CPU usage 100% win xp

poruka: 22
|
čitano: 12.843
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
CPU usage 100% win xp

imam problem sa win xp.. kada upalim komp koristenje procesora mi odmah bude na 100% i tako stoji a nista komp ne radi.. process koji koristi procesor je onaj famozni svchost.exe.. cijelo jutro googlam i ne mogu nikako naci rijesenje.. pokusao sam na dosta nacina i stvarno vise ne znam sta da radim pa bih vas molio za pomoc.. jel imo neko iskustva s ovim ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CPU usage 100% win xp

Za početak skeniraj sistem sa antivirusnim softverom. Normalno, prije toga update-tuj.

15 godina
protjeran
steve90 kaže...

imam problem sa win xp.. kada upalim komp koristenje procesora mi odmah bude na 100% i tako stoji a nista komp ne radi.. process koji koristi procesor je onaj famozni svchost.exe.. cijelo jutro googlam i ne mogu nikako naci rijesenje.. pokusao sam na dosta nacina i stvarno vise ne znam sta da radim pa bih vas molio za pomoc.. jel imo neko iskustva s ovim ?

Probaj s ovim malim programčićem vidjeti što se sve pokreće pod svchost.exe. Razipaj ga i pokreni.

17 godina
CPU usage 100% win xp

jesam.. a kako da vidim s njim sta sve pokrece ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
CPU usage 100% win xp

Normalna lokacija(path)je;C/Windows/system32/svchost.exe,ako je drugacije onda si pokupio nekakvog parazita.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
steve90 kaže...

vidi da ti možda nije ostao CD ili DVD u kompjuteru, ti ga zaboravio izbaciti

to se meni jednom dogodilo

instalirao sam igru i zaboravio sam izbaciti DVD

kad sam ponovo upalio kompjuter CPU usage je bila na 100 % i nije se spuštala

također sam pokušao pronaći rješenje na internetu i onda sam se sjetio da mi je DVD ostao u kompu

izbacio sam ga,restartirao komp i sve je bilo ok

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 12:16 (patch123).
16 godina
neaktivan
steve90 kaže...

napravi scan još s ovim programom,ako si skenirao sa svojim av-om(brza provjera)..besplatan je

17 godina
CPU usage 100% win xp

mislim da je onda sve u redu.. evo i slika..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
steve90 kaže...

mislim da je onda sve u redu.. evo i slika..

kažem ti

vidi da ti nije cd ili dvd ostao u kompjuteru

to stvara isti problem kao što i ti imaš ali ga najlakše riješiti i najlakše provjeriti...

prvo to pogledaj a ako ti nema ništa onda skini sa neta aviru,malwarebytes,avast...

sve živo,valjda će netko nešto naći

ako ta tri ne nađu ništa skini si norton antivirus trial verziju(http://www.symantecstore.com/dr/sat5/ec_main.entry25?page=1582AIndexPage&client=Symantec&sid=37771&cid=273172&CUR=840&DSP=&PGRP=0&ABCODE=&CACHE_ID=273172

meni je našlo 2 opasnosti koji avast,avira i malwarebytes nisu mogli pronaći

jest da su problemi bili mali ali opet bi ja probao sa tim

nemaš šta izgubiti

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 12:23 (patch123).
16 godina
neaktivan
CPU usage 100% win xp

@patch123 Smijeh nema potrebe za tim svim,ima eset.. nek provjeri s malwarebytesom da mu se nije nešto zakačilo,ako je zaražen dovoljno je da još instalira superantispyware free edition koji će mu ostat na kompu..

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 12:41 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CPU usage 100% win xp

evo sada radim scan sa malwarebytes-om ali sve to traje dugo zbog navedeno problema.. Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

@patch123 Smijeh nema potrebe za tim svim,ima eset.. nek provjeri s malearebytesom da mu se nije nešto zakačilo,ako je zaražen dovoljno je da još instalira superantispyware free edition koji će mu ostat na kompu..

ako ima eset smart security onda itekako ima potrebe za skidanje novog antivirusa

ja na starom kompu imam eset smart security i ništa mi nije našao od virusa

skeniram sa malwarebytesom,kad ono našao 5 virusa

5 virusa koje je eset smart security propustio a još ih nije uspio ni detektirati

steve90 kaže...

evo sada radim scan sa malwarebytes-om ali sve to traje dugo zbog navedeno problema..

jesi li ti vidio imaš li cd ili dvd u kompu

ozbiljno ti govorim,to je meni bilo

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 12:33 (patch123).
16 godina
neaktivan
steve90 kaže...

evo sada radim scan sa malwarebytes-om ali sve to traje dugo zbog navedeno problema.. Belji se

brza provjera? ništa javi jel šta našao,ako ima dosta toga napravi brzu provjeru s superantispyware-om..ako i on nađe onda je vrijeme da makneš taj eset i stavišaviru personal..

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 12:38 (seneka).
15 godina
protjeran
steve90 kaže...

jesam.. a kako da vidim s njim sta sve pokrece ?

Sorry na kašnjenju s odgovorom. Vidim po doljnjem postu i slici  da si skužio kako to pogledati. Dugo nisam koristio ovaj programčić ali mora biti i opcija kada klikneš na svchost.exe da ti pokaže i dll. fileove. Negdje gore se to odabere koliko se sjećam. Također možeš naparaviti i log.file pod Save, ako se ne varam. Samo nemoj ništa brisati i za sada prekidati od procesa i servisa. No kako vidim ti imaš Eset Nod 32 pa nije loše da s njegovim dodatnim alatom SysInspector ( ako je verzija NOD 4 ) skeniraš sustav i tada ćeš isto moći vidjeti što je pod svchost.exe, dapače ako je nešto rizično trebalo bi biti i označeno crvenom bojom i brojkom rizika. No ako ti i pokaže da je nešto tako ne uzimaj to odmah zdravo za gotovo, jer eset najmanje ažurira ovaj alat. Napiši što je našao.

EDIT: Iz drugih postova koje vidim u temi uglavnom ciljate na neku zarazu malwareima. Može biti, ali isto tako i ne. Jer u svchost.exe se uglavnom " nalaze" odnosno su vidljivi različiti pokrenuti servisi. Pa tako može biti da mu se "nakačio" neki mrežni servis koji se ne da otkačiti. Treba samo otrkriti koji i prekinuti njegov proces. Ponavljam, slažem se da uzrok ovakvih problema može biti i neki malware.   

A za steve90 poruka glasi: probaj isključiti sevis Automatic Update, možda pomogne.    

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 13:45 (BlackFoot).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
steve90 kaže...

brza provjera? ništa javi jel šta našao,ako ima dosta toga napravi brzu provjeru s superantispyware-om..ako i on nađe onda je vrijeme da makneš taj eset i stavišaviru personal..

a zašto jednostavno ne pritisne tipku i vidi da li mu ima CD-a u kompu

to je i meni kočilo komp,bilo na 100 % cpu usagea,sve bilo usporenu

nije valjda da je liku draže skinuti i skenirati 5 sati sa antivirusima nego pritisnuti jednu tipku na kompu i vidjeti da li je u tome problem

17 godina
CPU usage 100% win xp

nema cd-a u kompu.. a izgleda da cu morat radit reinstall windowsa.. hvala vam na pomoci..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
steve90 kaže...

nema cd-a u kompu.. a izgleda da cu morat radit reinstall windowsa.. hvala vam na pomoci..

Ajd skini Combofix pa ga postavi na desktop i onda restartaj komp pa otiđi u Safe Mode. Onda prvo iskljuci antivirus taj NOD koji imas te pokreni Combofix pa za Recovery Console stisni NO a dalje sve prihvati. Dok skenira ne diraj misa niti tikpkovinicu a na kraju skeniranja onaj LOG koji ce izbacit Copy-Paste tu na forum tocno tak napravi.Cool

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

15 godina
neaktivan
steve90 kaže...

uzmi win 7! ja ga imam i mogu ti rec da je puno bolji i stabilniji od win xp, u igrama- negdje dobivas 1-2 fpsa vise a negdje manje nego na xp-u

15 godina
protjeran
rambox kaže...
steve90 kaže...

Ajd skini Combofix pa ga postavi na desktop i onda restartaj komp pa otiđi u Safe Mode. Onda prvo iskljuci antivirus taj NOD koji imas te pokreni Combofix pa za Recovery Console stisni NO a dalje sve prihvati. Dok skenira ne diraj misa niti tikpkovinicu a na kraju skeniranja onaj LOG koji ce izbacit Copy-Paste tu na forum tocno tak napravi.Cool

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

Pokušaj napraviti ovo što rambox kaže. Nemaš što izgubiti kada si već spreman reinstalirati OS, možeš samo dobiti. A i Log bi za sve nas ostale mogao biti zanimljiv.

17 godina
CPU usage 100% win xp

ma problem je to sto mi je komp kod brata u radnji a ja danas idem nazad na faks, tako da me nece bit kuci do slijedeceg vikenda a mozda i duze.. vidit cu ako njemu to neko ne sredi do tada ozivit cu temu.. Smijeh

Tako da mi je problem rusiti win zbog programa koji se nalazi na kompu i podataka koji treba unositi ponovno u program ako ga obrisem.. prvo moram vidjeti sta cu s tim programom, mogu li se nekako podaci spremiti, stavljen je novi win i pokrenut backup programa ali izgleda da je on zarazen.. previse je toga da vam sve objasnjavam, ali hvala vam svima na pomoci.. eto kao sto sam vec reko, ako on to ne rijesi dok se ja ne vratim kuci, ozivit cu temu.. Hvala jos jednom !

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CPU usage 100% win xp

evo i ja imam isti problem. znaci da sam pokupio neku gamad evo slike

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: CPU usage 100% win xp
civo94 kaže...

evo i ja imam isti problem. znaci da sam pokupio neku gamad evo slike

Ako sumnjaš na malware, skeniraj MBAM-om. Inače, nema ničega sumnjivog na slici. CPU Usage također nije visok.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice