Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.900.906
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Windows 10 - općenito

pozdrav. imam jedan problem oko aktivacije a neda mi se istraživat 20 strana unazad da bi možda pronašao odgovor. dakle, prije 2 tjedna sam stavio win 10 na hard koji je nakon dan-dva povukao auto aktivaciju sustava ali u međuvremenu mi crkla mbo (x99-a). u zamjenu sam dobio novu (x99-a usb3.1) te nakon zamjene, koja je bila jučer, os traži ponovo aktivaciju pa me zanima da li ima nade da napravi aktivaciju sam po ms računu ili moram dizat os na novo. ne znam jel bitno ali win je bio clean install preko insider programa. imadem i oriđiđi win 8.1 na drugom disku u kompu ali onda moram instalirat prvo win 8, 8.1, 10 jer tvornički kod ne prolazi direkt na ceneru. možda je netko uspio riješiti tako nešto pa da me savjetuje? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
morrisoN kaže...
MarioVk kaže...

Kad sam imo jos prvu instalaciju windows mi je sam povuko drivere za graficku (ATI driveri) i imali su ati control panel, i sad kad sam radio clean instal isto je povuko drivere za graficku al ovaj put bez panela, i u device mangeru kaze da su up to date, jel zna netko razlog ili rijesenje?

Pretpostavljam da pod prvu instalaciju misliš na upgrade. Ako sam u pravu, prije upgradea si imao atijeve srajvere sa ati control panelom. Ati control panel je samo aplikacija koja mijenja postavke drivera. Kao isvaka aplikacija, nakon upgradea je ostala funkcionalna. Clean install je povukao drivere (ono sto ti treba za rad same graficke, ali ne i atijev (amd-ov) control panel. On je sastavni dio instalacijskog paketa koji skidas sa amd/ati stranice.

Nije bio upgrade vec isto clean instal technical preview-a, pa mi zato nije jasno zasto je sad ispalo drugacije. Posto imam intergriranu i odvojenu graficku na probook-u 455 dali postoji nacin da se uvjerim da mi obje graficke rade kako treba, tocnije ova odvojena ?

17 godina
Windows 10 - općenito

Yebo mater, ovi novi Windowsi su dosli kao Linux ako zelis da rade kako treba. Em treba non stop neke komande kucat u komandnu liniju, em sad treba drkeljit po powershellu.

Di su oni dani, ta lipa vrimena, kad si moga sve priko GUI-ja riješit. Odnosno, radilo bi sve out-of-the-box...

U Windowsima 11 ces morat kompajlirat svoj kernel ako zelis da ti se bootaju.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 11:22 (tnakir).

8 1 hvala 1
14 godina
tnakir kaže...

Yebo mater, ovi novi Windowsi su dosli kao Linux ako zelis da rade kako treba. Em treba non stop neke komande kucat u komandnu liniju, em sad treba drkeljit po powershellu.

Di su oni dani, ta lipa vrimena, kad si moga sve priko GUI-ja riješit. Odnosno, radilo bi sve out-of-the-box...

Šta se žališ. Davno sam ti rekao da je Linux Ferari za Windowse. Još ovi iz MS moraju popapati dosta žganaca da dostignu Linux.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Stalno mi izlazi obavijest da su postavke za Freemail zastarjele. Postavio sam ovako postavke:

poslužitelj za ulaznu poštu: imap.net.hr

poslužitelj za izlaznu poštu(SMPT): imap.net.hr

tip računa: IMAP4

0 0 hvala 0
17 godina
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Šta se žališ. Davno sam ti rekao da je Linux Ferari za Windowse. Još ovi iz MS moraju popapati dosta žganaca da dostignu Linux.

Evo i ja gledam kako pobjeć na linux... Kad već moram kucat u terminalu, nek to bude pošteni terminal 

Rvat katolik!
12 godina
Windows 10 - općenito

jel ima tko problemčića sa mmo igrama u win10

žena mi prži teru mmo, ali otkako smo se prebacili na win10 sa win7, sve joj laga i šteka, čak i kad smanji grafičke postavke

ja inače ne igram ništa preko neta već samo sp igre, pa baš nemam iskustva o čemu to može ovisiti i zbog čega dolazi do laga, pa ako netko ima pametni prijedlog bio bih zahvalan (nadrkana žena nikako nije dobra za atmosferu u kući)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ne znam jel bilo već - ali u linksu su se pojavile retail verzije. 1029 kn za home...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

jel ima tko problemčića sa mmo igrama u win10

žena mi prži teru mmo, ali otkako smo se prebacili na win10 sa win7, sve joj laga i šteka, čak i kad smanji grafičke postavke

ja inače ne igram ništa preko neta već samo sp igre, pa baš nemam iskustva o čemu to može ovisiti i zbog čega dolazi do laga, pa ako netko ima pametni prijedlog bio bih zahvalan (nadrkana žena nikako nije dobra za atmosferu u kući)

Jesi napravio samo upgrade ili upgrade pa clean install poslije toga?

10 godina
odjavljen
Friday kaže...

Ne znam jel bilo već - ali u linksu su se pojavile retail verzije. 1029 kn za home...

Pa to je sića!

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
14 godina
odjavljen
Arendelle kaže...
Friday kaže...

Pa to je sića!

Tako sam ja po kru išao i skrenio u Links i kupio Windows, sića čuj  

12 godina
Dex.pwn kaže... 

samo upgrade, ali sve drugo radi bez problema, updejti bez problema, nema rušenja, trzanja, problema da nešto ne radi ili bilo čega drugog

odradio sam i one dism pisharije i sve je prošlo kako spada

jučer smo ostavili da se instalira tera iznova preko noći i to ovaj put preko steama, pa ćemo vidjeti poslijepodne ima li razlike

problem je, kako sam rekao, što ja ne igram te online igre, a i žena ne igra ništo drugo pa nemam iskustva niti ništa za usporedbu

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 13:34 (picajzla0707).
16 godina
Dex.pwn kaže...
Arendelle kaže...
Friday kaže...

Pa to je sića!

Tako sam ja po kru išao i skrenio u Links i kupio Windows, sića čuj  

Daj dva za ovdje i dva za oko kuće, da se djeca igraju :)

morrisoN
11 godina
Windows 10 - općenito

Dali zna netko kako napraviti nethr freemail račun u windows pošti da može čitati i slati mail? 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Postoji li kakav tweak za action center da mozemo dodati app koji zelimo sto se tice dolaznih obavijesti. Po kojem kriteriju win10 uopce dodaje app u njega posto vidim da su mi neke instalirane app u njemu a vecina ne...?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Dex.pwn kaže... 

samo upgrade, ali sve drugo radi bez problema, updejti bez problema, nema rušenja, trzanja, problema da nešto ne radi ili bilo čega drugog

odradio sam i one dism pisharije i sve je prošlo kako spada

jučer smo ostavili da se instalira tera iznova preko noći i to ovaj put preko steama, pa ćemo vidjeti poslijepodne ima li razlike

problem je, kako sam rekao, što ja ne igram te online igre, a i žena ne igra ništo drugo pa nemam iskustva niti ništa za usporedbu

Bilo bi dobro da napraviš clean install te da odmah formatiraš particiju na kojoj ti je Windows. Također baci malo oko na RAM i CPU usage, možda ti nešto radi u pozadini što jede CPU pa ti zbog toga igra šteka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 13:57 (Dex.pwn).
10 godina
odjavljen
prikaza kaže...

Dali zna netko kako napraviti nethr freemail račun u windows pošti da može čitati i slati mail? 

Zašto bi netko koristio Net.hr-ov Freemail? Inače, probaj ovo.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
11 godina
Windows 10 - općenito

Mogu čitati ali ne i slati ovim postavkama! Htio sam imati sve mailove na jednom mjestu ali nije ni bitno toliko za net hr.

Pozz.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Stiže nova verzija 10532. Danas mi se je pocela skidati

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
franciskod kaže...

Stigla je ona još sinoć i mogu reć da mi se sviđa šta su napravili s padajućim izbornicima koji sad puno lipše izgledaju

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
Windows 10 - općenito

Jel ima hrvatski jezik u ovoj novoj verziji?

Jer mi se čini da u prošloj nije ni došao iako su rekli da će doći naknadno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dex.pwn kaže...

Bilo bi dobro da napraviš clean install te da odmah formatiraš particiju na kojoj ti je Windows. Također baci malo oko na RAM i CPU usage, možda ti nešto radi u pozadini što jede CPU pa ti zbog toga igra šteka.

to sam prvo i gledao, tera jede 40-ak posto cpu i max do 2 gige rama, a ostali procesi mizerno opterećuju komp, tako da sigurno nije do toga

grafa jest stara i slaba, no ranije je tjerala tu teru bez problema na low-mid, a sad niti na sve low ne uspijeva (odnosno uspijeva, ali svako malo uspori do bola) - no druge igre, primjerice gta 5, idu bez problema kao i ranije

clean install mi je zadnja opcija makar instalacija sama nije problematična - baš mi se nekako ne da sve iznova podešavati, prenositi i zahebavati se

radije bi htio otkriti zašto laga sad, ne da radim clean install i da opet bude isto 

možda je nešto do internet veze?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 15:27 (picajzla0707).
14 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Dex.pwn kaže...

to sam prvo i gledao, tera jede 40-ak posto cpu i max do 2 gige rama, a ostali procesi mizerno opterećuju komp, tako da sigurno nije do toga

grafa jest stara i slaba, no ranije je tjerala tu teru bez problema na low-mid, a sad niti na sve low ne uspijeva (odnosno uspijeva, ali svako malo uspori do bola) - no druge igre, primjerice gta 5, idu bez problema kao i ranije

clean install mi je zadnja opcija makar instalacija sama nije problematična - baš mi se nekako ne da sve iznova podešavati, prenositi i zahebavati se

radije bi htio otkriti zašto laga sad, ne da radim clean install i da opet bude isto 

možda je nešto do internet veze?

Moguće, provjeri i to pa javi

15 godina
nicky.sl kaže...
franciskod kaže...

Stigla je ona još sinoć i mogu reć da mi se sviđa šta su napravili s padajućim izbornicima koji sad puno lipše izgledaju

Takve sitnice i ujednačeno sučelje je trebalo biti u konačnoj verziji, to su stvari koje najviše zbunjuju korisnike (dva control panela/settings, nekoliko različitih paketa ikona koje nisu ujednačene) no dobro...

Mislim i meni se sviđa gdje ide, ali takve stvari se trebaju riješiti do izlaska.

Swedish latin super funk.
17 godina
sirka666 kaže...

Mislim i meni se sviđa gdje ide, ali takve stvari se trebaju riješiti do izlaska.

Je, dizajn im je zbrda zdola... Nedovršeno... OS je po tom pitanju vjerovatno trebo izać sljedeće godine...

Npr, desni klik i imamo različiti dizajn na svakom koraku

Izmiksane ikone od XP preko viste i sedmice do osimce i desetke... I svašta nešto po pitanju neujednačenosti dizajna...

13 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Postoji li kakav tweak za action center da mozemo dodati app koji zelimo sto se tice dolaznih obavijesti. Po kojem kriteriju win10 uopce dodaje app u njega posto vidim da su mi neke instalirane app u njemu a vecina ne...?

To ti je do kreatora aplikacije. Ako je aplikacija napravljena da prima notifikacije, onda će ih i primat. I biće ti tamo na listi u postavkama - Notifications & actions.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Da je meni znati koji vi k*rac radite sa tim windowsima... Meni 4 instalacije koje koristim svaki dan rade normalno, bez ijednog problema.

Tko ne vjeruje, može se spojit TVom i pogledati. Osim one panjine blackmoona.

Panjina te napravila, njubaro nadobudna. Misliš da si faca ako si okupio ekipu oko sebe, skrio se iza monitora i vrijeđaš starije koji ti se uopće ne obraćaju, uz blagoslov moderatora.  Bolje izađi vani i nađi curu, ili ti doživiš orgazam kad ti tvoji podanici stisnu TU, pa te to zadvolji?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 18:43 (BlackMoon).
Moj PC  
5 4 hvala 1
17 godina
Windows 10 - općenito
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ljudi,

Imam jedan cudan problem, naime radi se o sljedecem:

Nakon instalacije windowsa (Windows 10 Pro 64-bit verzija) sve je naizgled u savrsenom redu, ali problem je kad naprimjer idem otvarat u my computer neke datoteke.. naime radi i to sve ok al se presporo otvaraju datoteke i to je ajmo rec manji problemcic ali ipak je iritantno s obzirom da svi toliko hvale brzinu novih windowsa s obzirom na prethodne verzije pa se pitam.. wtf? .. dakle, nisam odusevljen al ono, zadovoljan sam u globalu s novom 10-om..

takoder imam problema nakon instalacije igre (pro evolution soccer 2015) gdje igra radi super kad upalite prvi put prvi dan, stvarno bez greske sve.. cak i drugi dan opet odigrate par utakmica sasvim u redu i glatko sve, a onda tamo treci dan sve trza, lopta spora, ma katastrofa i totalno je neigrivo.. i tako svako malo zeza.. malo radi, a malo ne..(svi hvale poboljsanje u igrama u novim windowsima!?) ..dok je naprimjer na prethodnoj instaliranoj win 7-ici radilo bez problema svaki put.. Igra je 3 puta deinstalirana i ponovo instalirana i uvijek isto.. driveri su svi novi (cista nova instalacija windowsa, dakle, nije update s prethodnog windowsa)

Osim toga, sve radi u savrsenom redu, cak i druge igre rade skroz ok, makar ja tolko hvaljeno poboljsanje u performansama nisam toliko bas zapazio, al u principu sve radi normalno..

neki savjet mozda do cega bi moglo biti!?

Zahvaljujem!

I`m not Jesus, but He`s my son..
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Hm, evo večeras mi uredno prošli svi update-ovi..  ma to M$ nekaj petlja kod sebe na svojim serverima ;) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice