Kako misliš "druga priča?" U pogledu izgleda ili ispravljenih bugova? Da li je store proradio kako treba? Videozapis se ne ruši pri učitavanj titlova iz mkv-a? Email aplikaciji konačno rade notifikacije mailova? Pri paljenju računala lampica NumLock se normalno aktivira? Kad se PC ugasi ne isključiva potpuno NIC i WOL je konačno proradio? Ovo je ono što me najviše iritira, ako su to ispravili idem odmah na nadogradnju. Ako nisu, već mi folderi više nisu narančasti nego žuti, to me ne zanima! Podforum za windows 10, piše se na kapaljku!
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.878.440
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zeleni star i novi plavi beta.
Ne znam ako je tako bilo prije
Bilo je... mada ne znam kojeg će vraga onaj zeleni. Skoro sve aplikacije od tamo su nekompaktibilne s win 10.
Dakle ja sam na Enterprise Insider Preview Build 10074 (da imam problem sa Tune.In netko je pitao applikacijom) u Slow prstenu tako da će me vjerojatno sledeći mjesec dočekati neki 102xx Build, nema se više ni vremena ni živaca reinstalirati kada se konačno vidi kako će to konačno izgledati novi evolucionarni Windowsi.
Build 10125 možeš instalirati bez problema - ovo je sasvim duga priča od 9xxx, pa čak i od tvog i builda 10122.
Pokreni instalaciju iz Windowsa, napravi upgrade i za pola sata imat ćeš sve što i sada.
Ako ti baš treba Enterprise, samo promjeni ključ nakon instalacije, sistem će dodat Windows2Go i (navodno) još neke sitnice i imat ćeš ''genuine'' Enterprise.
Kod mene jeste Enterprise (W2G mi ne treba jer sa sporim USB 2.0 32GB stickom i isto tako 2.0 sučeljem nema smisla nisam uspio napraviti Live Windows) ali Build 10074, nikakav 10122.
Sada kako da to napravim sa 10125, preko update ili 'čupanje' onih ESD fajlova ili čega već?
Ono što želim istaći nije mi stalo do novih Buildova, ako već čeka - neka čeka još malo pa neka ide kroz Update (neminovno htio ja to iil ne ići će, bez obzira što sam u Slow prstenu). Po meni se već nadzire RTM verzija, mada i poslije nje biće Updateova itekakvih.
Dakle koliko te razumijem od 10122 i 10125 razlika je velika i vrijedna intalacije? (upgrade). Ako je tako onda bih instalirao (upgrejdao, samo radi Adobe i MS i Corel i svašta nešto ne da mi se Clean)
Ne trebam ti goovriti da mi je ovo jedini i poslovni (honorarni poslovi ništa od firme) računad doma i nije me brigaš to je taj 'potez pomalo glup' jer ja nemam problema sa rušenjem sustava.
Offtopis: torrent mi je napunio SSD do vrha, jel ga trebam malo osloboditi ovih YIFY filmića makar 1/4 HDD-a da se neće degradirati totalno?
Kako misliš "druga priča?" U pogledu izgleda ili ispravljenih bugova? Da li je store proradio kako treba? Videozapis se ne ruši pri učitavanj titlova iz mkv-a? Email aplikaciji konačno rade notifikacije mailova? Pri paljenju računala lampica NumLock se normalno aktivira? Kad se PC ugasi ne isključiva potpuno NIC i WOL je konačno proradio? Ovo je ono što me najviše iritira, ako su to ispravili idem odmah na nadogradnju. Ako nisu, već mi folderi više nisu narančasti nego žuti, to me ne zanima! Podforum za windows 10, piše se na kapaljku!
Prvo i osnovno, da prije instalacije pročitaš (a i svi ostali) najavu builda (ovo je za 10122) u kojoj sve piše, bilo bi manje problema i manje žući.
Drugo, ovo nije službeni build, pa ako ga nećeš instalirati, tvoja volja. Moj post nije bio namjenjen tebi, pa prema tome, ne piydi na mene!!
Koji Store? Meni sada rade obadva.
Mail (stari i novi) mi od prvog builda uredno šalje notifikacije na desktop (tj. SLAO JE, dok ih nisam isključio jer koristim Office).
Numlock mi se uredno pali, problem je bio samo na buildu 10049 (ili 10041, ne sjećam se više).
Šta je to NIC i WOL?!
Tvoji problemi su očito u velikoj mjeri SAMO tvoji problemi, barem po opisanom.
A zašto se ne piše više?
Bože moj, pa to ovisi o svakom čovjeku ponaosob - ako želiš biti u toku na dnevnoj bazi, pronađi neki od specijaliziranih foruma, kao što je TenForums!
Sada kako da to napravim sa 10125, preko update ili 'čupanje' onih ESD fajlova ili čega već?
Ono što želim istaći nije mi stalo do novih Buildova, ako već čeka - neka čeka još malo pa neka ide kroz Update (neminovno htio ja to iil ne ići će, bez obzira što sam u Slow prstenu). Po meni se već nadzire RTM verzija, mada i poslije nje biće Updateova itekakvih.
Dakle koliko te razumijem od 10122 i 10125 razlika je velika i vrijedna intalacije? (upgrade). Ako je tako onda bih instalirao (upgrejdao, samo radi Adobe i MS i Corel i svašta nešto ne da mi se Clean)
Offtopis: torrent mi je napunio SSD do vrha, jel ga trebam malo osloboditi ovih YIFY filmića makar 1/4 HDD-a da se neće degradirati totalno?
Skini gotovi ISO, (napravi usb ili dvd) pokreni iz Windowsa i imat ćeš upgrade kao i iz Windows Updatea.
Kod mene jeste razlika, barem koliko vidim, najviše u brzini samog sistema u odnosu na 10122, a pogotovo na 10074. I da, vrijedi napraviti taj upgrade.
OT: premjesti torrent folder na drugi disk, uredi putanje u samom programu i nećeš imati problema.
Bug: neke modern aplikacije (prvenstveno Mail i Settings, Store) se pale ''smanjene''.
I mene zanima taj dio "Druga priča". Num lock je davno ispravljen. I gašnje zvuka prilikom minimiziranja Skypea. Izgled isto, ne zanima me ni 1%, meni sve što serviraju je ljepše (valjda ja to geldam ao drugačije).
Inače ovo da se piše na kapaljku nije ni čudo. Jer već sam rekao da privh 15 ili čak 25 stranica ovog podformua smo se mučili, gledali što će novi Windowsi donijeti, hoće li start biti poluupotrebljiv (kao sad) ili skoro jedva upotrebljiv (kao prije).
Ali to je to. Volio bih i ja SMS da dobijem na Računaru i da mi telefon (možda ne praktično) zvoni na Desktopu - valjda im je i to i cilj (vidljivo u Settings - Tablet Mode) - jedan da vlada nad svima. Ali, u stvarnosti taj gl. ili sjedični centar tj. Notification centar ne radi onako kako želim.
Inače neki dan mi prijatelj priča kako kolega koji mu radi u MS-u hitno je morao da odleti u Redmont, znači hitno, radi na Windowsu, modularno, pojma nema gdje se njegov modul ubacuje. Malo mi čudno ali eto - tako je.
Pa normalno je da ne radi kako treba kao i još toga dosta. Najlakše je tuđim k. slamu mlatiti i praviti se ko da si popio pamet svijeta...a ovaj pametnjaković Kizo to već dugo radi ovdje i jeste, u pravu je, napinje mi žuć....svi problemi koje sam naveo POSTOJE u većoj mjeri, možda su neki, ali SAMO NEKI vezani za moj prastari bios iz 2007 (na Osmici je za divno čudo sve radilo), sad su valjda nešto promijenili. A ako netko ko je dugo u računalima nije čuo za pojmove NIC i WOL mislim da nemamo šta ni razgovarati...oprostite na postu, ali stvarno mi je digao tlak, a da i dalje ništa pametno nije rekao o tom leakanom buildu. I moj savjet korisnicima: NE INSTALIRAJTE ta leakana sranja i držite se samo onoga što vam Microsoft pošalje na WU, putem fast ili slow ringa!
Prvo i osnovno, da prije instalacije pročitaš (a i svi ostali) najavu builda (ovo je za 10122) u kojoj sve piše, bilo bi manje problema i manje žući.
Drugo, ovo nije službeni build, pa ako ga nećeš instalirati, tvoja volja. Moj post nije bio namjenjen tebi, pa prema tome, ne piydi na mene!!
Koji Store? Meni sada rade obadva.
Mail (stari i novi) mi od prvog builda uredno šalje notifikacije na desktop (tj. SLAO JE, dok ih nisam isključio jer koristim Office).
Numlock mi se uredno pali, problem je bio samo na buildu 10049 (ili 10041, ne sjećam se više).
Šta je to NIC i WOL?!
* * *
Skini gotovi ISO, (napravi usb ili dvd) pokreni iz Windowsa i imat ćeš upgrade kao i iz Windows Updatea.
Kod mene jeste razlika, barem koliko vidim, najviše u brzini samog sistema u odnosu na 10122, a pogotovo na 10074. I da, vrijedi napraviti taj upgrade.
OT: premjesti torrent folder na drugi disk, uredi putanje u samom programu i nećeš imati problema.
Ok, tnx na linku, skinit ću (ne bih sada bandwith krao niti imam vremena) pa makar upgradeovao na 10125 (ako će to biti službeni u slow ringu sudeći po tom liku koji procuruje BUildove, mada ja mislim da oni u toku svakog dana naprave nekoliko Buildova, ili barem jedan) a možda stariji neki koji se posebno istakao kao npr 10125 čuvjau za Release za Slow / Fast prstenje.
NIC je Network Interface Controller ili Ethrnet kartica waljda a WOL je Wake on LAN onoliko koliko ja znam. ili koliko sam naučio na Cisco Akademiji, ali ako mu to ne radi onda stvarno ima neki zheban HW, jer probleme sa NIC-om nisam vidio - ne pamtim.
OT: to mi je palo na pamet u postavkama uTorrenta ali nekako mi se pale ovi diskovi (na jednom je legalni Windows 8.1 koji nije upalje od instalacije prvog TP-a), a na drugom Debian (džaba ga intalirao) (500, 250, 160 PATA), prebacio sam ovako 60 GiB filmova i serija pa sada imam od 120 GiB 1/2.
Inače brzina mi je bitna ali paljenje OS-a i nije, jer ne znam ni kada sam zadnji put ugasio (valjda se nekada sam ugasio kada mi se OS upgradeovao na 10074. (Inače prema onoj stranici koju si mi dao trenutni Build je (ili je u izgradnji) je 10130)
Evo i ja nakon nekog razmisljana stavio WIN 10 ajde da probamo.Prijatno sam odusevljen za ovih nekoliko sati kolko ga imam,osmicu sam deinstalirao nakon 2h ovaj kako vidim obecava bar po meni prijatno .S`obzirom da nisasm prtaio desavanja oko 10 imao bih par pitanja za vec upozante kolege.
-Instaliro sam na masini iz potpisa "Win 10 pro insider Preview...Build 10074 64bit e sad u System pise: Win is activated ID ****.... kako ide oko kativacije jer je ovo probna verzija ili??
-Prilkom instalacije drajveri su mi se updatetovsli autom za graf 5850 posto jos nema za win 10 ako koje instaliram ako resim da promenim drajvere?
-Igre nemama trnutnutno jer idu ili..?
-Ima jos na nesto sta bih trebao da obratim paznju
Da, Envy u pravu si...upravo se radi o tome. Možda je problem do moga biosa, ipak je stariji, iako je na Osmici nisam imao ama baš niakavih problema s ovim. Na žalost, tu pomoći nema. T-scum me je 2009 proglasio viškom, kao i većinu djelatnika uz blagoslov države, od tada ne mogu naći posao, para nemam pam prema tome ni novijeg hardvera. Tako je to u našoj Hrvatskoj, moje znanje za koje sam siguran da nije malo, nikome ne treba...jer ako ne ide po babi i po stricu, ne ide nikako. Sramota!
A ako netko ko je dugo u računalima nije čuo za pojmove NIC i WOL mislim da nemamo šta ni razgovarati...oprostite na postu, ali stvarno mi je digao tlak, a da i dalje ništa pametno nije rekao o tom leakanom buildu.
I moj savjet korisnicima: NE INSTALIRAJTE ta leakana sranja i držite se samo onoga što vam Microsoft pošalje na WU, putem fast ili slow ringa!
Pitanje je postavljeno samo zbog toga, kaj ja na pet različitih konfiguracija nemam s njima nikakvih problema.
Dakle, još jednom - većeina tvojih problema je samo tvoja, nisu nikakvi bugovi u OS-u.
Nitko nije obavezan ništa instalirati.
Toliko o pametovanju - ako ti ne paše, stavi me na ignore!
Razlog rušenja "Videozapis" aplikacije pri učitavanju titlova sigurno nije kod mene. (Na sreću ne koristim je za gledanje filmova, ali eto, kad je već tu...) Email notifikacija radi samo za neke račune npr...za g-mail, za druge ne. Ne vjerujem da je ni tu razlog kod mene...za ostalo sam već rekao!
Pa normalno je da ne radi kako treba kao i još toga dosta. Najlakše je tuđim k. slamu mlatiti i praviti se ko da si popio pamet svijeta...a ovaj pametnjaković Kizo to već dugo radi ovdje i jeste, u pravu je, napinje mi žuć....svi problemi koje sam naveo POSTOJE u većoj mjeri, možda su neki, ali SAMO NEKI vezani za moj prastari bios iz 2007 * * *
Drug moj nemoj tako, možda ti je nešto drugo napeo žuč pa dereš po svima. A Kizo (za čudo sve troje imamo mačku kao avatar) je na nekin način institucija ovdje, momku stvarno treba čast iskazati. Nije jedom postavljao linkove za Enterprise verzije za koje ni googlanjem od 15 minuta ja nisam mogoa naći, pa tek ključeve i sveopće probleme.
A i meni kada je dopizdilo sa ovim Buildovima ja se vratio na par mjeseci (prje nego će Windowsi dobiti verziju 10 a ne 6.4 (sada ihush neće moći trubiti kako su to isti OS-ovim samo Juzerska maska i potrebe su druge (malo šale na račun ihusha i njemu svaka zasluga)) na 8.1.
Inače moja prastara mašina je imala manje problema nego iti jedna nova počevši od Develper Preview prve 8-ce kada mi je bilo podnošljivo da mi se OS ruši jednom ili 2 puta u toku dana (uvijek kada je Chrome upaljjen, pa prilikom gašenja paljenja računara sve nove tabove mi je otvarao). Ali problemi sa NIC-om mi goovre da nešto tu ne štima baš. LED-ice problem odavno riješen itd itd.
Bilo kako bilo ja se opet ponavljam kao papagaj.. svjedoci smo sasvim novog načina testiranja od strane MS-a. Ako im ovo prođe 7 dana nakon službene 10-tke imat čemo rani Build 11-tke (šala mala). Dakle zaboravite, alfe, bete, developer previewe, Release kandidate, te servis packove.. sada vam je ovako kako vidite.
I smirite malo strasti.. znam kako ti je.. i Tonči zvani Retina nekada mi ide sa iOS-m na nerve ali ne mogu reči da je loš nikako. Malkiceeee solidarnosti i strpljenja.
Nitko nije obavezan ništa instalirati.
..
moje malo cakano.. , al tako je to.
pa opet, OVO JE TP, preview.
nije: za početnike i osobe slabih živaca, nije svemoguć, nije bezgriješan.. nije RTM. (i ima usrane ikone!).
jedan važnij 'nije', nije bootabilan kao live s usba... (ili neki build je, vjerojatno ograničeno na enterprise..)
Tada su bili pravi problemi, onemogućavanje autoupdatea, raspad GUi-a, razglabalo se o HW resursima, problemi sa LED-ica na tasturi itd itd.
Ma ja samo "brijem" bezveze, inače, slažem se u potpunosti s tobom.
imam win 8.1 oriđiđi i vrijedi li se prebaciti bna win 10? u kakavom su stadiju ti winsi?nisam uopće pratio pa nemam pojma
imam win 8.1 oriđiđi i vrijedi li se prebaciti bna win 10? u kakavom su stadiju ti winsi?nisam uopće pratio pa nemam pojma
I ja nisam pratio pa sam imao par pitanja ^^^ Nocas instalirao 10 64bit 10074.Mogu ti reci da sam sam odusevljen vredi probati.Jako je elasticniji od 7 brzi sve ti je tu jos ako imas ssd ima da leti na moj konfiguraciji posle 7 64 ultimate sad na win 10 kap da sam nadogradjivao konf kako se primeti razlika u brzini bas to ceo dan gledm kazem tripujm se ali nije .Ako ti je nama koji smo bili zakleti na 7 odgovara ti sa 8 odusevices se veredi probati ;)
dobit ćeš besplatnu nadogradnju na windows 10 kad izađe u punoj verziji (ovo je "beta verzija")
nije: za početnike i osobe slabih živaca, nije svemoguć, nije bezgriješan.. nije RTM. (i ima usrane ikone!).
jedan važnij 'nije', nije bootabilan kao live s usba... (ili neki build je, vjerojatno ograničeno na enterprise..)
Žali bože to više uopće ponavljati.
I ne, više ikone nisu toliko usrane. Sad samo fali samo malo više aero transparentnosti, recimo kao na slici,
i Desetka će biti savršena.
A neće ni biti live boota tako skoro.
I ja nisam pratio pa sam imao par pitanja ^^^ Nocas instalirao 10 64bit 10074.Mogu ti reci da sam sam odusevljen vredi probati.Jako je elasticniji od 7 brzi sve ti je tu jos ako imas ssd ima da leti na moj konfiguraciji posle 7 64 ultimate sad na win 10 kap da sam nadogradjivao konf kako se primeti razlika u brzini bas to ceo dan gledm kazem tripujm se ali nije .Ako ti je nama koji smo bili zakleti na 7 odgovara ti sa 8 odusevices se veredi probati ;)
Sad pokreni Windows Update, stavi na Fast ring i instaliraj 10122.
Žali bože to više uopće ponavljati.
I ne, više ikone nisu toliko usrane. Sad samo fali samo malo više aero transparentnosti, recimo kao na slici, i Desetka će biti savršena.
A neće ni biti live boota tako skoro.
Sad pokreni Windows Update, stavi na Fast ring i instaliraj 10122.
Ma desetka je vec savrsena. Od jako brzog bootanja do korisnickog interfejsa, sve je odlicno. Na laptopu mi puno bolje radi nego osmica. Nije placebo, ovo je bas vidljivo. Jedva cekam stabilnu verziju.
Ma desetka je vec savrsena. Od jako brzog bootanja do korisnickog interfejsa, sve je odlicno. Na laptopu mi puno bolje radi nego osmica. Nije placebo, ovo je bas vidljivo. Jedva cekam stabilnu verziju.
A vidiš da u prethodnim postovima neki govore da ja samo pametujem? Sad će i tebe oplest.
BTW, apropo GUI-ja, previše je bijele boje - ponekad od nje zaboli glava.
I zato nije ''savršen''.
Desetka je dobar OS. Mene malo živcira uduplanost istih stvari (Settings i Control Panel) također me živcira što se u start izborniku neke aplikacije stavljaju u neke direktorije (koji će ti klinaci direktoriji) i čudi me zašto nisu zadržali analogiju s 8.1 gdje su pojedine grupe aplikacija odvajali s nazivom (npr Autodesk pa ispod njega sve aplikacije od Autodeska).
Inače mi se čini da je puno više user friendly prema starijem hardveru što je jako dobro.
Desetka je dobar OS. Mene malo živcira uduplanost istih stvari (Settings i Control Panel) također me živcira što se u start izborniku neke aplikacije stavljaju u neke direktorije (koji će ti klinaci direktoriji) i čudi me zašto nisu zadržali analogiju s 8.1 gdje su pojedine grupe aplikacija odvajali s nazivom (npr Autodesk pa ispod njega sve aplikacije od Autodeska).
Inače mi se čini da je puno više user friendly prema starijem hardveru što je jako dobro.
Još nije sve ispolirano.
Koliko znam, sve postavke iz Control Panela ''putuju'' u Settings. U RTM-u vjerojatno više neće ni biti starog Control Panela.
Još nije sve ispolirano.
Koliko znam, sve postavke iz Control Panela ''putuju'' u Settings. U RTM-u vjerojatno više neće ni biti starog Control Panela.
Tako izgleda, samo se nadam da se neće izgubiti broj opcija koje smo do sada imali.. Pogotovo vezanih za mrežne postavke..
Ne treba sad pretjerivati.
ps. zašto jedva čekaš stabilnu verziju kad kažeš da je savršena već sada?! LOL.
pozz,
imal sam 10 kad su bili u početnoj fazi izlaska bildova, čini mi se da sam prošo 2 il 3 bilda, kaj se same brzine izgleda i sveg ostallog tiče same pohvale, samo jedna druga stvar mučil i zbog toga sam se vratil na 8.1, a to je nije m radio 5.1 zvuk, makar slušam na stereu, al filmove gladam u 5.1, to me nerviralo, a još veča stvar koja me nervirala je kod gaminga, u nvidia drajverima nisam mogel stavit na adaptive v-sync, tj. mogo sam al nije radio, i nisam mogo uključit u drajverima od nvidi4e onu opciju za virtalnu rezolucijuznači da mi poveča u igrama rezu, dal su to ispravili, sa nvidia beta drajverima i dal radi 5,1 zvuk na novijim bildovima?
hvala!
pozz,
imal sam 10 kad su bili u početnoj fazi izlaska bildova, čini mi se da sam prošo 2 il 3 bilda, kaj se same brzine izgleda i sveg ostallog tiče same pohvale, samo jedna druga stvar mučil i zbog toga sam se vratil na 8.1, a to je nije m radio 5.1 zvuk, makar slušam na stereu, al filmove gladam u 5.1, to me nerviralo, a još veča stvar koja me nervirala je kod gaminga, u nvidia drajverima nisam mogel stavit na adaptive v-sync, tj. mogo sam al nije radio, i nisam mogo uključit u drajverima od nvidi4e onu opciju za virtalnu rezolucijuznači da mi poveča u igrama rezu, dal su to ispravili, sa nvidia beta drajverima i dal radi 5,1 zvuk na novijim bildovima?
hvala!
radi, to se rijesilo sa novim driverima pa ima kojih dva mjeseca mislim..i sad su opet nedavno dosli novi driveri za realtek zvucnu tako da se to stalno poboljsava.
Ne treba sad pretjerivati.
ps. zašto jedva čekaš stabilnu verziju kad kažeš da je savršena već sada?! LOL.
Mozda zato da ne koristim Beta verziju do kraja zivota. :-P
Vjerujem da bi stabilna verzija trebala posloziti neke stvari poput "novog control panela" i ostalih sitnica, mozda zato kazem da zelim stable? Kada sam rekao da jedva cekam stable, mozda te asociralo na to da imam neke bagove? Jesam li ih spomenuo negdje? Nisam, jer nemam nikakvih problema sa desetkom i koristenjem iste na laptopu.
pozz,
hvala!
radi, to se rijesilo sa novim driverima pa ima kojih dva mjeseca mislim..i sad su opet nedavno dosli novi driveri za realtek zvucnu tako da se to stalno poboljsava.
molio bi korisnike nvida kartice gtx 6xx serije da mi vele dal dela DSR (native resolution) i dal normalno radi V-Sync u adaptive modu, jer prije dok sam to uključil frejmovi su prelazili preko 60-70 kako koja igra, sve dok nisam u igri upalio V sync, a adaptive opcija mi se pokazala puno bolja od v synca u igricama.
hvala!
edit: negdije sam pročital da je nvidia izbacila neke beta drajvere za W10