Prvi hajdemo rec znacajniji problem barem meni.Sa Steama instalirao XCOM Enemy teritory, i paff.. grafika je fuj, crvene linije...neigrivo na 7 radilo odlicno.Pitanje jel se to misli rijesit upodetom ili ce ovo ovako ostat u nedogled ?
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.878.418
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je me sad malo preznojio ovaj Windows !! Pokrenem msconfig da rebootam u Safe Modu. Završim s tim što sam imao i sad se trebam vratit u normalni mod. Kad gle sranja ?? Ne mogu pokrenut search da upišem msconfig i vratim na normalno bootanje ! Gdje god kliknem sve radi i sve mogu otvorit i settings i sve, ali search ne a ne mogu nigdje u ovom glupom tablet windowsu naći opciju za bootanje!! Traži i traži i nekako se bootam sa command prompt modom i pokrenem msconfig. Nadam se da se takva sranja neće ponavljat da ne moram formatirat. Windows 8 i 8.1 nikad nikakvih problema nisam imao.
zar nemoze desni klik na ''win start '' pa onda ''run'' pa ''msconfig '' ?
Je me sad malo preznojio ovaj Windows !! Pokrenem msconfig da rebootam u Safe Modu. Završim s tim što sam imao i sad se trebam vratit u normalni mod. Kad gle sranja ?? Ne mogu pokrenut search da upišem msconfig i vratim na normalno bootanje ! Gdje god kliknem sve radi i sve mogu otvorit i settings i sve, ali search ne a ne mogu nigdje u ovom glupom tablet windowsu naći opciju za bootanje!! Traži i traži i nekako se bootam sa command prompt modom i pokrenem msconfig. Nadam se da se takva sranja neće ponavljat da ne moram formatirat. Windows 8 i 8.1 nikad nikakvih problema nisam imao.
Desni klik na Windows tipku (ili Win i X tipke na tipkovnici, baš kao na Osmici),
izaberi Run, upiši msconfig i voala!
Idemo Redom:
Hvala kolega. Nakon ovih koraka sve je ispravljeno i problemi su nestali!!
Dakle nakon ponovne greške i na friškom OSu...
sfc /scannow
izbacuje korumpirane datoteke...
Tada redom idu:
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
sfc /scannow
Sve je ispravno i Windowsi napokon rade normalno.
Problemi su se pojavljali nakon čistih instalacija radi Microsoftove sinkronizacije!
Brisanjem PCa sa svog profila na MS računu kompjuter se je preporodio
Dakle, probleme sam imo odmah nakon prelaska na "službenu" verziju Windowsa 10. Napravljen upgreade sa insider builda na službeni, nakon toga čista instalacija i odmah nastaju problemi! Nikakve promjene ikona nisu bile uzrok tome jer je problem tu od samog starta.Nakon ovih gore koraka i brisanja desktop PCa iz oblaka sve radi savršeno
Pa evo, ako netko ima nekih problema i nakon instalacije, a logira se sa MS računom neka pobriše sve šta je ovaj gore spremio i pokuša opet.
Dobro jutro svima,
pojavio mi se jedan cudan problem, danas ujutro htjedoh malo pogledat slike i novi viewer kad me doceka slijedece Sl1.
Slike su na lokaciji, kad odem na View folder location otvori mi folder sa slikama.
Guglah ali nisam naletio da netko ima slican problem.
Imate li kakvih savjeta kaj da napravim?
Hvala unaprijed
Ja bih samo komentirao da sam uvijek preferirao clean install windowsa od 95 do 7. No ovo sa WIN 10 nakon upgradea meni radi fantastično.
Još nisam naišao na problem. Tako da definitivno ostajem "samo" na upgradeu.
Ja bih samo komentirao da sam uvijek preferirao clean install windowsa od 95 do 7. No ovo sa WIN 10 nakon upgradea meni radi fantastično.
Nema do clean install-a.. prije ili kasnije ćeš ionako reinstaliravat komp ;)
Windows 10 se super downloadao dok se $Windows.~BT dikretorij nije napunio na 4.35 GB.
I otkad je dosegao tu veličinu download je stao, pratim status mreže kroz jedan eset alat, i ništa se više ne downloada, a dok se downloadalo išlo je preko svchost.exe procesa.
Instalaciju mi također još ne nudi, pa valjda nije sve skinuto. Probao sam kroz control panel pokrenuti update ali nije pronašlo 10-tku.
Što sad treba čekati ili učiniti ?
EDITED:
sad sam našao ovo u historyu updatea, vidjet ću kako to rješit
A je bolji selective ili normal startup? Meni je na selective.
Koliko sam ja shvatio, upgrade se i morao prvo napraviti da se aktivacija ispravno povuče, pa onda raditi clean install.
Ja sam tako napravio i super sam zadovoljan.
Windows 10 se super downloadao dok se $Windows.~BT dikretorij nije napunio na 4.35 GB.
I otkad je dosegao tu veličinu download je stao, pratim status mreže kroz jedan eset alat, i ništa se više ne downloada, a dok se downloadalo išlo je preko svchost.exe procesa.
Instalaciju mi također još ne nudi, pa valjda nije sve skinuto. Probao sam kroz control panel pokrenuti update ali nije pronašlo 10-tku.
EDITED:
Ista stvar se i meni dogodila.Obrisala folder,obrisala sve u Software distribution-Download, onda naredba u cmd-u
i 2. se skinulo i instaliralo bez problema.
EDITED:
Bude li tko imao isti problem, provjereno rješenje je:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/windows-10-failed-to-install-error-code-80240020/9d69a99b-1851-4464-b10b-e69946993e78
Takodjer, samo sam na Upgradeu ali kao da imam SSD! (a nemam).
Sad nakon tjedan dana korištenja, moram priznat kopirali su Chrome OS dosta u dizajnu....baš razmišljam što sam koristio slično ovome i sjetim se :D
Treba li uopće na Windows 10 koristiti Ccleaner, Tune up utilites, Glary utilities, Advanced system care i takve programe?
Treba li uopće na Windows 10 koristiti Ccleaner, Tune up utilites, Glary utilities, Advanced system care i takve programe?
-smeće?
Ne treba!
Kako u Edgu sortirati bookmarkove po abecednom redu?
Ako je, jeste dobili dvd ili samo key, ili mozda ima i na USB za kupit (to ce mozda tek malo kasnije doci)?
Dok sam bio na Windows 8.1 i koristio MPC-HC, kao output sam stavio "video mixing renderer 9" s kojim sam bilo koje (Full) HD filmove i serije gledao bez zastajkivanja u smislu kad sa strelicom na tipkovnici ubrzam ili općenito s mišem odaberem neko vrijeme.
E sad kad sam na Windows 10, kod otvaranja nekog filma se MPC sruši. Skužio sam da "video mixing renderer 9" više nema kvačicu na "DXVA" opciji pa sam se prebacio na drugi output, međutim sad sve treba 1-2 sekunde da se prebaci i to me živcira.
Dal se netko susreo s tim problemom ili ima informaciju ako se može riješiti?
dobije se dvd i knjizica ali je oem ne retail...usb jos nema kod nas
Em što ne mogu odabrati folder unutar Droboxa za Slideshow wallpapere ne vidim ni opciju da ih random vrti, samo po redu... sitnice koje ljute :)
apdejto sam jutros instalaciju win7 pro na win10 enterprise, s dvd-a. Ostavio app i personal data.
Prvo što sam skužio je puuno brže bootanje, isto kao i gašenje kompa. Odlazak u sleep kao i buđenje također puuno brže.
Drugo, manja potrošnja struje. Nije mi najjasnije al eto, sad ovaj energy meter pokazuje 22w u idle (bez screen savera), dok je na win7 bilo 36 čini mi se.
konf.
MSI Z97i gaming ac
i3 4160
2x4GB hyperx savage 2400MHz
samsung ssd 120GB 250 EVO
corsair h50
Znači da ako kupiš OEM kopiju i zamjeniš ploču recimo, licenca ti više ne vrijedi i moraš kupiti novu.
When I upgrade a preinstalled (OEM) or retail version of Windows 7 or Windows 8/8.1 license to Windows 10, does that license remain OEM or become a retail license?
If you upgrade from a OEM or retail version of Windows 7 or Windows 8/8.1 to the free Windows 10 upgrade this summer, the license is consumed into it. Because the free upgrade is derived from the base qualifying license, Windows 10 will carry that licensing too.
If you upgrade from a retail version, it carries the rights of a retail version.
If you upgrade from a OEM version, it carries the rights of a OEM version.
Full version (Retail):
- Includes transfer rights to another computer.
- Doesn't require a previous qualifying version of Windows.
- Expensive
Upgrade version (Retail):
- Includes transfer rights to another computer.
- require a previous qualifying version of Windows.
- Expensive, but cheaper than full version
OEM :
OEM versions of Windows are identical to Full License Retail versions except for the following:
- OEM versions do not offer any free Microsoft direct support from Microsoft support personnel
- OEM licenses are tied to the very first computer you install and activate it on
- OEM versions allow all hardware upgrades except for an upgrade to a different model motherboard
- OEM versions cannot be used to directly upgrade from an older Windows operating system
What happens if I change my motherboard?
As it pertains to the OEM license this will invalidate the Windows 10 upgrade license because it will no longer have a previous base qualifying license which is required for the free upgrade. You will then have to purchase a full retail Windows 10 license. If the base qualifying license (Windows 7 or Windows 8.1) was a full retail version, then yes, you can transfer it.
na jednom pc-u mi je jezik engleski a datum i sat i tipkovnica mi je na hrvatskom, a na laptopu mi je sve na hrvatskom.. kako da prebacim na laptop ovako kako mi je na ovom prvom pc sad