Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.879.954
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi
Pozdrav, u trayu imam ikonu win10 "Thank you for reserving your free upgrade"

Ok, notify me when ready

Kad bi mi trebalat desetka bit dostupna za download?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
zvonac kaže...
Pozdrav, u trayu imam ikonu win10 "Thank you for reserving your free upgrade"

Ok, notify me when ready

Kad bi mi trebalat desetka bit dostupna za download?

Tamo negdje oko Božića. Provjeri sa Microsoft supportom.

13 godina
neaktivan
Napravi ovo:

1. Go into "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" and delete everything in that folder.
2. Now, run the command prompt as an administrator. Type in "wuauclt.exe /updatenow".
3. Go to your Control Panel > Windows Update and your Windows 10 should start re-downloading from scratch
17 godina

QTTabBar je dobio i Windows 10 podršku...
Odlično odrađeno; uklopi se u explorer kao da mu je tu i mjesto. Ogroman broj opcija za podešavanje ponašanja svega i svačega pa sve do veličine, širine, boje tabova!
Definitivno preporuka...

Veća slika

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 12:38 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da je meni znat kog vi boga radite sa tim Windowsima kad ih uspijete tako razje...

Meni od prvog insidera radi kako spada, na laptopu na kojem sam sad (upgrade sa 7 x64) isto radi bez problema a nije da je baš "prazan" - sva sila MSovih alata, VS, MSSQL i tko zna što još (4 browsera, TFS, svašta nešto...) nema uopće problema.

Ako nekom ne radi, nek fino ostane na 7/8. Nitko ga ne tjera na desetku (osim onog kud svi, tud i mali Mujo).

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 12:43 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
Mitsuoka kaže...

Ni clean install nije pomogao, driveri su najnoviji, GTA V radi perfektno ~10 minuta i onda crash svaki put s nekim drugim errorom. 

Stvar će se riješiti do kraja tamo negdje taman do izlaska novih Windowsa, pa onda sve ispočetka  . Tako ti to ide. Prvi dan svi ushićeni, drugi dan skoro svi, treći dan svi mudro šute, četvrti dan počinju ozbiljne rasprave po forumima o bugovima, a peti dan im svi .... mater. U međuvremenu izgubiš tri dana za reinstalacije, ne jedeš na vrijeme, ne izlaziš, ne spavaš. Šesti dan se počneš pitati zašto si uopće radio upgrade kad je sve lijepo i ceselo radilo. BTW i ja sam se bacio naglavačke na dvije kante + laptop, i bilo je problema s nekim aplikacijama. Nisam produktivan već nekoliko dana jer se natežem sa sitnicama. Ali tako je to oduvijek bilo kad je izašao novi OS pa nema razloga da i dalje nebude.

Deckard
17 godina
neaktivan

Jel još netko ima problem s prikazom ikona u taskbaru - za neke app-ove su mi samo bijeli listovi mada kad ih pokrenem onda se normalno pokaže široki tab s ikonom?!?

Recimo tako mi je za Google Chrome i za Popcorn Time..  ružno izgleda.

(na slici Chrome ima ikonu jer mi je trenutno otvoren)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eh sad, znači, stavio sam windows 10 čisto iz probe da vidim kako to šljaka i ako mi sve bude OK pustit, ako ne vratiti se na win 7, vidim da mi taj touchpad je totalno puko ko kokica i sad hoću ja vratit kroz settings fino na windows 7 stari, ali lik si je zabrijao da mu fale neki fajlovi i sad mi ne da fino normalni recovery, a ništa mu nisam brisao, nije mi jasno, windows.old uredno stoji na C disku, a on trkelja da mu nešto fali

ima li tko kakav savjet ili mi ne gine izgubit dan sa iovo-nanovo

e sad jedna mi je ovako blentava misao pala na pamet, jel bi imalo kakve vajde da probam staviti CD od windowsa 7, bootati preko njega i pokušati tako, ili isti vrag samo sa CD od windows 10, trebao bi to čim prije odraditi i bezbolnije, a definitivno nemam vremena za sve vratiti nanovo na stari sistem

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 13:03 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

Stvar će se riješiti do kraja tamo negdje taman do izlaska novih Windowsa, pa onda sve ispočetka  . Tako ti to ide. Prvi dan svi ushićeni, drugi dan skoro svi, treći dan svi mudro šute, četvrti dan počinju ozbiljne rasprave po forumima o bugovima, a peti dan im svi .... mater. U međuvremenu izgubiš tri dana za reinstalacije, ne jedeš na vrijeme, ne izlaziš, ne spavaš. Šesti dan se počneš pitati zašto si uopće radio upgrade kad je sve lijepo i ceselo radilo. BTW i ja sam se bacio naglavačke na dvije kante + laptop, i bilo je problema s nekim aplikacijama. Nisam produktivan već nekoliko dana jer se natežem sa sitnicama. Ali tako je to oduvijek bilo kad je izašao novi OS pa nema razloga da i dalje nebude.

Nemam tih problema baš, stavim navečer da se sve odvrti, ujutro dok marendam je sve namješteno i poinstalirano, sve radi bolje nego 8.1 i nema bugova kojih sam imao tamo, jedino GTA V koji bi volio zaigrat s vremena na vrijeme, al eto, malo će pričekat, ionako ga nisam igrao više od 2 mjeseca.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Spacecraft kaže...

Ok, znam, kakvo pitanje takav odgovor..

Pošto sam mislil da će mi bit odmah dostupno za download..

17 godina
zvonac kaže...
Spacecraft kaže...

Ok, znam, kakvo pitanje takav odgovor..

Pošto sam mislil da će mi bit odmah dostupno za download..

KLIK  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Jel još netko ima problem s prikazom ikona u taskbaru - za neke app-ove su mi samo bijeli listovi mada kad ih pokrenem onda se normalno pokaže široki tab s ikonom?!?

Kako normalno? Normalno je da nema title u taskbaru...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Kako normalno? Normalno je da nema title u taskbaru...

Pogledaj sliku - umjesto ikone imam samo bijeli list a kad otvorim aplikaciju onda se pojavi i slika ikone..  za neke app-ove.

Lijep pozdrav ;)
15 godina
kale_fotograf kaže...

Imam blagi feeling da sve nakon windowsa xp je od zla oca i gore matere

konkretno sad upalim komp i sve protekne u redu a prije ko na kurblu oće neće

Bez uvrede, ali da si koristio XP od pocetka kao i ostale verzije Win (sjetimo se svi ME faila), ne bi pricao takve gluposti.

Citajuci dalje tvoje komentare imam osjecaj kao da prvi puta dizes neki OS, a ne po tvojoj prici da koristis Windowse ne znam koliko godina.

NHF, ali stvarno pretjerujes.

Najbolje da se vratis nazad na ciste XP i to je to (ako su ti bili "najbolji"), a ne da forsas OS koji ti ocito "ne lezi" ili nemas neka osnovna znanja sto se tice toga.

Evo, meni nikada nisu odgovarali npr. Win 8/8.1 kao ni recimo Vista pa sam koristio XP do izlaska Win7 (IMHO odlican OS) te sada Win 7 umjesto Win 8 (tako da ne mogu reci jesu li Win 8 bili ok ili nisu, kada nisam imao volje privikavati se na iste (probao i lagano ih maknuo jer mi se doslovno nisu svidali i jednostavno sam navikao na Win 7 (ne kazem da je to dobra stvar vec cisto neki moj osobni odabir).

Zbog tako nekih stvari nisam jos digao ni Win 10, ali vjerujem da cu sutra to sve uspjeti odraditi jer nakon zamjene MBO, tri CPU-a, dva GPU-a (Nvidia i ATI), hrpe hardova te iskreno n znam cega sve ne i to s jednom instalacijom Windowsa., vrijeme mi je da napravim taj nesretni "format c" (inace da ne selim sve na novi HDD, ostavio bi cak i upgrade no najbezbolnije rijesenje mi je upgrade i clean install posto si ne mogu dopustiti zezati se s OS-em ne znam koliko vremena).

Prije mi to kao klincu nije bio neki problem, dapace, obozavao sam tweakati OS i zezati se sa svime time no danas ipak vise cijenim svoje slobodno vrijeme koje potrosim na neke druge stvari te krpam OS godinama i dok radi-radi, a ocito su trenutni Win 7 odlicni jer sam ih stvarno gazio maksimalno no eto, vrijeme je za upgrade i novi OS (i naravno dual boot s Ubuntu koji mi sve vise postaje glavni OS (nakon 10+ godina koristenja istoga, lijepo je vidjeti tako dobru podrsku po defaultu za navedeni OS).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 13:16 (win32).
15 godina
neaktivan

ako netko bude imao problem kao i ja...

ugasim komp i ujutro kad ga palim stane na logu od winsa i kad ga resetiram krene boot i vrti onaj krug i normalno ude u winse...

izgleda da ima neka opcija fast startup...

bez obzira sto sam u opcijama od napajanja stavio da power botun gasi komp

rijesenje....

''So I tried another thing before installing Windows 7. I went to Control Panel > Power Options > Choose what the power button does and unchecked the "Turn on fast startup". I powered off my PC, removed the power cable for like 20 minutes. Then plugged it back in and booted Windows 10... Guess what? It booted without me having to restart it again... I'm not sure if it's working properly but I'll know for sure tomorrow morning after at least 8 hours with the computer shut down''

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Pogledaj sliku - umjesto ikone imam samo bijeli list a kad otvorim aplikaciju onda se pojavi i slika ikone..  za neke app-ove.

Pokušaj obnoviti predmemoriju ikona ovako.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
15 godina
neaktivan
win32 kaže...
kale_fotograf kaže...

Imam blagi feeling da sve nakon windowsa xp je od zla oca i gore matere

konkretno sad upalim komp i sve protekne u redu a prije ko na kurblu oće neće

Bez uvrede, ali da si koristio XP od pocetka kao i ostale verzije Win (sjetimo se svi ME faila), ne bi pricao takve gluposti.

Citajuci dalje tvoje komentare imam osjecaj kao da prvi puta dizes neki OS, a ne po tvojoj prici da koristis Windowse ne znam koliko godina.

NHF, ali stvarno pretjerujes.

Najbolje da se vratis nazad na ciste XP i to je to (ako su ti bili "najbolji"), a ne da forsas OS koji ti ocito "ne lezi" ili nemas neka osnovna znanja sto se tice toga.

Evo, meni nikada nisu odgovarali npr. Win 8/8.1 kao ni recimo Vista pa sam koristio XP do izlaska Win7 (IMHO odlican OS) te sada Win 7 umjesto Win 8 (tako da ne mogu reci jesu li Win 8 bili ok ili nisu, kada nisam imao volje privikavati se na iste (probao i lagano ih maknuo jer mi se doslovno nisu svidali i jednostavno sam navikao na Win 7 (ne kazem da je to dobra stvar vec cisto neki moj osobni odabir).

Zbog tako nekih stvari nisam jos digao ni Win 10, ali vjerujem da cu sutra to sve uspjeti odraditi jer nakon zamjene MBO, tri CPU-a, dva GPU-a (Nvidia i ATI), hrpe hardova te iskreno n znam cega sve ne i to s jednom instalacijom Windowsa., vrijeme mi je da napravim taj nesretni "format c" (inace da ne selim sve na novi HDD, ostavio bi cak i upgrade no najbezbolnije rijesenje mi je upgrade i clean install posto si ne mogu dopustiti zezati se s OS-em ne znam koliko vremena).

Prije mi to kao klincu nije bio neki problem, dapace, obozavao sam tweakati OS i zezati se sa svime time no danas ipak vise cijenim svoje slobodno vrijeme koje potrosim na neke druge stvari te krpam OS godinama i dok radi-radi, a ocito su trenutni Win 7 odlicni jer sam ih stvarno gazio maksimalno no eto, vrijeme je za upgrade i novi OS (i naravno dual boot s Ubuntu koji mi sve vise postaje glavni OS (nakon 10+ godina koristenja istoga, lijepo je vidjeti tako dobru podrsku po defaultu za navedeni OS).

al ga svi volite srat pa u PM, ako znate, pomozite ako ne šutite i ignorirajte, stavio sam win 10 jer mi je stigao preko win updatea za test, nije mi legao i sad ne mogu vratit win 7 a da sve aplikacije ostanu gore (settings, recovery, get back to windows 7 (ili windows 8.1 tko ga je imao prije win 10) ) nego očito moram rušit jer je komp zabrijao da mu nešto fali i to je to, očito moram rušit sve ispočetka a to fakat više nemam ni vremena ni volje ali mi ne gine izgleda, 100 puta sam stavljao win 7 i starije OSove uvijek sve radilo a sada s ovim samo error za errorom, očito ubuduće ne treba se zaletavat barem pola godine kad microsoft nešto napravi jer je u klincu i 100 puta moraju peglati, srećom starije OSove sam imao nekako sreću da sam uvijek stavljao i po godinu dana nakon što su izašli, ali znatiželja me zajebala sa windows 10 i sad se mogu slikat očito

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Da je meni znat kog vi boga radite sa tim Windowsima kad ih uspijete tako razje...

Meni od prvog insidera radi kako spada, na laptopu na kojem sam sad (upgrade sa 7 x64) isto radi bez problema a nije da je baš "prazan" - sva sila MSovih alata, VS, MSSQL i tko zna što još (4 browsera, TFS, svašta nešto...) nema uopće problema.

Ako nekom ne radi, nek fino ostane na 7/8. Nitko ga ne tjera na desetku (osim onog kud svi, tud i mali Mujo).

Covjek objasnio

17 godina

Evo kratiki pogled na QTTabBar ; fluidno, funkcionalno sa pregršt opcija

Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina
doktor1 kaže...

Evo kratiki pogled na QTTabBar ; fluidno, funkcionalno sa pregršt opcija

Ima li kakvog (većeg) udara na performanse?

Swedish latin super funk.
17 godina

Imam neke mušice sa Windowsima! Dva mjeseca na preview buildovima nikakvih problema i nakon čiste instalacije nered! Tri puta sam radio čistu instalaciju i stalno neki problemi... Ponovno sam skinuo ISO sa MS stranice te napravio novi butabilni USB, (novi medij)... No isti kurac:

Nakon - Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

dobivam ovu poruku:

Error: 0x800f081f

The source files could not be found.
Use the "Source" option to specify the location of the files that are required t
o restore the feature. For more information on specifying a source location, see
Configure a Windows Repair Source.
The DISM log file can be found at C:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log

Idem probat ovo:

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
sfc /scannow
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 15:55 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

kale_fotograf

Očito ti Windowsi vraćaju za sve "lijepo" što si o njima a i nama nadrobio posljednjih dana

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

kale_fotograf

Očito ti Windowsi vraćaju za sve "lijepo" što si o njima a i nama nadrobio posljednjih dana

ma vama svima svaka čast, svak je pomogao koliko je mogao, očito nije kod svih upgrade prošao glatko nego bi trebalo uvatitit vremena za clean install (isto kao i za eventualni rikverc na stari sistem) a jbg nažalost vremena je malo teže uvatit pa se pokušava krpat dok ide ide

16 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Imam neke mušice sa Windowsima!

A što ti bi?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

dobio sam poruku da mogu skinuti upgrade win 10 međutim win 7 mi javlja error

kako instalirati update za win 7 gdje piše failed

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
skank666 kaže...
doktor1 kaže...

A što ti bi?

Krumpir fajlovi

11 godina
neaktivan
Perooo1 kaže...

Imam i HP Photosmart 5510 e-All-in-One Printer kojeg često koristim i bilo bi veliko stanje ako ne radi na win10. Trenutno ne vidim na službenoj stranici drivere za win10 i ne znam jel bi stariji driveri radili pa me zanjima ako netko, kojim slučajem, ima isti printer: radi li sve kako spada? :)

Da se nadovežem, pronašao sam stranicu ako netko kao i ja želi saznati ima li printer podršku za win10, pronađete model i lijepo piše :)

Link

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 16:27 (Perooo1).
15 godina
neaktivan
miller1985 kaže...

dobio sam poruku da mogu skinuti upgrade win 10 međutim win 7 mi javlja error

kako instalirati update za win 7 gdje piše failed

probaj ovo

1. Go into "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" and delete everything in that folder.
2. Now, run the command prompt as an administrator. Type in "wuauclt.exe /updatenow".
3. Go to your Control Panel > Windows Update and your Windows 10 should start re-downloading from scratch

mada ako ti nije oglavu probaj ostati na win 7 dok se ne isprave sve mušice, OK je sistem sve u svemu (ima potencijala ali traži i dosta privikavanja), ali na starijem hardveru zna raditi probleme ponekad, a zna se dogoditi da odmah nakon upgradea treba clean install napraviti jer zna raditi neke probleme

17 godina
doktor1 kaže...
skank666 kaže...
doktor1 kaže...

A što ti bi?

Krumpir fajlovi

Naravno kad si mijenjao ikone (i ko zna sta jos)...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...

Naravno kad si mijenjao ikone (i ko zna sta jos)...

Samo sam čeko...

Imam sranja od prve minute instalacije čisto OSa!!

Sinoć sam ponovno formatiro disk, odmah nakon instalacije pokrenuo sfc i ISTA STVAR!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice