Nece da pokrene Windowse??? zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 5.307
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nece da pokrene Windowse???
pitanje

Racunalo je kupljeno prije mjesec dana, sve je radilo normalno do prije neki dan kad je uveden adsl internet.

Naime, pojavio se misteriozan problem da kompjuter prilikom paljenja i ucitavanja windowsa stane, i one tacke se veoma polako krecu. Cekam pola sata i nista, jednostavno nece da udje u windowse.  U safe mode moze uci, ali nemogu da nadjem u cemu je stos da normalno pokrenem windowse sa svim opcijama.

Formatirao sam hard disk, instalirao windowse sp3 instalirao drivere i pratece programe, uspostavio konekciju na internet i sve je radilo normalno citav dan, da bi se danas pojavio opet isti iritantni problem - nece da udje u windowse.

Nema nekih zvucnih signala da nesto neradi, prilikom ulaska u safe mode prijavljuje 2 administratorska racuna?

Maticna je asusova sa integriranom grafikom, i na njoj je dial up modem, dali je moguce da taj dial up modem pravi probleme ako se ne koristi, nego se koristi adsl modem?

LJudi dajte kakav savjet ako znate o cemu se radi i sta bi moglo da pravi ove probleme??

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nece da pokrene Windowse???

ja bi probo na novo win

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan

rekao je da je formatirao disk. probaj iskopčati kabel od dsl-a i onda upaliti komp

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
benko kaže...

ja bi probo na novo win

Pa jucer sam instalirao nove windowse, i radili su citav dan normalno i danas katastrofa. Inace taj komp koristi moj tetak, covjek zna otici na net, upaliti karte da igra i muziku da slusa preko winampa, nista drugo. I covjek je bas pocetnik i neprcka pa windowsima.
Ima precice na desktopu za winamp, solitaire, i to jedino pokrece, i gasi komp, nista drugo. Nekontam u cemu je stos, jer ovo prvi put vidim?
"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan

Pokreni neki antivirus u safe modu i napravi full scan, možda je neki virus. (prije skeniranja update)

ILI pokušaj povećati virtualnu memoriju u safe modu a to ti se nalazi:

My Comp\Properties\Advanced\Performance-settings\Advanced\Virtual Memory-Change

Nemoj stavljati preko max size.

Nadam se da će pomoći.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Idi u safe modeu u network connections, desni klik na adsl konekciju i odaberi disable. Restartaj. Ukoliko ne podigne win, napravi uninstall modema i drivera pa pokušaj ponovno. Problem je vrlo vjerovatno u njima ili u tome što nisu kompatibilni sa WinXP SP3. Sa neta skini najnovije drivere za adsl modem pa pokušaj sa njima, i otiđi na stranice proizvođača pa vidi ima li već prijavljenih sličnih problema.

17 godina
autorov komentar

E ovako. Mrk 22 je predlozio da iskopcam kabel od modema. Iskopcao sam kabal, i windowsi su se ucitali normalno bez ikakvih problema!??

Restartovao sam par puta kompjuter da vidim da nije mozda puka sreca, ali nije, svaki puta normalno ucita windowse.

E sad uopce nema drivera za modem, jer nisu potrebni dakle modem se odmah prepozna i kad se napravi konekcija na net, sve radi. Dakle nema drivera niti oni mogu praviti probleme.

Sto se tice sp3 za win mislim da uopce nije do njih, jer je prijasnja instalacija bila win sp2 i bio je isti problem. Znaci i bez sp3 desi se problem.

Kakve veze ima virtual memory sa podizanjem windowsa? To pitam onako iz znatizelje. Ali ipak, virtual memory je dobro podesen, tako da mislim da nije ni do toga.

Sto se tice virusa, pa covjek ima frisko instaliran windows, avg 8 free (updaetan) i otisao je na 2 stranice svega, google i neku stranicu o ribolovu...ne vjerujem uopce da je pokupio virus, ali i da jeste i da su oni moguci uzrok tome, misli ipak da tu tvrdnju pobija cinjenica da su se windowsi ipak ucitali ali tek kad sam iskopcao kabal od modema.

Nisam iskusan sto se tice hardvera ali nesto sumnjam da mozda pravi probleme dial up modem koji je jos na maticnoj iako se nekoristi. Dali moze to biti do toga??

Htio sam izvaditi modem ali tetak neda ko fol izgubit ce garanciju (nece provjerio sam)  ili cu nesto zeznut pa hoce to odnijeti tamo gdje je kupio pa da oni izvade. Izlanuo se

Kako god, sad radi, ali bezveze mi da mora iskopcavati kabal od modema da bi upalio kompjuter.

17 godina
neaktivan

kaj imas orginalni windows

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brezonja kaže...

kaj imas orginalni windows

zašto misliš da to ima veze s ovim problemom?
17 godina
neaktivan

ako nije imao do sad adsl onda pretpostavljam nije updatirao windowse. Ja sam dobio adsl prije tjedan dana i jedan od updateova je bio kao neki provjeritelj licencije softvera ili tako nesto slično-na srećusa sam čitao iz dosade to tamo kod dijela I apcept i i dont apcept

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brezonja kaže...

ako nije imao do sad adsl onda pretpostavljam nije updatirao windowse. Ja sam dobio adsl prije tjedan dana i jedan od updateova je bio kao neki provjeritelj licencije softvera ili tako nesto slično-na srećusa sam čitao iz dosade to tamo kod dijela I apcept i i dont apcept

Windows Genuine Advantage Validation. to nema nikakve veze s ovim problemom. router i komp mu se očito ne vole baš
17 godina
neaktivan

nisam sve pročitao my bad

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2008 2:34 (brezonja).

0 0 hvala 0
17 godina
brezonja kaže...

samo da se nadovežem na čovjeka....
prije tjedan dana sam imao takav problem, da nije računalo htjelo u win.....a to m ise dogodilo nakon što sam skinuo i instalirao neki update....nije bio sp3 u pitanju......

morao sam reinstalirati win, i sad sve radi dobro
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
neaktivan

Ako modem ima opciju rada kao ruter onda ga spoji preko mreze na komp, podesi na njemu username i pass (ako nije vec) i to je to... Dosta modema ima problema kad se spoje na racunalo usb-om tako da to nije neki izoliran problem. Ukucaj u google model tog modema pa pogledaj dali ima ljudi s slicnim problemom...

0 0 hvala 0
17 godina

Ne moraš vaditi modem iz matične.

Start > Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Device Manager

i tu, mislim pod Network Adapters, pronađi modem. desni klik na njega i Disable (ili Uninstall, s tim da ne znam hoće li ga onda opet automatski instalirati pri ponovnom pokretanju Windowsa).

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
brainiac kaže...

Ako modem ima opciju rada kao ruter onda ga spoji preko mreze na komp, podesi na njemu username i pass (ako nije vec) i to je to... Dosta modema ima problema kad se spoje na racunalo usb-om tako da to nije neki izoliran problem. Ukucaj u google model tog modema pa pogledaj dali ima ljudi s slicnim problemom...

Modem nije spojen na racunalo preko usb, neko preko onog Lan kabla, (zuti kabal)..
klimama kaže...

Ne moraš vaditi modem iz matične.

Start > Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Device Manager

i tu, mislim pod Network Adapters, pronađi modem. desni klik na njega i Disable (ili Uninstall, s tim da ne znam hoće li ga onda opet automatski instalirati pri ponovnom pokretanju Windowsa).

To znam kako se radi, ali ovo sto si napisao pod Network Adapters>>>>pa tako bi samo iskljucio mreznu karticu na maticnoj ploci! I sta sam ti me postigao, nebi covjek mogao na internet. Covjek je uveo internet i sta sad, moramo  naci nacin da sve radi kako treba, tj, da moze normalno uci u Windowse i odmah ici na internet bez iskljucivanja ili vadjena kabla.

Probat cu malo jos ispitati teren da vidim sta bi moglo biti. Hvala na savjetima...
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2008 14:28 (boxer).
17 godina
neaktivan

Uvijek kada pališ komp imaj zgašen modem, i onda kada ti komp krene očitavati Windowse i ne uspije samo upali modem i sve će biti ok. Barem tako meni funkcionira. Uopće ne kužim u čemu je problem, i pitala sam više ljudi za to i nemaju pojma isto. Moj komp je isto novi i ista stvar mi se desila nakon nekih tjedan dana. I sada opet i onda sam to skužila i sada sve na taj način radi. Ma, bacila bi komp kroz prozor najrađe, stalno neke gluposti se dešavaju......stalno nešto krepa....joj.....no ne treba se živcirati jer tak i tak smo očito prisiljeni mjenjati komp svakih 2-3 godine.....sretno...

17 godina
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Uh zaboravio sam na ovu temu, uglavnom rjesen je problem. U servisu su instalirali neku karticu na PCI slot i u nju ustekali RJ45 kabal od modema i sada vec mjesec dana radi normalno.

Moze Lock teme.

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pokusaj instalirati nove drivere za mreznu karticu jer ocigledno ona stvara probleme

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Probaj instalirat najnovije drivere za adsl

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

LJUDI GOTOVA TEMA. Problem je rjesen pa nemorate vise davati savjete.

MOze LOCK.

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice