moze sw preko koje naredbe formatirati disk...jer mi ne zeli instalirati windows novi ni nista pa bi trebalo formatirati disk i zatim novi windows....a samo mi se cmd javlja?
Naredbe Preko START>> RUN
- poruka: 42
- |
- čitano: 66.499
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Takva naredba ne postoji. Ne možeš formatirati particiju s Windowsima iz samih Windowsa.
Podigni PC sa instalacijskog dvd-a ,obriši sve kaj hoćeš i instaliraj nanovo.
Instalirao Win 7 na drugom kompu.
Imam samo Search, ne postoji start/ran.
Gdje tražiti da mi se pojavi i ran kod start-a ?
Instalirao Win 7 na drugom kompu.
Imam samo Search, ne postoji start/ran.
Gdje tražiti da mi se pojavi i ran kod start-a ?
Ran? Are you ...? RUN. Ili WIN tipka + R. NHF
Očito je da ne poznam dobro win 7. Do sada sam radio samo sa xp. Kod xp zna se kod starta se pojavljuje u Help and Support/ ikona za search ali i za run.
Pretpostavio sam da tako slično mora biti i na win 7.
Sad probao na drugom kompu i ........... mogu reči HVALA!
Očito je da ne poznam dobro win 7. Do sada sam radio samo sa xp. Kod xp zna se kod starta se pojavljuje u Help and Support/ ikona za search ali i za run.
Pretpostavio sam da tako slično mora biti i na win 7.
Može se i u Win 7 dodati Run: http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/What-happened-to-the-Run-command .
Malo bumpanje teme.
Evo, nedavno sam tek došao na ideju tražiti kako automatski ugasiti PC nakon određenog vremena (uopće se prije nisam sjetio guglati - da).
Do tada sam to radio tako da bih skinuo neki torrent, što manje veličine tipa par MB i naredio preuzimanje tako da mi ETA torrenta bude ona koju želim za gašenje PC-a.
Da , al' snađi se druže kad ne znaš guglat.
Eto, budući da sam na Win 8.1 gdje je to toliko jednostavno:
- Pokrenuti Run (Start+R)
- Upisati
- shutdown.exe /s /t 5000
- Gdje "/s" predstavlja sekunde "/t" vrijeme, a 5000 označava vrijeme u sekundama. Malo matematike i to je to.
- Nakon toga se stvori novi Event koji će napraviti upravo ono što mu je zadano.
- Ukoliko želite prekinuti gašenje, jednostavno upisati
- shutdown.exe /a
- Gdje "/a" predstavlja abort
Za one kojima ne radi ovo, evo drugi način
Zna li itko postoji li kakav program koji mi omogućuje da se gasi pc nakon 1 sata korištenja s time da odlaskom u sleep mogu pauzirati odbrojavanje i buđenjem iz sleepa nastaviti?
win + r
naredba shell:startup ce vam u exploreru otvoriti startup folder. U njega mozete staviti recimo shortcut na nesto sto zelite da se pokrece s kompom.
shell:appsfolder ce vam otvoriti sve instalirane aplikacije u eksploreru (nazalost ne i servise)