Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.887.697
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
10 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Arendelle kaže...
doktor1 kaže...

Otkad se je pojavila ova tema za Windows 8 imo sam ju instaliranu, dakle negdje dvije godine. Niti jednog problema o kojem ti pričaš. Treba znati odabrati kvalitetnu temu!

Zato sam i reko da će Silk, (kao i Licorice) biti odlična tema jer je autor isit kao od ove Base i čovjek radi odličan posao.

Dok sam za onu prije temu reko da je dosta dobra, ne odlična jer ima neke mušice!

A to šta Micorosft službeno ne podržava ne znači ama baš ništa!

Microsoft je službeno i nakrco Windows 10 sa bloatwareom kao šta je 3D builder, ona Solitare collection, Bing Finanice itd... Dali je to znak da je to sve super duper i da to moramo imat na našem računalu?

To je sve do korisnika.... Steam, WinRAR, GOM, BSPlayer, MIS Afterburner, FastStone su samo neki programi koje imam i podržavaju skinove... Dakle to je opcija koju mnogi ljudi koriste i nema tu ništa nejasno kako ti tvrdiš.

Ako je to platforma za pokretanje aplikacija ne treba značit da se moram sljepo držat njihovih zamisli koji nekad i nisu najbolje/najljepše!

O. K., povlačim se. Nisam upućena u problematiku, već govorim o onome što vidim - kad sjednem za neko računalo koje ima instalirano temu (koja može na prvi pogled izgledati doista lijepo i koja često njeguje dizajnerski stil koji mi se viđe sviđa od onog MS-ovog), uvijek primijetim manjkavosti o kojima sam govorila. Nekad su to oni padajući izbornici na vrhu prozora (File i ini) malo drugačijeg tona boje od pozadine, nekad je neki klizač krivoga stila i slično. Nije to velika stvar, većini koji imaju instalirane teme takve stvari ne smetaju, ali mene živciraju i zato su mi teme trećih strana no-no. Iako, rekla sam, OKP-ovka sam i najviše volim ostaviti originalni izgled jer onda ne moram razmišljati o tome jesam li instalacijom teme potencijalno nešto zeznula, kao što su neki članovi sugerirali.

slazem se s tobom da je to cesto slucaj sto si napisala, zato i ja izbjegavam teme koje mijenjaju sve zivo. Pod temama sam mislio na MS teme, ništa drugo, dakle promjene wallpaper, boje i to obično meni (a profi sam fotograf i dizajner rekoh) izgleda sasvim ok, s tom opaskom da su MS wallapaperi često mutnjikavi i neoštri, očito nekvalitetno smanjuju slike, čisti amaterizam ali to riješim tako da odem na neki od specijaliziranih sajtova za HD wallpapere pa si sam slažem te jednostavne teme. Volim jednostavnost u dizajnu, ali opet ne ovakvu jednostavnost dizajna menija u win 10, dobro je netko iskomentirao to na webu, da se čine kao da nitko nije radio na tome, čisti minimalizam bjeline ....dok recimo dizajn novog start menija mi je odličan, tako bi ga i sam napravio, sve od izgleda, ikona, fonta, zamucenja kod prozirnosti, jako dobro. dajem ruku u vatru da taj koji je radio start meni nije vidio ove ostale menije, vec je to radio drugi covjek ili tim...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:24 (skyactive).
17 godina
4mal kaže...

ukratko volis sve out of box

Jer 3D bulilder app je prijeko potrebna svima

I to je ta vanilla Desetka

Ma tko je to odlučio da ta aplikacija dolazi sa Windowsima!?

A nekonzistentnost dizjana Windowsa deset je ravno onom o čemu kolegica priča!

Već sam piso...

Pazi default dizajn ikona:

Kao da si stavio četiri različite teme i svaka vuče svoje ikone!

Onda miksanje starog i novog sučelja. Ono kliknem na proporties u taskbaru, idem podesit obacvijesti, klik i opa skroz drugi dizajn... Smjeh..

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:38 (doktor1).
9 godina
odjavljen
skyactive kaže...

slazem se s tobom da je to cesto slucaj sto si napisala, zato i ja izbjegavam teme koje mijenjaju sve zivo. Pod temama sam mislio na MS teme, ništa drugo, dakle promjene wallpaper, boje i to obično meni (a profi sam fotograf i dizajner rekoh) izgleda sasvim ok, s tom opaskom da su MS wallapaperi često mutnjikavi i neoštri, očito nekvalitetno smanjuju slike, čisti amaterizam ali to riješim tako da odem na neki od specijaliziranih sajtova za HD wallpapere pa si sam slažem te jednostavne teme. Volim jednostavnost u dizajnu, ali opet ne ovakvu jednostavnost dizajna menija u win 10, dobro je netko iskomentirao to na webu, da se čine kao da nitko nije radio na tome, čisti minimalizam bjeline ....dok recimo dizajn novog start menija mi je odličan, tako bi ga i sam napravio, sve od izgleda, ikona, fonta, zamucenja kod prozirnosti, jako dobro. dajem ruku u vatru da taj koji je radio start meni nije vidio ove ostale menije, vec je to radio drugi covjek ili tim...

Onda mi zaključak ipak nije tako glup kao što si maloprije rekao? :)

Vidim da neki miješaju predinstalirane aplikacije s dizajnom. Kakve to ima veze jedno s drugim? Ako neku predinstaliranu aplikaciju ne koristiš, jasno je da ćeš je vjerojatno obrisati.

Rich bitch!
17 godina
Arendelle kaže...

Vidim da neki miješaju predinstalirane aplikacije s dizajnom. Kakve to ima veze jedno s drugim? Ako neku predinstaliranu aplikaciju ne koristiš, jasno je da ćeš je vjerojatno obrisati.

Nečeš ako si neki laik..

Jer za izbrisat Microsoftova govna treba pokrenut PowerShell i malo radit...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:36 (doktor1).
11 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Moze pomoc oko update loopa?

Zasad sam izbrisao sve iz update download foldrea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
skyactive kaže...

Onda mi zaključak ipak nije tako glup kao što si maloprije rekao? :)

zato jer sam ja mislio na klasicne - MS teme koje ni malo ne mijenjaju bilo sta sto tebe (a i mene) smeta a i ti problemi koje navodis nisu funkcionalne vec estetske prirode

vjerojatno je da ima i custom tema koje su dobro prilagodjene, ali rekoh puknem lijep wallpaper, promijenim boju koja mi se svidja i to je to. jedna od ne tako brojnih zamjerki za dizajn win-a mi je bio start meni, sad je i to daleko ljepse

mene daleko vise brinu nefunkcionalnosti, kao ovo da mi ne radi zvuk na godinu dana staroj maticnoj ploci a radio je super na svim win od 8 preko 8.1 do buildova win 10.

to je kao da kupis lijep auto ili si s lijepom zenom a auto je dosadan u voznji te se kvari ili analogija sa lijepom zenom koja je dosadna kao komarac...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:43 (skyactive).
12 godina

Zašto ne mogu odabrati folder sa slikama koji je u Dropbox fodleru za background slideshow? Ako isti folder maknem iz Dropboxa onda radi. LoL, na Win 8.1 je ovo radilo.

Događa se još nekome da pri pražnjenu Recycle Bina ikone na taskabru nestanu na sekndu?

Nema Scan metro apliakcije iz Win 8.1... šteta za moje potrebe dušu dalo.

Notification centar svijetli da ima nešto a kad kliknem prazno...

Malo Settings, malo Control Panel...

OK Je 10tka, ali mogli su to i bolje ispolirati.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

I laici znaju čitati upute kojih je svakim danom, jačanjem interneta sve više. Ne postoji stvar koju bi prosječni korisnik htio napraviti, a da za to ne postoje detaljne upute na internetu.

skyactive kaže...
mene daleko vise brinu nefunkcionalnosti, kao ovo da mi ne radi zvuk na godinu dana staroj maticnoj ploci a radio je super na svim win od 8 preko 8.1 do buildova win 10.

to je kao da kupis lijep auto ili si s lijepom zenom a auto je dosadan u voznji te se kvari ili analogija sa lijepom zenom koja je dosadna kao komarac...

Nije MS kriv što proizvođači hardvera nisu napisali valjane upravljačke programe.

Rich bitch!
17 godina
Syke kaže...

Događa se još nekome da pri pražnjenu Recycle Bina ikone na taskabru nestanu na sekndu?

Da!

I to od 10.06 dok sam samo radio upgrade buildova do neki dan nikakivh problema..

Čista instalacija i nakon dvije minute ikone blendaju nakon pražnjenja kante ili brisanja stvari sa desktopa

10 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

I laici znaju čitati upute kojih je svakim danom, jačanjem interneta sve više. Ne postoji stvar koju bi prosječni korisnik htio napraviti, a da za to ne postoje detaljne upute na internetu.

skyactive kaže...

Nije MS kriv što proizvođači hardvera nisu napisali valjane upravljačke programe.

MS se hvali kako su raznorazni uređaji certificirani i da rade za win 10, a ocito to nije tako. dosad je sve radilo, sad ce opet bit muka sa driverima i za kameru i za zvuk i za vjerojatno printer...zato ne volim Microsoft

p.s. - izvadio sam kabel od slusalica s micom i stavio u ulaze od iza na kucistu i sad mic radi...a naprije mic ulaz ne radi, a radio je do sada, cudno...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:57 (skyactive).
16 godina
neaktivan

Evo moj prvi bug na Win 10.

Igram GTA V i ne mogu ni 10 minuta igrat, nego ide BSOD.

Ima li itko ideje kako riješit ovo? Na 8.1 nikakvih problema nije bilo, friška instalacija i sve. 

Uploader jebe slike... LINK

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 17:03 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
skyactive kaže...
p.s. - izvadio sam kabel od slusalica s micom i stavio u ulaze od iza na kucistu i sad mic radi...a naprije mic ulaz ne radi, a radio je do sada, cudno...

Da tebe ne zezaju samo kriva podešavanja zvuka?

Rich bitch!
16 godina

Zauzeće diska nakon clean install-a, kojih parstotina MB u one driveu i sat vremena browsanja (bez instalacije ijednog dodatnog programa, osim last update-a i drivera)

Nije loše.

Zauzeće Zauzeće
morrisoN

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
skyactive kaže...

Da tebe ne zezaju samo kriva podešavanja zvuka?

ne, baš driveri jel se iza čuje ok (doduše šum se isto čuje u pozadini) dok se naprijed zvuk snimljen s mica vrlo vrlo slabo čuje

sad vidio na siteu AsRocka da su izdali drivere za matičnu (dakle i za zvuk) za win10, pa bi trebalo bit ok nakon njihove instalacije

kamera mi radi isto ali tek nakon sto sam instalirao softver za win 7 mislim cak da je ili 8 64 bit...ali win10 sami nisu povukli drivere za sve ove uredjaje, vjerojatno zato jer je upgrade, mozda da sam napravio clean install bi...

eto za druge da ne panicare

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 17:08 (skyactive).
10 godina
odjavljen
morrisoN kaže...

Zauzeće diska nakon clean install-a, kojih parstotina MB u one driveu i sat vremena browsanja (bez instalacije ijednog dodatnog programa, osim last update-a i drivera)

Nije loše.

Evo moga zauzeća.

12 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ima li itko ideje kako riješit ovo? Na 8.1 nikakvih problema nije bilo, friška instalacija i sve. 

Kako da ti je taskbar "tanak" i da piše device manager, nova poruka u temi id. U mene je praktički stari debeli s sedmice

9 godina
odjavljen
Predator003 kaže...

Kako da ti je taskbar "tanak" i da piše device manager, nova poruka u temi id. U mene je praktički stari debeli s sedmice

I Sedmica je imala tu opciju - to je ovo.

Rich bitch!
14 godina
odjavljen

Dobro je da ima ovh custom tema, Icon Packova itd. jer su neke stvari u Windowsima užasno dosadne, i nemaštovito napravljene, pa je baš gušt nešto customizirat.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Trenutno pokušao -> Reinstall drivera za grafičku, nije BSOD, ali me izbacilo iz GTA V nakon nekog vremena (jedno 10 min max opet). 

Ima li netko ideje?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

ekipa jel netko skužio da više u control panelu nema ikone za windows update nego sve ide preko settingsa i izgleda dosta tabletski, i ne znaš da instalira neke updateove, a vidim da mi ih je 3 instalirao

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mitsuoka kaže...

Trenutno pokušao -> Reinstall drivera za grafičku, nije BSOD, ali me izbacilo iz GTA V nakon nekog vremena (jedno 10 min max opet). 

Ima li netko ideje?

Auu ... 4890? Yebiga, za to više nema podrške u Desetki.

Jesi probal 13.1 ili 13.4 Beta za Osmicu?

kale_fotograf kaže...

ekipa jel netko skužio da više u control panelu nema ikone za windows update nego sve ide preko settingsa i izgleda dosta tabletski, i ne znaš da instalira neke updateove, a vidim da mi ih je 3 instalirao

Da, nema je odavno, još od builda 10162.

keyofdestiny13 kaže...

Evo moga zauzeća.

Pametnije bi bilo ostaviti 100 - 120 gb za sistem i napraviti još jednu particiju za sve ostalo. U slučaju ''nedaj bože'' ovak možeš ostat bez svega.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 18:38 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

e to ne znam od kojeg builda tog nema, niti se ne sjećam koji je bio zadnji kojeg sam testirao negdje prošle godine ako se ne varam na virtualnim mašinama

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Da, govna AMD-ovska. NVIDIA još uredno izbacuje upravljačke programe za kartice iz tog razdoblja, a AMD nije izbacio upravljačke programe ni za Windows 8.1. Doduše, može probati napraviti ovo (upute su za Windows 8.1, ali ga ništa ne stoji probati - dajem glavu na panj da će raditi) i vidjeti. Držim fige!

Rich bitch!
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Huh jebemu, nisam baš ovdje pa nisam updejtao moj pc, drugi je HW, a grafa je 270X s najnovijim driverima (amd-catalyst-15.7.1-win10-64bit). Evo, u međuvremenu sam opet zaigrao 10 min, opet crash, ali bez BSOD. 

Ono što je najtragičnije, GTA radi bolje nego na 8.1, nema stutteringa više, više manje je 50-60FPS na Very High detaljima, al odjednom se samo zamrzne i izbaci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 18:47 (Mitsuoka).
9 godina
neaktivan

d.dan

nadogradnja sa win 7 ,prošla bez problema ,na dva novija laptopa, Windowsi 10 su mi ok, sve radi kako treba

ali zeza stari dobri HP COMPAQ 6715b, sad imam problem i morao sam se vratiti na win 7 

razlog kad se ugasi računalo , ponekada se digne normalno ali najčešće neće ,ono prođe bios i onaj znak wina i crno , znam čekati i po 10 min ,ništa

tad pet do deset puta paljenje i gašenje i sve ok i tako u krug

to mi je starije računalo HP COMPAQ 6715b (služi kao treče u kuči ,ne vrijedi puno znam ali mi je jako drag lap)

mislim da je problem u grafičkoj koju kad win 10 postavim, ima njihove one univerzalne drivere rezolucija 1024 x 768 (mislim), a onda ručno instaliram drivere od viste (drugih nema) ono iz unutra ih instaliram ručno ih dovedem do drivera i rezolucija bude kao na sedmici 1280x800 

Ili je problem u biosu kojeg ne mogu naci novijeg ili ne znam  ili sam kod pripreme instalacijskog usb-a trbao podesiti drugacije nego na novijim laptopima (radio sa rufusom)

ili nešto treće 

ako netko zna u ćemu je problem, bio bih zahvalan

hvala

specy preformanse laptopa

0 0 hvala 0
16 godina
Mitsuoka kaže...

Huh jebemu, nisam baš ovdje pa nisam updejtao moj pc, drugi je HW, a grafa je 270X s najnovijim driverima (amd-catalyst-15.7.1-win10-64bit).

A ne znam onda. Sinoć je izašel neki update, jesi ga instaliral?

v. 15.20.1062 v. 15.20.1062
(evo, ima ga i na Sedmici)

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 19:10 (kizo2703).
14 godina

3. dan sam na Desetki. Ama baš nikakvu zamjerku nemam, svi driveri i programi rade bez problema, OS je jako brz i fluidan i što se toga tiče prezadovoljan sam. Jedini bug sam primjetio u aplikaciji za mail. Naime, kad je live tile uključen stalno mi piše da imam nepročitan mail ili više njih makar su svi pročitani. Što se igara tiče... Nisam očekivao ovo ali mogu reći da rade nešto bolje nego na 8.1.

Brzo je trebalo da sve novotarije pokopčam ali to i zahvaljujući ovoj temi i pojedinim forumašima koji su meni a i ostalima olakšali posao savjetima što, kako i zašto. Dokaz tome je što ovdje nisam imao potrebe ništa pitati pa zato, hvala vam!

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Je imam baš taj najnoviji 15.20.1062.1002.

Evo sad sam upalio Dirt Rally, odvozio jednu stazu i na kraju mi izbaci neki error za Redistributable visual c++ koji nisam mogao pročitat (crn ekran dok nisam sve ALT + F4), ali sam ubra nešto Pure Virtual... 

Sad, kako napraviti što čišći reinstall svih tih datoteka? Ili ima možda kakav program za fixat sve to? 

Ja sam namjeravao uninstall svih ovih tu na ss, odvrtiti ccleanerom jedan put i onda install?

LINK na SS 

16 godina

Upgradeao 7icu Home Premium i sve je super, samo što mi je text u Edgeu blurran. Na firefoxu i u sistemu je čisto, samo Edge zeza.
Probao sam u setingsima mijenjati reading style, ali ne pomaže...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam čudan problem  sa Mozilom firefox.

Ne otvori odma Gogle tražilicu nego izbaci eror 404.

Kad kliknem na Gogle onda se otvori kako treba.

Upostavkama sam sve ispravno namjestio.

Moj PC  
0 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice