pozz.da vas pitam htio bih isprobat linux posto jos nisam imao prilike,ali bih ostavio i win7 64.znaci dual boot.koje su prednosti ,mane linuxu i cemu zapravo linux sluzi
pozz.da vas pitam htio bih isprobat linux posto jos nisam imao prilike,ali bih ostavio i win7 64.znaci dual boot.koje su prednosti ,mane linuxu i cemu zapravo linux sluzi
Jel DVD / CD bootabilan?
Ajde da ne otvaram temu.
Moze li mi tko reci kako Da napravim jos jednu particiju,ali da ne brisem windowse..
Na tu 2 bi instaliro windows 7,a sada imam windows xp..tj.Zelim dual boot.
sa EASEUS Partition Master-om
prvo bi trebao instalirat stariji os pa noviji u ovom slučaju prvo xp pa sedmicu, al mislim da ima rjesenje i za to googlaj malo..
Ajde da ne otvaram temu.
Moze li mi tko reci kako Da napravim jos jednu particiju,ali da ne brisem windowse..
Na tu 2 bi instaliro windows 7,a sada imam windows xp..tj.Zelim dual boot.
desni klik na computer,pa klikni na manage kad ti otvori odi na disk management, sad odi npr. na particiju c: desni klik i shrink volume tu odvoji koliko želiš za novu particiju.. kad završiš s tim onda desni klik na taj free space i kreiraj novu particiju , to bi trebalo bit to..
prvo bi trebao instalirat stariji os pa noviji u ovom slučaju prvo xp pa sedmicu, al mislim da ima rjesenje i za to googlaj malo..
Ja necu da brisem stari windows!
ok care nisam ni rekao da ga brišeš samo kažem kako bi bilo najbolje, i na taj način ne bih imao nikakvih problema.. ovako da i uspiješ instalirati xp bi izbrisao boot od sedmice pa bi i to morao rješavati ..
ok care nisam ni reko da ga brišeš samo kažem kako bi bilo najbolje, i na taj način ne bih imao nikakvih problema.. ovako da i uspiješ instalirati xp bi izbrisao boot od sedmice pa bi i to morao rješavati ..
Pa ustvari to cu i uraditi,Prvo xp pa napravim 2 particije,a na drugu 7 ;D
Jel DVD / CD bootabilan?
napravicu ga.. samo me zanima kako da instaliram xp bez rusenja sedmice jer mi je prijeko potrebno da NE rusim sedmicu..
Pozz svima eo da osvjezimo temu, imam pitanja 2, mada mislim da imam odg. po vasim koment. znaci da li mi se racunar vise opterecuje ako imam 2 OS na njemu na C imam xp a na D sedmicu home edition...drugo pitanje je , bi li mi bolje bilo da sam instal windos 7 ultimate od home editiona(bi li mi komp bio brzi) ili nema velike razlike... eto to su moja pitanja, hvala unaprijed na odg. :D