Zanima me vase misljenje
2GB RAM-DDRII 800mhz
AMD Le-1150 2,1 Ghz 64bit
Ati Radeon 9550
Asrock Nvidia AM2NF3-VSTA (pise da je dizajnirrana za vistu 64bitnu)
zanima me dali bi mogao dobit na performansama da stavim Windows Vistu 64bitnu?
Zanima me vase misljenje
2GB RAM-DDRII 800mhz
Ati Radeon 9550
Zanima me vase misljenje
2GB RAM-DDRII 800mhz
Ati Radeon 9550
Problema sa driverima, igrama nema, gluposti. Sve sto sam imao na 32 bit XPu radi i na 64 bit Visti (naravno neki programi imaju iskljucivo 32 i 64 bit verziju pa uzimas sta ti treba. E sad, ja sam osobno presao radi ogranicene mogucnosti adresiranja memorije kod 32 bit sustava. Kako imam 4GB radne memorije i 2GB na grafi prešao sam (kada sam uzimao novu grafu) i na novi OS. Prezadovoljan sam Vistom sve radi kao urica.
U tvom konkretnom slucaju ja ne bi prelazio na 64bit sustav, cak nebi ni na vistu ukoliko si sada na XPu ostani tamo, a jednom kada izadje na win 7, sada se ne isplati po meni kupovat Vistu kada ce na jesen izac novi OS. ISto tako tko zna, do jeseni mozda budes imao jacu grafu i vise memorije . Tako da ti je moj savijet da ostanes tu di jesi, na 32bit sustavu.
Problema sa driverima, igrama nema, gluposti. Sve sto sam imao na 32 bit XPu radi i na 64 bit Visti (naravno neki programi imaju iskljucivo 32 i 64 bit verziju pa uzimas sta ti treba. E sad, ja sam osobno presao radi ogranicene mogucnosti adresiranja memorije kod 32 bit sustava. Kako imam 4GB radne memorije i 2GB na grafi prešao sam (kada sam uzimao novu grafu) i na novi OS. Prezadovoljan sam Vistom sve radi kao urica.
U tvom konkretnom slucaju ja ne bi prelazio na 64bit sustav, cak nebi ni na vistu ukoliko si sada na XPu ostani tamo, a jednom kada izadje na win 7, sada se ne isplati po meni kupovat Vistu kada ce na jesen izac novi OS. ISto tako tko zna, do jeseni mozda budes imao jacu grafu i vise memorije . Tako da ti je moj savijet da ostanes tu di jesi, na 32bit sustavu.
Jedino sta trebas skidat 64 bitno su driveri nista drugo, ako niste skuzili vista prepoznaje 32 bitne i 64 bitne programe i tako ih razvrstava u program fileove, znaci razdvoji 32 bitne i 64 bitne programe.
svi 32 bitni programi koje sam ja skidao i instalirao rade na visti 64 bitnoj.
prebaci se na 64bitni...os jedino kad kupis jos rama----da se iskoriste max ....ali ovako...neznam zasto bi isao na 64bitni os
Nabavi neki program za Virtualni komp pa tamo isprobaj možeš nabaviti npr. WMware. Tamo si instaliraš Winse odabereš koliko HDD-a ima na raspolaganju i koliko RAM-a. I prašiš dok ne vidiš kaj si dobio/izgubio...
Eto ja imam 64bit vistu, samo upozorenje ako imate Gigabyte maticne tipa ep43 ili slicno updatajte bios na zadnji.
Ja nisam pa sam imao redovite Bsod-ove, taako da se ne iznenadite ako Vam se pojavi koj nenadano.
Uglavnom svi programi koji su mi radili na 32 rade i na 64.
Pozdrav
bolje stavi Windows 7 64 RC, dok izađe službena verzija bolje radi i manje zahtjeva od Viste koja je isto dobra, a i driveri odgovaraju od Viste. ovo tije moja preporuka da nepotrošiš novce (ako misliš kupovati). Neke igre nisumi htjele raditi na XP-u, a na 7-i rade bez problema.
Dali i windows xp 64 kao i vista tako manipulira sa programima i raspoređuje ih u odvojene 32-bit i 64-bit datoteke?
Što preporučujete, windows xp 64 ili vista 64?
Da, Windows xp ih rasporedjuje, uglavnom imas Program files (x86) i obican Program Files koji se odnosi na x64.
Imao sam prije winxp x64 i bas sve mi je radilo bez problema, sada sam se malo za promjenu prebacio na vistu, imao sam dosta bs-odova, ali sam to rjesio updatom biosa.
Ako ti treba OS koji ce ti trosit manje meme onda uzmi xp, iako bilo koji da uzmes neces pogrijesiti
ja na taj pc uopce ne bi stavljao vistu jer je dosta slab i bit ce dosta usporen. ako mozes stavi xp
Ovisi za što koristiš računalo. Ako ti ne treba Media Centar, onda ti je bolje kupiti Vistu Business pošto je dosta jeftinija.
Imaš ovdje usporedbu pojedinih izdanja Viste:
Koristio sam Ultimete verziju od kada sam se sreo sa Vistom, pa bi ti nju preporučio jer sadrži sve (obavezno mora biti 64 bitna zbog 6GB rama)