Instaliranje windowsa xp pod win7

poruka: 72
|
čitano: 11.451
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Instaliranje windowsa xp pod win7
djigibao kaže...

Skini si EasyBCD i onda upisi u google "

How to dual boot Vista and XP (with Vista installed first) -- the step-by-step guide with screenshots"...

trebalo bi te bacit na dobru stranicu

nece mi easy bcd...instaliran iden ga upalit i dode neki error

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
17 godina
neaktivan
Već si otvorio temu o EasyBCD, i niti tamo nisi napisao koji error.

Inače, ne shvaćam za što ti treba uopće dual boot. Na win7 ti sve igre rade, bile nove ili stare. Sigurno.
Igrao sam na Win7 Broken Sword koji je mega star ali i npr. MW2 koji je nov.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Inače, ne shvaćam za što ti treba uopće dual boot. Na win7 ti sve igre rade, bile nove ili stare. Sigurno.

a stalker cop, a stalker clear sky, a section 8....nijedan od tih mi nece na win7

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
17 godina
neaktivan

Neobično, a meni je Stalker radio. Sasvim normalno. Section 8 prijatelj igra na Win 7.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 10:48 (Danny_HR).
16 godina
dr. zlo kaže...
Danny_HR kaže...

a stalker cop, a stalker clear sky, a section 8....nijedan od tih mi nece na win7

Nabavi si punu verziju Win 7 a nemoj neke bete il čak alphe koristit

http://www.youtube.com/user/zgd2006
15 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
dr. zlo kaže...
Danny_HR kaže...

Nabavi si punu verziju Win 7 a nemoj neke bete il čak alphe koristit

iman win7 ultimate

17 godina
dr. zlo kaže...
djigibao kaže...

How to dual boot Vista and XP (with Vista installed first) -- the step-by-step guide with screenshots"...

probaj desna tipka misa na EasyBCD "run as administrator"

....ako ne sljaka onda si nesto zaj*** sa win7

PS. trebale bi ti radit igrice normalno na win7

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
dr. zlo kaže...
djigibao kaže...

probaj desna tipka misa na EasyBCD "run as administrator"

....ako ne sljaka onda si nesto zaj*** sa win7

PS. trebale bi ti radit igrice normalno na win7

a ko da to nisan trista puti proba Neodlučan a taj easyBCD ja bez problema na win7

16 godina
neaktivan

Da ,baca ti grešku da nema bootsektora jel ga očito instaliraš na XP koji uopće ''ne vidi'' Sedmicu!!

Prvo ga treba instalirati na Sedmicu!!

Tu onda otvoriti EasyBCD ,ići na Add/Remove Entries ,pod Add an Entry izabrati : Type - Windows NT/2k/XP/2k3 ,promjenit ime ,odrediti Drive ,kliknuti na Add Entry!! Gore klik na Save!!

Sad ideš na Change Settings ,odrediti vrijeme čekanja i ako je sve instalirano kak treba ,sljedeći put kad bootaš imaš izbor :Windows 7 ili Windows XP!!

Ako nemaš Sedmicu ,ili je sje*an njezin bootloader ,đaba EasyBCD!! Prvo treba popraviti njezin boot!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 11:06 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Da ,baca ti grešku da nema bootsektora jel ga očito instaliraš na XP koji uopće ''ne vidi'' Sedmicu!!

Prvo ga treba instalirati na Sedmicu!!

Tu onda otvoriti EasyBCD ,ići na Add/Remove Entries ,pod Add an Entry izabrati : Type - Windows NT/2k/XP/2k3 ,promjenit ime ,odrediti Drive ,kliknuti na Add Entry!! Gore klik na Save!!

Sad ideš na Change Settings ,odrediti vrijeme čekanja i ako je sve instalirano kak treba ,sljedeći put kad bootaš imaš izbor :Windows 7 ili Windows XP!!

Ako nemaš Sedmicu ,ili je sje*an njezin bootloader ,đaba EasyBCD!! Prvo treba popraviti njezin boot!!

kako popraviti boot 7mice?

17 godina

ja sam imao  xp pa sam stavio win7 i 7mica radi al nemogu do xp-a. Stavio sam easybcd i kad pokusavam "popravit boot" (neznam dali dobro radim) restart se komp i javi mi da mi fali ndrl (ili slicno), onda stavim dvd od 7 i popravi mi se 7 al nemrem do xp. Kako da sa easybcd popravim bootxp-a?

16 godina
neaktivan

Treba ti Recovery CD (ako je napravljen) ili instalacijski DVD. Boot sa DVD-a ,ide se na repair i tu najbolje odmah na Command Prompt.

Ukucaj Bootrec.exe /FixBoot i onda

Bootrec.exe /FixMbr.

Popravak je gotov ,restart PC-a ,izvadit dvd i normalan boot u Sedmicu.

Nejdeš na boot repair ,nego Add /Remove entry. Tu treba dodati XP.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 12:05 (kizo2703).
17 godina
mogu ja do 7 al kako da sad dodjem do xp-a? Preko easybcd ili?
16 godina
neaktivan

Da. Inače ,nije mi jasno kak si to instaliral? Isključil disk sa XP-om?

Vista i Sedmica normalno raspoznaju XP i starije verzije Windowsa kod instalacije i upišu ih u bootloader kao Earlier version of Windows!

Normalno ,ako je disk sa starijim windowsima tu (uključen).

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 12:25 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Da. Inače ,nije mi jasno kak si to instaliral? Isključil disk sa XP-om?

Vista i Sedmica normalno raspoznaju XP i starije verzije Windowsa kod instalacije i upišu ih u bootloader kao Earlier version of Windows!

Normalno ,ako je disk sa strijim windowsima tu (uključen).

Win 7 mi je na C: a xp na E:

E sad, ako mi mozes rec kako da sa easybcd napravim da mi vidi xp? Probao sam ono u add/remove i ne radi bas???

16 godina
neaktivan

Ne mogu ti pomoći dok ne znam kak si instaliral - jesi li isklučil disk sa XP-om ,jel na drugoj particiji istog diska?

Ja sam jedamput to napravil (isključil disk) i u tom slučaju ne pomaže ništa drugo nego reinstall XP-a.

Ako je XP na drugoj (ili trećoj) particiji istog diska Bootloader bi ga trebal ''vidjet''.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 12:36 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Treba ti Recovery CD (ako je napravljen) ili instalacijski DVD. Boot sa DVD-a ,ide se na repair i tu najbolje odmah na Command Prompt.

Ukucaj Bootrec.exe /FixBoot i onda

Bootrec.exe /FixMbr.

Popravak je gotov ,restart PC-a ,izvadit dvd i normalan boot u Sedmicu.

Nejdeš na boot repair ,nego Add /Remove entry. Tu treba dodati XP.

Tu sam i isao ,i kad hocu dodat xp "EasyBCD could not locate a copy of NTLDR..."

17 godina
kizo2703 kaže...

Ne mogu ti pomoći dok ne znam kak si instaliral - jesi li isklučil disk sa XP-om ,jel na drugoj particiji istog diska?

Ja sam jedamput to napravil (isključil disk) i u tom slučaju ne pomaže ništa drugo nego reinstall XP-a.

sve je na 1 disku sa 2 particije (na laptopu)

16 godina
neaktivan

Sorry ,dosad još nisam imal takvih problema. Probaj ovako - Otvori u Sedmici Tools - Folder options - tu idi u tab View i tu stavi na Show hidden files and folders i makni kvačicu sa Hide protected operating system files. Klik na Apply i OK.

Idi u XP particiju i potraži fileove ntldr i NTDETECT. Pogledaj i u particiji C (Sedmica) ,i ako ih nema tamo Copy/Paste u nju ,restart i ako sad nema XP-a ,idi u EasyBCD i tu dodaj XP. Ako si ga već upisal ,izbriši tu verziju i upiši nanovo. Sada bi sve trebalo raditi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 13:00 (kizo2703).
17 godina
protjeran

ne mogu shvatiti ljude koji nameću win 7 kao idealno rješenje a on to jednostavno - NIJE !  i nakon mjeseci testiranja na 4 kompa koristim legal xp za potrebe posla,a samo na jednom-kućnom,i to samo zato da me ne nazivaju zaostalim-koristim win 7. šminka i ništa više. oči me bole od njega strašno.

i ponavljam stoti puta da mi za sada 7 programa od 10 NE RADI POD WIN 7 . to su originalni,legalni i prilično skupi programi,novijeg datuma. iz podrške su mi rekli da nemaju namjeru razvijati program ponovno,već samo dopunjuju bazu podataka. pošto ne pratim često sve teme u kojima sudjelujem,reći ću da su to programi vezani za automobilsku industriju i rade savršeno ali na xp-u. mislim da i nema potrebe objašnjavati da li ću raditi na xp-u ili se diviti win 7 i biti NEZAPOSLEN ! u xp mode također ne rade. pozdrav

Z
17 godina
kizo2703 kaže...

Sorry ,dosad još nisam imal takvih problema. Probaj ovako - Otvori u Sedmici Tools - Folder options - tu idi u tab View i tu stavi na Show hidden files and folders i makni kvačicu sa Hide protected operating system files. Klik na Apply i OK.

Idi u XP particiju i potraži fileove ntldr i NTDETECT. Pogledaj i u particiji C (Sedmica) ,i ako ih nema tamo Copy/Paste u nju ,restart i ako sad nema XP-a ,idi u EasyBCD i tu dodaj XP. Ako si ga već upisal ,izbriši tu verziju i upiši nanovo. Sada bi sve trebalo raditi.

potrazio sam ih i nema

...btw. na dektop kompu imam dual boot i sve je ok, prije mi je radilo i na laptopu al sam nesto sj***.

Nije mi ovo toliko bitno samo me kopka ;-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 13:09 (djigibao).
16 godina
neaktivan
opcom kaže...

ne mogu shvatiti ljude koji nameću win 7 kao idealno rješenje a on to jednostavno - NIJE !  i nakon mjeseci testiranja na 4 kompa koristim legal xp za potrebe posla,a samo na jednom-kućnom,i to samo zato da me ne nazivaju zaostalim-koristim win 7. šminka i ništa više. oči me bole od njega strašno.

i ponavljam stoti puta da mi za sada 7 programa od 10 NE RADI POD WIN 7 . to su originalni,legalni i prilično skupi programi,novijeg datuma. iz podrške su mi rekli da nemaju namjeru razvijati program ponovno,već samo dopunjuju bazu podataka. pošto ne pratim često sve teme u kojima sudjelujem,reći ću da su to programi vezani za automobilsku industriju i rade savršeno ali na xp-u. mislim da i nema potrebe objašnjavati da li ću raditi na xp-u ili se diviti win 7 i biti NEZAPOSLEN ! u xp mode također ne rade. pozdrav

Nitko nikome ne nameće Sedmicu!!

Oči te bole?! Šminka?!

Koji to programi ne rade na Sedmici? 99% progrma koji rade na XP-u rade i na Sedmici bez ikakvih problema!! Ne znam kaj ti to koristiš za ''auto industriju'' ,ako su AutoCAD-ovi programi ,sve verzije od 2004 nadalje rade!! I na x86 i x64 platformi bez ikakvih problema.

To kaj netko neće razvijat te programe i podršku za njih na novim OS-ovima nije problem Sedmice i MS-a!!

djigibao kaže...

potrazio sam ih i nema

...btw. na dektop kompu imam dual boot i sve je ok, prije mi je radilo i na laptopu al sam nesto sj***.

Nije mi ovo toliko bitno samo me kopka ;-)

Samo malo ,kak ih nema?! Ako nigdje drugdje ,moraju biti u E:\ - XP particiji ,ako veliš da si prije instalacije Sedmice imal potpuno funkcionalni XP!!

Ne mogu nestat i instalacija Sedmice ih NE MOŽE obrisat. Moraju bit na jednoj od particija!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 13:22 (kizo2703).
17 godina

e jel mogu uzet te fajlove (ntlrd.. ) sa kompa i prebacit na laptop pa da sljaka?

16 godina
neaktivan

Da ,bez problema možeš ,to su univerzalni fileovi za sve verzije XP-a. Kopiraj i stavi u C particiju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 13:28 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Da ,bez problema možeš ,to su univerzalni fileovi za sve verzije XP-a. Kopiraj i stavi u C particiju.

Ok, to sam napravio (stavio u c:win7 i u e:xp). Odem na easybcd, add/remove i sta sad?

Pod type sam stavio nt/2k/xp... al mi Drive: onemoguci mjenjanje (default C:)? Jel moram prije promjenit Drive u E: (tamo su mi xp)?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 13:41 (djigibao).
16 godina
neaktivan

Ne ,ne trebaš ništa mijenjat ,ostavi tako.

17 godina
kizo2703 kaže...

Ne ,ne trebaš ništa mijenjat ,ostavi tako.

OK, hvala za sav trud.

Doslo mi je dual boot al kad stavim na xp dodje samo crni ekran a prije toga sam uspio vidit "invalid BOOT.ini"

Uglavnom nema veze, ne zelim ti trosit vise vrijeme ;-). Nije tako vazno.

Hvala jos jednom.

16 godina
neaktivan

Pazi ,ima veze. Otvori boot.ini u Notepadu i copy/paste ovdje u post da ga vidimo i popravimo. Mislim da znam gdje je sad problem i to se brzo riješi!!

Treba promjeniti broj particije: ako je na E ,a ti imaš dvije particije onda treba biti broj 2 na kraju.

Evo ,ovako bi ti trebal izgledati boot.ini :

;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NoExecute=OptIn

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 14:26 (kizo2703).
17 godina

gdje da ga nadjem?

16 godina
neaktivan

Koga ,boot.ini? Pogledaj u XP particiji ,reko si da je to E kod tebe. Ako nije tamo ,onda je u C.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice