Kako već svi znaju, dobio sam novi kompjuter (pogledaj pod Moj PC) i s njim dobio 32-bitni XP Pro.Sada se dvoumim da li da instaliram novu Vistu Ultimate x64, da čekam Windows 7, ili da jednostavno stavim 64-bitni XP. Što vi kažete i kako da backupiram sve programe koje imam jer imam jako puno igara (samo image) koje mi se ne da prenosit USB-om opet na komp i puno dobrih programa koje više ne mogu naći.Unaprijed hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zar nitko?
Da nisi ti to kupio onaj Perfect PC iz Peveca?
Ja bih ti savjetovao da staviš XP 64-bit, pa da sačekaš Win 7.
da, iz Peveca, samo nisam znao kako se zove (i jakna gratis sa logotipom Intela!).
to sam i mislio napraviti, samo sad, kako da backupiram sve te programe pošto nisu portabilni?
Skini kao ja RC 64bitnu verziju 7-ice i uživaj dok ne izađe prava. Meni je ova super za glavni OS (potrošio sam sve licence za Vistu)
negdje sam vidio da RC ima bugova koje je build 7137 popravio..da skinem njega?
P.S. rade li igre dobro kao na XP-u?
Kod mene radi sve dobro (i igre i moji važni programi, Driveri, jedino TuneUp ne radi)
sad plz odgovor na drugi dio pitanja....kako da backupiram sve programe koje imam jer mi je to od presudne važnosti, ako ih ne mogu nekako sačuvati, neću ni instaliravati novi OS
Možeš backupirati na DVD-e preko programa za backup, ali mislim da to neće raditi (još ćeš ići na 64 bitnu verziju). Zašto bi uostalom backupirao programe?
da malo skratim priču- imam 2 kompa- jedan na gornjem katu i jedan na donjem (ovaj pod Moj PC)-trenutačno sam na ovom gore (na kojem imam internet, na drugom nemam) i sa tog kompa skidam jaaaaaaaaaako punoooooooo piratskog svega (spiderman,fotošop,burnout,prototype,worms etc.) i sve sam to do sada prenosio preko USB-a i sve je ok radilo, ali pošto sam imao jako malo prostora na disku, morao sam obrisati većinu torrenta tako da ih sada imam instalirane samo tamo na kompu i nigdje drugdje i bogami mi se neda sve opet skidati pa preko usba na komp opet....
p.s. nisam je baš puno skratio, al eto..
da malo skratim priču- imam 2 kompa- jedan na gornjem katu i jedan na donjem (ovaj pod Moj PC)-trenutačno sam na ovom gore (na kojem imam internet, na drugom nemam) i sa tog kompa skidam jaaaaaaaaaako punoooooooo piratskog svega (spiderman,fotošop,burnout,prototype,worms etc.) i sve sam to do sada prenosio preko USB-a i sve je ok radilo, ali pošto sam imao jako malo prostora na disku, morao sam obrisati većinu torrenta tako da ih sada imam instalirane samo tamo na kompu i nigdje drugdje i bogami mi se neda sve opet skidati pa preko usba na komp opet....
p.s. nisam je baš puno skratio, al eto..
Ja ti za backup podataka (bilo kakvih) koristim DVD-RW medije jer na njih dosta stane (imam ih 5, 5 x 4.7 = 23,5 GB), a svaki put mogu nanovo na njih pržiti.
ali ja nažalost imam samo jedan dual layer pa ne znam hoće li mi stat...a da stavim sve važne programe iz program filesa u drugu particiju i onda stavim nazad? bi li to funkcioniralo i bi li trebao prčkat po registryu?
ali ja nažalost imam samo jedan dual layer pa ne znam hoće li mi stat...a da stavim sve važne programe iz program filesa u drugu particiju i onda stavim nazad? bi li to funkcioniralo i bi li trebao prčkat po registryu?
Shvati jednu stvar ,ako mijenjaš OS ,SVE programe moraš instalirat nanovo! Nema nikakvog prenošenja ,nema nikakvog "prčkanja" po registru jel to jednostavno neće radit! Možeš ti backupirat sve iz Documents and settings jel se tu nalaze najbitniji podaci i onda si pomoći kod nekih programa s tim fileovima. Ali samo kod nekih. Znači - jasno i glasno - NOVI WINDOWSI -> REINSTALACIJA SVIH PROGRAMA NANOVO!! Drugačije nejde!
Ako imas fajlove koji se skidaju torrente iskopiraj ono sto si vec skinuo na drugu particiju.kad dignes sistem instaliraj program vrati fajlove nazad i ponovo skini isti torrent i nastavice ti gde si stao.za igre iskopiraj samo sejvove a sto se tise drugih program ako iskopitas instalasije neki ce da rade a (neki vecina) nece zavisi.
Dosta programa ima import/export funkciju, naravno ako ih mozes ponovno instalirati, tj. da imas instalacijsku datoteku.
Šta će torrenti sigurno nastavit tamo gdje sam stao? Jer već su mi svi završili samo sam ih izbrisao, dakle, ako budem išao opet skidati potpuno isti torrent, bit će već završen i pojavit će se u downloadsima?
Odlučio sam se za windows 7, programe ću nekako backupirat, nije važno, ali ne znam koju verziju da uzmem (mora biti ultimate i 64 bit) pa recite svoja mišljenja o tome koja verzija je najbolja
P.S. većina odlučuje
P.P.S. sry na duplom postu
P.P.P.S. postoji li program za integraciju određenih drivera i programa u instalaciju sedmice, kao što su nLite za XP i vLite za Vistu?