina
Windows 10 - općenito

Kizo (ili bilo tko ako zna) jel ima neki način kada se budu ubuduće instalirali ovi novi buildovi i fičeri,  ako se na OSu prije toga ručno npr. preko powershella  odinstaliraju neki određeni Win Appsi koji korisniku nisu potrebni, kada Win update instalira novi build da ne reinstalira opet sve Win appse nanovo i ne resetira mnoge postavke od korisnika?

Jer po ovom što sam do sad kopao i gledao, oni ustvari naprave skoro istu stvar kao i kod upgrejda sa starih Win verzija, skine cca 3 gige podataka, sejva korisničke podatke, appse, i sve ostalo što moze, pregazi stari build i instalira novi te onda migrira podatke i aplikacije nazad. Zato ih valjda zovu the last Windows ever :D

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 22:35 (Colossus7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel zna neko jel preko Media creation toola skida najnoviju verziju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imal ikakav način da se na OneDriveu odabere folder koji će se automatski syncati kada se spremi/doda neki fajl u njega? Ako nema OneDrive, imal' to Mega ili Dropbox?

Još jedno pitanje, dali Insideri imaju kakavu prednost kod MSa ako uđu u taj krug(sporiji mislim)? Dali su ažuriranja stabilna ili je većinom sve bagovito?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 23:24 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

Kizo (ili bilo tko ako zna) jel ima neki način kada se budu ubuduće instalirali ovi novi buildovi i fičeri,  ako se na OSu prije toga ručno npr. preko powershella  odinstaliraju neki određeni Win Appsi koji korisniku nisu potrebni, kada Win update instalira novi build da ne reinstalira opet sve Win appse nanovo i ne resetira mnoge postavke od korisnika?

Kod svakog novog upgradea, reinstaliraju se svi built in appsi i resetiraju se sve postavke na "system default".

Protiv toga nema lijeka.

Jedini lijek za brže vraćanje tvojih postavki za Registry je da si složiš sve u jedan .reg file, ali i tu opet može biti problema, ako u MS-u odluče promjeniti security postavke pojedinih registry sektora, kao što se to dogodilo (nekoliko puta!) kod različitih Insider buildova u ovih godinu i nešto.

Za ostale postavke u GPO-u i drugdje, yebiga, opet sve iznova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 0:51 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
imported0 kaže...

Jel zna neko jel preko Media creation toola skida najnoviju verziju?

Skida, samo što ti više ne piše Pro ili Home kad skidaš nego je .iso 2in1

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Imal ikakav način da se na OneDriveu odabere folder koji će se automatski syncati kada se spremi/doda neki fajl u njega? Ako nema OneDrive, imal' to Mega ili Dropbox?

Još jedno pitanje, dali Insideri imaju kakavu prednost kod MSa ako uđu u taj krug(sporiji mislim)? Dali su ažuriranja stabilna ili je većinom sve bagovito?

Pa šta nije automatski da sve synca osim ako ne odlučiš suprotno. Za odabir foldera koji će se syncati a koji neće (tj koji će biti samo na serveru) desni klik na onedrive ikonicu - settings/account -> Choose folders to sync. Kad se ubaci file automatski sinkronizira.

Također se može preko onedrive foldera-RMB na bilo koji folder-> choose onedrive folders to sync.
Dropbox također radi, u postavkama se mogu izabrati folderi koje želimo syncati, a koje ne.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Da vas pitam još nešto, koji je zadnji build koji je pušten Insiderima na Slow modu?

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Jel ima mozda windows 10 neku opciju da si prikopcam TV s HDMI kabelom i npr. Pustim film, i onda na drugom screenu koji nece reproducurati sliku na tv radim neke druge stvari?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...

Jel ima mozda windows 10 neku opciju da si prikopcam TV s HDMI kabelom i npr. Pustim film, i onda na drugom screenu koji nece reproducurati sliku na tv radim neke druge stvari?

ima.. to nije stvar OSa nego drivera tj mogućnosti HWa.. ovisi o tvojoj VGA i driveru.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
maxy0 kaže...

ima.. to nije stvar OSa nego drivera tj mogućnosti HWa.. ovisi o tvojoj VGA i driveru.

Kako mogu to provjeriti?

http://trakt.tv/user/MjezZza
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Spoji TV i odvoji zaslone... Isto kao kad koristiš projektor(desni klik na desktop i postavke prikaza)... Samo ti grafa treba imati minimalno dva izlaza

0 0 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...
ihush kaže...
maxy0 kaže...

Kako mogu to provjeriti?

... kako? oh kako.... ne znam, npr čitajući o fičerima devicea ili nasumičnim klikanjem .. pogotovo desni klik i ovisno o vga intel-nvidia-ati.. tj njegov cp manager koji ima zilijun i jednu opciju upravo za to podešavanje.. ili nema.

pitanje je iz kategorije kako se pali TV..  ne smiješ biti tako bespomoćan. nit možeš nešto bitnog pokvariti gledajući opcije.

npr kloniranje ekrana znači identičan prikaz.. dual znači dva neovisna.

dok tvoje konkretno pitanje je zapravo defaultna postavka, ako imaš dodatni ekran player defaultno na njemu playa u fullscrenu itd itd.

upališ i radi, ne bojati se unaprijed

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice