Promjena jezika pisanja

poruka: 41
|
čitano: 32.578
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Neznam jesam li u odgovarajući podforum stavio ovu temu, ali ako znate, pommozite.

Htio bih promijeniti jezik pisanja. Želim promijeniti na Ruski. Ali samo trenutno, dok ne napišem neke tekstove.

Jeli to moguće, bez da se ne obriše Hrvatski ?
Imam Win 7 Ultimate.

Znam da ima dolje u start baru ono HR, kad kliknem mogu odabrati jezik pisanja, ali mi je ponuđen samo engleski i hrvatski. Jeli mogu kako dodati ruski ?

Ako treba nekome pozivnica za lockerz, neka mi je javi na pm !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

Ti zapravo hoćeš pisati u ruskoj ćirilici. To je vrlo teško na qwertz tipkovnici jer ćeš morati sam pronaći koje ti je hrvatsko slovo na tipkovnici jednako nekome  u ćirilici. Zato u startu ukucaj region i pritisni enter. Pojaviti će ti se dijaloški okvir region i language. Izaberi karticu Keyboard and languages.

Utoj kartici pritisni Change keyboards.

Pa će ti se pojaviti text services and input languages.

Dolje u prozoru pritisni add

Pojaviti će ti se add input language i ti izaberi ruski ili neki drugi pa pritisni ono malo "+" pa onda će ti se ispod pojaviti keyboard i other pa pritisni opet ono malo "+" i označi ruski. Pritisni ok

Sada ćeš opet vidjeti tex services... pa će ti se u onome teskstnome okviru pojaviti ispod hravastkog ruski. Iznad toga moraš u skočnom izborniku zadani jezik tipkvnice pa pritisni ok. I to je to

Uđi u neki tekst editor i pisat ćeš ćirilicom.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 14:21 (captain_soap_McTawish).

5 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Puno ti hvala na objašnjenju !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Evo, radi !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Što misliš o ovome, i jeli ima nešto slično, da mi raspored ćirilice bude isti ko raspored latinice na tipkovnici.

http://engrusdict.sourceforge.net/keyboards-sl.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Promjena jezika pisanja
Tsar kaže...

Što misliš o ovome, i jeli ima nešto slično, da mi raspored ćirilice bude isti ko raspored latinice na tipkovnici.

http://engrusdict.sourceforge.net/keyboards-sl.php

Ne znam. Nikad nisam probao no probat ću pa ti javim kako je prošlo.

15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Aj super.

Ak ima neki sličan program koji posloži red ruske ćirilice na tipkovnici kao što je na ovoj obično, reci mi ga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

Nisam još uspio ovo što si dao pokrenuti no mislim da se nekako taj red slova u tipkovnici može namjestiti pa pokušavam pronaći drugi način.

0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

Ako ti treba samo neki tekst prevesti koristi program Russianeditor pa tekst iz njega kopiraj u word ili outlook.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Ma nije samo za to.

Treba mi ovako za pisati ruski...

Jel ima neki program koji će posložit ta ruska slova ko latinična na tipkovnici ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

Evo ga! Mislim da sam našao. Zove se microsoft keyboard layout creator. Tu možeš sam posložiti tipke na tipkovnici kako hoćeš.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Hoće li mi to obrisati trenutan rad tipkovnice.

Tj. jesi li probao ovo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

Jesam! Ovo ti ništa ne obriše već ti doda novi jezik kojeg možeš uključiti i isključiti kada hoćeš.

1. Nakon što instaliraš uđi u program. Prvo uđi na traci view pa options.

2. Otvorit će ti se prozor options gdje trebas odabrati koji ćeš oblik tipkovnice tj. kako će ti tipkovnica završavati kod tipke enter. Kod naših qwertz tipkovnica to je tip 2.

3. Kad si izasao moras namjestiti tipkovnicu. Pritisni na tna neku tipku mišem te namjesti slovo koje ti odgovara. Pa pritisni ok.

4. Nakon što si uredio sva slova. Pritisni na alatnoj traci project pa u njemu protepties.

5. Pojaviti će ti se protor protepties.  Pod name upisi kako će ti se zvati layout tipkovnice. Ja ću u ovom slučaju to nazvati ruski_2. Pod description upiši

opis layouta.  I dolje pod languages izaberi jezik u kojem ti je tipkovnica u ovom slučaju ruski. Ovo ti neće obrisati staru rusku tipkovnicu već samo dodati novu stavku. Pritisni ok.

6. Sada opet u izborniku project izaberi build DLL and setup package. On će ti napraviti instalacijski file za layout tipkovnice. Pojavit će ti se upit koji pita hoćeš li otvoriti direktorij u kojem se nalazi instalacijski file. Pritisni da. Instalacijski file ti se obično nalazi u Documents u mapi nazvanoj po imenu layouta. Uđi u setup exe i nekoliko nextova i instaliraj.

7. Opet uđi u region and languages te u change keyboard. Novi layout trebao bi se pojaviti u tekstnom okviru pod opisom koji je kod mene "Zređena ruska tipkovnica". Pod deafault izaberi layout koji napravio i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 20:21 (captain_soap_McTawish).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Ma to kralju !!!!

Puno ti hvala, ovo je odlična stvar i super radi !!!

Još jednom ti HVALA !!!!

Smijeh

Спасибо !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Imam ovaj problem:

-znaš li kako to popraviti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

hvala na ovom programu. trebat će mi sad malo navikavanja da pišem rusku ćirilicu na istom rasporedu kao i latinicu. inače igram ruski silkroad online i već sam navikao na njihov raspored slova, ali ovo je odlično. inače možeš si namjestit i tipkovničke kratice za prebacivanje između ruke i hrvatske tipkovnice. odeš pod 'Region and language' - 'Keyboard and languages', klikneš 'Change keyboards' i prebaciš se na 'Advanced key settings' i tu si podesiš kratice. Puno je lakše nego klikanje po Language baru

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tsar kaže...

Imam ovaj problem:

-znaš li kako to popraviti ?

Morat ćeš mi poslati ispis log filea. Kad pojavi onaj prozor koji te obavještava o neuuspjehu pritisni yes i otvorit će ti se lgo file u notepadu. To kopiraj na forum pa da vidimo.

15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Evo, ovo mi napiše u notepadu:

WARNING: | (U+007c) is already defined more than once on the keyboard (on VK_OEM_PLUS, ShiftState 'Shift' and VK_W, ShiftState 'Ctl+Alt').

WARNING: The character ¸ (U+00b8) exists in the entry for VK_OEM_3, ShiftState 'Base' of the layout table and is not in the default system code page (1251) of the Russian (Russia) language you specified. This may cause compatibility problems in non-Unicode applications.

WARNING: The character ¨ (U+00a8) exists in the entry for VK_OEM_3, ShiftState 'Shift' of the layout table and is not in the default system code page (1251) of the Russian (Russia) language you specified. This may cause compatibility problems in non-Unicode applications.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

U redu sada mi treba slika Keyboard layout creatora gdje se  vidi tipkovnica sa znakovima koje si ukucao.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Evo slike:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tsar kaže...

Evo, ovo mi napiše u notepadu:

1 .WARNING: | (U+007c) is already defined more than once on the keyboard (on VK_OEM_PLUS, ShiftState 'Shift' and VK_W, ShiftState 'Ctl+Alt').

2. WARNING: The character ¸ (U+00b8) exists in the entry for VK_OEM_3, ShiftState 'Base' of the layout table and is not in the default system code page (1251) of the Russian (Russia) language you specified. This may cause compatibility problems in non-Unicode applications.

WARNING: The character ¨ (U+00a8) exists in the entry for VK_OEM_3, ShiftState 'Shift' of the layout table and is not in the default system code page (1251) of the Russian (Russia) language you specified. This may cause compatibility problems in non-Unicode applications.

1.Znak (bez navodnika) "|" pojavljuje se dva puta. Prvi put postavio si ga na mjesto odmah pokraj backspacea sa pritisnutom tipkom shift. Drugi put postavio si ga na mjesto gdje se na tipkovnici inače (bez pritisnutog shifta itd.) nalazi tipka za w. Moraš jedno ukloniti.

2. Ova ostala dva warninga su radi toga što su znakovi "¸" i "¨"  nepodržani od ruskog standarda tipkovnice stoga ih moraš ukloniti. No molio bih te samo da probaš prvo riješiti warning 1(žuto) bez uklanjanja ovih znakova pa probaj onda napraviti layout. Ako neuspije ne preostaje ti ništa drugo nego uklanjanje ovih znakova koji su navedeni u warningu 2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 15:20 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Evo novi problem:

WARNING: ; (U+003b) is already defined more than once on the keyboard (on VK_OEM_COMMA, ShiftState 'Shift+Ctrl' and VK_OEM_COMMA, ShiftState 'Shift').
    WARNING: _ (U+005f) is already defined more than once on the keyboard (on VK_OEM_MINUS, ShiftState 'Shift+Ctrl' and VK_OEM_MINUS, ShiftState 'Shift').
    WARNING: : (U+003a) is already defined more than once on the keyboard (on VK_OEM_PERIOD, ShiftState 'Shift+Ctrl' and VK_OEM_PERIOD, ShiftState 'Shift').

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

Možeš li mi poslati sliku layouta da još nešto vidim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Pa imaš ih gore !?

Jel ti valjaju te gore ili da nove šaljem s promjenama ?

Sad sam pobriso taj minus, zarez i još neki zarez i u slučaju običnom, shift i shift+ctlr.

Bude sve uredu, kaže verification succesuful, i kliknem OK (samo je to ponuđeno) i onda mi izbaci ovaj error:

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 18:42 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

U redu. Sada mi ne trebaju no već tražim rješenje za ovaj novi problem. Probaj reinstalirati program dok ja pokušavam pronaći riješenje za ovaj novi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Oćeš da ti pošaljem taj file, od programa, tu tipkovnicu, pa da sam probaš lakše naći program ?

EDIT:

-evo, ak ti zatreba, ja sam ga uploadao:

http://www.mediafire.com/?ny2uzxndikt

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 19:03 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tsar kaže...

Oćeš da ti pošaljem taj file, od programa, tu tipkovnicu, pa da sam probaš lakše naći program ?

Može!

15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Evo stavio sam link gore, u prijašnji post!

http://www.mediafire.com/?ny2uzxndikt

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Promjena jezika pisanja

Kod mene je uspio napraviti setup i dll. No bilo ti se pojavio problem duplih znakova ; : _ koji su se nalazili pod shift i shift+ctrl pa sam ih ja ostavio pod shift. I morao sam promijeniti ime zbog toga što sam ja već imao instaliran ruski_2 pa se sad zove ruski_3. Uploadao sam file na mediafire. Ako želih ikakve promjene reci da ti napravim jer zbog nečega očito ne radi na tvom kompjuteru. Ako učitaš ovaj file samo pokreni setup i on će ti sve instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 19:17 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Promjena jezika pisanja

Cупер, ово рaди !!!

Aли имaм йедaн проблем.

Фaле ми овa двa cловa:

ю Ю

ё Ё

Йели можеш то cредит ?

Moj PC  
0 0 hvala 0