Naravno da se uvijek treba pogledati koji su ti pronadjeni zaostaci da ne bi bilo....nisam vidio...
Uglavnom, meni osobno korisno.
Revo za x32bitne programe, a Geek Uninstaller za x64bitne
Odlicno radi Win 10 ali neznam kako je moj kljuc mogao biti ponovo aktiviran iako sam mijenjao maticnu plocu i processor.Dao sam i drugu ali njemu nije uspjela aktivacija.
U servisu su mi instalirali Win 8.1 i ostao je moj Windows old folder,kljuc sam nasao u Windows old folderu sa onom forom regedit i stvarno radi :)
Napominjem da sam radio upgrade prije nego sto sam stavio novu maticnu i processor.
Svi programeri su prilično aljkavi pri izradi uninstallera za svoj program i posvete mu najmanje pozornosti. Logično, jer nitko ne voli da mu se briše program na koji su utrošeni mjeseci i godine rada. Puni smeća aplikacije naprave i tijekom rada. Osobno, koristim licencirani Revo Pro i zadovoljan sam njegovim radom, mada na kraju uvijek manulano preskaniram računalo i registar za eventualne ostatke. Revo ima dobru mogućnost "praćenja" instalacije, koju je poželjno uključiti ako određeni program nemate namjeru zadržati na računalu za stalno.
Pozdrav, nakon nekog vremena komp mi pocne stekat i svemu treba dugo da se otvori itd. otvorim task manager i vidim da mi nesto trosi cpu (slika). I kad kliknem end task nista se ne desi. zna li tko kako da to rijesim?
nešto sumnjivo...u najmanju ruku možeš desni klik i end process...ak se zblokira komp, restartaj...definitivno nije normalno i nešto sumnjivo
Svima kojima Windows update ide na zivce ili im ne radi kako treba ovaj mali portabilni program bi mogao biti od pomoci.
Za čišćenje kompa od privremenih zaostalih datoteka prilikom instalacije/deinstalacije, fajlova (za)ostalih od rada raznih programa + dodatne mogučnosti startup kontrole, čišćenja reg i ostalo, već godinama koristim Ace Utilities, nenametljiv programčić solidnih mogučnosti.
Ne bih se ja slozio...
Recimo ja koristim Geek Uninstaller Portable.
Stavio sam neki program i isao sam ga ukloniti s ovim programom gore.
Program pokrene uninstall.exe i nakon toga skenira PC od zaostataka tog programa (najcesce zaostali folderi) i registar.
Evo slika sta je sve pronaso nakon "normalne" deinstalacije.
dal tu govoriš o free ili o paid verziji ?
Tek je prošlo podne, a kristalna se kugla može koristiti samo u sumrak i noću. Ako ti se ne daju čekati kasni sati, imaš posebnu temu u kojoj je objašnjeno što ti je činiti kako bi ti ljudi mogli pomoći.
evo skenirao sam komp sa hitmanpro i izbacilo mi je par virusa. Nadam se da je to bio problem, hvala!
evo skenirao sam komp sa hitmanpro i izbacilo mi je par virusa. Nadam se da je to bio problem, hvala!
Nije stvaru u Defenderu ili u nekom programu da će mu ubuduće pomoći tipa adwcleaner i sl. nego zapravo kolega @makaown zapravo ne zna (ili netko ukućanin) instalirati programe. iLivid, Askbar, Babylon Search, su baš one stvari koje koje treba otkvačiti prilikom instalcije nekog Free programčića.
http://www.ghacks.net/2015/10/10/windows-update-minitool-is-a-third-party-client-for-updating-windows/
Svima kojima Windows update ide na zivce ili im ne radi kako treba ovaj mali portabilni program bi mogao biti od pomoci.
Evo samo da javim, imao sam problem sa jednim updateom koji se nije želio downloadati i tražio sam na netu neko rješenje te naletio na ovaj savijet:
Obrisati sve iz "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" te restartati računalo i izvršiti ponovni update.
Uradio sam tako i riješio problem
Možda ovo također nekome pomogne!
Hoće mi netko objasniti koja je fora tih uninstallera, ali bez parola sa njhovih stranica? Konkretni problem koji je neki uninstaller riješio? Danke.
Instaliraš demo nečega, proćđe 30 dana ti deinstaliraš pa ponovo kao da instaliraš, da ga prevariš, kad ono: buuuuu... ne može. Kako on zna da sam ga prije imao na računaru?
Nešto je ostavio negdje zapisano. Te probleme uninstalleri rješavaju, kao i nagomilavanje bepsotrebnog reg. smeća. A kao što si gore u postovima vidio neki čak i prate šta se ostavlja na Windowsu a kada si već pitao za ove CLSID ključeve, ovaj IOBit prati da li ima još neki sherani CLSID pa te i upozori na to.
Tipičan problem opisan u Bugu iz doba WIndowsa 98. Program A instalira neki .dll. Program B instalira program i po tom vidi da ima dotični .dll i kaže "ok - ne trebam ja to savljati na računar, ili još gore prekopira ga". Tako isto i program C. Deinstaliraš program A, on povuče svoj .dll i pri tome ti se ruše programi B i C.
Uglavnom ovi iVivid, AskBar i slične gamadi (i još je dobro ako je na englskom, ima sam na kineskom neki malware pa čovječe ti ne znaš šta je yess a šta no) teško ih se rješava bez specijaliziranih alata.
Nije stvaru u Defenderu ili u nekom programu da će mu ubuduće pomoći tipa adwcleaner i sl. nego zapravo kolega @makaown zapravo ne zna (ili netko ukućanin) instalirati programe. iLivid, Askbar, Babylon Search, su baš one stvari koje koje treba otkvačiti prilikom instalcije nekog Free programčića.
Za takve korisnike postoji "Unchecky"
Ne vjerujem mu. Jer tko njega finansira, i kada će imati dovoljno dobar AI da zna šta mi nešto od ti check treba a nešto ne treba, jer iskrneo kod instalacije MPC-HC x64 i ja sam se zapitao šta je šta?
Moja poenta je smanjiti broj porebnih programa na minimum (i tih utilitija na minimum) i jednosavno steći neko iskustvo - kako se danas nešto, kvari, finansira kako god hoćeš. Jer lično iz svog serviserskog posla da ljudi godinu dana star PC hoće da mijenjau za novi jer im ovaj se usporio, pun virusa (obični puk još uvijek nema nikakvu definiciju šta je računalni virus) ne znajući da im malac preko noći nov računar rasturi kao beba zvečku jer kao sve zna ali ne zna mountat .iso fajl i onda me pita "šta si mi ovo dao, ima samo jedan fajl... gdje je crack?" i sl.
Ne vjerujem mu. Jer tko njega finansira, i kada će imati dovoljno dobar AI da zna šta mi nešto od ti check treba a nešto ne treba, jer iskrneo kod instalacije MPC-HC x64 i ja sam se zapitao šta je šta?
Moja poenta je smanjiti broj porebnih programa na minimum (i tih utilitija na minimum) i jednosavno steći neko iskustvo - kako se danas nešto, kvari, finansira kako god hoćeš. Jer lično iz svog serviserskog posla da ljudi godinu dana star PC hoće da mijenjau za novi jer im ovaj se usporio, pun virusa (obični puk još uvijek nema nikakvu definiciju šta je računalni virus) ne znajući da im malac preko noći nov računar rasturi kao beba zvečku jer kao sve zna ali ne zna mountat .iso fajl i onda me pita "šta si mi ovo dao, ima samo jedan fajl... gdje je crack?" i sl.
Unchecky je dosta dobar po tom pitanju ali nije svemoguc...
Osobno za svaki program za koji postoji portabilna verzija stavljam njega tako da nema nikakvih prtljanja po registru ili po Windows particiji (portabilni programi).
Računalni virus je samo jedna vrsta nametnika, a zajednicki naziv za sve vrste malicioznih programa je Malver (Malware).
Da, samo Windows defender. Mislio sam da je on dovoljan ali izgleda da ne.
I uvijek pazim da ne instaliram kojekakve dodatne aplikacije koje mi nude kad skinem nesto sto zelim, ali eto...
skenirat cu jos sa tim programima pa javim stanje.
I uvijek pazim da ne instaliram kojekakve dodatne aplikacije koje mi nude kad skinem nesto sto zelim, ali eto...
Ako zelis mogu ti probat malo pogleda komp s ovim programom - Farbar Recovery Scan Tool
Skini verziju ovisno o tvom OS-u (x32 ili x64bit) pokreni ga i klikni na Yes
Nakon toga vidi ako je oznacena opcija "Addition" i klikni na Scan Kad skeniranje zavrsi dobit ces dva LOG teksta koja mozes staviti na Pastebin pa cu ih pogledat da vidim ako ti je mozda jos nesto ostalo.
Ako zelis mogu ti probat malo pogleda komp s ovim programom - Farbar Recovery Scan Tool
Skini verziju ovisno o tvom OS-u (x32 ili x64bit) pokreni ga i klikni na Yes...
Sad si Silnwceru stao na žulj...
Osobno za svaki program za koji postoji portabilna verzija stavljam njega tako da nema nikakvih prtljanja po registru ili po Windows particiji (portabilni programi).
Računalni virus je samo jedna vrsta nametnika, a zajednicki naziv za sve vrste malicioznih programa je Malver (Malware).
Jasno je meni što je kompjuterski virus, ali probaj starijim ljudima objasniti.. neki čak misle da se šire zrakom.
Sve u svemu.. treba znati za što ti računar služi, barem sam ja takvog mišljnja... jedan program za video, drugi za mjuzu, i onda megalomanski paketi od Adobea, Autodeska, Catia, Office, Wireshark i neki specifični Cisco alati meni za posla, jedna igrica tj najbolja strategija na svijetu: Banished i to je to.
Ukratko da ne idemo globalno od teme, meni se lično sviđa Windows u kojem smjeru se kreće (valjda će u nekoj 11-toj ili 12-toj verziji biti zajedno sa HW i ta procesorska kockica o kojoj svi sanjamo), jedino što nemaju arhiver ugrađen.
Inače kad budem imao vremena napšem ovako opet kompletne dojmove do Builda 10547, ja sam one lude sreće kome sve ide kao po loju. L.p.
Imam jedno pitanje...
Kako neki program ipak uspije uspostaviti vezu sa svojim serverom unatoč tome što sam zblokirao i inbound i outbound konekciju u win.Firewallu???
Fulao si .exe koji ustvari otvara konekcije. Pogledaj:
Blokirao sve u Win Firewall i nema konekcija. Imaš jedan lijepi programčić imenom TCPView koji ti kaže tko sve otvara konekcije prema kamo. Pogledaj sa njime tko ustvari otvara konekciju.Kad dolazi mogućnost Pluginsa u Edge?
Skini verziju ovisno o tvom OS-u (x32 ili x64bit) pokreni ga i klikni na Yes
Nakon toga vidi ako je oznacena opcija "Addition" i klikni na Scan
Kad skeniranje zavrsi dobit ces dva LOG teksta koja mozes staviti na Pastebin pa cu ih pogledat da vidim ako ti je mozda jos nesto ostalo.
može, skenirao sam još sa gore navedenim programima i našlo je još dosta tog.
skeniram sada sa FBST.
poslao na pp.