Orginalni ili Piratski? zaključana tema

poruka: 5
|
čitano: 4.500
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Orginalni ili Piratski?

E na kompu imam originalne win 7 Home Premium 32-bitne a na laptopu piratske win 7 Ultimate 64-bitne...

E pa moje pitanje je posto 32-bitni imaju podrsku za samo 4 GB RAM-a dali da instaliram na komp false a na laptop originalne?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Orginalni ili Piratski?

Ako imas licencu za windows 7 home premium, ta ti licenca vrijedi i za 32-bitnu i 64-bitnu verziju. Microsoft pri aktivaciji ne provjerava bitnost verzije(potrvedno od strane microsofta). Dakle moras samo skinuti 64-bitni untouched dvd od winodws 7 home premium i upisati taj kljuc i proci ce ti aktivacija.

Evo sto je meni Microsoft odgovorio na upit prije par mjeseci:

Postovani,

Hvala sto ste kontaktirali Microsoft korisnicku podrsku.

Ukoliko je rijec o Windows 7 Home Premium 32-bit OEM licenci onda trebate zatraziti dozvolu od OEM sastavljaca racunala ili brend-a racunala (npr HP, IBM, lenovo, Sony itd ukoliko je vase racunalo od brend-a). Microsoft sa svoje strane dopusta promjenu bit verzije ukoliko se koristiu isti kljuc za instalaciju te se instalira identican proizvod izuzev bit verzije.

Hvala vam sto koristite Microsoftove proizvode.

Ukoliko imate dodatna pitanja o Microsoft proizvodima, slobodno nas kontaktirajte.

S postovanjem,
Mislav Matejcic
Sluzba za korisnike

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 17:19 (captain_soap_McTawish).

1 0 hvala 1
14 godina
Orginalni ili Piratski?

I jos me zanima na te 64-bitne oce li raditi svi programi ili ne jer sam citao da neki nemogu pa onda nezz jel se isplati prie nego uzmem ram-a jos

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Re: Orginalni ili Piratski?
Kelam kaže...

I jos me zanima na te 64-bitne oce li raditi svi programi ili ne jer sam citao da neki nemogu pa onda nezz jel se isplati prie nego uzmem ram-a jos

Ako misliš uzet još 2GB RAMA za komp (znači onda budeš imal 4GB) ili više onda svakako stavi na njega x64 verziju windowsa, radit će sve bez problema. Samo pripazi da imaš sve drivere za skinut(znači svi driveri moraju bit x64 verzije, ne x32).

Ovo da bi ti stavil na laptop orginal kopiju, a na komp. stolni pirat nije moguće, ako je orginal kopija OEM onda se ona veže za jedno računalo, znači moguće ju je aktivirat samo na tom računalu i ni na nijednom drugom, jedino ako imaš retail verziju (makar sumnjam da imaš) onda tu licencu možeš selit na neko drugo računalo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 17:41 (Valentin17).
16 godina
Re: Orginalni ili Piratski?
Valentin17 kaže...

Ovo da bi ti stavil na laptop orginal kopiju, a na komp. stolni pirat nije moguće, ako je orginal kopija OEM onda se ona veže za jedno računalo, znači moguće ju je aktivirat samo na tom računalu i ni na nijednom drugom, jedino ako imaš retail verziju (makar sumnjam da imaš) onda tu licencu možeš selit na neko drugo računalo.

To ne mora uvijek biti tocno. Obicno ako nazoves Microsoft Supprot i kazes da imas problema sa aktivacijom, oni ti deaktiviraju licencu tako da je mozes iskoristiti na nekom drugom racunalu.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice