Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.900.880
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: plava slika na kojoj pise Resume From Hibernat
Kikindo kaže...

Pozdrav,zanima me bili mi mogli pomoc oko ovog problem,znaci prije 2 dana sam iskljucio kompjuter i poslije 5 min kada sam ga isao upalitit pojavila mi se plava slika na kojoj pise Resume From Hibernation ,pokusao ssm restar ga na botun i prisilno iskljucit a kada sam isao kliknit f2 nije htjelo tj. Prije te plave slike pojavila bi mi se crna slika gdje je u lijevom gornjem kutu se nalazila mala crta koja je blinkala zanima me jeli to mozda do windows 10 jer njega

Da ti ploča fastboot Windowsa 10 ne prepoznaje kao hibernaciju? I meni na dva kompa kod paljenja spominje taj resume fromhibernation... kad gašenje Win10 sa uključenim opcijama brzog boot-a u neku ruku predstavlja restart do logina i hibernaciju u tom stanju i onda ploča koja nezna za te opcije Win10 a zna za hibernaciju napiše da se budi iz hibernacije...

15 godina
Windows 10 - općenito

Ekipa, imam u kući 3 PC-a na dva kompa je Win10 a na jednom sedmica, imam na glavnom PC-u(Win 10) napravljenu HomeGroup, laptop(Win10) bez problema se spoji na HomeGroup a PC2(Win7) ne može se nikako spojiti, tamo se ne mogu join, dali ima tko kakvu ideju kako riješiti?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Windows 10 - općenito
Father_Dougal kaže...
Luka123 kaže...

My Digital Flat Panels->Enable Virtual Super Resolution, i automatski se maklo da je hdtv i prebacilo na 1920x1080...

:) :) :) :) :)

Sto je sad tu smisno? Jer mi graficka nece prepozna nativnu rezoluciju monitora? Nego misli da je HDTV?

windows 7 driveri su automatski detektirali rezoluciju, windows 10 nemoze misli da je hdtv.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 17:55 (Luka123).
17 godina
Luka123 kaže...

Sto je sad tu smisno? Jer mi graficka nece prepozna nativnu rezoluciju monitora? Nego misli da je HDTV?

windows 7 driveri su automatski detektirali rezoluciju, windows 10 nemoze misli da je hdtv.

Ajd malo googlaj koja je to HD rezolucija 1080p :)

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
12 godina
Windows 10 - općenito

Dobro je Microsoft normalan...kr3teni koriste moje računalo kao server bez mog odobrenja, ne samo odobrenja...već i znanja!!!

Je ovo uopće legalno...da iskorištavaju korisnike na ovaj načun?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Diazz72 kaže...

Dobro je Microsoft normalan...kr3teni koriste moje računalo kao server bez mog odobrenja, ne samo odobrenja...već i znanja!!!

To sto ti ne znas ne znaci da i drugi ne znaju.

To te treba najmanje brinut...pogledaj si i ostale postavke (privacy)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
odjavljen
Luka123 kaže...

Grafička kartica, tj. njen upravljački program nije puno ni pogriješio. Da ne ulazim u neke finese, taj monitor u koji gledaš je televizor bez prijamnika za televizijski signal, zvučnika i nekih gluposti kao što su oni softveri koji učine televizor "pametnim". Može se još reći da ne monitor ne zna rasplitati signal, ne nosi se s 576i-jem, nema napredni upscaling... Ali panel je više-manje panel.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
13 godina
Father_Dougal kaže...
Luka123 kaže...

Ajd malo googlaj koja je to HD rezolucija 1080p :)

Koristim BING, sorry...

Googleaj ti razliku između monitora i HDTV, a ne da ti moram crtati. Rezolucija 1080p je standardna 1920x1080... to svaki reto zna.

http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/samsung-s24d390-p21541/test.html <--- jeli ovo HDTV ili Monitor reci ti meni zasto ga AMD Catalyst prepoznaje kao hdtv kad je na sedmici sve bilo ok.

A ovi sto ti thumbs up lupaju samo naprijed, meni to nista neznaci.

10 godina
odjavljen

Đizus, ovdje ima svakakvih tipova.

1080p je 1920×1080 progresivno, dakle baš ono što nativno prikazuje i panel tvog monitora.

13 godina
Arendelle kaže...

Đizus, ovdje ima svakakvih tipova.

monitora.

Eto sve si reko.
Sljedeci put citaj sto pisem.

Jer si upravo rekao ono sto sam ja htio, da ga preopzna kao monitor, ne HDTV jer nije hdtv. I postoji razlika između monitora i hdtv, a da ti neobjasnjavam imas "google" pa googleaj kako su meni rekli...

16 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

..da ga preopzna kao monitor, ne HDTV jer nije hdtv. ..

koji kabel koristiš HDMI?

također, kada ti bio prepoznat kao HDTV da li si osjetio neki problem u radu ili ti je samo zasmetalo to što piše?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
17 godina
Luka123 kaže...

I postoji razlika između monitora i hdtv, a da ti neobjasnjavam imas "google" pa googleaj kako su meni rekli...

Al ga drobiš...

Evo imam monitor i oduvijek mi piše HDTV u control panelu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 12:05 (doktor1).
10 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Nemojte se truditi, tip je očito bezobrazan bez pokrića, a nema pojma ni o čemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zura kaže...
Luka123 kaže...

također, kada ti bio prepoznat kao HDTV da li si osjetio neki problem u radu ili ti je samo zasmetalo to što piše?

Stavljao ga je HDTV 1080p, a u Basic se nije nudilo 1920x1080,vec najveca rezolucija od 1680x1050. Valjda sad razumijes... ako je 1080p  zasto mi se u basic nenudi native rezolucija 1080p...

Ev sad kad iskljucim ovu opciju stoji mi da imam 1920x1080 kad iskljucim Enable virtual... bla bla i automatski se prebacuje na 1680x1050... i naravno da sam primjetio pad performansi sporije dizanje sustava, pad fps-a ... i evo sad sam iskljuci ukljucio ovaj Enable Virtual bla bla... :/ i sad mi se stalno prebacuje na 1680x1050... mogu snimiti kamerom ako nevjerujes...

edit:
Probat cu kabel promjeniti kad dođem s posla, koristim ovaj koji sam dobio uz karticu, mozda je do njega... probao sam i reset napraviti na ekranu tvornicke postavke...

Jedino enable virtual super resolution radi kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 13:27 (Luka123).
15 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
Zura kaže...
Luka123 kaže...

Stavljao ga je HDTV 1080p, a u Basic se nije nudilo 1920x1080,vec najveca rezolucija od 1680x1050. Valjda sad razumijes... ako je 1080p  zasto mi se u basic nenudi native rezolucija 1080p...

Ev sad kad iskljucim ovu opciju stoji mi da imam 1920x1080 kad iskljucim Enable virtual... bla bla i automatski se prebacuje na 1680x1050... i naravno da sam primjetio pad performansi sporije dizanje sustava, pad fps-a ... i evo sad sam iskljuci ukljucio ovaj Enable Virtual bla bla... :/ i sad mi se stalno prebacuje na 1680x1050... mogu snimiti kamerom ako nevjerujes...

edit:
Probat cu kabel promjeniti kad dođem s posla, koristim ovaj koji sam dobio uz karticu, mozda je do njega... probao sam i reset napraviti na ekranu tvornicke postavke...

To je uredu, a ti radi i misli kako hoces. Ako mislis da si ta 2 FPS-a izgubio zato sto pise HDTV, nije zbog toga sigurno i neces nadomjestiti performanse kupovinom novog kabel ili slicno. Naravno da je normalno da izgubis/dobijes 1-2 frejma prilikom prelaska na novi sistem, a to je u stvarnosti  nista.

Btw bas si nasao pravu igru za testiranje, counter strike. 

17 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...

Prouči si malo, takav način dijeljene distribucije (P2P) uopće nije loš, dapače, tvoji resursi se koriste samo koliko su slobodni i ti niti ne primjetiš da se išta događa u pozadini.

Lijep pozdrav ;)
14 godina
Windows 10 - općenito

Oprostite ako sam
no ovog vikenda bi nadogradio svoj stariji laptop (emachines e725 ) samo što moj model ima 2GB RAM-a
Sada me zanima dal će mi biti kompatibilni riveri na dvdu, (za sada koristim Windowse 7) ili moram tražiti nove drivere,
jer koliko vidim Acer nije izdao službenu podršku za emachines modele prijenosnika pri Windowsima 10.... ili se varam?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam slabiji e520 i jedino sam morao stavit službeni synaptics driver od 7-ice da bi proradio scroll na touchpadu. Tak da ne bi trebalo bit problema.

14 godina
sale3 kaže...

Imam slabiji e520 i jedino sam morao stavit službeni synaptics driver od 7-ice da bi proradio scroll na touchpadu. Tak da ne bi trebalo bit problema.

cek,
nisi stavljao ostale drivere ili ?
odnosno jesi li instalirao drivere s cd-a ili preuzimao
ili uopce nisi nista stavljao osim drivera za mis

10 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

cek,

Upravljačke je programe očito preuzeo s Windowsova servisa za ažuriranje. Ni jedan uređaj ne može raditi bez upravljačkih programa pa je to pomalo promašeno pitanje.

16 godina
Windows 10 - općenito

imam jedno pitanje, dal ce raditi piratski office na 10? tj sta sve od piratije nece raditi na 10? jedan kolega mi je rekao da samo "microsoftove igre" nece radit (iako mi ne pada na pamet niti jedna njihova igra)

0 0 hvala 0
14 godina
Na starijim računalima instaliraš drivere samo za ono što ne radi dobro ili nije prepoznato.
Stručnjak za odmaganje...
12 godina
Imsovcanin kaže...

imam jedno pitanje, dal ce raditi piratski office na 10? tj sta sve od piratije nece raditi na 10? jedan kolega mi je rekao da samo "microsoftove igre" nece radit (iako mi ne pada na pamet niti jedna njihova igra)

ma ja mislim da ce raditi 99% programa i igrica..

raditi ce..

kako ne?! pa microsoft flight simulator x.. najjaci simulator :P

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
13 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
sale3 kaže...

cek,

What she (Arendelle) said.  Znači windowsi su povukli šta je trebalo i jedino sam morao promijenit touchpad driver.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Koristim Win10 od 01.08. i nikakvih problema do danas.

Upalim komp i monitor počne bljeskat, pali se - gasi se žuta boja....

Ugasim ga na gumb i ponovi se, još jednom ponovim sve isto i normalno se upali...

Koristim sve zadnje verzije drivera.

Ima li netko neku ideju?

0 0 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...
Luka123 kaže...
Zura kaže...
Luka123 kaže...

edit:

To je uredu, a ti radi i misli kako hoces. Ako mislis da si ta 2 FPS-a izgubio zato sto pise HDTV, nije zbog toga sigurno i neces nadomjestiti performanse kupovinom novog kabel ili slicno. Naravno da je normalno da izgubis/dobijes 1-2 frejma prilikom prelaska na novi sistem, a to je u stvarnosti  nista.

Btw bas si nasao pravu igru za testiranje, counter strike. 

Jel sad kuzis u cemu je problem, ili trebam nacrtati?

1 1
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 22:29 (Luka123).
11 godina

samo da pitam...ti imaš Full HD monitor (daj napiši koji monitor imaš) i ne prepozna ti 1920x1080 rezoluciju u izborniku osim ako ne staviš pod HDTV 1080p?

Jesi pogledao ovo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 23:46 (MasterG).
14 godina
Windows 10 - općenito

Zanima me kako mogu iz Edge-a ukloniti pri početnom zaslonu onaj češki (valjda je češki) jezik?
Isto tako zašto recimo kada u Bing upišem neki pojam tipa Google, prvi rezultati mi budu na Kineskom, pa crta pa tek onda "normalni" rezultati pretrage

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Kako sam si stavio Win10 na laptop Lenovo G500 i dok ga navečer stavim u hibernaciju svako jutro me dočeka upaljen, ista stvar i ako ga normalno ugasim, u čemu je problem? 

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Franzek kaže...

Koristim Win10 od 01.08. i nikakvih problema do danas.

Upalim komp i monitor počne bljeskat, pali se - gasi se žuta boja....

Ugasim ga na gumb i ponovi se, još jednom ponovim sve isto i normalno se upali...

Koristim sve zadnje verzije drivera.

Ima li netko neku ideju?

meni od jucer nece otvarati obicne foldere, stisnem 2x na folder da se otvori, i umjesto da otvori restarta se explorer i taskbar, kad restartam pc sve je u redu jedno 2 sata i onda opet.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice