Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.387
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
Re: Windows 10 - općenito
Skidy kaže...

Pozdrav ljudi,

Imam jedan cudan problem, naime radi se o sljedecem:

Nakon instalacije windowsa (Windows 10 Pro 64-bit verzija) sve je naizgled u savrsenom redu, ali problem je kad naprimjer idem otvarat u my computer neke datoteke.. naime radi i to sve ok al se presporo otvaraju datoteke i to je ajmo rec manji problemcic ali ipak je iritantno s obzirom da svi toliko hvale brzinu novih windowsa s obzirom na prethodne verzije pa se pitam.. wtf? .. dakle, nisam odusevljen al ono, zadovoljan sam u globalu s novom 10-om..

takoder imam problema nakon instalacije igre (pro evolution soccer 2015) gdje igra radi super kad upalite prvi put prvi dan, stvarno bez greske sve.. cak i drugi dan opet odigrate par utakmica sasvim u redu i glatko sve, a onda tamo treci dan sve trza, lopta spora, ma katastrofa i totalno je neigrivo.. i tako svako malo zeza.. malo radi, a malo ne..(svi hvale poboljsanje u igrama u novim windowsima!?) ..dok je naprimjer na prethodnoj instaliranoj win 7-ici radilo bez problema svaki put.. Igra je 3 puta deinstalirana i ponovo instalirana i uvijek isto.. driveri su svi novi (cista nova instalacija windowsa, dakle, nije update s prethodnog windowsa)

Osim toga, sve radi u savrsenom redu, cak i druge igre rade skroz ok, makar ja tolko hvaljeno poboljsanje u performansama nisam toliko bas zapazio, al u principu sve radi normalno..

neki savjet mozda do cega bi moglo biti!?

Zahvaljujem!

Instaliraj windows 7

14 godina
mce64 kaže...
Skidy kaže...

Pozdrav ljudi,

Imam jedan cudan problem, naime radi se o sljedecem:

Nakon instalacije windowsa (Windows 10 Pro 64-bit verzija) sve je naizgled u savrsenom redu, ali problem je kad naprimjer idem otvarat u my computer neke datoteke.. naime radi i to sve ok al se presporo otvaraju datoteke i to je ajmo rec manji problemcic ali ipak je iritantno s obzirom da svi toliko hvale brzinu novih windowsa s obzirom na prethodne verzije pa se pitam.. wtf? .. dakle, nisam odusevljen al ono, zadovoljan sam u globalu s novom 10-om..

takoder imam problema nakon instalacije igre (pro evolution soccer 2015) gdje igra radi super kad upalite prvi put prvi dan, stvarno bez greske sve.. cak i drugi dan opet odigrate par utakmica sasvim u redu i glatko sve, a onda tamo treci dan sve trza, lopta spora, ma katastrofa i totalno je neigrivo.. i tako svako malo zeza.. malo radi, a malo ne..(svi hvale poboljsanje u igrama u novim windowsima!?) ..dok je naprimjer na prethodnoj instaliranoj win 7-ici radilo bez problema svaki put.. Igra je 3 puta deinstalirana i ponovo instalirana i uvijek isto.. driveri su svi novi (cista nova instalacija windowsa, dakle, nije update s prethodnog windowsa)

Osim toga, sve radi u savrsenom redu, cak i druge igre rade skroz ok, makar ja tolko hvaljeno poboljsanje u performansama nisam toliko bas zapazio, al u principu sve radi normalno..

neki savjet mozda do cega bi moglo biti!?

Zahvaljujem!

Instaliraj windows 7

Vise sam tip koji rjesava probleme, a ne koji bjezi od njih..

Ja sam vjerujem kao i jako puno ljudi prezadovoljan bio sa windowsima 7 ali isto tako zadovoljan sam s izgledom i opcenito sa svime u windowsima 10 jer u puno stvari je vidljiv jako dobar napredak uz naravno dosta i zamjerki, isto tako ovo sto sam naveo me interesira cisto zato sto bi volio znati dal se moze rjesiti jer obicno ovakvi problemi ispadnu da je neka sitna glupost u pitanju koja je jednostavna za rjesit.. tako da svaki savjet cijenim i zahvaljujem unaprijed.. a opet ako nademo svi skupa rjesenje nekome (ne nuzno meni) za neki problem uvijek se netko moze posluziti ukoliko ima slican problem, zato ovaj forum i sluzi.. ako kuzite sto hocu rec..

I`m not Jesus, but He`s my son..
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pitanje u vezi Windows dućana. Može li se namjestiti sortiranje po zvjezdicama? Kad kliknem na top free na početku imam aplikacije sa pet ali i sa tri - četiri zvjezdice, dok neke aplikacije sa pet zvjezdica su negdje na sredini.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Kako se Edge ponaša nakon ovog zadnjeg updatea(ne Insider Update)?

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

puno bolje

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
BlackMoon kaže...

@izvone: Ne trudi se uopće. Nema za to lijeka. Ako si napravio sistemski backup, napravi restore, ako nisi, instalacija nanovo. NIŠTA ne pomaže. Po bugovima, jedni od najgorih windowsa još tamo od ME izdanja! Čudi me samo kako ovdašnji "trust mozgova" u liku dva umišljena forumaša šuti o tome! (valjda će se prepoznati...)

Super,nabijem ove windowse kad vise rabim cmd nego same windowse,kad nemrem otvorit start mijenjam windowse...a kako je doslo do toga? Da znam ubuduće izbjeći,je li to do nekog programa ili neke radnje?

Kezo kaže...
izvone kaže...
nunaVk kaže...
Pokušaj ovo

1. power shell kao administrator

2. pokreni u ps - Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

3. zanemari greške(crveno obojano)

morrisoN kaže...
izvone kaže...

pozz,od jutros nemogu pokrenuti akcijski centar ni start...klikam al se nista ne dogada,jel netko imao slican problem pa rijesio?

Probaj ovo

Nažalost ništa :(

Jesi pokrenuo Powershell kao administartor? (desni gumb na Start - Command promp (Admin))

I onda samo iskopiraš što je nunaVk napisao te pričekaš do kraja? (traje malo duže)

Meni je to pomoglo i sad radi sve savršeno. Konačno...

Ako ti to i dalje ne pomogne, ovdje ima druga metoda sa kopanjem u registry ako se želiš sa tim zabaviti...

Je kao admin sam,ni registry ne pomaze...radio sam backup al nemrem naci usb....nadam se da cu ga naci jer mi se neda sve ispocetka....

16 godina

nicky.sl kaže...
franciskod kaže...

Stiže nova verzija 10532. Danas mi se je pocela skidati

Stigla je ona još sinoć i mogu reć da mi se sviđa šta su napravili s padajućim izbornicima koji sad puno lipše izgledaju

Izgleda da sam te lude sreće da mi Microsoft servira sve istog sada valjda kada to i namjeravaju. Tako dočekan sa novim Buildom prvo rekao WTF?! Pa dva nova TH2 u istom mjesecu (Kolovozu).. eee da vidimo šta ima nova:

Isti stari problem, sada star kao i fosil, driveri od AMD grafički problem (problem inače za sve od HD 4xxx serije pa na niže) ne samo da mi nisu dali niti nikakve WDDM drivere (pa čak ni najnovije one 1.3 koje prave probleme) nego MBAD (Microoft Basic Adapter Driver) skoro deceniju stari, dakle iz 2006-te. Probam opisan prije par stranica koji uredno hvata sve drivere sa računara nije ništa našao (Valjda je trebal CCC instalirati novi za koji AMD i ne daje (vraća na prvi od 4 izbornika) više niti mogućnost da se skinu, ali ja živaca više nemam, ne samo da mi je jasno da smo pokusni kunići nego sada nam i mažu učim crnim razvučenim padajućim izbornicima. Katastrofa.

Nisam ni sekunde razmišljao Roll back predhodni Build i evo me na starom TH2_10525. I obavezno pcija Slow prsten.

16 godina
Windows 10 - općenito

A šta ja trubim već danima i na žalost, samo mi se lupaju TD-i? Drži se RTM-a i budi zadovoljan da ti sve radi. MSu bi bilo bolje da rješava tisuće iritirajućih i korisnicima nerješivih bugova, nego da se bave izgledom. Instalirao sam svojevremeno i Sedmicu i Osmicu čim bi izašle i radile su više manje normalno. Ovo što su napravili s win10 je neviđeno još od Windowsa ME. Eto, imam sreću da mi bar na glavnom računalu sve radi kako treba i suosjećam s onima koji imaju problema, jer znam kako im je...Čitao sam malo po stranim Forumima....za problem s zbrikanim start menijem i appsovima NEMA POMOĆI. Nikakav sfc /scannow, DISM repair i ostale ms gluposti koje pojedinci ovdje forsiraju ne mogu riješiti ovaj problem, zato obvezno radite sistemski backup dok vam još sve radi, jer vas u protivnim čeka clean install i sve nanovo.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
2 9 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

nasao usb,ali mi nece opce ucitat backup,i cudno mi kako backup ima samo 200mb...zgleda da sam kod njega nesto zbrljal,a tako m ise neda opet sve skidat i instaliravat i podesavat,al kad je ovako neupotrebljiv..

sad vidim da windows deinstalirava sam sebe...imam iobit uninstaler i dodu mi obavijesti kako,my documents,start,my computer,my videos,imaju "still leftovers after uninstalling" -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
roby27 kaže...
isplativo ili ne? 

To samo ti znaš. Ništa u teoriji nije isplativo.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
12 godina
Arendelle kaže...
oby27 kaže...
isplativo ili ne? 

To samo ti znaš. Ništa u teoriji nije isplativo.

neisplativo dok god ih besplatno dijele svima (i njima).Tako da mi ne pada na pamet kupovat nesto dok to mogu besplatno dobit a vi koji imate viška novca pošaljite ga meni ja znam šta bi s njim (sigurno nebi kupova besplatni softver)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

neisplativo dok god ih besplatno dijele svima (i njima).Tako da mi ne pada na pamet kupovat nesto dok to mogu besplatno dobit a vi koji imate viška novca pošaljite ga meni ja znam šta bi s njim (sigurno nebi kupova besplatni softver)

A gle, u teoriji je Windows 10 besplatan samo za vlasnike legalne kopije Windowsa 7/8.1. To znači da nisu besplatni svima. :)

12 godina
rendelle kaže...
nicky.sl kaže...

A gle, u teoriji je Windows 10 besplatan samo za vlasnike legalne kopije Windowsa 7/8.1. To znači da nisu besplatni svima. :)

JESU besplatni su svima pa i njima (mislim piratima)

Teorija je jedno a praksa nešto sasvim drugo

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 17:09 (nicky.sl).
10 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

A hebiga, onda su bili besplatni i Windowsi 7/8, a bogme i sve prijašnje inačice.

12 godina
rendelle kaže...
nicky.sl kaže...

A hebiga, onda su bili besplatni i Windowsi 7/8, a bogme i sve prijašnje inačice.

E vala ovo je drugačiji slučaj al ti to očigledno ne možeš shvatit stoga odustajem od daljnjeg trolanja ove teme

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Upalim komp danas i doceka me critical error ponovo smrdljivi, restartam i nestane ali tu slijese veliki problemi, centar za sigurnost ne mogu pokrenuti, ne prepoznaje mi zvuk niti mrežni adapter, stalno javlja "the dependency service or group failed to start", probao scfscann napraviti i to mi neda, pa lud sam vise, sto napraviti?

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
A da neki od vas pokušaju s Linuxom ili Hackintoshom.😇
Stručnjak za odmaganje...

3 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito
Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
Windows 10 - općenito

Događa li se još nekome da dobija update za windows 8.1 na win 10?

Riješeno, vratio backup sa Acronisom, novi update ok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 7:26 (nunaVk).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav, upravo sam instalirao Windows 10 i zanima me koji media player koristite za glazbu jer nema WMP-a na ovome.

moglo bi se, al prvo trebaš dobiti na masi tijela, a onda tu masu izgradiš u mišiće.. ~Vaas
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

foobar

Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
Ratohnhake:ton kaže...

Pozdrav, upravo sam instalirao Windows 10 i zanima me koji media player koristite za glazbu jer nema WMP-a na ovome.

Winamp

Unlock The Power Within | Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond.
14 godina
Windows 10 - općenito

Aimp

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina

Winamp forever

10 godina
odjavljen
Ratohnhake:ton kaže...

Možeš preuzeti i WMP ako imaš N verziju Windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 18:54 (Arendelle).
17 godina
Windows 10 - općenito

winamp

Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Zasad sam skinuo foobar pa cemo vidjeti, iako mi se zasad sviđa program pa mislim da cu na njemu i ostati

hvala svima na odgovorima, nevertheless :D

moglo bi se, al prvo trebaš dobiti na masi tijela, a onda tu masu izgradiš u mišiće.. ~Vaas
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

kaj velite da se napravi nova tema tema za insidere? nekaj tipa windows insider preview bez rednog broja ili sa tak svejedno, jer brijem da ko je ostal u insider ringu bu tak i sljedeče win. dobival i isprobaval, tak da bu lakše ovima u insider ringu pisat o novostima koje donosi novi bild, a ne tu di je baš za win 10, jer kad se pogleda ti bildovi više ni nisu win10, neg su prešli u rani razvoj sljedečih winova, ja sam u slow ringu i još nisam dobil nikakav update na novi build, al me zanima kakav je jel ono sa memorijoš bolje funkcionira?

ak ste za nek nekio napravi temu za insider preview.

mrakky
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Windows 10 - općenito

bok ekipa,molim vas za pomoc.. prije 10-ak dana usred nezahtjevnog rada na kompu pocele su mi se pojavljivati smetnje na monitoru kao da nestaje signala (nikad prije se nije to dogodilo) i pocela je slika titrat i samo se zacrnilo sve. taman prije toga sam uspio krajickom oka uhvatit poruku dolje nesto u vezi amd drivera (moguce da nisam tocno napisao,radilo se o pola sekunde). kad restartam dogode se dvije stvari - ili potpuno crnilo nakon boot ekrana ili ovo na prilozenim slikama. sto mi je radit?

p.s. na mobu pisem pa ako ne vidite slike pise na njima "looks like windows didn't load correctly" i nakon toga opcije "turn off","troubleshoot" koji nista ne napravi,"continue" nakon cega opet crnilo i "use a device -usb,network connection or Win recovery dvd"

Ayee!

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice