Instalirani programi

poruka: 11
|
čitano: 4.268
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Instalirani programi

imali nacina da se vec instalirani programi sacuvaju?
hocu da  formatiram HDD i da instaliram sistem na novo,pa imam dva-tri pogramcica za koje nemam instalaciju a trebaju mi.Ako neko zna bio bih mu jako zahvalan da pomogne :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Instalirani programi

Možeš staviti neke stvari preko dropboxa na net... Ali neznam baš da ce ti 2 gb biti dovoljno, toliko ti je free edicija (radi na cloud principu koristim ga i super je...)

http://www.dropbox.com/

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 18:22 (Cadza).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Instalirani programi
ND18 kaže...

imali nacina da se vec instalirani programi sacuvaju?
hocu da  formatiram HDD i da instaliram sistem na novo,pa imam dva-tri pogramcica za koje nemam instalaciju a trebaju mi.Ako neko zna bio bih mu jako zahvalan da pomogne :D

koji su to programčići ako se smije znati??? Mogu da ti uputim direktan link za skidanje tih programčića. Sve se na netu može naći, ne moraš se za to sekirati :)

13 godina
neaktivan
Instalirani programi

programi su neki za knjigovodstvo,jer to je komp mog druga koji ima neku firmicu pa trebaju mu ti programi,a nije dobio instalaciju jer je dosao mladic koji je isprogramirao taj program i instalirao mu.medjutim taj mladic je otisao negdje vani,pa ne moze taj program vise da nabavi,a program mu je pravo dobar(tako kaze moj drug :D).nezz kakve su tu sve vec komplikacije,al uglavnom ne moze vise nabaviti instalaciju tog programa tako da nista drugo ne preostaje nego da se nekako sacuva vec instaliran.

0 0 hvala 0
15 godina
ND18 kaže...

programi su neki za knjigovodstvo,jer to je komp mog druga koji ima neku firmicu pa trebaju mu ti programi,a nije dobio instalaciju jer je dosao mladic koji je isprogramirao taj program i instalirao mu.medjutim taj mladic je otisao negdje vani,pa ne moze taj program vise da nabavi,a program mu je pravo dobar(tako kaze moj drug :D).nezz kakve su tu sve vec komplikacije,al uglavnom ne moze vise nabaviti instalaciju tog programa tako da nista drugo ne preostaje nego da se nekako sacuva vec instaliran.

Nađi instalacijski folder u program filesu od tog programa, kopiraj ga na usb i probaj pokrenit na nekom drugom kompu. Ako bude radio onda možeš slobodno formatirat i samo ga vratit s usb-a na komp i pokrenit, ako ne bude radio na drugom kompu mislim da ne postoji naćin da ga sačuvaš.

13 godina
neaktivan

Ok druze,pokusat cu.nadam se dace moci raditi na drugom programu :D Hvala ;)

17 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Nađi instalacijski folder u program filesu od tog programa, kopiraj ga na usb i probaj pokrenit na nekom drugom kompu. Ako bude radio onda možeš slobodno formatirat i samo ga vratit s usb-a na komp i pokrenit, ako ne bude radio na drugom kompu mislim da ne postoji naćin da ga sačuvaš.

Ne!

ND18 kaže...

Ok druze,pokusat cu.nadam se dace moci raditi na drugom programu :D Hvala ;)

Ne! Duplo Ne!

Program je moguce da je vezan uz hardware (bas taj "pravo dobar PC") i valjda nece moci raditi na drugi PC. Ja preporucam sledece:

Imaging sistemskog diska (Acronis, Ghost, Paragon...) , cista instalacija [u meduvremenu kopiras folder od programa na USB i potrazis da li je slucajno instaliran i u Program Data folderu] , povratak sadrzine foldera i provjera. Ako nejde onda vratis image sistemske particije i trazis tog momka koji je vani da bar objasni kako se snaci u toj situaciji.

Moguce je i popravak instalacije Windowsa (Pretpostavljam da je XP)

Zato..ne zuri!

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina
Lazarus Long kaže...
bradonja_85 kaže...

Ne!

Zašto ne? Ako program bude radio na drugom PC-u što to ne znači da će sigurno radit i na friško instaliranim windowsima.

16 godina
Instalirani programi

-bradonja je u pravu, treba probati s običnom kopijom (jer baze, jednostavni programi ugl rade.. naravno, postoje oni koji imaju neku zaštitu, pa ne rade, tad mu ni install ne pomaže tj za takve programe ne postoji install nego majstor dođe i postavi...) - pošto je to već neki frend napravio 90% šanse je da će kopija raditi, tj da nema zaštitu (kao što Lazarus spominje, npr vezanu uz HDD ili CPU..). Može samo biti problem 'poloviti' sve potrebno za kopiranje, jer se često vuku neki fileovi razbacani po DOS-Windows folderu i sl.

-ghosting je OK, kao rezrva, pametno (obavezno) je napraviti i zbog backupa, ali ...

-još bolje je virtuaizacija postojećeg OSa, to je image (kao i ghosting) ali i funkcionalna kopija, koju na današnjem PCu nije problem napraviti i pokrenuti ...

VM može biti problematičan dok se podese npr LPT printer i sl, ali je i rješenje baš za takve probleme na novom PCu koji te portove nema. Problem je što se treba malo pomučiti, probati par načina, VPC, Vmware, Vbox.. i kad jednom proradi moguće ga je korisititi beskonačno (jer više ne ovisi o fizičkom računalu, koje se mora kad tad pokvariti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 0:48 (ihush).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Instalirani programi

u današnje vrijeme nije teško naći te programe, jel imaš tačan naziv toga programa??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

S time da se moze, ako je stvarno uporan, pohvatati eventualne .dll datoteke koje je program mogao instalirati u druge foldere, te registry kljuceve. Ja sam svojedobno imao tako instalaciju starcrafta na drugom hard disku kojoj bih nakon reinstalacije windowsa samo importirao backupirane kljuceve natrag u registry, isao sam tako daleko da sam backupirao i shortcute iz start menija i uninstalacijski program iz c:\windows foldera, sve samo da ne moram i to jos reinstalirati (sto reci, lijencina).

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice