Win XP na ibm laptopu

poruka: 19
|
čitano: 5.139
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win XP na ibm laptopu

ovako, problem je sljedeći, imam dosta stari laptop IBM thinkpad r51, kupljen na firmu i došao sa orginalnim windowsima (na dnu laptopa je još uvijek i naljepnica s kodom), ali sam ga posudio kretenu od frenda i on mi je na njega stavio vistu (naravno bez mog znanja) i obrisao moje orginalne win xp a tako i programe od ibma a jedan od njih je i onaj da pritiskom na tipku se računalo vraća u prvobitno stanje, sad pokušavam instalirati windowse sa key koji stoji na naljepnici ali uvijek mi govori da mi product key nije valjan! instaliram ga sa win xp sp1 i win xpsp2 skinutim sa neta?!?! 

KAKO DA INSTALIRAM WIN XP SA TIM ORGINALNIM KEY-EM?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Win XP na ibm laptopu

moras pazit od koje verzije xp-a ti je kljuc na naljepnici,jer ako instaliras bilo koju drugu verziju  nece ti prihvatit kljuc.evo npr imas kljuc od professional verzije,a ti instaliras na laptop home edition..tada ce ti pisati da kljuc nije valjan..druga opcija moze biti ta da nisi tocno upisivao kljuc..

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 14:41 (robx).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win XP na ibm laptopu

piše mi da je to win xp proff ibm corporation, e sad dal je  to sp1 ili sp2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Win XP na ibm laptopu

pronađi IBMove recovery CDe... ili skidaj dalje verzije s neta, btw trebaš OEM (pro?) verziju, naravno originalnu (čistu).

-brže rješenje, nazovi 0800300300 (MS-cro) i uvjeri ih da ti daju novi key. (oni nemaju nikakve pravne obaveze, ali obično to prolazi nakon par pitanja klasičnih za SZK).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

ma nemam nikakvih cdea....sve je to pogubljeno, sad pokušavam skinut neki xp sp1 sa neta da onda ukucam u njega key koji imam na laptopu na naljepnici, može li to upalit?

15 godina
neaktivan

ma nije bitno jeli sp1.ili sp2,ili sp3,neg od koje verzije xp-a je kljuc na naljepnici tvoga laptopa..

onda tu verziju xp-a moras skinut, i onda ce ti prihvatiti kljuc...

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 15:08 (robx).
16 godina
BoDdAH kaže...

ma nemam nikakvih cdea....sve je to pogubljeno, sad pokušavam skinut neki xp sp1 sa neta da onda ukucam u njega key koji imam na laptopu na naljepnici, može li to upalit?

-'' i čorava koka nađe zrno...'' no ovo je malo kompliciranije. (jer su ugl druge verzije u opticaju online)

-jer key je za svaku seriju specifičan. (ali možeš pokušati, tj. već pokušavaš -bezuspješno).

Pokušaj priču o prijatelju s Vistom na njihovom helpu, možda prođe.

edit: IBM i svi veliki partneri imaju drugačije (posebne) keyeve.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 15:11 (ihush).
16 godina
neaktivan
BoDdAH kaže...

ovako, problem je sljedeći, imam dosta stari laptop IBM thinkpad r51, kupljen na firmu i došao sa orginalnim windowsima (na dnu laptopa je još uvijek i naljepnica s kodom), ali sam ga posudio kretenu od frenda i on mi je na njega stavio vistu (naravno bez mog znanja) i obrisao moje orginalne win xp a tako i programe od ibma a jedan od njih je i onaj da pritiskom na tipku se računalo vraća u prvobitno stanje, sad pokušavam instalirati windowse sa key koji stoji na naljepnici ali uvijek mi govori da mi product key nije valjan! instaliram ga sa win xp sp1 i win xpsp2 skinutim sa neta?!?! 

KAKO DA INSTALIRAM WIN XP SA TIM ORGINALNIM KEY-EM?!

Pozdrav,ako s laptopa najvažnice da naljepnici ako piše Windows Xp Professional Service Pack 2 i key, tad ti lijepo instaliraj isti Windows i ukucaš key s naljepnice tad ti prođu. Ako je naziv operativnog sustav koji nije isti operativni sustav tad moraš nazvat SZK i to s microsoftove (0800 300 300) i zatražiš da ti dobiš key i bit će to sve riješenoOsmijeh. Prestala je podrška za WIN XP SP2 ali za Win XP SP3 i dalje vrijedi podrška. Nadam se da sam pomogao. Cool

Nenad
17 godina
neaktivan

piše mi win XP professional i ispod ibm corporation i ispod product key...e sad mene muči trebam li instalirat sp1,2 ili 3 odnosno imaju li oni utjecaja na prihvaćanje keya! orignalne cde koje sam dobio uz laptop nemam! 

16 godina
neaktivan
BoDdAH kaže...

piše mi win XP professional i ispod ibm corporation i ispod product key...e sad mene muči trebam li instalirat sp1,2 ili 3 odnosno imaju li oni utjecaja na prihvaćanje keya! orignalne cde koje sam dobio uz laptop nemam! 

Pitaj frenda ako ima CD da ti posudi za Windows Xp professional i instaliraš ju i ukucaš samo tvoj key s naljepnice i to rješen problem.Osmijeh

Nenad
15 godina
neaktivan

ma nije uopce bitno koji je sp integriran na cd-u,to ti ne utjece na licencu..to sam ti vec prije ponovio samo ti ne citas postove..bitno je to da instaliras verziju xp-a kompatibilnu sa tvojim kljucem..

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 16:57 (robx).
15 godina
neaktivan
Win XP na ibm laptopu
Ma njemu treba OEM verzija windows xp professional... i onda je sve ok..

imam jedno pitanje ne vezano.. meni na hp laptopu od hp-a ima isto key samo za windows 7 koji se ne poklapa s onim os-om što je došo instaliran? i da od znojnih ruku mi su se pobrisale s naljepnice slova windows 7 hp... al key stoji .. ?? što da radim ako i key ode?
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

imam jedno pitanje ne vezano.. meni na hp laptopu od hp-a ima isto key samo za windows 7 koji se ne poklapa s onim os-om što je došo instaliran? i da od znojnih ruku mi su se pobrisale s naljepnice slova windows 7 hp... al key stoji .. ?? što da radim ako i key ode?

S key ako poblijedi i nevidiš prije svega uzmeš teku i napišeš koji tip operativnog sustava i nakraju zapiše product key i spremiš. I jednog dana kad zatrebaš i imaš zapisanog u teku. To ti je bolja rješenja i sprečiš od gubitka pamčenja. OsmijehNevinašce

Nenad
15 godina
neaktivan
Nello kaže...
Zvjerkan kaže...

S key ako poblijedi i nevidiš prije svega uzmeš teku i napišeš koji tip operativnog sustava i nakraju zapiše product key i spremiš. I jednog dana kad zatrebaš i imaš zapisanog u teku. To ti je bolja rješenja i sprečiš od gubitka pamčenja. OsmijehNevinašce

a, dali ja mogu dobiti nazad key, da nazovem hp, ili ms?

16 godina
Zvjerkan kaže...
..

... Smijeh

- formalno je distributer (trgovac) taj s kojim rješavaš sve u vezi kupnje laptopa, pa i za OEM software.

Ipak, kod nas (samo kod nas...) normalno to možeš rješiti s MS-0800.... mada oni nemaju nikakve pravne obaveze.

Key ti je na naljepnici, ako je izgubiš ili oštetiš to je tvoj problem.

Na instaliranoj verziji key se može pročitati (googlaj) no pošto ti je neka druga verzija instalirana neće pomoći. Mada mislim da si samo pročitao krivi key tj product key (to je ključ za ključ.....) Namigiva

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
Zvjerkan kaže...
..

... Smijeh

- formalno je distributer (trgovac) taj s kojim rješavaš sve u vezi kupnje laptopa, pa i za OEM software.

Ipak, kod nas (samo kod nas...) normalno to možeš rješiti s MS-0800.... mada oni nemaju nikakve pravne obaveze.

Key ti je na naljepnici, ako je izgubiš ili oštetiš to je tvoj problem.

Na instaliranoj verziji key se može pročitati (googlaj) no pošto ti je neka druga verzija instalirana neće pomoći. Mada mislim da si samo pročitao krivi key tj product key (to je ključ za ključ.....) Namigiva

ne kontam ovo zadnje, ali u laptopu je drugi key onaj oem key od hpa- kad ga kopiram u google nađe ga, a na naljepnici je drugi, ja nisam mejnjo vindowse.. .takvi su došli s njim, i imam ih na recovery particiji

16 godina

u propertisu računala se može pročitati product ID, koji je izgeneriran s podatcima računala, to nije key (serial).

-što ti google nađe? -nema google što izbacit za key osim piratskih keyeva.

Ono na što sam mislio, postoje aliati (program) za čitanje takvih stvari, u samim windowsima to nećeš pronaći.

Ako instalirani key i onaj s naljepnice nisu isti, reklamiraj trgovcu, možeš i preko MS službe (čim osjete da si legalni korisnik, pomognu)

15 godina
neaktivan
Win XP na ibm laptopu

u everestu ti piše product key a i u key fender... taj key je onaj hp - oem...i na svim hp-ovima je isti.. JASNO.. dok je na naljepnici drugi.. .LAPTOP je direktno iz Msana.. jer imam firmu..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Zvjerkan kaže...

u everestu ti piše product key a i u key fender... taj key je onaj hp - oem...i na svim hp-ovima je isti.. JASNO.. dok je na naljepnici drugi.. .LAPTOP je direktno iz Msana.. jer imam firmu..

probaj sa belarc adviserom napraviti analizu kompa pa ces vidjeti kljuceve za aplikacije, OS i sl.

to je legalno, jer je belarc adviser besplatan alat

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice