CPU usage uvijek iznad 50%?

poruka: 29
|
čitano: 5.474
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Bok

Imam problem.

Naime već mi se i prije događao ovaj problem jedno 3 puta i jedino riješenje koje sam našao je bio format i reintalacija.

Preblem je taj da mi je kod taska managera procesor uvijek na 50% ili više.

Računalo mi radi sporo i kad pokrenem neki softver popne se na 100%.

Prije nije bilo tako, najviše bi se diglo na 30% kad bi nešto radio.

Pregledoi sam komp sa svim antivir,bot,ware,trojan programima i ništa.

Dali netko ima riješenje.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CPU usage uvijek iznad 50%?

ctrl + alt +del pa odes na "processes" i onda tamo imas CPU kliknes na to da ti poreda po tome i onda vidis sta ti toliko trosi pa malo to proguglas sta je i potrazis rijesenja...Probaj s time zpocet ako vec nisi...

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
autorov komentar

Nažalost već jesam, nema nikakvog servisa koji vuće tih famoznih 50 %.

Jel moguće da je skriven?

Ne kužim piše mi System idle process 95% a na CPU usage 52%.

17 godina
neaktivan

koji procesor imas?

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Jel moguće da je skriven?

Probaj instalirati Process Explorer pa vidi kakve će ti podatke on pokazati,
<?= "hello world" ?>
17 godina

Trojanac je u pitanju najvjerojatnije. S kojim si programima skenirao?

Preporuka: Nod antivirusni ili ESET Smart security te uz jedan od ta dva koristi Spybot - Search & Destroy.

Napomena: Nod antivirusni ili ESET Smart security skini s službenih stranica trail verzije i nemoj ih creckati.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2008 17:06 (Branimir2412).
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

A gdje piše tih 25%? Nemoguće je sakriti proces na NT sustavima (NT, 2000, XP, Vista..)
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
17 godina

Daj screenshot

http://media.goalunited.org/game/gfx/signatures/user/sig_018fcea4864849cf91a42c6edd9f37ee.jpg
17 godina

Meni se to desavalo, imao sam language pack (bosanski) na winxp sa sp2 i virtual drive manager (alcohol120%).

Obe jezgre su bile na 50%.

Kod single core procesora zauzece moze biti 100% pa jedva udjes u win.

Jel kod tebe gore opisan slucaj?

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

odi na start -> pokreni -> upiši  "msconfig" -> services -> ->hide all microsoft services -> disable all

nakon toga odi opet sve isto samo ne na services nego : startup -> i otkvači po želji ili (disable all)

nakrju samo klikni "uredu"

Crysis!
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
Exploder kaže...

A gdje piše tih 25%? Nemoguće je sakriti proces na NT sustavima (NT, 2000, XP, Vista..)
može se
Crysis!
16 godina
protjeran
GeForce kaže...

koji procesor imas?

pa kaže da mu se to prije nije dešavalo što znači da nije stvar u procesoru.
Crysis!
17 godina
neaktivan

moj komp je imao te simptome i reinstalirao sam windowse i sad je ko novSmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Flash kaže...
GeForce kaže...

koji procesor imas?

pa kaže da mu se to prije nije dešavalo što znači da nije stvar u procesoru.
 nije procesor, sa process xp nek nađe to, ja sam ga svaki put kad sam uletio u winxp ubio taj proces i to je bilo to
16 godina
protjeran
Merlo kaže...

moj komp je imao te simptome i reinstalirao sam windowse i sad je ko novSmijeh

pa napiso je da je to već radio, vidiš da mu je dosadilo instaliranje windowsa!
ponudi neko rješenje a ne pisati ono što sam ja već napiso.(post iznad)
Crysis!
17 godina
neaktivan

Pokusaj skenirati komp NoD32 ili nekim drugim antivirusom moguce je da ti neki trojanac stvara problem

17 godina
autorov komentar

Bok ekipa

Izgleda da je bio windows desktop search ali više nisam u ništa siguran. Maknuo sam ga pa je sad opet CPU usage 0%.

Ali brijem da mi je prošli puta i bez toga to radio.

Vidjet ću pa javim.

Fala svima na korespondenciji.

Pozdrav

17 godina
neaktivan
Flash kaže...
naxeem kaže...
može se
Ne, ne može se.

Edit: Da budem sasvim precizan, moglo se, ali se više ne može jer NT verzija kernel32.dll-a nema eksportiranu metodu RegisterServiceProcess i postoje alati koji enumeraciju procesa obavljaju drugačije od TM-a.
Uvijek postoji način za skrivanje procesa petljanjem po kernelu i pozivima kernela, ali Vista recimo, ima poprilično zeznut sistem koji je jako, jako teško prevariti. Ne znam jel kome uspjelo uopće...
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 0:13 (naxeem).
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
Flash kaže...
naxeem kaže...
može se
Ne, ne može se.

Edit: Da budem sasvim precizan, moglo se, ali se više ne može jer NT verzija kernel32.dll-a nema eksportiranu metodu RegisterServiceProcess i postoje alati koji enumeraciju procesa obavljaju drugačije od TM-a.
Uvijek postoji način za skrivanje procesa petljanjem po kernelu i pozivima kernela, ali Vista recimo, ima poprilično zeznut sistem koji je jako, jako teško prevariti. Ne znam jel kome uspjelo uopće...
 ok
Crysis!
17 godina
neaktivan

Ma 100% je nekakav search program koji indeksira. U njegovom slucaju bio je to windows desktop search, kod mene je jednom bio nero search. Od tada koristim iskljucivo nero lite jer mi se neda trpati računalo svakakvim sr*njima.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Flash kaže...
naxeem kaže...
Flash kaže...
naxeem kaže...
može se
Ne, ne može se.

ok
 Ako misliš drugačije, napiši program i kod daj ovdje.
scorpion667 kaže...

Ma 100% je nekakav search program koji indeksira. U njegovom slucaju bio je to windows desktop search, kod mene je jednom bio nero search. Od tada koristim iskljucivo nero lite jer mi se neda trpati računalo svakakvim sr*njima.

Da, ali on kaže da ne vidi proces koji zauzima tih 25%. Mora odabrati prikaz procesa svih korisničkih računa možda?
17 godina
neaktivan

Ako je vista u pitanju onda otvori "Reliability & Performance monitor", odaberi CPU i vidi što tegli toliko. Nemogu se ničeg više sjetiti.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vrlo vjerojatno virus. Slično to se desilo mojoj sestrični. skidosam viruse čitav dan. Na kraju ih je bilo preko 150. Da 150 virusa na 1 komp. Svetogrđe, tim ljudima treba oduzet komp doživotno. Ugl glavni krivac je bio trojanac kojeg je za uzde držao koreanac koji je od nje uploadao sve i svašta s hdd-a, te koristio njen internet.

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Bok opet ja kreator teme

Gle neznam koji je to k...c

Sam od sebe poraste cpu usage na 50 i to je to a ne radi ništa, imam ventirator na procu da sam poveća brzinu vrtnje ovisno o temperaturi tj, opterečenju procesora.

Proc je 3,2GHz P4 540 Prescott  s775 na Asusovos p5ad2 deluxe

Tak da i je i nije indexing service, to jest više nije.

Bio sam na godišnjem pa me nije bilo.

Proskenirat ću ga opet sa svime i svačime pa javim

Pozdrav

17 godina
autorov komentar

A gle ovo system idle process 92, a cpu usage vuče 54%.

Kaj je to moguče,  zar to nebi trebalo biti povezano?

Pa u PM, j..... Windowsi

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Pozdrav.

Pošto sam opet skenirao hard sa spybotom, trojan removerom i Nodom uspio sam maknuti infiltraciju.

Problem je bio keyloger koji sam tek uspio ukloniti nakon što sam instalirao Nod 32 3.xx

Sa nodom 2.7.3x on nije bio prepoznat tako da stariji nod očito ne prepoznaje nove prijetnje.

Računalo sada radi na 0 % procesora.

Hvala

Pozdrav

17 godina
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

5.9.2008 9:07:41 Real-time file system protection file C:\Incomplete\T-5745425-my feeling junior jack.mp3 WMA/TrojanDownloader.Wimad.N trojan cleaned by deleting - quarantined NT AUTHORITY\SYSTEM Event occurred on a file modified by the application: C:\Program Files\LimeWire\LimeWire.exe.
5.9.2008 9:07:40 Real-time file system protection file C:\Incomplete\T-3545425-esamba junior jack.mp3 WMA/TrojanDownloader.Wimad.N trojan cleaned by deleting - quarantined NT AUTHORITY\SYSTEM Event occurred on a file modified by the application: C:\Program Files\LimeWire\LimeWire.exe.
5.9.2008 9:06:13 Real-time file system protection file C:\Incomplete\CORRUPT-0-my feeling junior jack.mp3 WMA/TrojanDownloader.Wimad.N trojan cleaned by deleting - quarantined NT AUTHORITY\SYSTEM Event occurred on a file modified by the application: C:\Program Files\LimeWire\LimeWire.exe.
5.9.2008 9:06:12 Real-time file system protection file C:\Incomplete\T-5745425-my feeling junior jack.mp3 WMA/TrojanDownloader.Wimad.N trojan cleaned by deleting - quarantined NT AUTHORITY\SYSTEM Event occurred on a file modified by the application: C:\Program Files\LimeWire\LimeWire.exe.

Tu su navedene infiltracije

17 godina
neaktivan

Ajde valjda si uklonio svo to smece s kompa sad pa nece bit problema...A jel si razmisljo o dobrom starom format disk i na cisto sve instalirat? Bit ces siguran da si maknuo probleme a i moze u buducnosti onda bolje pazit i nadgledat komp

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
autorov komentar

Nažalost nemogu to napraviti, to mi je komp na poslu.

Da budem iskren i neda mi se.

Pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice