Dizanje Windowsa

poruka: 86
|
čitano: 11.684
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Dizanje Windowsa
Ivan36 kaže...

Recite vi koji imate XP koliko vam puta prođe ona crta di piše Windows. Moolim vas! To me baš zanima.

meni 3-4 puta. a sad sam neki dan defragmentirao sve particije i sad mi je sporiji. sad 4-5 puta. ali nije samo to i druge stvari su se usporile. onda sam očistio registar od smeća i njega defragmentirao pa se još više usporio. wtf?!

komp se dosta dugo diže. sa winom se pokreću samo comodo, faststone capture, rocketdock i yahoo widgets. i ova dva zadnja se pojave dosta dugo nakon što se pokažu desktop i taskbar.
16 godina
neaktivan
jurluk kaže.
 meni 3-4 puta. a sad sam neki dan defragmentirao sve particije i sad mi je sporiji. sad 4-5 puta. ali nije samo to i druge stvari su se usporile. onda sam očistio registar od smeća i njega defragmentirao pa se još više usporio. wtf?!

komp se dosta dugo diže. sa winom se pokreću samo comodo, faststone capture, rocketdock i yahoo widgets. i ova dva zadnja se pojave dosta dugo nakon što se pokažu desktop i taskbar.
 meni 7x..cca 30 sekundi i zadovoljan sam..ne znam ko je rakao da mu se odma pojavi desktop,taj se šali ili..!?kak to objašnjavaš da ti se usporio?
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
j
..ne znam ko je rakao da mu se odma pojavi desktop,taj se šali ili..!?
 mozd je komp stavio u Stand By
amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
16 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

haha..bravo..to se nisam sjetio
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
ivan_1995 kaže...

haha..bravo..to se nisam sjetio
 ja svoj skoro  uvijek stavim u Stand by....nevidim potrebu za gasenjem 
amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
16 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

no dobro ali riječ je dizanju windowsa ..ne iz stand by-a, a o tome da li comp treba ponekad ipak ugasit nek se izjasne iskusniji..ja imam laptop pa koristim obje opcije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Ma to je sve dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dizanje Windowsa

Mozda ti ceka mrezu. Istekaj zicu iz routera ili pa vidi jel bolje... ili probaj sa fiksnom IP.

Da, i upisi u run msconfig, pa s njim pogledaj startup, mozda mozes iskljuciti neke nepotrebne programe..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 15:48 (bnaci).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Ma sve moguće sam probo, evo danas sam Windows novi našo na svim updatima i svim, ali opet isto.

A nešto sam skužio, kad mi ona olava crta ide, nakon 5 punjenja tek onda lampica od harda svijetli, tako da neznam, možda nešto u biosu treba namjestiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

4-5 puta, samo Eset Smart Security u start up-u...

Athlon 3000+ (1.8 GHz)

1.5 GB DDR

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dizanje Windowsa

Ima jos jedna opcija a to je da imas nesto u samom racunalu sto ga koci. Tipa skystar satelitska kartica, neki IDE kontroler ili nesto slicno. Bilo bi najbolje da se pomiris sa situacijom :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Meni prođe 7 puta ali ima dosta programa u start upu a i nije jaka konfa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
meni se xp SP2 digne za 30 sec spreman za rad bez šale!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
protjeran
Dizanje Windowsa

Meni se isto jako brzo dize, i nakon nekog vremena (ovisi o puno faktora) pada, ali polako. :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

A stvarno neznam što je u pitanju. Windowsi su mi friški skroz ali opet se dugo dižu. Imao sam prije stari kompjuter, ali n a njemu se brže dizao windows i imao sam isti modem. A na ovome namam nikakvih kartica. A možda je problem negdje u hardwareu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan36 kaže...

A stvarno neznam što je u pitanju. Windowsi su mi friški skroz ali opet se dugo dižu. Imao sam prije stari kompjuter, ali n a njemu se brže dizao windows i imao sam isti modem. A na ovome namam nikakvih kartica. A možda je problem negdje u hardwareu.

problem sa ocitavnjem HDD ili nije dobro spojen i nije u dobrom modu,probaj upalit opciju SMART u biosu ,premjestit jumpere...ja sam na jednom kompu ima hdd i jako dugo je ocitavo dodo sam mu jos jedan disk i ocitava ko munja sad :S
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Ja isto mislim da je problem u hard disku nešto. U biosu piše smart.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

meni je 5-6 puta bilo kad sam ga imao...a znam i one kojima je po 20-25 puta pa se ne moj čuditi...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Da, ali ja PC redovito čistim i defragmentiram, probao sam 5 puta reinstalirati widnwose pa opet isto, tako a to nije normalno. Ma najbolje da ja njima odnesem to u links pa nek vide što je. Evo snimiti ću video pa da vidite kako to izgleda. I evo  screen iz biosa  gdje su postavke hard diska.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 12:49 (Ivan36).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...

Da, ali ja PC redovito čistim i defragmentiram, probao sam 5 puta reinstalirati widnwose pa opet isto, tako a to nije normalno. Ma najbolje da ja njima odnesem to u links pa nek vide što je. Evo snimiti ću video pa da vidite kako to izgleda. I evo  screen iz biosa  gdje su postavke hard diska.

Probaj iskljuciti "usb keyboard" i "usb mouse" ako ne koristis. Zar ti to imas firewire? Ako ne koristis ili neznas uopce sta je to isto stavi na disable kao i ostale lanove koji ti ne trebaju. Ove postavke diska nemaju veze za sporim dizanjem.
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Pa miš i tipkovnica su mi spojeni preko USB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...

Pa miš i tipkovnica su mi spojeni preko USB.

Dobro, a jesi probao staviti LANove i firewire na disable?
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Sad cu probati to disable i sve isključiti što ej povezano s kompom osim monitora pa ćemo viditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...

Sad cu probati to disable i sve isključiti što ej povezano s kompom osim monitora pa ćemo viditi.

cekaj, nece ti se komp podici :) Ostavi nesto ipak mis i tipkovnicu posto neces moci u windowse.
16 godina
protjeran
Dizanje Windowsa

99% da USB tipkovnica i mis nemaju veze sa sporim dizanjem ali kad te vec zeza onda puses i na hladno kako se kaze. Samo da navedem jedan ludi moj primjer. Na jedno specificnoj gigabajtovoj maticnoj nisam mogao u bios dok nisam iskopcao TV-out na grafickoj. Nisam mogao zbog toga sto na monitoru nije bilo nicega skroz do windowsa. Evo ti samo primjer sta je moguce. I da, najbolje je da sve iskopcas, sve sto ti ne treba u biosu na disable i onda jos drzi fige i procitaj danasnji horoskop. Sretno :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

A sad cemo sve disable sto je moguce pa ako onda nece bacam ga u more. Hehe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Evo sve ISPROBANO, baš sam sve isključio što je moguće, ali opet isto. Nevjerovatno, pa to se samo meni događa. što da sad isprobam? Zvuči glupo ali kad sam kupio komp nisam dobio kabel za napajanje i onda sam imao kabel koji je star jedno 6 godina i njega uključio. To nije sigurno, ali neznam što bi moglo biti. Izgleda da će ići pravac more.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...

Evo sve ISPROBANO, baš sam sve isključio što je moguće, ali opet isto. Nevjerovatno, pa to se samo meni događa. što da sad isprobam? Zvuči glupo ali kad sam kupio komp nisam dobio kabel za napajanje i onda sam imao kabel koji je star jedno 6 godina i njega uključio. To nije sigurno, ali neznam što bi moglo biti. Izgleda da će ići pravac more.

Bogami gadna situacija :) Ja bi onda rekao da je ipak do windowsa. Koju tocno verziju XPa imas i koji service pack i da li je on stavljen naknadno ili je integriran. Cudno da se nitko drugi ne javlja sa nekim idejama.

Da nemas neki xp black edition ili mozda tiny xp ili tao nesto egzoticno?
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 14:46 (bnaci).
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Ma Windows imam obični sa integriranim SP3, i s njim je 100% sve u redu, a probao sam prije i Vistu i isto se dosta dizala tako da stvarno neznam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Meni se Vista na rezervnom (Celeron D clockan na 3.63GHz (1 jezgra), 1.25GB Ram, 80GB PATA) digne za 30 sec.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice