I meni je Media Tool napravio dvije vrste boot opcija UEFI i standardna. Rufus nije.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.875.730
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prije par dana napravljen upgrade sa 8.1 na 10, sve vrhunski radi, ali nakon zadnjeg ažuriranja sam primjetio da mi je procesor stalno na 75% ili više...
googlam malo i nađem rješenje
ako netko ima isti problem, treba isključiti opciju "Show me tips about Windows" jer dok je uključena, aktivan je proces Runtime Broker koji koristi oko 20-30% procesora
BTW zašto se ovo događa?
Ma skidao sa ovim media creation tool, sad sam vidio fakat imam file na stiku pod boot "bootx64.efi" to ga znači zeza.
Nema veze, svi koji su radili sa službenim alatima, bilo Media creation toolom direktno , bilo Windows 7 USB DVD Download Toolom od prije skinutog isoa, imaju bootmgr.efi u rootu.
Problem znaju raditi razni third party alati koji nekad ne naprave instalacijski medij kak treba.ima jos netko problema sa windows searchom? ne pronalazi vise manje nista sta trebam. Iteme iz control panela, dokeumente, itd... pokusao rebuild index, dodavao i micao foldere iz indexa, resetirao ga, i dalje isto
prije par dana napravljen upgrade sa 8.1 na 10, sve vrhunski radi, ali nakon zadnjeg ažuriranja sam primjetio da mi je procesor stalno na 75% ili više...
googlam malo i nađem rješenje
ako netko ima isti problem, treba isključiti opciju "Show me tips about Windows" jer dok je uključena, aktivan je proces Runtime Broker koji koristi oko 20-30% procesora
Isti problem imao neki dan, dobro da sam vidio u Task Manageru da mi je zauzeće procesora 25% inače bi i sad se to događalo.
Nešto slično mi se događa na windows tabletu odnosno kada pritisnem fizičku Home/Windows tipku, proces "system interrupts" počeo bi zauzimati 25% procesora odnosno jednu jezgru na 100%.
Preporučam da svi provjere i isključe "Show me tips about Windows".
Učinio kako ste mi rekli, pogasio opcije da se pali iz hibernacije, prošao kroz BIOS(i nisam našao navedenu stavku) i opet mi se pali iz hibernacije, a koliko vidim i iz sleep moda. Nakon nekih 20ak minuta se samo upali, bez ikakvog razloga :(
Jel netko zna kako da ispod sata(na alatnoj traci) bude i datum odma?
????
To koristim još od doba Sedmice, ali sad imam samo sat, nema datuma ispod...
Ma skidao sa ovim media creation tool, sad sam vidio fakat imam file na stiku pod boot "bootx64.efi" to ga znači zeza.
Nema veze, svi koji su radili sa službenim alatima, bilo Media creation toolom direktno , bilo Windows 7 USB DVD Download Toolom od prije skinutog isoa, imaju bootmgr.efi u rootu.
Problem znaju raditi razni third party alati koji nekad ne naprave instalacijski medij kak treba.Sutra ću probati ponovo sa MCT da napravim bootabilni DVD pa da okušam sreću ponovo ako ne onda ću odraditi ono što si mi savjetovao u jednom od prošlih postova.
Edit: Čitao sam "razno razna" riješenja ali ja nemam nikakvih opcija u BIOS-u za prebacivanje,štimanje i slično. Na slici je sve što imam
Ovde sam našao neka "riješenja" ali ne mogu ništa da iskoristimLink1
Jel kod tebe isto kao na slici?
Jeste, jedino su mi tipke programske trake postavljeni da objedinjuje kad je traka puna
Ljudi pomagajte , svaki put kad pokušam uraditi upgrade sa 8.1 na 10 uvijek na istom mjestu ( 6 % installing drivers and features , a 32 % cjelokupnog setupa ) izbaci plavi ekran , PC se restarta i dobijem ovo na slici ... Gledao sam internet je pun identičnih slučajeva , ali niko nije ponudio konkretno rješenje , čak i MS mudro šuti ... Probao sam i kako su rekli neki da iskopčam DVD iz sata portova i sve ostalo , nema pomoći .... jel se neko susreo sa ovim errorom i kako ga je riješio ? Hvala svima
I da , upgrade sam radio sa legalnog 8.1
Ima li netko problema sa smrzavanjem igara? Igre poput Skyrima i Pillars of Enetrnity mi se znaju smrznuti, a onda ctrl + alt + delete ne pomaže. Jedina opcija koja mi preostaje je restart. računalo je i više nego jako za te igre.
Edit:
Izgleda da je problem u AMD-ovim driverima za Windows 10. Točnije sa driverima 15.7.1. Pa ako netko ima još ovakvih problema treba napraviti downgrade na 14.12.
evo, nije mi vrag dao mira pa sam napravio upgrade sa sedmice
jedini zaheb bio je sa asusovim ai suit kojeg sam skinuo direkt s asusove stranice za moju matičnu, a koji nema 80 posto opcija koje sam ima prije - uključujući fan xpert bez kojeg su mi svi ventovi na maksimali
srećom na tavanu ima mjesta pa držim sve kutijice od komponenti - sa dvd-a od matične instaliram navodno isti ai suit i voila - sve opcije su tu
no, jedna me stvar izluđuje - hrvatski jezik operativnog sustava - jel postoji ikakva mogućnost za postaviti engleski za os, a da istovremeno zadržim hrvatske postavke za tipkovnicu i ostalo, ili barem da ima neka najava da će to omogućiti ubuduće?
evo, nije mi vrag dao mira pa sam napravio upgrade sa sedmice
jedini zaheb bio je sa asusovim ai suit kojeg sam skinuo direkt s asusove stranice za moju matičnu, a koji nema 80 posto opcija koje sam ima prije - uključujući fan xpert bez kojeg su mi svi ventovi na maksimali
srećom na tavanu ima mjesta pa držim sve kutijice od komponenti - sa dvd-a od matične instaliram navodno isti ai suit i voila - sve opcije su tu
no, jedna me stvar izluđuje - hrvatski jezik operativnog sustava - jel postoji ikakva mogućnost za postaviti engleski za os, a da istovremeno zadržim hrvatske postavke za tipkovnicu i ostalo, ili barem da ima neka najava da će to omogućiti ubuduće?
Ides na opcije, vrijeme i jezik, pa regija i jezik i namjestis si engleski, zatim kliknes i dodas hrvatsku tipkovnicu a englesku izbrises. Nakon svega toga samo se relogiras.
Zna netko jel ' još uvijek Microsoft prati svaki korak svojih korisnika preko onog keyloggera koji je bio prisutan u TP-u?'
Zna netko jel ' još uvijek Microsoft prati svaki korak svojih korisnika preko onog keyloggera koji je bio prisutan u TP-u?'
Normalno da prati.
Normalno da prati.
Dijalog iz filma Mi nismo anđeli:
-Nikola, 'oće da me boli kod čika-zube?
-Pa, naravno.
znači programi iz sumnjivih izvora nisu baš preporučljivi?
Učinio kako ste mi rekli, pogasio opcije da se pali iz hibernacije, prošao kroz BIOS(i nisam našao navedenu stavku) i opet mi se pali iz hibernacije, a koliko vidim i iz sleep moda. Nakon nekih 20ak minuta se samo upali, bez ikakvog razloga :(
Što kaže „powercfg lastwake“?
Il još bolje startaj Event Viewer, tu ćeš vidjet što je i u koje vrijeme od uređaja upalilo komp.
Što kaže „powercfg lastwake“?
Il još bolje startaj Event Viewer, tu ćeš vidjet što je i u koje vrijeme od uređaja upalilo komp.
Sustav je izašao iz stanja štednje napajanja.
Vrijeme mirovanja: 2015-08-08T01:26:15.611971200Z
Vrijeme buđenja: 2015-08-08T01:58:23.047168200Z
Izvor buđenja: Nepoznato
To je zadnje paljenje. Komanda kaže
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 0
Idem probati još ovo
I koji je na kraju zaključak? Nadograditi, ili još pričekati? Stabilnost, bugovi...
Tu na microsoft answers pronajem kao rješenje i odradim to (sa instalacijskog medija obrišem efi folder) i pokrenem instalaciju kad ono krenu sve fino i onda ja formatiram C: dozvolilo mi i krenem sa instalacijo OS i odradi on onokopirane filova i izbaci mi da mu fale driveri nekakvi i naravno ja ih nemam. Ima ono browse ili sa media alinema nikakvih druvera. Kaze mi da izvadim stik slobodno dok se traze driveri.
Na kraju ja prekinem instalaciju sta cu, iksic po iksic i on se reboot jednom, ja u bios wratim hdd kao pocetni pa drugi puta kad krenu postavljanje windowsa (kao pri prvom pokretanju racunara) datum,spajanje na mrezu,jezik,ime racunara...odradim to sve i sad sam usao u winse. Folder windowsa je 187GB free of 199GB.
Nista meni nije jasno sada. Odakle on povuce windowse i instalira ako sam ja formatirao particiju,zasto je ovako malo zauzece particije?
Da pitao me za aktivacijski kljuc pa sam to skipovao...
Sta se desava i sta da radim dalje ?
Slike ne znam kako da postavim s moba,poslikao sam to sve

Vidim na ruteru da nesto downloaduje i sad pogledam ono se skroz polako ali ipak puni C: vjerovatno skda neke drakvere ili ta vec.
Rezolucija mi je 1024x768 i za sad mogunost da je promijenim osimna 800x600
Izgleda da sam nekim cudom uspio odraditi clean instal, windows je activated.
Izgleda da je zavraio downloadom, sad je zauzece na C: 14GB ravno

Na jednom racunalu imam orig win7.
Odradim upgrade na 10ku. Stoji da je aktivirano. Odradim clean install 10ke preko toga, fino sve sljaka, aktivacija je tu.
Na drugom imam orig win8.1.
Odradim upgrade na 10ku. Stoji da je aktivirano. Clean install 10ke preko toga, kaze kod ne valja, nudi mi da kupim drugi za ~280$. Wat?
Je li moguce da ima veze sto sam u medjuvremenu istekao jedan hdd (storage cisto, nije os hdd) iz tog kompa?
Svaki put kada pokrenem računalo,windows defender mi se uključi i isključi defaultni antivirus-zna li netko kako "permanently" isključit windows defender
imam problem, naime na svim drugim PC-ovima koje imam u kući stranica rezultati radi, dok na ovom komp gdje mi je WIN 10 ne radi ,a prije je radila do cega je ?
Ova clean instal koji je uspio ne znam ni ja kako je otklonio sve probleme koje sam imao. Sve radi perfektno i ne grije se laptop više. Sad imam jedno pitanje dok je ovako OS golcat
Pošto inače koristim ovaj local account i želim i dalje da ga koristim s tim što bi napravio neki levatski mail i prijavio se na MS store i skinuo što "treba", da li onda mogu da odjavim taj account s kompa i da više nemam dodirnih tačaka s njim, jer imam drugi mail na kojem mi je onedrive i koji bi prijavio samo za tu uslugu?
Problem sa BIOS-UEFI bez brisanja cijelog diska sam riješio pomoću ovoga ako neko bude imao isti problem
•If you install Windows by using Windows Setup or the Windows installation DVD, use preformatted hard drive on your destination PCs. Use the GPT file format for UEFI mode, or the MBR file format for BIOS mode. When Windows Setup runs, if the PC is booted to the wrong mode, Windows will fail to install. For more info, see Windows Setup: Installing using the MBR or GPT partition style.
•You can remove the UEFI or BIOS boot files from either Windows PE or Windows Setup. For example, if you only include boot files for UEFI mode on the Windows installation DVD, and during manufacturing you accidentally attempt to boot the PC to BIOS mode, the PC will immediately fail to boot, and you can begin troubleshooting right away.
◦ UEFI: To prevent Windows Setup or Windows PE from booting in BIOS mode, remove the bootmgr file on the root of the media.
◦ BIOS: To prevent Windows Setup or Windows PE from booting in UEFI mode, remove the efi folder on the root of the media.