Hrpa problema u xp-u

poruka: 7
|
čitano: 1.123
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hrpa problema u xp-u

Ljudi, trebam pomoć.

Imam win xp, sp2. Imam sad novo nabavljeni adsl. Dosta stvari mi ne valja.

1. iako mi je pokrenut help and support u services.msc, i dalje mi helpovi ne valjaju ili se ne pojavljuju (onaj glavni help, u wmp-u itd.)

2. default browser mi je opera, ali kad neki programi imaju opciju tipa "odi na web-stranicu .... " (npr. kod bittorrenta di je ono za gledati je l ti dobro postavljen firewall i za brzinu) i to pritisnem, i naravno, ništa se ne otvara. Niti IE (7) niti Opera (najnovija)

3. vjerojatno vezano uz ovo gore, neće mi ni media guide u wmp 10. Otvori se crni ekran i samo stoji, neće da se spoji nigdi.,

Prije su ove stvari više-manje valjale. To je bilo:

- prije svježe instalacije windowsa xp (piratskih, ali i stari su bili piratski pa nema razlike, i nitko s tim cd-om mi se nije bunio)

- kad je bio obični spori carnet (također za starih windowsa xp)

I još jedno, malo glupo ali čudno pitanje. Kad instalirah xp, ja sve pobrisah i očistih, nije NIŠTA ostalo. I došao je svježi xp. I zašto, kad ja stavim neki cd s muzikom kojeg rippah prije godinu dana, meni njega wmp prepozna i zna koje su pjesme rippane, a koje ne? Ako je izbrisano sve živo i mrtvo otprije.

Molim vas za pomoć, vi ste pametni.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hrpa problema u xp-u

I vjerojatno ovo spada u drugu temu, ali još jedno: kako da natjeram wmp da mi fino složi muziku? on meni pokupi s interneta taggove ili što god, i sad mi strpa iron maiden zajedno s prljavcima u nepoznat album pod izvođač:npr.madonna. I preimenujem preko advanced tag editora i album artista i sve na normalno, i u postavkama je da wmp može razmještati i preimenovati muziku, ali neće, nego samo kad baš skinem s interneta preko media guidea za točno taj i taj album pa tek onda valja.

Od programa koji možda su krivi za nešto su xp-antispy, tune-up utilities 2007, možda neko malo petljanje po registryju i services.msc, ali ništa što je prije uzrokovalo ikakvo štekanje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hrpa problema u xp-u

Za rješenje 2. problema probaj ovo – idi na Control Panel -> Internet Options i tamo pod „Programs“ odaberi „Make default“ da se IE postavi kao defaultni browser. Nakon toga opet pokreni Operu koja bi te trebala pitati dal hoćeš da bude defaultni browser, naravno odabereš “yes“ i nakon toga bi se linkovi opet trebali normalno otvarati u Operi.

17 godina
neaktivan
Sve_ne_valja

I zašto, kad ja stavim neki cd s muzikom kojeg rippah prije godinu dana, meni njega wmp prepozna i zna koje su pjesme rippane, a koje ne? Ako je izbrisano sve živo i mrtvo otprije.

.

Ako prilikom instaliranja windowsa nisi formatiral disk, nije ti 'izbrisano sve živo i mrtvo otprije'.
17 godina
neaktivan
Hrpa problema u xp-u

Svakako preporučam, ak već nisi, pokreni neki program koji treži greške u regitry-u poput registry mechanic. Time se da riješit dosta problema

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Formatiran je 2x. Nije ostalo ništa živo na njemu. I particije su bile 3 a sad je jedna tako da je sve 100% izribano.

Imam preku tune-upa i preko ccleanera registy scanove i pokrenem ih svako 2-3 tjedna. Sad skinuh i registry mechanic pa ću probat propetljat ali nekako sumnjam da će to pomoć. A što s media guideom? I ako tko zna i lyrics plugin isto ne valja. Ništa vezano uz internet i wmp

17 godina
neaktivan
Hrpa problema u xp-u

Ajmo ljudi, vi ste pametni. Valjda netko nešto bar malo zna? Iako je registry mechanic super, sredio mi je jedan iritantni problem. Ali tu je sve isto.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice