Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.470
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Pa to je kao da radiš u Linuxu.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Windows 10 dolazi 27. srpnja

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 5
16 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Pa to je kao da radiš u Linuxu.

Ghost in zshell...

P.S. - da vidiš koliko ti treba powershell za Win10 na RPi2... Sve preko njega ide (čak i deploy aplikacija)

My name is Legion... For we are many!
14 godina
mario.L_hr kaže...
Kaže baba Vanga da oni koji ne budu instalirali sve buildove i redovito odrađivali questove te odrađivali feedbackove neće dobiti free key. A baba Vanga je bliska s MS-om.

A čuo sam za to.

Ma ja sam pop... već odavno, preskočio sam ja dosta buildova još tamo na početku.

Bit će pare na stol i gotovo, kad daš pare, onda se ne moraš brinuti za ništa. 

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 12:20 (Valentin17).
17 godina

How to remove Windows 10 upgrade updates in Windows 7 and 8

Microsoft will ship Windows 10 later this year and with it comes an offer to upgrade existing versions of Windows to the operating system for free.

Since the majority of Windows users probably does not know about that offer as they may not read tech sites at all or only sporadically, Microsoft pushed updates to Windows 7 and Windows 8 systems that prepare the system for the update.

At least one of the updates, KB 3035583, appears to have been designed to advertise Windows 10 once it comes out.

While that may make sense, some users may not want to upgrade their system to Windows 10 after all. If you prefer to keep using Windows 7 or even Windows 8, there is no reason to keep these updates installed on the computer.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Specifikacije: http://www.microsoft.com/en-US/windows/windows-10-specifications

Za procesor ima samo ovo: "To install a 64-bit OS on a 64-bit PC, your processor needs to support CMPXCHG16b, PrefetchW, and LAHF/SAHF" za 64-bitne procesore.

Nema ništa za ono PAE, NX i SSE2. Prema ovome čini mi se da ću moći instalirati 32-bitnu verziju na staru kantu 

0 0 hvala 1
15 godina

Na svom windows 7 i na laptopu windows 8.1 sam dobio u trayu ikonicu na kojoj pise da se windows da besplatno preuzet i instalirat,a kao dolazi 27. pa mi nije sada najjasnije :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel zna netko kako o riješiti fbl_impressive Professional 10130 - Error 0x80246017 ona fora u regedit-u ne radi 

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability
BranchName = fbl_release
ThresholdRiskLevel = low

...My life, My game, My rules...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam to riješio skidanjem ISO verzije i normalnom nadogradnjom (10122->10130).

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Elles D. kaže...

Ja sam to riješio skidanjem ISO verzije i normalnom nadogradnjom (10122->10130).

Zašto ne odmah iso 10130?

Swedish latin super funk.
11 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Elles D. kaže...

Zašto ne odmah iso 10130?

Zato jer je prvo izašao build 10122 pa nakon njega 10130 te prilikom preuzimanja nadogradnje na noviji build pojavi se error i ne možeš ništa. I ja ču tom metodom preči na noviji samo čekam da se skine 

...My life, My game, My rules...
16 godina
Silwncer kaže...

Koliko traje ovaj crni ekran tokom instalacije ?

Puno, čak i kada insalacija dođe do 3% ne odustaj. Traje puno ali svaki put pročepi. Ne odustaj, akar ga ostavio preko noći. Govorim o Upgrade, celan nema crni ekran ako se ne varam (Tako je bilo a 10074, pardon prije njega, za 10074 ništa me nije pitao, preko noći računar se porbudio sa tim Buidom)

14 godina

BOk. Danas sam dobio poruku od windosna za rezerviranje windowsa 10.

Sad mene zanima: ako ja uzmem upgrade na windows 10, hoće li on biti orginal zavuijek, ilis amo godinu dana što se spominje?

P.S. Koristim Windows 7 ultimate orginal

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I meni je pristigao ovaj Windows Logo za predbilježbu Windowsa 10.
Zanima me dal je to cijela verzija ili?
(Naravno govorim kada isti budu dostupni na tržištu).
Te isto tako zanima me dal će se isti poći preuzeti samo putem nadogradnje ili kao zasebna iso. datoteka....

Prijaviti se za Windowse 10 ili ne, hm....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Sad mene zanima: ako ja uzmem upgrade na windows 10, hoće li on biti orginal zavuijek, ilis amo godinu dana što se spominje?

Zauvijek. U prvoj godini će ga biti moguće konzumirati.

Gale92 kaže...

Definitivno se prijavi. OS je odličan.

10 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Za procesor ima samo ovo: "To install a 64-bit OS on a 64-bit PC, your processor needs to support CMPXCHG16b, PrefetchW, and LAHF/SAHF" za 64-bitne procesore.

Nema ništa za ono PAE, NX i SSE2. Prema ovome čini mi se da ću moći instalirati 32-bitnu verziju na staru kantu 

nadam se da će biti tako 

10 godina
odjavljen

Pozdrav , i meni se pojavio prozor za nabavu windows 10, koliko se dugo može pričekati za instalaciju w10 tj. koliko dugo će biti besplatan  za instalaciju?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako nadogradiš do 29. Jula 2016. godine imaš Win 10 besplatno zauvijek. Naravno ako nadogradiš sa legalne Win 7 ili Win 8.

1 0 hvala 0
14 godina

Ja kliknuo na ikonicu za prijavu...
zar ne treba upisivati nikakvu e-mail adresu?
ili će nadogradnje dospijeti sada sama putem "update" značajke? (naravno govorim o Windowsima 8.1 Pro)

0 0 hvala 0
16 godina
Gale92 kaže...

ili će nadogradnje dospijeti sada sama putem "update" značajke? (naravno govorim o Windowsima 8.1 Pro)

Vjerojatno program bilježi samo hardware ID (tj. Product ID) i po tome identificira PC.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
11 godina
odjavljen

@Envy radi sa vmdk .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

''Yes, free. This limited time upgrade offer is for a full version of Windows 10, not a trial''

Navlakusa ili?

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Ne free je ako su original Windowsi. Btw. je li se to dobije onako ili uz update ? Ja nemam nijedan update na laptopu jer bi laptop bio unbootable.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izvone kaže...

Na svom windows 7 i na laptopu windows 8.1 sam dobio u trayu ikonicu na kojoj pise da se windows da besplatno preuzet i instalirat,a kao dolazi 27. pa mi nije sada najjasnije :D

- što nije najjasnije? Datum? Pa ako u trgovinama bude od 29tog.. MS možda već danas ima RTM, svaki datum između je moguć,.. nevažan + dodaj timezonu pa pomak od pola dana za nas itd. Ili nije najjasnija ponuda? Izlazi novi (stari) OS, MS ga daje đabe.. (zapravo upgrade) pa jednom sam tako u konzumu konzumirao kavu, sendvić.. i ne čudim se promotivnim poklonima.

Tony1999 kaže...

- ne zauvijek tj nemaš takvu garanciju. Original? Postoje neki neoriginalni win? Valjanu licencu (key) možeš izgubiti npr blacklistan ID, a svaki win je origigi osim modificiranog.

Gale92 kaže...

I meni je pristigao ovaj Windows Logo za predbilježbu Windowsa 10.
Zanima me dal je to cijela verzija ili?
(Naravno govorim kada isti budu dostupni na tržištu).
Te isto tako zanima me dal će se isti poći preuzeti samo putem nadogradnje ili kao zasebna iso. datoteka....

-ne to je pola verzije.

-nadogradnja je upravo to, nadogradnja. ISO možeš skinuti s njihovih str. (još ne RTMw10, ali možeš npr w8.1). Nema nekog posebnog razloga da ne bude tako i s w10, ali to ćemo vidjeti za mjesec-2.. (jer MS želi da juzeri pređu na w10, jedini kriterij je licenca-key a možeš i bez keya..)

Gale92 kaže...

-kažu da će i DHLom..  (da, naravno, zato se zove upgrade).

**

svi juzeri jednokratnih retail/oem ... su dobili 'rezervaciju'. Ostali (vlk..) ne, toliko o onoj dilemi koja verzija će biti tj s koje verzije OSa (prema kanalu licence-keya).

ne paničarite. Ne morate rezervirati... (ububožeioveinsidere s MSovim relaxanjem kriterija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

A vidjet ćemo s vremenom

0 0 hvala 0
16 godina
Bilal kaže...

Bilo je na početku kod Developer Preview 8-ce verzije bez dosta tih instrukcija pa je išlo neko takmičenje tko će podći OS sa što manje memorije, mislim da je rekord bio 32 MB RAM-a (!!!) ali kasnije barem ja nisam na mnoge računare (brandirane Lenovo) radi tih featuresa u samom CPU instalirati 8.x.

Mada kako je aresivan MS igrač postao ništa me ne čudi, ali gdje ćeš naći procesor bez NX i SSE2? Ne misliš valjda na Pentium 4 Northwood instalirati 10-tku? Ja bi bio najsretniji da može, iamam jedan sa čak 768 MB RAM-a 

Gale92 kaže...

Nadogradnja cijelog sistema 8.1 na 10 nema teorije bez tvoje DA odluke.

Došlo je obavještenje i svima koji imaju Windows 7. Ako netko zna kako je to prošlo ili se moglo odmah nadograditi sa 7 na 10 neka javi, zanima par kolega, a ja lično 7-cu nisam vidio 100 godina.

15 godina

Jel ima još netko problema sa start izbornikom na 10130?

I to ne problema kao u known issues, da se tu i tamo ne pojavljuje, nego ga uopće nema. Klikom na windows logo ili pritiskom windows tipke na tipkovnici se ništa ne događa. Probao sam upgrade sa 10122, pa upgrade sa 10074, pa reset sistema, ali bez poboljšanja.

Izuzev toga, sve ostalo što sam probao radi ok.

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
underdog kaže...

Jel ima još netko problema sa start izbornikom na 10130?

I to ne problema kao u known issues, da se tu i tamo ne pojavljuje, nego ga uopće nema. Klikom na windows logo ili pritiskom windows tipke na tipkovnici se ništa ne događa. Probao sam upgrade sa 10122, pa upgrade sa 10074, pa reset sistema, ali bez poboljšanja.

Izuzev toga, sve ostalo što sam probao radi ok.

Ja imam isti taj problem i s start gumbom i s notifications gumbom i da bi radilo tribam svaki put refrešat.

Upravo skidam build 10074 (koji sam greškom izbrisa sa stika) koji je puno bolji i s manje bugova nego 10122 i 10130 (barem na mom kompu je bio manje bugovit) i definitivno više ne idem na fast nadogradnje

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ja imam isti taj problem i s start gumbom i s notifications gumbom i da bi radilo tribam svaki put refrešat.

Upravo skidam build 10074 (koji sam greškom izbrisa sa stika) koji je puno bolji i s manje bugova nego 10122 i 10130 (barem na mom kompu je bio manje bugovit) i definitivno više ne idem na fast nadogradnje

Ja sam mislio da imam isti problem ali nakon što sam morao nešto obaviti i vratio se nakon kojih cca 2 sata, računalo je ostalo upaljeno,  problema više nije bilo.

12 godina
mario.L_hr kaže...
nicky.sl kaže...

Ja sam mislio da imam isti problem ali nakon što sam morao nešto obaviti i vratio se nakon kojih cca 2 sata, računalo je ostalo upaljeno,  problema više nije bilo.

Ma upaljen je praktično uvijek.

Zaboravio sam napomenit nemogu pokrenut Insider hub i nemogu ništa instalirat iz Store beta a u Spartanu mi nestaju strelice i ostale oznake dočim pređem mišem priko njih i ima toga još al nemogu se sad sitit

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice