Dualboot XP & 7,Windows 7 instaliran prvi zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 2.835
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dualboot XP & 7,Windows 7 instaliran prvi,kako?

Imao sma instaliran Windows XP i preko njega tj na istu particiju sam stavio Windows 7,ali sada želim da imam i Windows XP uz dual boot.Imam još dvije particije ali su zauzete dokumentima,pa bih od slobodnog prostora napravio još jednu particiju i tu instalirao XP.Da li mi možete objasniti šta sve trebam i kako da napravim instalaciju sada dualboot da uz ovaj Windows 7 imam još i Windows XP.Koje dodatne programe trebam i da li ih trebam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Dualboot XP & 7,Windows 7 instaliran prvi

jedino ako imaš windows 7 a želio bi imati i windows xp onda ja bih ti preporučio Windows xp mode 

NAPOMENA

(WINDOWS XP MODE TI MOŽE SE INSTALIRATI SAMO NA ORGINALNOME WINDOWS 7 OS)

bonbon

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Dualboot XP & 7,Windows 7 instaliran prvi,kako
Zelja kaže...

Imao sma instaliran Windows XP i preko njega tj na istu particiju sam stavio Windows 7,ali sada želim da imam i Windows XP uz dual boot.Imam još dvije particije ali su zauzete dokumentima,pa bih od slobodnog prostora napravio još jednu particiju i tu instalirao XP.Da li mi možete objasniti šta sve trebam i kako da napravim instalaciju sada dualboot da uz ovaj Windows 7 imam još i Windows XP.Koje dodatne programe trebam i da li ih trebam...

U napravil si si gužvu, briši sve, napravi barem dvije particije ili više po želji, sada na prvu instaliraj XP, a na drugu 7 i bez brige si. Kod paljenja računalo će te pitat izbor OSa.

Pazi si na veličine particija. Za XP barem 10GB a za 7 20GB je minimum.

Valentin
13 godina
odjavljen
Dualboot XP & 7,Windows 7 instaliran prvi

Preko Disk Managmenta (Control Panel->Adminstrative Tools->Computer Managment) smanji postojeće particije, nakon toga od slobodnog mjesta napravi novu particiju. Nakon toga bootaj PC sa XP cd-a, instaliraj XP na tu novu particiju. Nakon što je instalacija gotova, stavi DVD od 7-mice, i popravi boot datoteku, te nakon što to napraviš prilikom paljenja ćeš birati koji OS želiš (gotov si za pol sata)

Edit: nemoj skidati XP mod jer na njemu ti ne rade igre i 3D aplikacije koje trebaju hardversku akceleraciju, jedino ako ti ne treba 3D akceleracija

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 17:41 (formula1live).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice