Win7 u razredu

poruka: 11
|
čitano: 3.682
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win7 u razredu

Pozdrav,

radim kao nastavnik informatike u školi koja odnedavno koristi win7 na desetak računala.

Jedna stvar me malo muči, a to je zadržavanje neke urednosti na računalu, poput onemogućivanja promjene pozadine, preuzimanja i instaliranja programa i niza nekih detalja koliko vidim ne mogu ručno podesiti u control panelu. 

našao sam samo one općenite postavke za korisnički račun koji nisu baš najsjaniji s općenitim izborom postavki

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Win7 u razredu
Pozdrav profesore. Mi takoder imamo na informatici Win7 operacijski sustav. Primjetio sam da profesor ima neki program kojim moze vidjeti sta tko sve radi npr. ako je netko na internetu a profesor je rekao da se ne ide na internet i samo mu zakljuca racunalo putem tog programa. Takoder ucenici mogu slati pomoc profesoru preko tog programa. Program se zove NetSupportSchool.
Aquila non capit musicas..
14 godina
Pyat kaže...

Pozdrav,

radim kao nastavnik informatike u školi koja odnedavno koristi win7 na desetak računala.

Jedna stvar me malo muči, a to je zadržavanje neke urednosti na računalu, poput onemogućivanja promjene pozadine, preuzimanja i instaliranja programa i niza nekih detalja koliko vidim ne mogu ručno podesiti u control panelu. 

našao sam samo one općenite postavke za korisnički račun koji nisu baš najsjaniji s općenitim izborom postavki

Hvala unaprijed

Jesu li računala umrežena i dali su u domenskom okruženju? Ako jesu riješi stvar na serveru i to je to.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan

Koliko ja znam po skolama nastavnici informatike rade ovako.Na administratora postavi sifru, na porfil ''gosta'' dopusti ucenicima da ulaze.U postavkama profila postavi da se svi programi da bi se instalirali mora traziti dozvola adminstratora.Sto se tice mjenjanja pozadina mislim da tu neces naci neko veliko rijesenje, ali oko instaliranja u postavkama profila na gostu mozes podesit.Bilo bi dobro napraviti i parental control zblokirat ''stranice explicitnog sadrzaja'' takvih programa koji blokiraju nazive stranica, a cak i rijeci utipkane u pretrazivac nece izbaciti rezultate, ako je rijec o ''dijeci''.

17 godina
neaktivan
Win7 u razredu

nisu umrežena, kao čekamo jedno serversko računalo iz donacije, ali nikako da se dogodi a nismo se sami primili posla oko toga nikada

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pyat kaže...

Pozdrav,

Hvala unaprijed

Pozdrav kolega!

Mi u skoli imamo kombinaciju XP/7, tako da cu ti mozda moc pomoc. Za XP je situacija banalna, koristim MS-ov Steady State, sve namjestis po zeljama i nema zadiranja.

Sto se tice 7, kako nema sluzbenog Steady State za win 7, tako se moras donekle pripomoc. Mislim da bi ti ovo moglo bit od pomoci. http://blogs.technet.com/b/panosm/archive/2011/07/07/windows-7-steadystate-solution-simplified.aspx

Alternativno postoje programi koji rade na istom principu kao negdasnji Steady State, poput Deep Freeza, ali racunaj da su to komercijalni programi za koje je potrebna licenca.

Nadam se da ce pomoc, a ako imas pitanja, slobodno PM-ni...

17 godina
neaktivan
Win7 u razredu

kolega, hvala puno, isprobati ću pa javim dojmove 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Probaj i ovaj netsupport school
Aquila non capit musicas..
17 godina
neaktivan
Pyat kaže...

kolega, hvala puno, isprobati ću pa javim dojmove 

ukoliko bi te moglo zadovoljit, mozes pokusat i jednostavniju varijantu - admin account + guest mandatory profile...

Axzye. kaže...
Probaj i ovaj netsupport school

to je komercijalni proizvod kojeg je potrebno licencirat... cijene su u tablici http://www.touchboards.com/NetSupport/pricelist.asp

pretpostavljam da u "tvojoj" skoli koriste piratsku varijantu...

14 godina
Pyat kaže...

Pozdrav,

Hvala unaprijed

probajte s programom deep freeze, to mi koristimo u školi, tj, to je profesor instalirao na računala, i on uvije vraća računalo na početak nakon što se na računalo ponovno pokrene sustav. taj program briše sve što je instalirano, briše povijest i sve promjene na računalima, jednino neće obrisati ono što vi u postavkama programa označite 

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
17 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

probajte s programom deep freeze, to mi koristimo u školi, tj, to je profesor instalirao na računala, i on uvije vraća računalo na početak nakon što se na računalo ponovno pokrene sustav. taj program briše sve što je instalirano, briše povijest i sve promjene na računalima, jednino neće obrisati ono što vi u postavkama programa označite 

tony, a i azxye, shvacam da su vam namjere najbolje kad predlazete program (evo i u svom postu sam spomenia deep freeze), ALI trebate shvatit da bi u skolama TREBAO u upotrebi bit iskljucivo licencirani (placeni) ili besplatni software (zapravo bi svugdi triba bit!). Deep freeze naravno spada u komercijalnu varijantu, i ukoliko ga tvoj profesor koristi samo ga priupitaj placa li ga on ili skola i koliko? Jer kad su ovakve stvari u pitanju, necu stavit ruku u vatru, ali ono 99% sam siguran da se koristi piratska verzija software-a.

Ako bi isli tom logikom, onda bi i ja umjesto google sketch upa stavlja autocad, umisto paint.net photoshop, umjesto free simulatora (nekoliko njih), npr. proteus isis.

Vjerojatno ce se netko vrlo lako zaletit za ukradenim rjesenjem, ali eto, ukoliko je moguce, zasto ne rijesit problem, a da stvar bude legalna i licencirana. Mozda je nesto veca komplikacija, ali je dobar primjer sto se smi i ne smi, bar kad je licenciranje u pitanju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice