@Djigibao: Imaš staru verziju aplikacije "vrijeme" od windowsa 8.1. Puno toga još na store-u nije dostupno za našu državicu. Postavi lokaciju na US, otvori store (beta) i pokreni ažuriranje. Dobiti ćeš sve moguće nadogradnje za appsove, email, calendar, novi videozapis, photos, weather itd...Preporučam ovo napraviti svima, jer ko zna kad će se ovaj windows lokalizirati. Ja inače ne koristim tu aplikaciju za vrijeme jer mi daje podatke sa splitskog aerodroma što nema blage veze sa Šibenikom, već imam WeatherBug aplikaciju, a kako moja osobna meteo postaja šalje podatke na WeatherBug, uspio sam je pronaći u popisu...
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.879.198
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nego, koja je ovo fora s driverima za Nvidiju? Službeno za moju nema drivera, a Update je povukao i instalirao neke koje sasvim fino rade.
Pretpostavljam da je povukao drivere za Windowse 8.1..
Moguće, te drivere sam pokušao sam ručno instalirati pa nije išlo.
Tko zna, možda su to i beta driveri kojih nema službeno za skinuti..
Nešto ovdje gadno ne štima. Prestali su raditi ti driveri (code 43). Probao sam ih obrisati u device manageru, čak sam i počistio ostatke s DDU. Sad više device manager ne može naći te iste koje je ranije instalirao. Ručno i dalje ne ide.
Imam jedan problem, ne znam kako riješiti. Dajte, pomagajte! Naime, kad računalo pošaljem na turn off, potpuno mi isključi i mrežnu karticu. Lampica na ruteru mi više ne svijetli, ne radi mi WOL ni druge opcije za buđenje računala. U biosu ništa nije dirano, sve je ostalo na postavkama kad je bio windows 8 i sve je normalno radilo. NIC je podešen kako treba, jedino je opcija "jumbo frame" na off, a nemam pojma čemu služi. Što napraviti, je li ovdje problem stara pločetina iz 2007 ili neki bug s ovim buildom? Ako šta znaći, u biosu mi je ACPI suspend na S3, da provam S1? Treće opcije nemam...
Pa može i tako, iako kažem, s godinama ruka sama ide, iako kažem ja ne radim često u njemu.
AutoCAD koji god hoćeš se može sakriti pod stol pred programom kao Catia ili Solidworks, jednostavno ovi programi nemaju prave konkurancije,
zato i koštaju brdo novaca.
Nije da može nego mora tako. Da si bio kod mene na obuci tako bi i naučio.
Što se tiče boldanog, pa ti uspoređuješ kruške i jabuke. Catia i Solidworks su ti šljuka u zgradarstvu a posebice kad pogledaš instalacije. Jesi kad čuo za AutoCAD Plant 3D? Cijena jedne licence ti je 78.000 kn na što treba dodati i godišnju pretplatu od 11.700 kn. Što sve možeš s ovim alatom? Njegova najveća prednost je u tome da povezuje P&ID, 3D dizajn postrojenja i izometrijske sheme cijevnih razvoda. Uz prethodno ide i klasična priča s BOM-om. Za AutoCAD imaš i dodataka (third-party) CADWorx dodatke koji rulaju u segmentu strojarskih instalacija. Ima i drugih alata koji se naslanjaju na AutoCAD i njegov engine (Linear, Ax3000,....).
Evo ti cjenik Autodeskovih proizvoda pa sam gledaj.
I Catia i Solidworks su izvrsni alati ali takvi su samo kada ih se koristi za njihovu primarnu svrhu. Izvan tog segmenta ih šiju drugi specijalistički alati.
Nego, koja je ovo fora s driverima za Nvidiju? Službeno za moju nema drivera, a Update je povukao i instalirao neke koje sasvim fino rade.
Pretpostavljam da je povukao drivere za Windowse 8.1..
Moguće, te drivere sam pokušao sam ručno instalirati pa nije išlo.
Tko zna, možda su to i beta driveri kojih nema službeno za skinuti..
Nešto ovdje gadno ne štima. Prestali su raditi ti driveri (code 43). Probao sam ih obrisati u device manageru, čak sam i počistio ostatke s DDU. Sad više device manager ne može naći te iste koje je ranije instalirao. Ručno i dalje ne ide.
Probaj ići na Windows Update pa možda oni povuku..
Probaj ići na Windows Update pa možda oni povuku..
Probao sam najnovije win 8.1 za svoju gpu koji bi se krenuli instalirati pa sve zdrmali, čak su uspjeli da windows misli da je isključena. Ponovo sam sve obrisao s ddu i instalirao predposljednje drivere uspješno.
Ali baza je bilo reć joj "open bad company 2" i ona mi pokrene igru. Ja sam bio oduševljen ka malo dite s novom igrackom.
Vidiš ja sam potpuna suprotnost, iako vidim mlađi (87. godište) od tebe, meni daj čim jednostavnije i ne diraj me puno.
ne razumiješ ti starije, oni su ti ko djeca...
sjećam se mog starog kad je prije desetak godina otkrio kameru na mobitelu, pa po cijeli dan fotkao (uglavnom prst od ruke kojom drži mobitel i vlastite noge), ali bio je vesel kao malo dijete
Mora kako god hoćeš, šefu je bitno da se posao obavi na vrijeme i točno, a kako ti koristiš program, njega boli ona stvar za to, valjda ti je to poznato.
Ja sam tamo govorio o svojoj struci, mene ne zanimaju ostale struke, meni je bitno da ja napravim svoje, da šefov šef ne skače po njemu, a ovaj onda po meni.
ps. ovo je debeli off-topic.
Jel su i ostalima ovakve ikone kod diskova i foldera i this pc? jer vidim da neki imaju i ovakve (druga slika). Ne kužim, isti build je...
To su ikone iz builda 10125 [još nije izašao, sorry].
Tko želi, može ih naći ovdje i skinuti s danih linkova.
Još malo slika builda 10125:
Jel su i ostalima ovakve ikone kod diskova i foldera i this pc? jer vidim da neki imaju i ovakve (druga slika). Ne kužim, isti build je...
To su ikone iz builda 10125 [još nije izašao, sorry]. Tko želi, može ih naći ovdje i skinuti s danih linkova.
A kako da ih ubacim? Mislim da ne ne mijenjam jednu po jednu
A kako da ih ubacim? Mislim da ne ne mijenjam jednu po jednu
Nikako. Treba ti cijeli imageres.dll, a njega nema. Malo strpljenja, za tjedan dana će i taj build biti u Fast ringu.
Ili, instaliraj Resource Hacker, izvadi imageres.dll iz System32 foldera i baci se na posao.
I, ne zaboravi da to isto moraš napraviti i sa drugim imageresom iz SysWOW64 foldera.
A to sam i mislio da, ma sačekat ću onda
Windows 10 Build 10125 – novi Techical Preview
Kako se približava izlazak novog Windows 10 operativnog sustava, Microsoft obilato medije pumpa s informacijama o nadogradnjama. Nova nosi oznaku Windows 10 Build 10125.
Cure li ove informacije baš iz Microsofta ili negdje pokraj, to je u ovom trenutnu nebitno. Niti nas iskreno zanima. Ono što je puno važnije je kako je izašao novi Tecnical Preview pod oznakom Windows 10 Build 10125. Jedna od glavnih značajki novog “builda” je povratak tipke “back” u inačici operativnog sustava za tablete, što će mnogi pozdraviti.
Build 10125 donosi i neke dizajnerske izmjene, kao i neke nove ikone, a tu su i neka Continuum poboljšanja. Vidljivo je kako Microsoft pokušava u desetku utrpati sve što je moguće kako bi novi operativni sustav korisnicima bio što efikasniji, a s druge strane to pokušavaju odraditi na minimalistički način, kako sam operativni sustav ne bi bio previše napadan korisnicima.
Možda će vas sam izgled malo razočarati, ali čini nam se kako je naglasak stavljen na funkcionalnost. No, kao što smo rekli, najveći naglasak u ovom Windows 10 Build 10125 je na “Back” tipki, koja je vrlo korisna u Windows Phone OS-u, a i korisnici su iskazali potrebu za tom tipkom.
Windows 10 build 10125
64-bit: Download
Language: English
Type: ISO
x64 Hashes:
CRC32: 70C63F00
MD5: 5C05E39E6F8C8BED177C82734F706E20
SHA-1: A7C80F3C03DD52CFD8DD8E55B0D97ECBF3AE57D1
32-bit: Download
Language: English
Type: ISO
x86 Hashes:
CRC32: F0E91152
MD5: 7142B9A49ADA597C1C130624D126308D
SHA-1: E737950B8AF56787410BAFEF5A457957D0D0A944
Jel taj build dolazi preko windows updatea ili ?

Jel taj build dolazi preko windows updatea ili ?
Build 10125 je PROCURIO na web, nije složbeno izdan od strane Microsofta, znači odgovor na tvoje pitanje je NE, taj build NE dolazi preko updatea, barem ne zasada.
Nadograditi možeš tako da skineš ISO za koji je linkove stavio kolega, izradiš bootabilni USB ili DVD, te preko njega napraviš ili clean install ili nadogradnju postojeće instalacije.
ps. nadogradnja s prošloga "leak" builda na službeno izdani build je bila malo otežana, ako ti se da zezati s time, spreman si na moguće probleme do kojih može doći, pa i na
brisanje svega i instalaciju ispočetka ako bude potrebno, onda nemaš brige, fino skineš i uživaš u eksperimentiranju.
Hvala kolega al ja se sad s tim neću zezat možda za vikend ako do tad ne dođe kakav update.

Jel netko isprobao Windows 10 build 10125?
Jel netko isprobao Windows 10 build 10125?
Ma meni se bome ne da, gledao sam što donosi novoga, po meni ništa tako bitnoga da bih to sad išao stavljati, mislim da ovaj build propuštam.
Hvala kolega al ja se sad s tim neću zezat možda za vikend ako do tad ne dođe kakav update.
Ma meni se bome ne da, gledao sam što donosi novoga, po meni ništa tako bitnoga da bih to sad išao stavljati, mislim da ovaj build propuštam.
Glavni ''krivac'' za ovaj leak je (opet!) WZor, tak da je apsolutno svejedno hoćete li čekati ili instalirati ovaj build već sada - kada izađe službeni build, bit će isti!
BTW, ako vam se neda raditi clean install, pokrenite instalaciju iz samih Windowsa i napravite upgrade.
BTW, ako vam se neda raditi clean install, pokrenite instalaciju iz samih Windowsa i napravite upgrade.
Nisi otkrio ništa novoga, ako govoriš meni, ako govoriš i drugima, onda ok, jer ja ovo sve znam kao i ti.
Jeste li koristili,isprobavali Spartan-Edge, i koje su mu prednosti, a koje mane?
Ovo što sam vidio, sviđa mi se kako je sve tu integrirano,pri ruci: skype,facebook,office online, sve to fino izgleda...
Mane, za početak nema addons koje svi više manje koristimo , te znatno sporije učitava stranice od npr. Chromea.
To je veliki hendikep, i teško će netko sa Chromea,Firefoxa, preći na Spartan-Edge, ako je znatno sporiji u učitavanju stranica, jer to svakome smeta.
Šteta, kao bi ga malo ubrzali, bio bi gušt probat se naviknuti na njega.
Ovaj build preskačem i ja, osim ako neko ne potvrdi da su pojedini bugovi ispravljeni. To da li će mi folder izgledati žuti ili narančasti, uopće mi nije bitno...
E ja ga neću priskocit jer sam sinoć gadno zaratija s njim. Isao sam na nadogradnju i sve je lipo instalira al kad se triba pokrenit dalje onog welcome nicky nije otisa i posli par restartanja (s njegove strane) ja ga vratim na raniji build.
Večeras najvjerojatnije ide čista instalacija ( pa cemo vidit kome ce prije dosadit)

Ja ću se držati samo Microsofta. Ne želim te leak buildove, s njima uvijek može kreniti naopako. A već sam sve poinstalirao i konfigurirao, opet sve nanovo bio bi harakiri. Na Osmicu mi se više ne vraća...
Jesu li vratili Wireless Ad Hoc, pošto su ga makli iz 8-ice?
Nisi otkrio ništa novoga, ako govoriš meni, ako govoriš i drugima, onda ok, jer ja ovo sve znam kao i ti.
Otkrio je itekako nešto novo (meni barem). Uz svu zahvalu tvog aktivnog učestvovanja u ovoj temi, ipak se led probijao na prvi 15-tak stranica ovog podforuma, i to u Buildu 9841 ako se ne varam, dok Windowsi još nisu bili uverziji 10.0 nego verzije 6.4 (ako se ne varam.
Tada su bili pravi problemi, onemogućavanje autoupdatea, raspad GUi-a, razglabalo se o HW resursima, problemi sa LED-ica na tasturi itd itd.
Sada se ova stvar pod nazivom "Windows 10" privodi kraju, MS (barem ja smatarm) uspješno objedinjuje mobilni i desktop segment, nadam se da će uz pomoć Intela naravno, koga drugog naredne verzije ili HW verzije uređaja pogoniti nešto kao pravi x86 računar ali u obliku telefona.
Dakle ja sam na Enterprise Insider Preview Build 10074 (da imam problem sa Tune.In netko je pitao applikacijom) u Slow prstenu tako da će me vjerojatno sledeći mjesec dočekati neki 102xx Build, nema se više ni vremena ni živaca reinstalirati kada se konačno vidi kako će to konačno izgledati novi evolucionarni Windowsi.
Dakle ja sam na Enterprise Insider Preview Build 10074 (da imam problem sa Tune.In netko je pitao applikacijom) u Slow prstenu tako da će me vjerojatno sledeći mjesec dočekati neki 102xx Build, nema se više ni vremena ni živaca reinstalirati kada se konačno vidi kako će to konačno izgledati novi evolucionarni Windowsi.
Build 10125 možeš instalirati bez problema - ovo je sasvim duga priča od 9xxx, pa čak i od tvog i builda 10122.
Pokreni instalaciju iz Windowsa, napravi upgrade i za pola sata imat ćeš sve što i sada.
Ako ti baš treba Enterprise, samo promjeni ključ nakon instalacije, sistem će dodat Windows2Go i (navodno) još neke sitnice i imat ćeš ''genuine'' Enterprise.