Povratak sa Viste Home Premium 32-bit na XP

poruka: 4
|
čitano: 2.174
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

pozdrav,

pokusavam deinstalirati Vistu i ponovo instalirati XP, no cini se da je bootanje sa XP instal. CDa preocita greska jer nakon sto ucita setup jednostavno javi poruku "Setup couldn't find any hard disk on your system and can not continue"" .  i onda jedino dobijem opciju  "Press f3 to quit setup".

inace sa laptopom GETAWAY MX8734 - Pentium Dual Core T2060 1.6 GHz
vec je bila instalirana Vista a dobio sam i "Operating system disc" for re-instalation OS (to dakle je samo nesto kao recovery ili?).

e sad na nekim stranim forumima pogledah da preporucuju mijenjanje opcije u BIOSu

F2 -> BIOS
Drives -> SATA Operation -> RAID Autodetect/ ATA

no prije sto to isprobam zelim vase misljenje oko 2 stvari?

hoce li deinstalacija Viste i instal Windowsa pobrisati obje particije (i sistemsku i podatkovnu)? Neki sugeriraju da je moguc slucaj da sve bude pobrisano (i C: i D:), cak i ako za formatiranje/instalaciju

biramo samo C:

2. stvar - procitah da se ne preporuca mijenjati OS sa kojim je sam Laptop dosao kod kupnje, a da ne spominjem to kako navodno cu se samo ispatiti sa driverima za XP, uz mogucnost da nesto i ne bude kompatibilno sa XPom i ovim americkim laptopom.

kako god Vista me zivcira (najvise sto trazi update za sve programe starijeg datuma, stalno se nesto upgradea neovisno o mom pristanku, i najtulavije, stalno trazi potvrdu (allowance) kad ides otvoriti programcice tipa RAR - kao sigurniji sam ako dva put moram odobrit pokretanje prorama koji zelim).

dakle, ako netko zna rjesenje problema, ali i savjet jeli pametno sa Viste na XP, citao sam po forumu, bilo je slicnih postova, ali evo...

peace

0 0 hvala 0
17 godina

Iskreno, nisam niti pročitao cijeli post, ali odgovaram jer mi je frend nedavno imao sličan problem.

Dakle, problem je u što u standardnoj instalaciji XP-a ne dolaze driveri za novije SATA diskove, pa instalacijski setup ne shvaća da disk u sistemu postoji. Ono što ti treba je prilagođena instalacija XP-a, izrađena npr. nLiteom, a podosta, piratskih i ilegalnih naravno, možeš pronaći po torrentima...

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Povratak sa Viste Home Premium 32-bit na XP
autorov komentar

a ova stvar sa podesavanjem opcije u BIOSu, da ne cita RAID nešto?

17 godina

Opcija "sata native mode" >> treba biti "disabled" ako postoji u biosu. Ako je nema, onda n-lite i integriraj drajvere u instalaciju XP-a, kako je rekao asusdvd, i uglavnom si time riješio problem svih lapova sa intelovim chipsetom. Da ne objašnjavam u detalje uglavnom,

http://komku.blogspot.com/2007/11/integrate-driver-into-windows.html

...

sretno

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice