Kad Envy kaže da je to gotov OS, odmah prelazim na windows 10!
-6.4.9841, ovi iza su poluproizvodi a broj deset nacrtaš flomasterom.
Kad Envy kaže da je to gotov OS, odmah prelazim na windows 10!
-6.4.9841, ovi iza su poluproizvodi a broj deset nacrtaš flomasterom.
Cini se da ce njihov novi browser (Spartan) podrzavati Google Chrome extenzie
Sad sam tek poceo gledati - http://news.microsoft.com/windows10story/
Jesam nesto propustio?
...The biggest news is that the new OS will be completely free for current Windows 8.1 and Windows 7 users for its first year of availability—after that time period has expired, OS upgrades will need to be paid for as they are currently...
Jesam nesto propustio?
...The biggest news is that the new OS will be completely free for current Windows 8.1 and Windows 7 users for its first year of availability—after that time period has expired, OS upgrades will need to be paid for as they are currently...
da, turbo party.. i dijeljenje olovaka s logom.
Jesam nesto propustio?
Besplatno prvu godinu, pa onda da platis ili besplatno koristenje neogranicen period ali da upgrade-ujes u toku prve godine od izlaska?
Besplatno prvu godinu, pa onda da platis ili besplatno koristenje neogranicen period ali da upgrade-ujes u toku prve godine od izlaska?
After free upgrade to Windows10, we will continue to keep current for the supported lifetime of the device – at no additional charge.
Znači, upgrade je free godinu dana od izdavanja završne, RTM verzije Windowsa 10, koja će biti izdana (po dosadašnjim najavama) u 8. - 9. mjesecu 2015.
Jel sad jasnije?
Znači napraviti ću upgrade kad windows izađu. Nakon godinu dana ću npr raditi reinstall iz nekih razloga i opet ću moći instalirati windows 10?
Mene interesira oću li baš dobiti win10 key ili će funkcionirati kao i besplatan upgrade na win8.1.
Pitam jer imam key za win8 koji sam kupio kad si windowsi izasli za neku siću jer sam imao i windows 7. Win 7 key mi sad ne vrijedi vise. Ocito ga je pregazio win8 key.
Instaliram win8 i onda preko marketa napravim upgrade na 8.1. Tako moram svaki put kod reinstalacije.
Sad mene zanima oću li sad u roku prve godine od izlaska isto svaki put instalirati win8 pa raditi upgrade na win10, ili će to biti kao u slučaju win7-win8 upgrade.
Ja sam iz prve shvatio da ću imati win10 free prvih godinu dana, a poslije toga, u slučaju nove reinstalacije, ću morati kupiti.
Nadogradi na windows 10 i napravi image sistema
Po tko zna koji puta:
Kada Windows 10 postane službeno dostupan, tko god nadogradi s Windows 7, 8 i 8.1 na Windows 10 unutar 365 dana od dana službenog izlaska, dobiti će ih besplatno, za sva vremena! Ako, nakon što prođe godina dana, iz nekog razloga moraš reinstalirati Windowse, moći će se bez problema instalirati nanovo, bez plaćanja, jer će biti sljedeća situacija:
a) ili će svaki korisnik koji nadogradi dobiti ključ za Windows 10
b) ili će svaki korisnik koji nadogradi sustav dobiti oznaku uz svoj ključ da je s njime aktiviran Windows 10 i moći će se koristiti i za fresh install
Ako ste i dalje skeptični, danas na tržištu postoji tona programa za kloniranje, system image i backup cijelog OSa, a i sam Microsoft u svojim alatima koje isporučuje uz Windowse daje mogućnost izrade system repair USBa i / ili DVDa, plus mogućnost refresha Windowsa na stanje kao da ste ih sada instalirali (tko koristi Windows 8 ili 8.1 već je vjerojatno i upoznat s tim alatom).
..
biti sljedeća situacija:
a) ili će svaki korisnik koji nadogradi dobiti ključ za Windows 10
b) ili će svaki korisnik koji nadogradi sustav dobiti oznaku uz svoj ključ da je s njime aktiviran Windows 10 i moći će se koristiti i za fresh install
..
-pomalo neobična tvrdnja, inače ''ja uvjek sve znam''.. ali za ovo ne mogu prognozirati jer to vjerojanto ni B.Gates još ne zna. Vidjet ćemo za godinu, ovo su ipak najave.
-u čemu je problem? pa npr OEM-Retail razlika? Tad je vezan uz HW i do sad se nije desilo da MS daje novi ključ nego je nadogradnja koja ide na stari-aktivirani. Oni to mogu, mogu dijeliti keyeve.. ali su za sad ipak komercijala.
-tako da upgrade nakon godine s teoretsim svježim installom npr 7-8 ako uklone s upgrade/supporta više neće biti moguć, jednako kao što sad nema SPa..
Pitao sam i Vidovitog Milana, ni on još ne zna.. ali kaže vidjet ćemo...
(+ btwovski, ima nekih keyeva koji su bili nakupovani u promo periodu win8, tko ih je na vrijeme aktivirao, rade, nakon nekog vremena više ne. Predpostavka isto će biti.. + pretpostavke su put u ...
Windows 10 Technical Preview ISO's su spremni. Nažalost, nema hrvatske verzije.
Ključ je: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR
U TechNet Evaluation Center-u je, naravno, dostupan i Windows 10 Enterprise Technical Preview, pa ko voli ....
Počeo skidati TP punom brzinom, a sada skida 30KB/s
koji je key za enterprise ? bas ga skidam za pola chuke je dole
Hoće li biti Release Previewa prije izlaska?
koji je key za enterprise ? bas ga skidam za pola chuke je dole
Piše ti pod ''Preinstall information''.
Pa, vjerojatno hoće, ali kad .... pitaj boga.
ovo sad izgleda fenomenalno, dosta toga su graficki promjenili, sve izgleda ispoliranije. i vec na prvu vidim da su i neki bugovi ispravljeni..uglavnom bit ce to najbolji windowsi do sad kad dođe finalna verzija.
Skinuo upgrade, instalirao. Malo su ikone prešarene za moj ukus, al ajd, navikne se čovjek. Cortana je u Settings, novi Action Center je tu. Animacije su opet promijenjene i sada su fluidnije nego u prošlom buildu. Ali ono što je najvažnije, vratila se responzivnost i agilnost sistema koji je na prošlom buildu bila narušena problemima s Explorerom. Također je riješen problem s Caps tipkom, tako da... ako netko ima Arvo, numpad opet radi uredno (nije da me smetalo previše, ali sam naviknut na njega, pa mi je nedostajao malo). Sve u svemu... so far so good, vidjeti ćemo kako se ponaša dalje.
Za one s SSDom, vidite da mi je disk bio pun... obavezno pokrenuti Disk Cleanup sa brisanjem system fileova, ima 15.5 GB "viškova".
Kako uploader uništi slike...
evo i mene preodlicno sve izgleda,dosta podsjecana wp sto je super.. jako je brz u radu sa prozorima i to na prastarom hddu...
cortana isto super, kaj se tice 4k skaliranja slika je ostra i nije malo zblurana ko na win.8.1 + ovo sto je kolega reko ...
bas je os future proof ...nije mi main os za sada ali na dobrom putu je da to postane
Uh, skinut je novi build te čeka da ga stavim u dual-boot...
Inače nVidia korisnici, kakvo je stanje sa službenim driverima? jel rade ovi sa Win 8.1 ili ne rade? Ovo pitam jer sam na jedvite jade na W8.1 postavio 1080p (@25Hz koliko je max za monitor/telku) i sad mi se gadi svaki update drivera (kad ne mogu nać opciju backup settingsa nigdje)
Jel netko uspio instalirati zadnji build u Hyper-V na Win 8.1?
Sta kod nas Cortana nece radit uopce ili samo zasad?
Radi, ali stavi sve regionalne/jezične postavke na United States/English
Inače smeta me što su razdvojili start i search, pa tako više ne mogu lupiti win tipku i slovo-dva nego treba kombo win+s. Čini se glupavno, al probajte koliko vam to dragocjenog vremena uzima ako žurite kao ja.
Fora je sto se mogu skrolat oni metro widgeti u startu.
Sta kod nas Cortana nece radit uopce ili samo zasad?
mogu ti reci iz iskustva korisnika nokie 930, moras promijenit sjedište na npr u US u Hrvatskoj ne radi Cortana.
Inače smeta me što su razdvojili start i search, pa tako više ne mogu lupiti win tipku i slovo-dva nego treba kombo win+s. Čini se glupavno, al probajte koliko vam to dragocjenog vremena uzima ako žurite kao ja.
nije istina, ja lupim win tipku i automatski mi radi i search.
Ako netko želi instalirati novi build u Hyper-V na 8.1 x64, nek se pripremi na zabavu.
Instalacija jednostavno ode u neki loop kod onog "Getting ready". I nema pomoći - sve postavke isprobao, ISO je ok, bla, bla... Rješenje - upgrade. Napravite virtualku (RAM, disk i ostale postavke) kakvu želite. Fino ubacite ISO od Win 8.1/Servera 2k8/Servera 2k12 i odvrtite setup do kraja (dakle, normalno instalirate neke od tih windowsa). Samo pazite da je x64 ako je i Win10 x64.
Nakon toga, bootajte tu virtualku i loadajte ISO od Win10. Pokrenite setup iz windowsa i odaberite upgrade. Dalje je sve jasno. Pošto je ovaj "stari" windows čisti i novi setup, install W10 će proći bez ikakvih problema.
Glup workaround ali radi. Zašto ne želi direktno, čisti install iz HyperV, nemam pojma. Ne zna ni google.
Bio bi jako zahvalan da netko pokuša odvrtiti install kroz HyperV, da vidimo jel problem samo kod mene ili ne. Danke!
nije istina, ja lupim win tipku i automatski mi radi i search.
Onda se meni nešto s updateom zeznulo, tnx, već sam mislio zašto bi to radili
Uh, skinut je novi build te čeka da ga stavim u dual-boot...
Inače nVidia korisnici, kakvo je stanje sa službenim driverima? jel rade ovi sa Win 8.1 ili ne rade? Ovo pitam jer sam na jedvite jade na W8.1 postavio 1080p (@25Hz koliko je max za monitor/telku) i sad mi se gadi svaki update drivera (kad ne mogu nać opciju backup settingsa nigdje)
Gtx560Ti rade nomalno za Win8.1. FullHD.
Bio bi jako zahvalan da netko pokuša odvrtiti install kroz HyperV, da vidimo jel problem samo kod mene ili ne. Danke!
Vrtim ja, 8.1 x64, Getting ready loop evo već 15 min. Ništa od toga, samo workaround. Hvala na rješenju!
Pa, vjerojatno hoće, ali kad .... pitaj boga.
-kao i za prošle verzije, bit će jasno svima, bar za marketing MS ima M$a... tako da su male šanse previdjeti (i preview..). A termin je kao uvijek, Q2 za partnere, Q3 maloprodaja. Preview logično ide jedan kvartal ranije.. do the math. Osim što više nitko ne želi prognozirati pod kojim nazivom pa se i sam CP-RP-TP.. i mixevi naziva više ne mogu predviđati, dokaz sam naziv win-10.
Jel netko uspio instalirati zadnji build u Hyper-V na Win 8.1?
pa TP i derivati imaju disejblano.. (s razlogom), zato ideš ručno. .. (ali ne pješice obilaznicom) mada se vjerojatno može i 'DOS'ovskim switchanjem setup.exe /... ali tko će se igrati bootanjem ako je uopće više moguće + 32/64 +BIOS itd..
Ako netko želi instalirati novi build u Hyper-V na 8.1 x64, nek se pripremi na zabavu.
Instalacija jednostavno ode u neki loop kod onog "Getting ready". I nema pomoći - sve postavke isprobao, ISO je ok, bla, bla... Rješenje - upgrade. Napravite virtualku (RAM, disk i ostale postavke) kakvu želite. Fino ubacite ISO od Win 8.1/Servera 2k8/Servera 2k12 i odvrtite setup do kraja (dakle, normalno instalirate neke od tih windowsa). Samo pazite da je x64 ako je i Win10 x64.
Nakon toga, bootajte tu virtualku i loadajte ISO od Win10. Pokrenite setup iz windowsa i odaberite upgrade. Dalje je sve jasno. Pošto je ovaj "stari" windows čisti i novi setup, install W10 će proći bez ikakvih problema.
Glup workaround ali radi. Zašto ne želi direktno, čisti install iz HyperV, nemam pojma. Ne zna ni google.
- kreiraš VM, raspakiraš, upališ. (kako? dism+diskpart..). Nisam probavao jer životni vijek nije dovoljan za sve.. ali 99% mora raditi (ostalo si TI nešto zeznuo ).