Jedno pitanjce. Da li sa novim Windowsima dolazi nešto što se zove Malware Protectio Live ili sam ja to ubrao nešto? Defender i Malwarebytes ne nalaze ništa.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.875.410
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
čemu takav nastup i nosina u zraku
To ti je ovdje normalno.
Jedno pitanjce. Da li sa novim Windowsima dolazi nešto što se zove Malware Protectio Live ili sam ja to ubrao nešto? Defender i Malwarebytes ne nalaze ništa.
Ja to vidija nisam
Ja to vidija nisam
Znači neki seronja mi se naselio. Kako da ga maknem kad ga Defender i Malwarebytes ne vide?
Ako se isceprka key sa key finderom, i ukoliko dodje do mjenjanja komponenti, da li se moze sa tim keyom ponovno aktivirat OS?
Ljudi pomagajte. Dobijam poruku something happen kada hocu da ga upgradujem, uradio sam u kontrol panelu ono za promenu jezika ali nista? Sta da radim?
EDIT: Zaboravih da kazem da trenutno imam Windows 7 Ultimate.
Iako sam insider od kad su pustili nadogradnje ostalima, ne želi mi skidat app sa stora a bome niti deinstalirat neke... E,sad znam da ima neka naredan u powershellu da ih "resetira" (appove) ali je ne mogu naći.. Bilo kakva druga pomoć bi također dobro došla ako se još netko susreo s tim problemom.
isto vrijedi i za tebe, također si mogao pročitati da pitam za 7-icu, ne 8-icu prije nego me svrstaš u "vjetrenjače"
To se nije ticalo samo tebe, ali ako si osjetio pogođen, super, barem netko zapaža nešto.
Ja to vidija nisam
Znači neki seronja mi se naselio. Kako da ga maknem kad Defender i Malwarebytes ga ne vide?
Probaj pogledat s Adwclener i Emsisoft emergancy kit i Zemana antimalware, ako nista ne pomogne onda FRST.

Ako se isceprka key sa key finderom, i ukoliko dodje do mjenjanja komponenti, da li se moze sa tim keyom ponovno aktivirat OS?
Ne, jer key koji ćeš išćeprkat će vjerojatno bit ovaj univerzalni (VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T) kojeg svi imamo, a kod clean installa na novi hardver microsoft jednostavno po ničemu ne može znat da si to ti pa da ti ponovo aktivira windowse.
isto vrijedi i za tebe, također si mogao pročitati da pitam za 7-icu, ne 8-icu prije nego me svrstaš u "vjetrenjače"
To se nije ticalo samo tebe, ali ako si osjetio pogođen, super, barem netko zapaža nešto.
nemam trenutno niti jedan dvd, usb mi je pun potrebnih stvari i onda se sjetim da sam negdje na temi vidio da se može i mountat
potrudim se listat 5-6 stranica unazad i nađem post koji se odnosi na win8 - ali to nigdje nije naglašeno, a ja nemam iskustva s win8 i bilo mi sumnjivo da će power iso ostat s mountanom slikom dok se upgrejda win
i onda pitam prvi put nešto na temi i poserete me, normalno da sam pogođen, pogotovo jer mi predbacujete da ne čitam, a ni sami niste pročitali da pitam za win7, ne win8 gdje se njegov mount podrazumijeva - što ja i ne znam, jer ga nisam koristio
zasmetalo mi, jbga, jer nije da sam dosad dosađivao sa stotinu glupih pitanja
Ima li smisla ici na win10 enterprise u odnosu na PRO verziju i gdje se moze skinuti enterprise? Onaj media creation tool toga nema. Hvala.
Kakav enterprise? ako mislis na onaj 90 dana trial dode ti na istu stvar kad ovog mozes godinu dana free
vidim vecina ljudi miješa ovo. Nije godinu dana free,nego je vječno free ako izvrsis upgrade unutar godine dana.
"Yes, free! This upgrade offer is for a full version of Windows 10, not a trial. 3GB download required; internet access fees may apply. To take advantage of this free offer, you must upgrade to Windows 10 within one year of availability. Once you upgrade, you have Windows 10 for free on that device."
Da, ali sam mislio da on treba trial, a trial ti je praktički tih godinu dana (pirati mogu godinu dana)
@picajzla, Win7 ima originalni mount softver...zove se Virtual CD-Rom panel...identican je ugraden u shell od W8
Prvi problem koji mi se stvorio, a to je da je cijeli start i taskbar umrli nista ne funkcionira na njima. Desilo se nakon sta su se update install i restarta.
EDIT: nestao mi je dropbox i onedrive iz explorera
Probao sam: sfc /scannow = nista
system restore = kaze da nema tocke za vracanje, da je iskljuceno kreiranje tocaka
Upisati u Powershell : Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Ne znam sta jos da probam
Itko?
Jel vi imate problema oko YTa? Kao da Edge ne prihvaća kolačiće od njega. Već sam dvadeset puta kliknio da shvaćam politiku kolačića(ono gore što plavo bude) i opet mi izbacuje a ovaj ograničeni mod ne mogu nikako ugasit...
Jel vi imate problema oko YTa? Kao da Edge ne prihvaća kolačiće od njega. Već sam dvadeset puta kliknio da shvaćam politiku kolačića(ono gore što plavo bude) i opet mi izbacuje a ovaj ograničeni mod ne mogu nikako ugasit...
Edge je očito u beta fazi...probaj nešto drugo
Jedino što meni ne radi i užasno me frustrira - kad right-clickam na start orb/logo, nijedna opcija koju kliknem (recimo Control Panel ili Programs and features) ne radi....nista se ne otvara
Meni radi bez problema.
Pogledaj DISM repair u FAQ.
Meni radi bez problema.
Pogledaj DISM repair u FAQ.
Jesam...radi prvi put nakon reboota, drugi put više neće lol...
student sam i imam mogućnosti skinuti besplatni windows 10 ( pa da mogu napraviti clean install ), ali sam naišao na 13 varijanti toga vindowsa pa vas molim savjet koju skinuti
varijante su ove
- Windows 10 EDU
- Windows 10 (Multiple Editions)
- Windows 10 EDU N
- Windows 10 N (Multiple Editions)
- Windows 10 (Multiple Editions) Debug/Checked
- Windows 10 Features on Demand
- Windows 10 IoT Core for MinnowBoard MAX
- Windows 10 IoT Core for Raspberry Pi 2
- Windows 10 Language Interface Pack
- Windows 10 Language Pack
- Windows 10 N (Multiple Editions) Debug/Checked
- Windows 10 Symbols
- Windows 10 Symbols Debug/Checked
znači, koju od tih skinuti? pretpostavljam da možda ovu "multiple editioins", ali nisam 100% siguran
zna li neko može li se uč u safe mod jer ja neuspjevan , ako može kako
Mozes, drzi SHIFT i odes na restart
gdje se može preuzeti .ISO x64-bit inačice,
odnosno gdje je .ISO posložen po izvedenicama Windowsa 10...
nekako se mislim i znam da neću raditi upgrade, već da ću ići putem clean instalation
Skini media creation tool s microsoftove stranice i kreni od toga, dalje se možeš sam snaći.
A mogao bi i, ne znam, ovako od oka mi pada na pamet da pogledaš povezanu temu, Windows 10 FAQ
Je li moguće promijeniti diagnostic and usage data sharing?
Samo ako izađeš iz Insider programa.
student sam i imam mogućnosti skinuti besplatni windows 10 ( pa da mogu napraviti clean install ), ali sam naišao na 13 varijanti toga vindowsa pa vas molim savjet koju skinuti
varijante su ove
- Windows 10 EDU
- Windows 10 (Multiple Editions)
- Windows 10 EDU N
- Windows 10 N (Multiple Editions)
- Windows 10 (Multiple Editions) Debug/Checked
- Windows 10 Features on Demand
- Windows 10 IoT Core for MinnowBoard MAX
- Windows 10 IoT Core for Raspberry Pi 2
- Windows 10 Language Interface Pack
- Windows 10 Language Pack
- Windows 10 N (Multiple Editions) Debug/Checked
- Windows 10 Symbols
- Windows 10 Symbols Debug/Checked
znači, koju od tih skinuti? pretpostavljam da možda ovu "multiple editioins", ali nisam 100% siguran
Broj 2...rokni Pro
Upravo pišem na 10 tki pre zadovoljan,sve radi suber glatko bolje od 7 ice.Edge je super i brz možda i brži od chromea i njegovo vrijeme dolazi,inače kako da ih aktivaram besplatno ima li kojih product ključeva for free 1 god?
Gdje se može vidjeti koji DirectX imam? I kako da dodam na start meniu prečace(tamo gdje je tipka za sve aplikacije i power button)?
Uocio sam problem, da li itko ima slican?
Na lapu, kada upalim, ne raspoznaje mi ruter, iako ruter radi uredno i signal je max na mobu.Kad ugasim - upalim wi fi na lapu nece da nadje moj ruter iako susjedne nadje uredno.Tek nakon sto restartujem ruter dobijem signal i uredno se konektujem.Jel se desava itkome ovo, na 7 mici se nije nikada desavalo.Da li je do rutera ili do 10 tke :)
Upravo pišem na 10 tki pre zadovoljan,sve radi suber glatko bolje od 7 ice.Edge je super i brz možda i brži od chromea i njegovo vrijeme dolazi,inače kako da ih aktivaram besplatno ima li kojih product ključeva for free 1 god?
Nema ih još. Probaj se uključiti u Insider program, pa ćeš onda imati ''for free'' dokad hoćeš, ili dok ga ne ugase, a to neće biti tak skoro.
Gdje se može vidjeti koji DirectX imam? I kako da dodam na start meniu prečace(tamo gdje je tipka za sve aplikacije i power button)?
dxdiag u Run i klik OK?