Recite vi koji imate XP koliko vam puta prođe ona crta di piše Windows. Moolim vas! To me baš zanima.
no dobro ali riječ je dizanju windowsa ..ne iz stand by-a, a o tome da li comp treba ponekad ipak ugasit nek se izjasne iskusniji..ja imam laptop pa koristim obje opcije
Ma to je sve dobro.
Mozda ti ceka mrezu. Istekaj zicu iz routera ili pa vidi jel bolje... ili probaj sa fiksnom IP.
Da, i upisi u run msconfig, pa s njim pogledaj startup, mozda mozes iskljuciti neke nepotrebne programe..
Ma sve moguće sam probo, evo danas sam Windows novi našo na svim updatima i svim, ali opet isto.
A nešto sam skužio, kad mi ona olava crta ide, nakon 5 punjenja tek onda lampica od harda svijetli, tako da neznam, možda nešto u biosu treba namjestiti.
4-5 puta, samo Eset Smart Security u start up-u...
Athlon 3000+ (1.8 GHz)
1.5 GB DDR
Ima jos jedna opcija a to je da imas nesto u samom racunalu sto ga koci. Tipa skystar satelitska kartica, neki IDE kontroler ili nesto slicno. Bilo bi najbolje da se pomiris sa situacijom :D
Meni prođe 7 puta ali ima dosta programa u start upu a i nije jaka konfa.
Meni se isto jako brzo dize, i nakon nekog vremena (ovisi o puno faktora) pada, ali polako. :D
A stvarno neznam što je u pitanju. Windowsi su mi friški skroz ali opet se dugo dižu. Imao sam prije stari kompjuter, ali n a njemu se brže dizao windows i imao sam isti modem. A na ovome namam nikakvih kartica. A možda je problem negdje u hardwareu.
A stvarno neznam što je u pitanju. Windowsi su mi friški skroz ali opet se dugo dižu. Imao sam prije stari kompjuter, ali n a njemu se brže dizao windows i imao sam isti modem. A na ovome namam nikakvih kartica. A možda je problem negdje u hardwareu.
Ja isto mislim da je problem u hard disku nešto. U biosu piše smart.
meni je 5-6 puta bilo kad sam ga imao...a znam i one kojima je po 20-25 puta pa se ne moj čuditi...
Da, ali ja PC redovito čistim i defragmentiram, probao sam 5 puta reinstalirati widnwose pa opet isto, tako a to nije normalno. Ma najbolje da ja njima odnesem to u links pa nek vide što je. Evo snimiti ću video pa da vidite kako to izgleda. I evo screen iz biosa gdje su postavke hard diska.
Da, ali ja PC redovito čistim i defragmentiram, probao sam 5 puta reinstalirati widnwose pa opet isto, tako a to nije normalno. Ma najbolje da ja njima odnesem to u links pa nek vide što je. Evo snimiti ću video pa da vidite kako to izgleda. I evo screen iz biosa gdje su postavke hard diska.
Pa miš i tipkovnica su mi spojeni preko USB.
Pa miš i tipkovnica su mi spojeni preko USB.
Sad cu probati to disable i sve isključiti što ej povezano s kompom osim monitora pa ćemo viditi.
Sad cu probati to disable i sve isključiti što ej povezano s kompom osim monitora pa ćemo viditi.
99% da USB tipkovnica i mis nemaju veze sa sporim dizanjem ali kad te vec zeza onda puses i na hladno kako se kaze. Samo da navedem jedan ludi moj primjer. Na jedno specificnoj gigabajtovoj maticnoj nisam mogao u bios dok nisam iskopcao TV-out na grafickoj. Nisam mogao zbog toga sto na monitoru nije bilo nicega skroz do windowsa. Evo ti samo primjer sta je moguce. I da, najbolje je da sve iskopcas, sve sto ti ne treba u biosu na disable i onda jos drzi fige i procitaj danasnji horoskop. Sretno :)
A sad cemo sve disable sto je moguce pa ako onda nece bacam ga u more. Hehe.
Evo sve ISPROBANO, baš sam sve isključio što je moguće, ali opet isto. Nevjerovatno, pa to se samo meni događa. što da sad isprobam? Zvuči glupo ali kad sam kupio komp nisam dobio kabel za napajanje i onda sam imao kabel koji je star jedno 6 godina i njega uključio. To nije sigurno, ali neznam što bi moglo biti. Izgleda da će ići pravac more.
Evo sve ISPROBANO, baš sam sve isključio što je moguće, ali opet isto. Nevjerovatno, pa to se samo meni događa. što da sad isprobam? Zvuči glupo ali kad sam kupio komp nisam dobio kabel za napajanje i onda sam imao kabel koji je star jedno 6 godina i njega uključio. To nije sigurno, ali neznam što bi moglo biti. Izgleda da će ići pravac more.
Ma Windows imam obični sa integriranim SP3, i s njim je 100% sve u redu, a probao sam prije i Vistu i isto se dosta dizala tako da stvarno neznam.
Meni se Vista na rezervnom (Celeron D clockan na 3.63GHz (1 jezgra), 1.25GB Ram, 80GB PATA) digne za 30 sec.