Vista ili Windows 7 beta?

poruka: 33
|
čitano: 8.808
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Imao sam instalirane sve bete verzije Windows 7,a sada Vistu.Moja su iskustva da je Vista stabilnija,brža i  sve u svemu ide glatko.

Imam 2 gb rama,grafiku gforce 8400,procesor core 2 duo......

Čak i od XP-a radi nekako fluidnije i brže.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

prvi covjek kojeg vidim da je rekao da je vista brza od windows 7...ne bih se bas slozio...mozda si skinuo neku fake betu ili nesto, ali nema sanse da je vista brza pa cak i od prve bete W7 a kamoli od ovog zadnjeg builda 7068...rade izaberi Windows 7

CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma najbolje ti je da ostaneš na visti ako si zadovoljan dok ne izađe finalna verzija sedmice.

Ja imam sedmicu betu, ali sam imao dosta problema oko kompatibilnosti aplikacija...

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sedmica je definitivno brža, moguće sqamo da ti imaš dovoljno jak komp da ne primjetiš razliku. Što se stabilnosti tiče, sedmica u beti jest bila malo kljakava. Ne radi sav software pa je za sada ne preporučujem, ali ako je rijeć o kompu na kojem samo gledaš filmove i surfaš onda slobodno.

P.S.

Vista je spora, bugovita i troma godinama nakon izlaska, tako da se tu ne možeš baš nadat nekom napretku.

Why so serious???

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavio sam ja sedmicu na xVM VirtualBox i radilo je brže nego vista na fizičkom disku.

"Carpe diem..." "Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao..." www.tutorialized.com Xfire: parazyd244
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moja kanta na Win 7 radi daleko brže od XP-a i naravno brže od Viste.

Win 7 po meni za sada najbolji Windowsi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Windowsi su uvjek pokazali dobrima nakon prvog (ili drugog) service packa. 7-icu sam instalirao samo da vidim kakva je (nije loša, a nije niti nešto pretjerano revolucijonarno). Tako kada se 7-ica standardizira onda je najbolje prijeći na nju (ako su XP ili Vista po nekome outdatani)

Ja sam osobno vrlo zadovoljan sa Vistom (iako UAC je na njoj promašaj, pita za najmanju sitnicu). Kod mene sve brzo radi, os start-upa do otvaranja programa i gašenja komp (i to na oba tako radi!) a ne održavam je sa nekim alatima za registry, nego samo defregmentiram disk sa vremena na vrijeme, tako da ja neću u tako skoro vrijeme ići na novi OS.

Intel E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320 i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate SP1 32-bit Intel Celeron D330 @ 3.82GHz, Asrock 775S61, SiS 330 32MB, 2.25GB 286MHz, WD 80GB,
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 14:01 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Vista mi je sa service packom 1.Dugo sam izbjegavao Vistu zbog nekih negativnih komentara,ali moram reći da mi radi stabilno i djeluje nekako sigurno.Ne zamaram se potrošnjom rama,ako to ne osjećam u radu.

Vjerojatno ću u budućnosti preći na sedmicu,ali natrag na XP vjerojatno neću.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vista ili Windows 7 beta?

pozdrav,ja sam imao xp home edition,pa vista ultimate i sad sam na sedmici i do sada se pokazala kao najbrža.znam da su sve bete sporije od full verzija i očekujem još bržu sedmicu.mene zanima da li iko zna da li Tell me more samo za xp.na sedmici pokazuje GREŠKA 2 OD 6 i neće da ga pokrene.na xp i jednoj razvaljenoj visti je radilo.e sad jel to do kodeca ili...zahvaljujem unaprijed na odgovoru

16 godina
protjeran

vis,bas razmisljam,,,da probam puknut u svoju kantu vistu il w7..{hp compaq 6720s,1,73proc dual,2gb rama...}kak bi

to izgledalo...???btw laptop sluzi samo za surfat po netu,nista drugo...

"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Kao glavni OS ostavi Vistu jer se ne preporuča da on bude beta OS, a ako ti je do oboje napravi dualboot.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jos se razmisljam jeli mi pametno s xp-a na win 7.....stavio sam skidati ovaj win 7 beta 7077...imam jedan drugi hard pa budem na njega isprobao kako to radi....ako mi se ucini dobra onda idemo na win 7...pozdrav
AMD Athlon X2 4000+ 2x2,1 na 2x2,7 4gb ram- DDR2 2GB (2x1GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, Gold XTC, DC kit i DDR2 2x1GB PC6400 (800MHz), A-Data Maticna-Gigabyte-S Series-GA-M720-US3 Grafa-Zotac GeForce 9500GT 512 mb 128 bitna,ddr2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mayales kaže...

Kao glavni OS ostavi Vistu jer se ne preporuča da on bude beta OS, a ako ti je do oboje napravi dualboot.

ma ne dualboot,samo ovak,cisto radi probe...
"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
16 godina
neaktivan

5. svibnja izlazi RC za sve. Znači bit će download sa MSovih stranica ko Sedmica build 7000. Na njemu ćemo vidjet kaj se napravilo!

Bude li još bolji od 7077 koji je sad aktualan svakako ga se isplati skinut i sprobat! Ali naravno - na posebnoj particiji ,uz postojeći sistem! jel i on bude imal rok trajanja ko sve bete dosad! A kaj se Viste tiče ... svakom prema vlastitom ukusu. Meni je konkretno na istoj mašini i do 50% brži ,iako zna trošit i više memorije! Samo sve ovisi na kaj ju troši (build 7077). I da ,za razliku od Viste Sedmica bez ikakvih problema radi i na kanti s Pentium III i 512 MB rama!

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 16:08 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovakav je moj omjer za windowse : WINDOWS 7 BOLJI OD XP-A I XP BOLJI OD VISTE

0 1 hvala 0
17 godina
Gion kaže...

Imao sam instalirane sve bete verzije Windows 7,a sada Vistu.Moja su iskustva da je Vista stabilnija,brža i  sve u svemu ide glatko.

LOL
izazivas flame, priznaj ...
16 godina
neaktivan
Šime kaže...
Gion kaže...

LOL
izazivas flame, priznaj ...
 Da ,očito još jedan koji je došel kurit na temu Vista - XP - Win 7! Dosadno mu je! A i ovo je već ne znam koji thread na istu temu!!
16 godina

Jedan moj prijatelj koji testira win7 kaže da vista neče više nikad na njegov komp.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
17 godina
neaktivan

ma za win7 su gluposti da je puno brža i sl. 1. ja sam ju više puta testiro i brža je samo na starijim kompovima i 2. u igrama je blago zaostajala. Slobodno potražite testove pravih stručnjaka pa će te vidit da se ne isplati stavljat do finalne verzije.

Man Utd forever AMD Athlon64 X2 5000+, 2GB DDR2 800mHz RAM, Radeon HD3850 512mb
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Imam Windows Vistu Ultimate, dok sam ima 2*1 GB DDR2-667 radila je brzo, nisam primjetio nikakvih problema u radu. Svi se nešto žale da je spora, igrao sam Medal of Honor Airborne na Visti, igra nije bila ništa sporija od instalacije na Win XP Pro.

17 godina

Mila majko,koliko nebuloznih komentara.Nece im Vista nikad na komp,ali Win7 hoce,omg.Pa vi niste normalni.Windows 7 JESTE Vista.Kernel je isti,memorijska zahtjevnost je ista.Win7 vam radi vam brze jer su pogasili par servisa i usminkali sucelje.Eto ti sta je marketing.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 21:25 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Romano kaže...

Windows 7 JESTE Vista.Kernel je isti,memorijska zahtjevnost je ista.Win7 vam radi vam brze jer su pogasili par servisa i usminkali sucelje.Eto ti sta je marketing.

Win7 jeste u sustini neka verzija prepravljene Viste(~ista osnova), ali mnoge druge stvari su razlicite, sto se tice memorije tu postoji razlika jer kod mene ima samo(za sada) 1 GB rama i pri WinXP zauzeto ~290(normalan rad), Win7 ~350 dok Vista ~500 i stalno nesto u pozadini radi...

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
16 godina

Ma kakva Vista ili Windows 7????Windows XP je zakon!!Cool

Intel Core 2 Quad Q8200 4x2,33Ghz GIGABYTE EP31-S3G,FSB1600MHz 4GB DDR2 PC6400 Gainward GeForce 9900GT 1GB HDD WD 640GB SATA2 Kućište CoolerMaster CM690 Napajanje OCZ StealthXtreme 500W
17 godina
neaktivan
ray_OGF kaže...

DA ako imaš stari komp, opće je poznato da vista i 7-ica bolje iskorištavaju noviji hardver!

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 0:39 (Spank Master).
16 godina
ray_OGF kaže...

ma ja,,win 2000,97

Put my dick in your hands if you want play all day||It's peanut butter jelly time!!! :D
16 godina
neaktivan

i ja sam od onih koji se drže xp, ali imam instlairanu 7, i mogu vam reci da je super.

Radi odlično, malo zna stekati ako se duze vriejme ne restarta komp, jer ga stalno stavnjam na stand by...

ali softversi je puno bolja od xp-a, a daleko od viste, koja je najgori win do sada..

*-*
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma WinXP je zakon jos dugo vremena i bit ce jos ihiiii ...  Win7 je dosta stabilna sa obzirom da imam maticnu plocu iz 2005 god. (i ne steka kod mene, zacudo nema BSOD itd.). Vistu sam stavio dan ili dva da je probam i skinuo odmah.

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 10:53 (BLOGERX4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pitat cu vas nakon par mjeseci nakon izlaska win7 kako je nezahtjevan OS.Kad budete stavili par programa koje upotrebljavate,pa kako budu izlazili patchevi za Win7.Mislim,dajte budite realni,ovo je 2009 godina i jos ima ljudi koji nemaju 4 GB Ram-a uz cinjenicu da RAM nikad u povijesti nije bio jeftiniji i kukumacu kako im Vista ne radi dobro.Nemojte biti smijesni.Boli mene briga sto Win7 radi dobro sa 1 GB Ram-a,kad mi i Vista radi fantasticno sa 4 GB Ram-a.Iskljucite Superfetch i windows search servis i necete vidjeti nikakvu razliku izmedju ta dva OS-a.A te price da je win7 bolji od Viste je cista nebuloza.Beta OS bez ijednog upotrebljivog featura

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Romano kaže...

Pitat cu vas nakon par mjeseci nakon izlaska win7 kako je nezahtjevan OS.Kad budete stavili par programa koje upotrebljavate,pa kako budu izlazili patchevi za Win7.Mislim,dajte budite realni,ovo je 2009 godina i jos ima ljudi koji nemaju 4 GB Ram-a uz cinjenicu da RAM nikad u povijesti nije bio jeftiniji i kukumacu kako im Vista ne radi dobro.Nemojte biti smijesni.Boli mene briga sto Win7 radi dobro sa 1 GB Ram-a,kad mi i Vista radi fantasticno sa 4 GB Ram-a.Iskljucite Superfetch i windows search servis i necete vidjeti nikakvu razliku izmedju ta dva OS-a.A te price da je win7 bolji od Viste je cista nebuloza.Beta OS bez ijednog upotrebljivog featura

Tako je.

Vista je sada optimiziran OS. Sa SP2 radi bolje nego XP SP3, u svemu je bolja, a čak bolje podržava programe i igrice nego XP, i još ima DX10/10.1 i dobit će patch za DX11, a XP je na DX9 ugrezo i nikad se više neće pomaknut.

Evo vista na Lapu mi koristi 670MB ram-a, a XP je isto tu negdje oko 500MB. Jedino što Vista zauzima do 10-11GB na Hardu, ali kog je to briga kada za 700kn ima za kupiti 1TB HDD.

Ram-e neću komentirat, tko na njihov račun govori da je vista šrot je budala. Pa XP sa transformation packom više ram-a troši nego vista, a ti transformation packovi nikad neće nadmašit vistu.

XP meni samo služi na kompu za slušanje muzike i gledanje filmova (jer pušta na svih 5 zvučnika zvuk dok u visti neće đubre, a onaj speaker fill napravi efekt jeke u zadnja 2 zvučnika i u centralnom), i za 3DMARK 01,03,05,06. Čak i igrice igram na visti jer razlike između XP-a i Viste nema u igrama, čak ove novije idu dosta bolje na Visti kao FC2 i to pogotovo na dx10.1, dobim 5-6 fps-a više nego na XP-u i DX9.

Sedmicu sam korstio build 7000. 32-bit verzija je bila dobra skoro kao vista, ali bilo je dosta nepodržanih stvar, dok 64-bit verziju sam odmah nakon 2h unninstalirao jer je koma, ništa nije radilo.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina

slazem se 100 %:))SmijehCool

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice