Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.903.414
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
Envy kaže...
Mitch kaže...
AMD ima podršku za više starih kartica za DX12 nego nVidia...just sayin

U jednoj rečenici si strpao stare tj DirectX 9.0c - 10.1 grafičke kartice i DX12?! I još analiziraš nešto? Care svaka ti čast! Imaš pivu od mene kada se preko bare vratiš u Lipu Našu.

O čemu ti?

Brojčano gledajući ih je više, AMD je optimizirao čak i 7xxx seriju iz 2012 koje će vrtiti/već vrte DX12 umjesto DX11.2

Kakav 9.0c? Čitaj malo bolje...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
12 godina
Envy kaže...
nicky.sl kaže...
Envy kaže...
* * *

Sad lijepo objašnjavaj zašto ja moram mjenjati HD 4670! (za koju sam kupi pasivni Artic Cooling hladnjak da zuji 0 db(A)

Moraš kupit noviju grafu zato što je AMD u kur.u i neznaju pružit podršku ni novijim proizvodima a kamoli starim DX10 grafama.

E bravo, to sam čekao. Zato to ja volim reći jednosavnijim riječnikom: AMD je smeće i malo popirit vatru, nadam se da nema ljutnje.

Ma kakva ljutnja? Nema ljutnje.

AMD nije da je baš smeće al mi se sve više i više gadi.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Mitch kaže...
Envy kaže...
Mitch kaže...
AMD ima podršku za više starih kartica za DX12 nego nVidia...just sayin

U jednoj rečenici si strpao stare tj DirectX 9.0c - 10.1 grafičke kartice i DX12?! I još analiziraš nešto? Care svaka ti čast! Imaš pivu od mene kada se preko bare vratiš u Lipu Našu.

O čemu ti? 

Brojčano gledajući ih je više, AMD je optimizirao čak i 7xxx seriju iz 2012 koje će vrtiti/već vrte DX12 umjesto DX11.2 

Kakav 9.0c? Čitaj malo bolje...

Ja tebi izgleda moram neke stvari nacrtat. Evo ti moje grafičke kartice:

DirectX Support 10.1 / SM4.1 DirectX Support 10.1 / SM4.1
Dakle na slici je vidljio da je to kartica sa DirectX 10.1 / SM4.1 podrškom sa orginalnim driverima sa CD-a u Windowsu 7 ili preko zadnjih službenih Drivera za Windows 8. U međuvremenu dešava se da Instalacijom Windows 8.1 driveri ne postoje (službeni) ali WDDM 1.1 (Izdavač drivera Microsoft, Proizvođač: AMD - ovo u zagradi je ključ tvog razumjevanja) driveri uredno podržavaju sve funkcije drivera, osim naravno neka tvikanja oko igara u CCC-u.

U međuvremenu se dešava sledeća situacija: Microsotf izbacuje Windows 10 TH2_10525 sa WDDM 1.3 (Izdavač drivera Microsoft, Proizvođač: AMD) i odjednom, nekim čudom moja kartica postaje DirectX 11.1 ali ona onaj krugić koji se okreće u Windowsu ne može fluidno da se vrtim o renderiranju 720p filmova nema niti riječi a sjetimo se da je na dva monitora bez problema H/W dekodirala 1080p filmove sa WDDM 1.1 drivere.

Dakle je li ti jasno da grafička kartica koja je Hardverski 10.1 može postati 11.1 samo ako sanjaš nek snove.

Analogno slična je stvar i sa DX12 ili DX11,2 ili koje već karticame sa tim da su neki (ključna stvar je neki) API-ji dodani starim DX11.X te naknadnom sotverskim dodavanjem (konkretno riječ je o Microsoftu DirectX 12) DX12 API-a unutar Windowsa ta tkzv stara kartica koja je 11.1 postaje DX12. ALI, ono malo je boldano i kuzivom urađeno (neki) da nisu svi API-ji DX12-ke ugrađeni u te tvoje 'stare' kartice, odatle nekomaptibilnost u nekim igricama ili bolje reći testovima.

Dakle šta smo naučili: Stare kartice koje su u međuvremenu dobile DX12 podršku nisu niti će ikada biti kao punokrvne nove i prave pravcate DX12 kartice. Ako ti još uvijek nije jasno molim te samo mi objasni kako je uz pomoć drivera moja DirectX 10.1 postala DirectX 11.1 grafička kada potoniji DX nije bio niti završen?

Ok neka si u pravu i neka stare DX10.1 imaju više podrške od AMD-a nego od Nvidije... ali Je li ja mogu jasnije pričati, ja mislim uz svo dužno poštovanje ako ovo ne razumiješ ja više ne znam i na koji način da ti ukažem problem koji korisnici imaju.

Dakle svjestan si da je ovo problem Windowsa koliko i AMD-a. AMD kao proizvođač magle za oči a Microsoft koji ne zna istu plasirati kako treba, i od tuda problemi da noviji driveri kao kod mene slučaj WDDM 1.3 gaze i prave od mog računara poluupotrebljivo smeće.

Znači za bilo koji Build koji nadolazi za seriju HD4xxx ili stariju potrebni su Driveri Verzije: 8.970.100.9001 WHQL / Win 10 64 ili slikom:

Driveri, Verzija, Datum WHQL logo, DX Podrška i Model drivera Driveri, Verzija, Datum WHQL logo, DX Podrška i Model drivera

Dakle ako te drivre uspiješ instalirati na 10-tku imat ćeš potpuno funkcionalno računalo koje će istom brzinom (ako ne i bržom) vrtiti video igrice na sistemu (tada kraj 2008-me) za koji je projektovan. Odatle sva priča zašto mi nije potrebna nova grafička nego da posao MS/AMD bolje odradi.

Izvini ako sam te čime uvrijedio, nije mi bila namjera da se argumentujem sa tobom samo eto da izložim problem koji su se mnogi susreli ili će se tek susreti (vidim ima HD 5770 ili HD 5970 grafulja).

Noviji AMD-ov driveri degradiraju stare računare sa ATI grafičkama i dalje nema raspravljanja.

12 godina
doktor1 kaže...
zviznemte kaže...

Da li možda ima nekih vijesti da će u narednim updateima staviti tabove u windows exploreru?

Znam da su govorili da ce staviti.

Instaliraj QTTabBar koji ima Win 10 podršku... Ogroman, ali ogroman broj mogućnosti i raznog podešavanja...

Mislim da ni Microsoft neće napravit bolje tabove i opcije nego šta nudi ovaj plugin...

znam ta taj programcic trenutno ga koristim.

Ali moje pitanje je bilo da će staviti tabove u samo windowse. ;)

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Momci kako da provjerim što system koristi resurse, par puta mi se ovo desilo,

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 1:36 (neo.gz).

0 0 hvala 0
17 godina
neo.gz kaže...

Desni klik, Proporties pa vidi kamo je "porjeklo"

12 godina
Windows 10 - općenito

Išao sam na Disk Cleanup i  sad me interesira da li da odaberem "Windwos upgrade log files" i "Temporary Windows installation files" ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zviznemte kaže...

Išao sam na Disk Cleanup i  sad me interesira da li da odaberem "Windwos upgrade log files" i "Temporary Windows installation files" ?

Ja kad čistim onda čistim sve.

12 godina
Dex.pwn kaže...

Moguće, provjeri i to pa javi

evo da javim, reinstalacija igre je riješila problem

vjerojatno je nastao problem nakon prebacivanja na win10

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav,

na prijateljevom laptopu je dosao instalirani original Windows 8.1, napravio je upgrade na Windows 10 i naravno bio je aktiviran. Nakon toga sam mu stavio Windows 7 clean install jer ga je uhvatila nostalgija za sedmicom, sedmica je bila piratska i na kraju krajeva je shvatio da mu je bolje na Windowsu 10 bilo. Skinuo sam iso, instalirao clean install i kad sam upalio vidio sam da je aktiviran i da ima product key. Ocekivao sam da cu trebati koristiti neki aktivator? Skinuo sam Windows 10 s Microsoftove stranice, znaci nikakav precracked ni nista. Zar je on to nekako aktivirao zbog serijskog broja laptopa prepoznao da je bio original prije ili kako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jakic007 kaže...

Pozdrav,

na prijateljevom laptopu je dosao instalirani original Windows 8.1, napravio je upgrade na Windows 10 i naravno bio je aktiviran. Nakon toga sam mu stavio Windows 7 clean install jer ga je uhvatila nostalgija za sedmicom, sedmica je bila piratska i na kraju krajeva je shvatio da mu je bolje na Windowsu 10 bilo. Skinuo sam iso, instalirao clean install i kad sam upalio vidio sam da je aktiviran i da ima product key. Ocekivao sam da cu trebati koristiti neki aktivator? Skinuo sam Windows 10 s Microsoftove stranice, znaci nikakav precracked ni nista. Zar je on to nekako aktivirao zbog serijskog broja laptopa prepoznao da je bio original prije ili kako?

Hardware ID

16 godina
doktor1 kaže...
neo.gz kaže...

Desni klik, Proporties pa vidi kamo je "porjeklo"

Nisi ga razumio jer se možda nisi susreo sa problemom. On pita za System proces koji ga resurs vuče, da se tako izrazim jer i meni varira od sadašnji 130 MB pa do 1,4 GB. Desni klik pa na Properties kaže da je za ntoskrnl.exe (što je upravo taj System) zapravo NT Kernel & System.

Moja iskustva su različita.. puno tabova u rzličlitim browserima ili puno otvorenih programa zna da taj proces naraste i na GB razmjere. Tako jednom sam zatvorio Ege i sa 900 MB sapo na 300 MB. Neka proba zatvoriti Chrome kompletno pa vidi da li će spasti šta. 

zviznemte kaže...

Sve briši ukoliko si siguran da ti neće faliti predhodna instalacija. Imaš i tu stavku Clean Up old Windows ili tako nekako, ukoliko si radio nadogradnju. Meni obično uvijek nakon svkaog Builda obriše ravno 25 GB, ali 8 GB ne znam kakvu ćeš uštedu imati.

A inače Temporary Windows installation files, su ti ono što i samo ime kaže.. samo privremeni fajlovi dok se Windows installira (ako slučajn šta ručno izbrišeš on može povući neke od tih fajlova) inače tim fajlovima nitko i ne pristupa, dakle slobodno briši.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Upravo skidam WIN 10 Home and Pro verziju. Jel rade igre na ovom sistemu ? Imam malo stariju gpu pa zato pitam pozz

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PiDzI kaže...

Upravo skidam WIN 10 Home and Pro verziju. Jel rade igre na ovom sistemu ? Imam malo stariju gpu pa zato pitam pozz

Što se tiče igara radit če ti isto kao i na prošlim verzijama, barem ja nisam primjtio razliku. 

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kad sam prelazio sam WIN 7 na 8.1 razlika je bila drasticna, pa zato pitam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Imam par dana problem sa win 10 odnosno dogodi mi se plavi ekran imam dmpfile pa ako mi moze netko reci o cemu se radi bio bih zahvalan Link od dmp 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dreadmoore kaže...

Imam par dana problem sa win 10 odnosno dogodi mi se plavi ekran imam dmpfile pa ako mi moze netko reci o cemu se radi bio bih zahvalan Link od dmp 

Evo šta je problem - 0x0000001a, ntoskrnl.exe BSOD

16 godina
doktor1 kaže...
dreadmoore kaže...

Da si čitao gore moj post vidio bi da je System u procesu zapravo taj ntoskrnl.exe a bojčana greška koju spominješti je problem sa Memory Managementom. Dakle probaj vidi je li ti šta oveclockano, problem nije izražen u Widowsu 10 nego od Viste pa nadalje.

Kod mene je 8.1 radio ka zmaj dok nisam nasilno digao frekfenciju memorije sa 667 MHz na nativnih 800 MHz i BSoD-ovi svako malo. (ne znam zašto neće omdha da upali na 800 MHz, valjda zato što imam po 2 x 2 različita keksa memorije, jer kada izvadim dva radi na bilo kojem kanalu na 800 MHz). Možda pomogne ali možda ne.. u glavnom taj 0x0000001a je problem sa upravjanjem memorijom. koij je srušio sistem.

Uređivano: Sorry na pogrešnom kvotu mislio sam da je tebe problem potrefio, nisam pažljiv bio da si ti već neko citirao.. ali problem nije nerješive prirode.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 13:36 (Envy).
15 godina
Envy kaže...
doktor1 kaže...
dreadmoore kaže...

Da si čitao gore moj post vidio bi da je System u procesu zapravo taj ntoskrnl.exe a bojčana greška koju spominješti je problem sa Memory Managementom. Dakle probaj vidi je li ti šta oveclockano, problem nije izražen u Widowsu 10 nego od Viste pa nadalje.

Kod mene je 8.1 radio ka zmaj dok nisam nasilno digao frekfenciju memorije sa 667 MHz na nativnih 800 MHz i BSoD-ovi svako malo. (ne znam zašto neće omdha da upali na 800 MHz, valjda zato što imam po 2 x 2 različita keksa memorije, jer kada izvadim dva radi na bilo kojem kanalu na 800 MHz). Možda pomogne ali možda ne.. u glavnom taj 0x0000001a je problem sa upravjanjem memorijom. koij je srušio sistem.

Uređivano: Sorry na pogrešnom kvotu mislio sam da je tebe problem potrefio, nisam pažljiv bio da si ti već neko citirao.. ali problem nije nerješive prirode.

Ma klokan je procesor samo ali koliko sam primjetio bio ovo se dogadja sa grafickim driverima isto npr imam ati zadnje drivere za win 10 i nakon nekog vremena sam mi win 10 napravi rollback drivera i stavi one koji dolaze uz win 10.Posto kad sam presao na win 10 nisam radio cleen install nego je islo preko win 8.1 mozda je ostalo jos nekih datoteka od win 8.1 i to pravi problem sad sam uradio chk dsk i povecao virtualnu memoryu pa cu vidjeti o cemu se radi.Ako se ponovno dogodi onda cu ici na format i nanovo dignuti win 10.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 13:56 (dreadmoore).
16 godina
Windows 10 - općenito

vezano za moj problem ne paljenja starta...Skinuo sam na usb iso i sada idem na reinstalaciju,da li bi pomogla instalacija sa desktopa i da mi sacuva sve? Jer mi se neda opet sve od programa mojih instaliravat i stelat,ili da napravim full iznova?

I kako se to moglo desti? da sprijecim da mi se to vise ne ponovi.

Sve sam probao,powershell,svakakvi repairovi i po registry-u ali nista,nema spasa....neznam sta pustaju takav os van i ocekuju da ce neko platit 1500 kn za windowse kojima se nece pokrenut start i morat ce sve ispocetka instalirat -.-

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
izvone kaže...

vezano za moj problem ne paljenja starta...Skinuo sam na usb iso i sada idem na reinstalaciju,da li bi pomogla instalacija sa desktopa i da mi sacuva sve? Jer mi se neda opet sve od programa mojih instaliravat i stelat,ili da napravim full iznova?

Sve sam probao,powershell,svakakvi repairovi i po registry-u ali nista,nema spasa....neznam sta pustaju takav os van i ocekuju da ce neko platit 1500 kn za windowse kojima se nece pokrenut start i morat ce sve ispocetka instalirat -.-

Ako si radio upgrade, ne znam čemu se čudiš.

Još ako si jedan od "onih" koji stručno "tvikaju" windowse sa raznim optimizirerima, ccleanerima i ostalim smećem, niš čudno da imaš problema.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
izvone kaže...

Ako si radio upgrade, ne znam čemu se čudiš.

Još ako si jedan od "onih" koji stručno "tvikaju" windowse sa raznim optimizirerima, ccleanerima i ostalim smećem, niš čudno da imaš problema.

upgrade pa clean install...ne koristim te programe jer ni jedan ne obavi kak se spada nego vise problema napravi...imam sve programe koje mi trebaju tj office,winrar,iso,adobe...imam jedino oc guru za graficku,samsung magitian za ssd,buffalo NAS HDD (e to su muke dok mu odredis ip koju ce ruter prihvatit) i nista vise jer ne volim zatrpavat komp.

zato mi nije jasno kako se to desilo,cuvam ga ne pretrpavam i tako se sje..

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kada hocu da snimit win 10 i gdje trebam izabrat na koju cu particiju snimit izbaci mi "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more Information". Sistem sam pokuso snimit preko usb i nece

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imam problem, kad dobijem eMail, ne dobijem obavijest(ono pri desnom dnu) nego samo vidim u akcijskom centru da imam eMail. Kako da popravim to?

0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...

Sve to stoji, ali ja sam samo rekao da AMD ima više podržanih kartica. Kako one rade na DX12 nije bio cilj mog posta, ali konkretno 7xxx serija i R9 2xx rade i vrte savršeno te testove za razliku od nVidijinih kartica. Zapravo sam i mislio isključivo na kartice mlađe od 7xxx serije.

A slučaj sa starijim karticama je isti kao i prije kad je izašla i 7ca i 8ca.

http://www.dsogaming.com/news/amds-directx-12-advantage-explained-gcn-architecture-more-friendly-to-parallelism-than-maxwell/

Pročitaj ovo. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
16 godina
Windows 10 - općenito

evo reinstaliral tako da mi sve sacuva i sada radi start,ali odmah nakon instalacije novi problemi,nije bilo windows storea,pa mi nije  htjelo uci u moj account makar su bili svi podaci tocni,resetirao se dva puta sam tijekom gledanja po googleu bez razloga....sve si vise mislim da se vratim na sedmicu,ovo vise nije izdrzljivo...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Evo malo sam editiro onu Firefox temu za Win 10.

Dodao sam close, (X) gumb u tab da je vidljiv cjelo vrijeme i popravio tabove; naime u fullscreen modu vrh samih tabova u original verziji nije "klikabilan" i to je frustrirajuće. To sam popravio. Uz to ima verzija sa ikonama u tabu i bez nje te je smanjna prozirnost slova...

Download; potreban je Stylish plugin je za temu, (ide se na Write New Style -> Blank Style; copy paste sadržaj rara, dati ime temi i to je to)

Taman se uklapa u ovaj dizajn Windowsa 10...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 17:45 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

koliko vam se dugo pojavljivala poruka "its taking a bit longer than usual" kod upgreada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže...
Envy kaže...

Sve to stoji, ali ja sam samo rekao da AMD ima više podržanih kartica. * * *

Pročitaj ovo. 

Ok, u pravu si, AMD ima više tih koji već podržanih kartica.. ali neću čitati to.. bezveze se zamaramo obojica bolje pivu popit

doktor1 kaže...

Evo malo sam editiro onu Firefox temu za Win 10.

Dodao sam close, (X) gumb u tab da je vidljiv cjelo vrijeme i popravio tabove; naime u fullscreen modu vrh samih tabova u original verziji nije "klikabilan" i to je frustrirajuće. To sam popravio. Uz to ima verzija sa ikonama u tabu i bez nje te je smanjna prozirnost slova...

Download; potreban je Stylish plugin je za temu, (ide se na Write New Style -> Blank Style; copy paste sadržaj rara, dati ime temi i to je to)

Taman se uklapa u ovaj dizajn Windowsa 10...

Neki su se davno rješili Firefoxa (recimo kod mene je tu samo zato jer je to Browser od brata da ne pravi drugi profil na Chrmeu) ail od kada 64-bini Chrome ne radi kako treba ili kada isti na starim OS-ovima u novijim verzijama guta mmoriju (čak i šale idu na Goolov račun) mogu samo reći da je iz dana u dan sva 4+1 browser (+1 mislim na Edge) jednostavno nazaduju.

joze kaže...

koliko vam se dugo pojavljivala poruka "its taking a bit longer than usual" kod upgreada?

Samo sam to vidio kod zadnjeg TH2_10532 Builda, a imam netko mi je rekao predpotopnu mašinu, dakle istu onu sa kojom je Noa projectova u prvoj beti AutoCAD-a arku

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

jel bolji windows defender ili avast free?

i jel izasao dx 12 ako nije kad ce?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 0:35 (mrba).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice