Tvrdoglava Vista! zaključana tema

poruka: 27
|
čitano: 5.058
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Evo o čemu se radi. Svima nama se nekad zna dogoditi da windowsi naprosto prestanu raditi što zna živcirati. Kod viste je to drukčije pa zato pomognite kako znate! Kada se Vista upali, normalno podigne sve programe i spremna je za rad no onda počnu problemi, Vista kod banalnih stvari kao pregledavanje slika, slušanje glazbe, podizanja nekog programa i sl. SE "SMRZNE" tj. ne radi ništa, jednastavno u tom trenutku nema nikakvog proces, jednastavno stoji te nakon sitnog vremena opet počne funkcionirati! POMOZITE!! (ako znate)

Konfiguracija:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor +4200     2.21GHz

2 GB DDR2 RAM

250 BG Seagate Barracuda

Leadtek GeForce PX8600GT

Ovo je drugi put da sam ju instalirao na komp zajedno sa WinXP, prvi put je radila bez problema i bez tih "bugova". Ak se ne da to riješiti imam XP za svaki slučaj!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

ovo je poznat pRobLem...i meni...pRogoogLaj maLo...i naci ces na forumima Razna Rjesenja...ugL nish sLuzbeno...

misLim da su to RijesiLi u sp1..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Instalirat ću ga ćim stigne na Windows Update, a to je u ožujku!!  Nadam se da će se taj vražji problem riješiti.Neodlučan

Microsoft hot-line, telefon zvoni:
- "Dobar dan upravo instaliram Windows XP, sta treba da stisnem?"
- "Najbolje stisnite palceve!"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Ma service pack 1 vam ne donosi puno poboljsanja ja koristim beta veriju i imam takodzer previse problema sa vistom od povremenog zamrzavanja do problema sa nekim programima npr. gledam filmove sa programom gom i on jednostavno odbija raditi u sp1 beta...

Takodzer nisi ni uspjeli presporo spajanje na net jer meni se na xp-u sp 3 internet spoji za sec. a kod viste to traje oko min i pol.

Tako ma kakav komp. imali od srca vam preporucam da korsitite xp jer je dosta brzi ugodniji za koristenje a i nece vam zadavati velikih problema. A ako vec koristite XP preporucam skidanje sp3 beta verzije jer je pri njegovom koristenju zamjetno ubrzan rad operativnog sustava

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Tvrdoglava Vista!
hdiablo kaže...

Ma service pack 1 vam ne donosi puno poboljsanja ja koristim beta veriju i imam takodzer previse problema sa vistom od povremenog zamrzavanja do problema sa nekim programima npr. gledam filmove sa programom gom i on jednostavno odbija raditi u sp1 beta...

Takodzer nisi ni uspjeli presporo spajanje na net jer meni se na xp-u sp 3 internet spoji za sec. a kod viste to traje oko min i pol.

Tako ma kakav komp. imali od srca vam preporucam da korsitite xp jer je dosta brzi ugodniji za koristenje a i nece vam zadavati velikih problema. A ako vec koristite XP preporucam skidanje sp3 beta verzije jer je pri njegovom koristenju zamjetno ubrzan rad operativnog sustava

zato i je beta...

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Beta Sp 3 od xp je jednostavno preeedobra jos nisam imao nikakvih problema sa njom a dobio sam dosta veliko ubrzanje u radu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Na žalost ne znam u čemu je problem ali imam sličnu konfiguraciju i ne dešavaju mi se takve stvari, sve mi radi savršeno. Nemoj ni razmišljati o SP1 za Vistu jer usporava sve a i morat ćeš ponovo registrirati Vistu. Čak mi na laptopu od 1,8 Ghz radi dobro bez grešaka.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Tvrdoglava Vista!

ma ta vista je katastrofa a ovo za sp1 da ne pricam

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Ma sta vi govorite o ponovnoj registraciji viste kad instalirate sp 1 to nije istina jer ja sam svoju verziju skinio sa interneta nasao dobar crack i sve radi bez problema. Vec sam 4 mjeseca na visit i malo manje na sp1 i moram reci da nisam ima problema sa aktivacijom ..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I sami znate da je i XP počeo radit kako treba tek nakon SP2. Tako će biti i sa Vistom. Koristio sam Vistu jedno vrijeme, i naravno da sam se vratio na XP.

Vista mi je bila prespora i često se rušila.

No dobro, ostavio sam se winblowsa i koristim linux. I baš mi je lijepo... :))

...code your life...
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Meni je ponekad nevjerovatno koliko se ljudi žali na Vistu. Ja sam valjda jedan od rijetkih koji nikad nije požalio prelazak na Vistu (od studenog 2006 - naravno leaked verzija)... jedini problem koji vidim kod nje jest sporo kopiranje datoteka...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

meni vista radi sasvim dobro ali ipak 30-ak posto sporije od xp-a, a s obzirpm na sp3 za xp, sad xp leti....

ali, ruku na srce s vistom nikada nisam nikad imao nikakav problem. samo drzite ukljucen automtski windows update

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam..   masa ekipe mi se žalila na Vistu (32 bitnu), ali ja koristim 64bitnu verziju Viste Ultimate već preko mjesec dana i zaista se ne mogu požaliti na ništa. Programi mi rade, igre također. Istina, trebao sam prijeći na neke nove verzije programa nekih kako bi stvar profunkcionirala, ali na kraju sve radi. To se povijest ponavlja - tako je bilo i sa WinXP na početku, pa smo se kasnije svi ufurali i priviknuli na njih. Nema straha, Vista će se kroz godinu, dvije 'udomaćiti' na večini kučnih računala Bogataš

17 godina
neaktivan
afroman kaže...

ma ta vista je katastrofa a ovo za sp1 da ne pricam

Si koristil kad uopće Vistu, ili samo sereš zato jer si tak pročital na netu? Ste se vi svi možda zapitali da vam Vista šteka zato jer furate crackiranu verziju??????
Instalirajte pravu stvar i onda tek idite srat, ako fakat ne bude radilo.
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

nije bitno je li crackirana verzija, ona radi isto bez obzira na licencu

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prema ovome što sam čito na ovom forumu, očito ne radi

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 21:35 (lp_chandler).
17 godina
neaktivan
lp_chandler kaže...
Instalirajte pravu stvar i onda tek idite srat, ako fakat ne bude radilo.
To bas ne bi iso preporucit ljudima prije nego probaju vista upgrade advisor, da me ne bi kasnije netko potrazio na kucnoj adresi sa sacmaricom jer je kupio original vistu ultimate i ne radi mu :)

I da, licenca nema nikakve veze sa stabilnoscu sustava, to su jednostavno bugovi u os-u koji se kod nekih javljaju a kod nekih ne, a s vremenom ce polako nestat. Sve smo to prozivjeli i s XP-om, prozivjet cemo i sa 7icom... Pa cak je i Leopard imo cudnih bugova i bznao bit nestabilan nekim ljudima.

What fruit is named after a computer? Apple.
17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

ja takodjeR imam oRiginaL veRziju...i pRije tRi mjeseca je biLa katastRofa...sada je ok...aL samo ok...

posLije sp1...nadam se da ce biti dobRa...

u wanna peace of me....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Meni Vista još od RTM-a radi apsolutno savršeno.

Stvarno zanimljivo... Znaci po tebi Vista nema vise prostora za poboljsanja? Nema potrebe za novom verzijom? Ne treba nam ni SP1? 
Mislim da je rijec "savrseno" smijesno upotrijebiti za bilo sto, a kamoli za Vistu.

http://www.google.com/search?q=define:perfect

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 1:53 (ficho).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da se razumijemo, potpuno se slazem da je Vista najbolji Win do sada. Bilo bi zalosno da nije s obzirom koliko je M$ para i vremena ulupao. Al da ne postoji dostojna zamjena za Vistu na desktopu, to cu jednostavno ignorirat jer dolazi od zaposlenika M$-a. Jos je tuznije sto je taj isti zaposlenik M$-a spomenuo u drugom topicu duge godine iskustva s linuxom, a i dalo bi se zakljuciti da si imao susreta s OS X-om. Vidjeti OS X i/ili bilo koju malo popularniju distru Linuxa i reci da Vista za desktop nema dostojne zamjene je jednostavno ignorantno i na razini vrtickog djeteta i one fore "moj je tata najjaci".

Na kraju krajeva, to je jos uvijek windows, jos uvijek ima registry, jos uvijek..... O da, jos uvijek trazi restart nakon skoro svake promjene opcija u control panelu i nakon svakog windows updatea. Nema teorije da cu povjerovat da si u godinu dana jednom restartao windowse.

Super, radis u M$, imas dobar posao i dobro si placen, sretni smo za tebe, bravo, *pljesak*

Al nemoj nam tako agresivno pokusavat nametnut poluzreli proizvod. Pa nismo idioti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma vraga radim u MS-a. Ne. :) To je bila sarkastična šala na provokativno pitanje.

Radim na nekoliko OS-ova i savršeno sam svjestan prednosti i mana svakog od njih.

Vista je definitivno najbolji Windows do sada, a kao desktop platforma po meni je najbolja/i. Zašto? Dopusti da ti pojasnim svoje gledište.

Jednostavno, ako želiš u deset minuta instalirati OS na PC na kojem ne znaš što imaš (uzmimo to za primjer) ali trebaš spojiti LCD projektor i održati prezentaciju prethodno spojivši se na mrežu o kojoj ne znaš puno, mislim da će ti Windowsi biti najbezbolnije rješenje.

Dok sam slagao mašinu za Gentoo, još i danas iako Gentoo koristim od vremena kada se distribuirao kao source kôd, morao sam paziti na ploču, grafičku, kontroler, itd. Neću ni spominjati kako je završio moj pokušaj spajanja Corsairovog Voyager GT sticka (neuspješno).

Osim, po meni, najveće fleksibilnosti prema raznolikom hardveru, Vista nudi i igranje. Nema tog Linuxa ili Unixa na kojem se možeš igrati kao na Windowsima. Općenito multimedijska podrška je po meni najbolja na Windowsima. Jedan praktičan OS za prosječnog kućnog korisnika.

Koristim ja i Linux. Za MPI na .NET-u nisam ni znao donedavno. Dok sam se igrao SDL-om i OpenGL-om nije mi padalo na pamet ići na Windowse. Programiranje poslovnog i bilo kakvog softvera u MFC-u? Visual Basicu? Ne hvala. Ako se već moram maltretirati sistemskim API-jem onda ću to radije na daleko ugodnijem Linuxu nego u WinAPI-ju.

Stabilnost? Linux definitivno. Java? Linux definitivno. PHP? Linux i Apache ofc.

Igre na Linuxu? - No, no. PnP na Linuxu? - No, no.

Vidio sam i OSX. OK je to sustav. Ženi ću kupiti Macbook za posao. Zašto? Jer nju zanima što jednostavnija upotreba specifičnog alata koji radi i na tome apsolutno fino. Potrebe za nekim tričarijama, konfiguriranjima i slično, jednostavno nema. Zašto da se uopće bakćem s Windowsima?!

S moje pozicije programera, dolazak .NET-a promijenio je neke moje stavove. Osim što je okružje unificirano, stabilno i jako ugodno, Visual Studio i MSDN vrhunac su softverskog alata i dokumentacije što će potvrditi svaki programer.

Možda politika Microsofta nije svakome draga niti je možda uvijek fer, ali činjenica je da Microsoft svojim proizvodima nudi najfleksibilniju lepezu usluga za najširu moguću publiku. Na koje načine je do nekih stvari došao, nije tema ove teme iako i kada o tome razmisliš, to što Microsoft često radi, a zove se pogledaj-prouči-napravi bolje ili zgazi konkurenciju na njihovim greškama, nije ništa što nebi svatko drugi radio u toj prilici.

Na kraju balade, veliki dio novca koji Microsoft zarađuje završava na dobrim mjestima, daleko veći postotak tog novca ima dobru vrhu nego novac koji raznorazni muktaši ubiru pod pogrešnim naslovima. Promotri malo Microsoftova ulaganja u obrazovanje, dobrotvorne svrhe i sl. pa ćeš vidjeti da i nije sve tako crno.

I ne, ne radim za Microsoft. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 3:08 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Normalno da svaki OS ima svoju primjenu i svoje prednosti kao i nedostatke, ne bi uopce bilo zanimljivo da je sve isto. Koja bi bila svrha veceg broja osova? :) Ali ne mozes reci da je bilo koji od njih generalno najbolja opcija, inace vise-manje sve sto si rekao stoji.

Sto se igara tice, da, Linux je osim one igre gdje se tux spusta po snijegu na trbuhu daleko od platforme za igranje :D Mac OS X se na srecu od prelaska na Intel lagano popravlja, ali jos je daleko iza Windowsa, no mislim da je to sad vise stvar malog udjela na trzistu nego bilo cega drugog.

Ma...da ne odlutamo mi jos dalje offtopic, ja idem u krevet, laku noc :)

17 godina
neaktivan

Možda jednom nestane godišnjih doba zbog klimatskih promjena, možda jednom nestane zagađenja ili smrtonosnih bolesti zbog napretka znanosti, možda jednom neka Linux distribucija nadmaši Windowse kao dominantni OS...

Nikad se ne zna što nam budućnost donosi..  kristalna kugla anyone? Namigiva

17 godina
Tvrdoglava Vista!

ON topic: http://www.daniweb.com/forums/thread72275.html

OFF topic: Koristio sam Vistu par dana, ne svidja mi se. Tj. svidja mi se izgled i to, ali je spora. Nemogu raditi najlakse stvari kao sto je slusati muziku u foobaru i igrati Icy Tower. U XP-u to radi bez problema i sa 512mb rama, a u Visti sa 1GB steka, muci se....

Što se mora, ne mora se
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tiki kaže...

ON topic: http://www.daniweb.com/forums/thread72275.html

OFF topic: Koristio sam Vistu par dana, ne svidja mi se. Tj. svidja mi se izgled i to, ali je spora. Nemogu raditi najlakse stvari kao sto je slusati muziku u foobaru i igrati Icy Tower. U XP-u to radi bez problema i sa 512mb rama, a u Visti sa 1GB steka, muci se....

Otišao sam na tu web stranicu i pročitao probleme drugih ljudi i svi su imali problem sa SATA sučeljem oni su ga samo premjestili i Vista im se više nije smrzavala na neko određeno vrijeme! To sam i ja uradio i upalilo je, već pola sata mi se Vista nije smrzla. Da se uvjerim da sve radi otvorio sam više od 30 prozora na kojim vista nije ni zatrzala, a što se tiće ostalog pokrenio sam više programa koji dosta zahtjevaaju i niša, sve radi normalno i nema više smrzavanja bez nekog razloga!! Moram napomenut da imam Service Pack 1 instaliran!

Javit ću se opet ako nešto iskrsne.

Thanks!

17 godina
neaktivan
Tvrdoglava Vista!

Evo nakon nekog dugog vremena javljam se da vam javim da mi komp sada radi bez problema, a tko ima sličan problem sa Vistom neka proba premjestiti SATA kablo u drugi utor i Vista se ne bi  više trebala smrzavati!! Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
WSeven kaže...

Evo nakon nekog dugog vremena javljam se da vam javim da mi komp sada radi bez problema, a tko ima sličan problem sa Vistom neka proba premjestiti SATA kablo u drugi utor i Vista se ne bi  više trebala smrzavati!! Namigiva

Problem riješen, zaključavamo temu...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice